مضرات خرما

خرما بمب انرژی و گرما+عوارض خرما

خرما یکی از میوه های بسیار شیرین ،مغذی و مقوی است که از درختی به نام نخل به دست می آید .این میوه به علت دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان دارای خواص و فواید بسیاری برای سلامتی، بارداری، پوست، مو و زیبایی بوده و مصرف آن برایتان بسیار سودمند خواهد بود .با مطالعه نوشته سلامت وب امروز می توانید اطلاعات مفیدی را در مورد این میوه و خواص بی نظیر آن کسب نمایید .

خرما چیست؟

خرما Date با نام علمی Phoenix dactylifera یکی از محصولات کشاورزی مفید مناطق گرمسیری است که دارای میوه ای خوراکی با پوستی نازک ،هسته ای سخت و طعمی شیرین می باشد .این میوه به شکل خوشه ای از درختی به نام نخل آویزان است و طبع خرما گرم و تر بوده و طعم خرما شیرین می باشد .

طبع خرما


گیاه شناسی خرما

خرما جزو گیاهان تک لپه ای از تیره نخل هاست که ارتفاع درخت آن در حدود 10 تا 20 متر می باشد .به خرمای نارس«خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته می‌شود. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.


تاریخچه خرما

قدمت استفاده از این میوه به دوران باستان باز می گردد و خاستگاه آن را نخلستان های سرزمین عربستان و آفریقا شناخته اند.در کتب و دست نوشته های یافت شده از دوران هخامنشی و ادبیات ساسانی از نخل و میوه آن فراوان یاد شده است .

مقدار مصرف خرما در روز


انواع خرما با شرح خواص آن

  1. رطب: رطب که همان خرمای تازه و نرم است مثل میوه های خشک و تر آن هم با خرمای خشک همین تفاوت را دارد.خوردن مداوم آن با بادام سبب چاقی زیاد و در ضمن این خوراک محرک قوه باء و مقوی مثانه است بخصوص اگر هسته را خارج سپس در شیر بپرورانند.
  2. خرمای خشک یا قسب : خرمای خشکی که کاملاً نرسیده باشد و نیم رس باشد قسب می نامند. خواص خرمای خشک  این است که آن گرم و خشک بوده مسکن تشنگی، قطع کننده اسهال رطوبتی ،پاک کننده اخلاط سینه ولی دیر هضم و کم کالری تر است .
  3. خرما پیارم:دافع سردی و درمان کننده انزال زودرس است .

خرما پیارم


ارزش غذایی خرما

این میوه خوشمزه و شیرین غنی از ویتامین هایی از قبیل ویتامین ث،ویتامین آ،ویتامین کا،تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و املاح معدنی از قبیل کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم می باشد.

عوارض خرما


خواص درمانی و شفابخش خرما

با جود چنین ترکیبات ارزشمندی درون این میوه خوشمزه خواص درمانی و شفابخش خرما به شرح زیر می باشد:

خواص درمانی خرما


1.درمان کم خونی

تحقیقات علمی نشان داده است که بدن انسان در هر روز به 9% میلی گرم آهن نیاز دارد و در هر 100 گرم خرما 3 تا 5 و یا 6 میلی گرم آهن یافت می شود. بنابراین با خوردن چند عدد خرما در روز آهن مورد نیاز بدن، تامین خواهد شد. از طرفی میدانیم که آهن ترمیم کننده و سازنده گلبول های خون است .پس بدین طریق می توان گفت این میوه علاج و درمان کم خونی است.


2.جلوگیری از ابتلاء به سرطان 

در اثر تحقیقات و آزمایشات معلوم گردید که بدن انسان روزانه نیاز به 250 میلیگرم منیزیم دارد.از طرفی هر صد گرم خرما در حدود 63 میلیگرم منیزیم دارد. بنابراین هرگاه شخص به جای مصرف سایر مواد غذایی روزانه فقط نیم کیلو از این میوه خوشمزه بخورد منیزیم مورد نیاز خود را تامین کرده است. بنا به تجربیات پرفسور دلبه کمبود منیزیم بدن را برای ابتلاء به سرطان آماده می کند و به همین لحاظ است که در میان صحرانشینان بدوی عربستان که در آب آشامیدنی آن ها منیزیم زیادی موجود است کمتر از سایر نقاط سرطان دیده شده است.


3.سلامت استخوان ها

این میوه گرمسیری سرشاراز منیزیم،فسفر و کلسیم بوده واز این رو این میوه می تواند در حفظ سلامت استخوان ها مفید بوده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری نماید.


4.تقویت کننده اعصاب

این میوه به علت وجود مقادیر بالای ویتامین ب1 موجود در آن تقویت کننده مغز و سازنده سلولهای عصبی است.فسفر موجود در آن فعالیت های فکری را تقویت کرده و منیزیم موجود در آن از زوال عقل زودرس جلوگیری می نماید.


5.تقویت دستگاه تناسلی

این میوه به علت داشتن طبع گرم می تواند در تقویت دستگاه تناسلی و درمان ناباروری مفید واقع شده و استفاده از آن بتواند سبب درمان انزال زودرس در مردان و سردی رحم در زنان گردد.برای تقویت قوه باء با املت خرما مقداری خرمای رطب تازه را که خشک نباشد با روغن حیوانی و تخم مرغ بپزند و خوراک تمریه یا املت خرما تهیه کنند که برای قوه باء بسیار مفید است.


6.سلامت کلیه ها

این میوه مفید برای کلیه ها و دستگاه مجاری ادراری است . غذای ورزشکاران و سالمندان بوده و به علت مقدار ویتامین آ بالایی که دارد سبب رشد سلول ها شده و سلامت پروستات را در مردان تضمین می نماید .


7.مفید برای دیابتی ها

مبتلایان به دیابت (قند) می توانند بجای قند از خرما استفاده کنند زیرا منیزیم موجود در این میوه کار کلیه و لوزالمعده را آسان می کند و از طرفی ویتامین ب2 موجود در آن در جذب مواد ئیدروکربنه سایر غذاها موثر است. با وجود اینک ه مقداری کالری خرما نسبت به قند به مراتب کمتر است ولی ارزش غذائی آن از قند بیشتر می باشد زیرا قند موجود در خرما قند زنده است. پس بهتر است ورزشکاران بجای مصرف قند زیادی برای تامین کالری لازم بدن از خرما استفاده کنند.


نحوه استفاده از خرما

تمامی قسمت های این میوه خوشمزه قابل استفاده می باشد .از برگ و شاخه درخت این میوه سبد و زیرانداز ، از هسته آن نان و از میوه آن به تنهایی به صورت خام  در تهیه معجون یا همراه با چای و یا پخته در تهیه دسرها،کیک ها،شیرینی ها و حلواها استفاده می شود.برای تهیه یک دسر خوشمزه از خرما مخلوطی معجون مانند از خرما یا شیره آن و بادام یا فندق تهیه کنید یا آن که پس از درآوردن هسته آن را به چهار قسمت تقسیم با قطعات انجیر خشک و برتقال و بادام مخلوط کنید پس از مخلوط کردن کمی هم آب قند به آن بیفزائید و میل نمایید.

خواص خرما برای کودکان


مقدار مصرف خرما در روز

مقدار مصرف خرما در روز به شرایط جسمی افراد بستگی دارد اما مصرف سه تا 4 عدد از آن در روز مجاز بوده و بدون عارضه می باشد.

خرما و لاغری


تفاوت خرما و رطب

اگرچه هر دو میوه درخت نخل هستند اما تفاوت خرما و رطب آن به دلیل این است که خرمای رسیده رطب نام دارد و پس از باقی ماندن رطب بر روی درخت در حدود 20 روز خرما به دست می آید .

طعم خرما


مضرات خرما

متاسفانه در این اواخر بعضی از کارخانه جات تهیه مواد غذائی برای در ظاهر شفاف نگهداشتن این میوه با افزودن مواد اضافی به آن سعی در شفاف نگاهداشتن ظاهر آن دارند که این خود باعث تغییر در ماهیت اصلی و طبیعی آن می شود بهتر است برای در امان ماندن از مضرات خرما آن را به صورت خالص و به طور طبیعی و بدون افزودن مواد دیگر مصنوعی مصرف کرد.سایر عوارض خرما به شرح زیر می باشد:

  1. خوردن آن به همراه ماست بسیار مضر است.
  2. برای کسانی که زخم و تاولهائی در دهان دارند مضر است.
  3. زیاده روی در مصرف آن ممکن است سبب بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و یبوست شود.
  4. اگر چه به دلیل وجود ویتامین ها و املاح فراوان در این ماده غذایی خواص خرما برای کودکان بی شمار است اما مصرف این میوه برای نوزادان مضر بوده و می تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد.
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *