کینوا چیست؟+خواص کینوآ و مضرات کینوآ

مطمئنا با شنیدن اسم کینوا در عنوان مقاله سلامت وب امروز کنجکاو شده اید تا بدانید کینوا چیست و چه مصارفی دارد؟کینوا یکی از گیاهان مفید و سرشار از پروتئین است که بومی کشور آمریکای جنوبی می باشد .این ماده غذایی فوق العاده جایگزین مناسبی به جای برنج بوده و کالری آن بسیار کمتر از برنج می باشد .این ها تنها خلاصه ای از فوایئد و مزایای این گیاه شگفت انگیز می باشد در ادامه به معرفی بیشتر این گیاه ،ترکیبات تشکیل دهنده آن و مزایای استفاده از آن خواهیم پرداخت .

کینوا چیست؟

کینوا یا بذر گنه گنه یکی از محبوب ترین مواد غذایی در سطح جهان است که سرشار از مواد مغذی بوده و فاقد گلوتن می باشد .این گیاه مشابه چغندر،اسفناج می باشد و دانه آن عاجی رنگ و به شکل لوبیا می باشد . این گیاه به صورت دانه خوراکی قابل استفاده بوده و می تواند بهترین جایگزین برنج ، ترکیبات دارای گلوتن و سایر مواد نشاسته ای به شمار آید .

خرید ﺩﺍﻧﻪ ﮐﯿﻨﻮﺍ برای حجم دادن


انواع کینوا

کینوا در حدود 120 گونه و 1800 نوع دارد و دانه های آن می تواند در رنگهایی از قبیل قرمز،سیاه،بنفش،صورتی،زرد،خاکستری،نارنجی و سبز مشاهده شود .البته نوع سفید رنگ کینوا مزه و طعم بهتری داشته و کینوای قرمز حاوی مواد مغذی بیشتری می باشد .این گیاه، گیاه بومی کوه‌ های آند در بولیوی، شیلی و پرو بوده و مجمع جهانی سازمان ملل متحد سال 2013 را به پاس حمایت بومیان این مناطق جهت حفاظت از این گیاه  سال جهانی کینوا نامگذاری نمود .

قیمت کینوا


کاربردهای انواع کینوا

  • کینوا سفید بیشتر کشت می شود و وجود رگه های زرد رنگ در آن آن را معرف به کینوای طلایی نموده است .این نوع از این گیاه بافت سبک تری داشته و پس از پخت بسیار نرم می شود .
  • کینوای قرمز پس از پخت به رنگ قهوه ای روشن تبدیل می شود و دارای طعم شیرینی می باشد و تا حدودی طعم و بوی آن شبیه فندق می باشد .این نوع از این گیاه برای تهیه انواع سالادها مناسب می باشد.

خرید کینوا در ایران


ارزش تغذیه ای کینوا

کینوا حاوی سطح بالایی از پروتئین ،فیبر،آهن ،مس،ویتامین های گروه ب،منیزیم،فسفر،منگنز و انواع آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب می باشد .این ماده مغذی می تواند 10 درصد از انرژی مورد نیاز روزانه شما را تامین نموده و سلامتی شما را تضمین نماید .همچنین این ماده غذایی حاوی ترکیباتی فلاونوئید مانند به نام های کرسیترین و کائمفرول می باشد .در عکس زیر به تفکیک میزان مواد مغذی موجود در کینوا را مشاهده می فرمایید:

فواید کینوا برای بزرگ کردن باسن


خواص کینوا

وجود ترکیبات مغذی بی نظیر در این گیاه سبب شده است تا این ماده به ماده ای پرخاصیت تبدیل شود .در ادامه به مهم ترین خواص این گیاه اشاره می شود:

کینوا و لاغری


کینوا منبع غنی فیبر

فیبر موجود در کینوا بسیار بالا بوده به نحوی که در هر 100 گرم از این گیاه 10 تا 16 گرم فیبر وجود دارد.این میزان فیبر در مقایسه با سایر گیاهان بسیار بالا بوده و از این رو این گیاه می تواند در کاهش سطح قند خون، کاهش کلسترول و کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد.


کینوا و فقدان گلوتن

فقدان گلوتن در کینوا آن را به گیاهی مفید برای مبتلایان به بیماری سلیاک تبدیل کرده است .البته مصرف این گیاه در سایر افراد نیز بدون ضرر  می باشد .این گیاه می تواند آهن، کلسیم، فیبر، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات مورد نیاز بدن را تامین نموده و مصرف آن به همراه جو دوسر پروتئین بیشتری را به بدنتان برساند .


کینوا سرشار از پروتئین

کینوا به تنهایی یک ماده غذایی پروتئینی کامل به شمار می آید و می تواند تمامی آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن برای انجام اعمال حیاتی را فراهم نماید .این ماده غذایی حاوی 9 آمینو اسید ضروری به نام های هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین ، ترئونین، تریپتوفان و والین می باشد.بنابراین می توانید از این گیاه جهت عضله سازی و حجم دادن به اعضای بدنتان استفاده نمایید .


کینوا و پیشگیری از دیابت

این گیاه به علت دارا بودن نمایه گلایسمی بسیار پایین برای کنترل قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت موثر شناخته شده است.همه ما به خوبی می دانیم مصرف غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی بالا هستند می تواند گرسنگی را افزایش داده و به چاقی کمک کند .مصرف این نوع از مواد غذایی با ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی مرتبط می باشد.بنابراین مصرف کینوا می تواند راهی مفید برای پیشگیری از دیابت محسوب شود.


کینوا دشمن کم خونی و فشار خون

کینوا با دارا بودن سطح بالایی از آهن ،منیزیم و پتاسیم گیاه مناسبی برای درمان بیماری کم خونی ،فشارخون و اسپاسم های عضلانی شناخته شده است .مصرف این گیاه به افراد مبتلا به پرفشاری خون ،آنمی و یا گرفتگی های عضلانی برای کنترل و درمان بیماری توصیه می شود.البته بهتر است بدانید این گیاه حاوی ماده‌ ای به نام اسید فیتیک بوده و این ماده در ترکیب با مواد معدنی می‌تواند سبب کاهش جذب این مواد در بدن شود. اما اگر کینوا را قبل از پختن خیس یا سبز کنید می توانید میزان اسید فیتیک موجود در این گیاه را کاهش دهید .همچنین وجود اگزالات فراوان در این گیاه سبب کاهش جذب کلسیم در بدن و افزایش ریسک ابتلا به بیماری سنگ کلیه در افراد مستعد این بیماری می شود .

طرز پخت کینوا


بهبود دهنده متابولیسم بدن

مصرف این گیاه سبب بهبود سیستم متابولیک بدن و سیستم گوارش می شود .وجود فیبر فراوان در این گیاه سبب کاهش کلسترول و قند خون گشته و در نتیجه از ابتلا به بیماری های متابولیکی در شما پیشگیری می کند.همچنین با دارا بودن اسیدهای چرب شامل اسید چرب امگا 3 و آلفا لینولنیک اسید در سلامت قلب و عروق تاثیر بسزایی دارد.


کینوا غنی از آنتی اکسیدان ها

وحود آنتی اکسیدان های فراوان در گیاه کینوا سبب شده است تا این گیاه بتواند به خوبی با رادیکال های آزاد مبارزه نموده و اثرات منفی ناشی از آن ها مانند پیری و مشکلات سلولی را کاهش دهد .همچنین آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه دارای اثرات ضد التهاب، ضد ویروسی، ضد سرطان و نیز ضد افسردگی می باشد .


کاهنده سریع وزن

این گیاه به علت داشتن پروتئین بالا می تواند سبب افزایش متابولیسم بدن شده و اشتها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.فیبر بالای آن سبب مصرف کالری کمتر ،احساس سیری بیشتر در طی روز ،پرهیز از ریزه خواری در طی روز می گردد .با توجه به جمیع عوامل ذکر شده این ماده غذایی می تواند سریعترین ماده کاهنده وزن به شمار آمده و مصرف کینوا و لاغری رابطه مستقیمی با هم داشته باشند .


مضرات کینوا

مضرات کینوا در مقایسه با خواص درمانی آن بسیار پایین می باشد .دانه های این گیاه با موادی شیمیایی به نام ساپونین پوشیده شده اند به همین علت می ابیست این گیاه به طور کامل و با دقت فراوان شست و شو شود .چرا که در صورت عدم شست و شوی صحیح ،ساپونین باقیمانده بر روی دانه های این گیاه می تواند موجب ایجاد التهاب معده ، آسیب دیدن روده کوچک و درد شکم گردد.


این گیاه را چگونه مصرف نماییم؟

پس از شست و شوی این گیاه به طور دقیق می توانید این گیاه را پخته و سپس مصرف نمایید .طرز پخت کینوا بسیار ساده و آسان می باشد و تنها به زمانی در حدود 12 الی 15 دقیقه نیاز دارد .شما می توانی  دانه های این گیاه را خیس نموده و پس از رفع تلخی آن آن ها را با کمی آب و نمک بپزید .پس از پخت با افزودن کره ،دارچین و یا سایر ادویه های مورد علاقه تان این غذای مقوی را طعم دار نموده و از مصرف آن لذت ببرید .از این گیاه همچنین می توانید برای تهیه انواع سالادها،دسرها و شیرینی ها استفاده نمایید .

کینوا را از کجا تهیه کنیم

 


کینوا را از کجا تهیه کنیم؟

اکنون در انتهای این نوشته می خواهیم بگوییم کینوا را از کجا تهیه کنیم؟ جهت خرید کینوا در ایران می توانید به فروشگاه ها و سوپر مارکت های بزرگ و فروشگاه های عرضه کننده محصولات ارگانیک مراجعه نمایید .قیمت کینوا با توجه به وزن ،کشور وارد کننده و کیفیت آن متغیر بوده و از این طریق قابل محاسبه می باشد .

 

 

۱ دیدگاه دربارهٔ «کینوا چیست؟+خواص کینوآ و مضرات کینوآ»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top