خواص خیار

خواص خیار برای سلامتی از دیدگاه طب سنتی

خیار یکی از میوه های آبدار است که در تمام چهار فصل سال در پیشخوان میوه فروشی ها خودنمایی می کند .این میوه از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار بوده و برای سلامتی بسیار مفید است .اگر علاقمندید تا در مورد این میوه جالیزی بیشتر بدانید و از توصیه های علمای طب سنتی در مورد خواص این محصول گیاهی استفاده کنید سلامت وب امروز را مطالعه بفرمایید.

خواص خیار چیست؟

خواص خیار به دلیل وجود آب فراوان و سایر ترکیبات ارزشمند غذایی درون آن بسیار بالاست .به همین منظور در ادامه در مورد خیار صحبت نموده و در نهایت معرفی خواص درمانی آن خواهیم پرداخت.

در مورد خیار


خیار را بیشتر بشناسید

خیار یا بادرنگ گیاهی یکساله از جنس cucumis و با نام علمی Cucumis sativus L. می باشد .این گیاه از تیره کدوییان و دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن ، برگ هایی بزرگ و دندانه دار و گل هایی زرد و میوه ای دراز و سبز رنگ است.محققین و مورخین قدمت این گیاه را در حدود 5000 سال پیش بیان نموده و خاستگاه آن را سرزمین روم و یونان قدیم عنوان نموده اند .

خواص درمانی خیار


ارزش غذایی خیار

به علت وجود ترکیبات ارزشمندی از قبیل ویتامین های خانواده گروه ب،ویتامین آ،ویتامین ث،ویتامین کا و عناصر معدنی نظیر ،سدیم،پتاسیم،منیزیم،آهن ،منگنز،کلسیم،فسفر،گوگرد و روی ،این میوه برای سلامتی بسیار مفید بوده و خواص خیار بسیار بالا می باشد .این میوه بسیار کم کالری بوده و هر 100 گرم خیار تنها 15 کالری دارد.

طبع خیار


انواع خیار

  1. خیار سبز
  2. خیار وحشی که چون سلولز کمتری دارد دارای خاصیت مسهلی است.
  3. خیار چنبر
  4. فلوس که نوعی خیار چنبر وحشی است.

اثرات درمانی خیار برای سلامتی

با توجه به عناصر موجود در خیار ،خواص خیار برای سلامتی بی شمار بوده و در ادامه سلامت وب امروز شما را با خواص خیار از دیدگاه علمای طب سنتی آشنا می نماییم.

خواص خیار برای مو


1.درمان صفرای زیاد : 250 گرم آب خیار را با شکر شیرین کنید و بنوشید اثرات صفرا در بدن را به کلی از بین می برد.


2.بازشدن رخسار و تقویت کننده کبد : خواص خیار برای پوست بی شمار است .بهتر است بدانید آب خیار ترش کاملا زرد و رسیده ، خنک کننده و جلا دهنده کبد است. هرگاه روز بعد از خوردن خیار ترش قدری قرنفل را خیسانده پس از صاف کردن با عسل شیرین کنند و بنوشند رنگ رخسار را می گشاید و اخلاط داخلی را برطرف و خنکی مطبوعی به بدن می بخشد.


3.درمان چرب و جوش قرمز ریز و خارش پوست : ضماد آب خیار یا تفاله جوشانده قرنفل به شرط این که آن را کوبیده باشند مفید است و این ضماد علاوه بر برطرف کردن خارش پوست آن را نرم می کند.


4. درمان زایمان سخت : هرگاه به مقدار 15 گرم پوست خشک خیار را بجوشانند و به زائو دهند برای زایمان راحت بسیار موثر است.


5. تخفیف شدت هیجان و غضب یا شهوت تا حد لرزش اندام : در این گونه موارد بوئیدن خیار بسیار مفید است و حتی برای درد سر هم مفید است.


6.درمان یبوست : خواص خیار برای کودکان شامل تسهیل فرایند گوارش می باشد .چرا که خوردن خیار یبوست را برطرف می کند.


7.درمان خشکی پوست : ضماد خبار و آب آن پوست را لطیف می کند.


8.درمان یرقان : اصولا خیار یکی از داروهای خوراکی و درمان کننده یرقان است بخصوص آب خیار برای دفع یرقان بسیار مفید است و حتی سابقا که دستگاه های آب میوه گیری نبود برای تهیه آب خیار جهت بیماران خیارهای درشت و رسیده را آب تراش می کردند و آب آنرا برای رفع یرقان می خوردند، و روی این اصل آب خیار ملین خوبی میب اشد تا بتواند سلولز را دفع کند. جوشانده پوست خیار هم دافع یرقان است.بنابراین از مصرف آب خیار برای کبد و بهبود عملکرد آن غافل نشوید .


9.درمان نرمی استخوان و سل : خیاری که از اول صبح تا انتهای روز در روی بوته در معرض آفتاب قرار گرفته باشد دارای ویتامین دی می باشد. چنانچه قبل از رفتن آفتاب این خیار را بچینند و در همانجا بخورند برای نرمی استخوان و درمان سل بسیار مفید است.


10.نرم کننده پوست : آب خیار پوست بدن را نرم می کند و برای این کار بهتر است پوست خیار را ورقه ورقه کرده و با این ورقه های نازک پوست صورت را بپوشانند پس از یک ربع دراز کشیدن و استراحت کردن آنها را بردارند. آب خیار چنبر هم همین خواص را دارد صورت را نرم و لطیف و شفاف می نماید و در ماسکهای زیبائی از خیار معمولی بهتر است.

خواص خیار برای پوست


خواص تخم خیار

تخم خیار سرد و مرطوب بوده و تخم خیار سبز سردتر از سایر خیارهاست،تخم خیار افزاینده ادرار و برطرف کننده صفرا و درمان کننده تب های گرم و کمک کننده کبد و بیماری قند طحال و برطرف کننده درد ریه و زخم آن در صورتی که از حرارت باشد می باشد.برای درمان ورم های پوستی  ضمادی از تخم خیار و بوره و عسل را تهیه و آن را ضماد کنید تا ورم ها را برطرف و آن ها را درمان کند. اندازه هر وعده خوراک آن 15 گرم است.


خواص خیار چنبر 

خیار چنبر یکی از انواع خیار است که می گویند خیار چنبر دارای اشعه رادیواکتیو می باشد و اشعه رادیواکتیو برای رشد آن مفید است چنان چه پس از بمباران اتمی دو شهر ژاپن (هیروشمیا و ناکازاکی) توسط آمریکائی ها و منهدم شدن شهرها از میان این اثرات انهدامی خیار چنبرهائی به عمل آمد که چندین متر طول داشت. معمولا خیار چنبرهائی خوب به عمل می آیند که در نزدیکی آب های معدنی کاشته شوند و حتی با آب های معدنی آبیاری گردند.خیار چنبر به علت داشتن اشعه رادیواکتیو باعث عود کردن امراض نهانی می شود و بدین لحاظ عده ای اشتباها آنرا موجب تب و نوبه می دانند در صورتی که این میوه یا سبزی دارای انگل نوبه نیست و فقط نوبه پنهانی را آشکار می سازد. آب خیار چنبر برای استفاده ماسک های زیبائی از خیار معمولی بهتر است.سایر خواص خیار چنبر عبارت است از :

  • برطرف کننده حرارت و صفرا و فشار خون
  • رفع التهاب و حرارت داخلی و عطش و تشنگی
  • دفع کننده گیر و ناراحتیهای کبدی
  • افزایش دهنده ادرار و دفع کننده سنگ مثانه
  • برطرف کننده ضعف حاصله پس از اسهال مفرط
  • رافع تب های شدید و یرقان و درد سر

خواص خیار چنبر


نحوه استفاده از خیار

خیار هر قدر جوان تر و سبزتر باشد معطرتر و مطبوع تر است .نحوه استفاده از خیار بسیار ساده می باشد .شما می توانید برای بهره مندی از خواص خیار علاوه بر مصرف آن به تنهایی آن را در تهیه سالادها ،دسرها ،ترشی ها و ….استفاده نمایید .خیارشور یکی از مواردی است که می توانید با استفاده از خیار آن را تهیه نمایید .طرز تهیه خیارشور را در بند زیر می توانید مطالعه بفرمایید .

آب خیار برای کبد


روش تهیه خیارشور

برای تهیه خیار شور باید خیارهائی را انتخاب کرد که خوش مزه و نسبتا شیرین باشند، در غیر این صورت مجبوریم به منظور این که تخمیر بخوبی انجام گیرد کمی قند به مخلوط اضافه کنیم و بهترین ماده قندی برای این منظور کمی شیره انگور است.آب نمکی که برای خیار شور تهیه می شود بایستی قبلا جوشیده باشد و نسبت این به آب 12 تا 14 درصد باشد و برای جلوگیری از ورود تخمیرهای دیگر و در نتیجه فاسد شدن خیار شور بهتر است تا مقداری پوست پرتقال ، پوست لیمو به آن اضافه کنیم.پوست لیمو ترش هم که قبلا آب لیموی آن گرفته شده برای این کار مناسب است. برای معطر کردن خیار شور علاوه بر استفاده از سبزی های معطری مثل نعناع و برگ مو و غیره بهتر است مختصری هم زیره به آن بیفزائید. در ته ظرف و لا به لای هر طبقه از خیار برگ مو قرار دهید تا بوی سیر مخلوط با خیار شور را خنثی کرده و بو و طعم مطلوبی به آن بدهد.

خواص خیار برای کودکان

 


طرز تهیه خیار ترشی 

برای این که خیار ترشی رنگ سبز قشنگی داشته باشد بهتر است به جای قرار دادن در سرکه خیار را در داخل تفاله سرکه (تج) قرار دهید. معمولا برای اینکه ترشی خیار رنگ سبز خوبی داشته باشد به نسبت 1 گرم کات کبود در بیست لیتر سرکه به آن می افزایند. این مقدار کم نه تنها زیان آور نیست بلکه بسیار مفید است.ترشی خیار سرد و فرونشاننده حرارت است و کبد را جلا می بخشد.

خواص خیارترشی


 مضرات و عوارض مصرف خیار

اگر چه خواص خیار بی شمار است اما بهتر است بدانید مصرف خیار برای اشخاص سرد مزاج و کودکان و اشخاصی که معده و روده حساس دارند و رطوبتی ها مضر و باعث خلط و درد پهلو می گردد. خیار ترشی دیر هضم بوده و مصرف آن همراه و بعد از غذا مضر است بخصوص برای معده های بیمار یا ضعیف در صورت شروع زیان درمانش مصرف معجون های گرم و عسل است. خیار را بایستی کاملاً جوید. خیار وقتی زیاد چیده نشد و بزرگ و زرد شد کمی ترش می گردد و مصرف این خیار عامل ایجاد ترس و وحشت در انسان است.

مضرات خیار

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *