میوه کرن بری یکی از میوه های بسیار مقوی و مغذی است که در مجموعه خانواده توت ها طبقه بندی می شود و به عنوان یک سوپرفود فوق العاده ارزشمند در طب سنتی و طب مدرن برای درمان بسیاری از بیماری ها از آن استفاده می شود. چنان چه می خواهید در مورد این میوه پرخاصیت اطلاعات بیشتری به دست آورید مطالعه مقاله امروز سلامت وب را از دست ندهید. |
میوه کرن بری چیست؟
میوه کرن بری با نام انگلیسیCran berry و نام علمی Vaccinium oxycocos یکی از توت های بسیار پر خاصیت است که دارای ترکیبات مغذی و خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی بوده و به همین دلیل دارای مزایای فراوانی برای سلامتی می باشد. طعم میوه کرن بری ترش بوده و طبع کرن بری سرد و خشک می باشد.
مشخصات ظاهری کرن بری
میوه کرن بری یا توت خرس گیاهی گلدار و دو لپه ای متعلق به راسته خلنگ سانان و تیره خلنگیان می باشد. ارتفاع این گیاه رونده در حدود 5 تا 20 سانتیمتر بوده و ساقه آن ها باریک می باشد .برگ های این درختچه سبز و گل های آن صورتی و میوه آن ها قرمز رنگ می باشد. این میوه ها خوراکی و ترش مزه بود و شکل ظاهری آن مشابه زغال اخته می باشد. این گیاه بومی آمریکا بوده و کاشت کرن بری در این منطقه بسیار متداول بوده و ایالات ماساچوست بزرگترین تولید کننده کرن بری در جهان به شمار میرود.
ترکیبات غذایی میوه کرن بری
هر 100 گرم از این میوه دارای 46 کالری می باشد .86 درصد این میوه از آب تشکیل شده و آنتی اکسیدان های فلاونول، پلی فنول، کوئرستین، میریسیتین و پونیدین در آن به وفور یافت میشود. علت قرمز بودن رنگ این میوه به علت وجود آنتی اکسیدان پونیدین بوده و این میوه منبع غنی از ویتامین های C، E، K، A، اسید فولیک و سایر ویتامینهای گروه ب همچون منیزیم، روی، منگنز، مس، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم و … می باشد.
خواص درمانی میوه کرن بری
این میوه مغذی به علت دارا بودن چنین ترکیبات ارزشمندی دارای خواص درمانی بی شماری می باشد. مهمترین خواص درمانی میوه کرن بری را می توان موارد زیر معرفی نمود:
1ـ ضد سرطان
این میوه به علت دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان از تکثیر بیرویه و سنتز غیر معمول سلول ها و سرطانی شدن آن ها جلوگیری کرده و رشد تومورها را متوقف می نماید. این میوه در درمان سرطانهایی از جمله سرطان پروستات ،سرطان کبد ،سرطان سینه، سرطان تخمدان و… بسیار موثر بوده و روند بهبود این بیماریها را تسریع می نماید.
2ـ درمان بیماری های قلبی و عروقی
پلی فنول های موجود در این میوه از گرفتگی قلب و عروق جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. این میوه دارای اثرات ضد التهابی بوده و به علت دارا بودن پتاسیم در تنظیم فشار خون و جلوگیری از خطر سکته ی قلبی بسیار موثر و مفید می باشد.
3ـ درمان عفونت ها
این میوه، میوه ه ای محبوب برای درمان عفونت های مجاری ادراری است. پرو آنتی سیانیدین موجود در این میوه به خوبی با عفونتهای باکتریایی مبارزه نموده و با درمان عفونت ادراری و از بین بردن باکتری ها سوزش ادرار را برطرف می نماید. نوشیدن یک لیوان آب کرن بری اکسیری برای تضمین سلامتی کلیهها و مثانه و پاکسازی آن ها از حیث وجود سموم می باشد.
4ـ درمان چاقی و اضافه وزن
کرن بری فیبر بسیار بالایی دارد و فرایند گوارش را به خوبی میتواند تسهیل نماید. لذا مصرف این میوه در کاهش کلسترول و افزایش حساسیت به انسولین موثر بوده و با جلوگیری از ابتلا به یبوست در کاهش وزن و چربی سوزی نقش به سزایی دارد.
5ـ درمان آب مروارید
ویتامین آ ویتامینی بسیار مفید برای مراقبت از قدرت بینایی و سلامت چشمان میباشد. این میوه با دارا بودن سطح بالایی از ویتامین آ بینایی را تقویت کرده و از بروز آب مروارید جلوگیری میکند.
نحوه استفاده از میوه کرن بری
این میوه می تواند به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار گرفته لذا در تهیه انواع سس ها می توان از آن استفاده نمود. آب کرن بری به تنهایی و مخلوط با سایر میوهها نیز بسیار خوشمزه و مغذی بوده و مصرف کرنبری به صورت خام تازه و خشک شده بلامانع است. شما همچنین می توانید از دمنوش کرن بری، مربا و… برای استفاده از مزایای این میوه استفاده کنید.
نحوه خرید و تهیه کرن بری
برای بهره مندی از مزایای ارزشمند این میوه برای سلامتی و تهیه کردن کرن بری حتماً به فروشگاه های زنجیره ای معتبر در شهر خود مراجعه کنید و این میوه را به صورت تازه و بسته بندی شده خریداری نمایید. چنانچه قصد خرید میوه کرن بری خشک را دارید و عطاری ها مراجعه نمایید.شما همچنین می توانید با مراجعه به داروخانه ها کپسول کرن بری را خریداری کرده و با مصرف قرص کرن بری ۵۰۰ میلی گرمی وزن خود را به سرعت کاهش داده و از سلامت بدن خود محافظت نمایید.
مضرات میوه کرن بری
مصرف متعادل این میوه برای بدن بسیار مفید بوده و مزایای فراوانی برای سلامتی به همراه دارد. مهمترین عوارض کرن بری را میتوان وجود ترکیبی به نام اکسالات در درون این میوه دانست ، لذا در صورت زیاده روی در مصرف این میوه شاهد بروز مضرات کرن بری در اثر وجود اکسالات و تشکیل سنگ کلیه خواهیم بود. همچنین زیاده روی در مصرف این میوه به علت دارا بودن فیبر فراوان منجر به بروز کم آبی بدن و اسهال می گردد. در صورتی که داروهای رقیق کننده خون همانند آسپرین یا وارفارین مصرف می کنید و یا قصد انجام جراحی دارید حتماً مصرف این میوه را قطع نمایید.