برای افسردگی چی بخوریم؟

افسردگی +آشنایی با علایم و روش های درمان افسردگی

این روزها شاید شما نیز واژه افسردگی را زیاد شنیده باشید .بهتر است بدانید این بیماری یکی از بیماری های رایج قرن کنونی است که با تحت تاثیر قرار دادن روان ما می تواند در کیفیت زندگی ما تاثیر داشته و آن را تحت تاثیر قرار دهد .در مقاله سلامت وب امروز با توجه به شیوع این مشکل روانی به بررسی بیشتر افسردگی و راه های شناخت و درمان آن خواهیم پرداخت .

افسردگی چیست؟

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که سبب می شود فرد دائما حتی بدون تجربه شرایط بحرانی مغموم و ناراحت باشد .بر اساس آمارهای ارائه شده 12 درصد مردم ایران دچار افسردگی می باشند که این وضعیت می تواند به صورت دوره ای و گذرا یا تکرار شونده باشد .بنابراین شناخت علایم این بیماری و درمان به موقع آن برای جلوگیری از بروز درجات شدید این بیماری نقش بسزایی دارد .

افسردگی درمان


علایم ابتلا به افسردگی

مهم ترین علایم افسردگی نشانه های زیر می باشد .این نشانه ها عبارتند از:

  1. نا امیدی
  2. اختلالات خواب
  3. تغییر در اشتها
  4. عدم تمرکز
  5. کمبود انرژی و خستگی زودرس
  6. بی علاقگی
  7. احساس یاس و سرخوردگی
  8. عدم تمایلات جنسی
  9. دردهای جسمی بدون دلیل

عوامل موثر در بروز افسردگی

  •  تنهایی
  • قرار گرفتن در برابر ناملایمات شدید زندگی
  • تجربه‌ی تروما یا ضربه‌ی روحی سنگین در سنین پایین
  • عوامل ژنتیکی و وراثتی
  • سبک زندگی
  • اختلالات هورمونی
  • کاهش فعالیت مغز
  • ابتلا به برخی بیماری های روانی  مانند بیش‌فعالی (ADHD)
  • مصرف مواد مخدر
  • سندروم پیش از قاعدگی

عوامل ایجاد کننده  بر اساس طب بوعلی سینا

اجتماعی نبودن،حساس بودن،ضربه های روحی،عفونت (پس از ابتلا به آنفولانزا،آنسفالیت ها،التهاب کبدی)،عوارض بعد از مصرف داروهای شیمیایی،کمبود سروتونین (عامل اصلی)،عوامل ارثی،تومورهای بدخیم،صرع،زوال عقل بر اثر بالا رفتن سن،جدال والدین در محیط خانه(افسردگی کودکان)،نور اندک یا زرد در محیط کار یا زندگی،تغییرات هورمونی،پس از خونریزی مغزی،سرخ کردن غذا با روغن،افت قند و کلسترول،خوراکی های دارای طبع سرد(ترش و بی مزه)،افزایش سودا و بلغم،کمبود کلسیم،مس و ویتامین های گروه ب،استفاده از چراغ خواب در هنگام خواب،قندهای مصنوعی،نوشابه های رژیمی.


افسردگی بیشتر در چه افرادی دیده می شود؟

افسردگی مختص به رده سنی یا جنس خاصی نبوده و می تواند در تمامی رده های سنی ،زن یا مرد و نژاد، اقوام و طبقات اجتماعی‌ـ‌اقتصادی مختلف بروز پیدا نماید .علایم افسردگی در زنان بر اثر عوامل مختلفی مانند بارداری و زایمان ،روابط فردی و بین فردی و تغییرات هورمونی ایجاد شده در دوران قاعدگی ایجاد می شود .افسردگی در نوجوانان به  علت سابقه وراثتی ابتلا به اختلال کم‌توجهی‌-‌بیش‌فعالی، اختلال یادگیری، اختلال اضطراب و .. ایجاد می شود و با علایمی  از جمله پرخاشگری، انجام رفتارهای پرخطر، مصرف مواد مخدر، اُفت تحصیلی و فرار از منزل نمود عینی پیدا می کند .در سالخوردگان علائم افسردگی شامل اختلالات حافظه، دردهای مبهم و توهم می باشد.


تشخیص افسردگی

در صورت تشخیص افسردگی که به وسیله مشاوره ،جلسات روان درمانی و اسکن های مغزی انجام می شود در مراحل اولیه با توجه به وضعیت بیمار پزشک از دارو و یا جلسات روان درمانی به همراه تغییر در سبک زندگی برای درمان این بیماری استفاده می نماید .افسردگی مزمن  در صورت عدم درمان می تواند پیامدهای فجیعی را نه تنها برای خود فرد بلکه برای همه‌ی اعضای خانواده به همراه داشته باشد .

افسردگی pdf


روش های درمان افسردگی

برای افسردگی و درمان آن روش های متعددی وجود دارد که بنا به وضعیت شما پزشک مغز و اعصاب یا روان درمانی که بدو مراجعه نموده اید از آن برای درمان افسردگی در شما استفاده می نماید :

  1. دارودرمانی: تجویز و مصرف داروهای ضدافسردگی،داروهای تثبیت‌کننده‌ خُلقی و داروهای ضد روان‌ پریشی
  2. روان‌ درمانی: درمان خانواده‌ محور و درمان فردی و بین‌ فردی
  3. درمان تحریک مغزی: درمان الکتروشوک (ECT) و تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای تکرارشونده (RTMS)
  4. نور درمانی :برای تنظیم میزان ترشح هورمون ملاتونین
  5. ورزش
  6. درمان‌های جایگزین: طب سوزنی، مراقبه و تغذیه‌ درمانی

مقاله افسردگی


درمان بر اساس طب بوعلی سینا

ایجاد عطسه با داروهای عطسه آور ،مصرف منابع غذایی حاوی سروتونین،جوشانده ریشه ی «ایرسا(5 گرم)+اسطوخدوس(4 گرم)+بابونه(4 گرم)+بادرنجبویه(6 گرم)»+عسل،خوابیدن در وان محتوی آب نمک،گوش دادن به موسیقی ملایم  هر روز ،پیروی از مراحل 4 گانه روبرو شدن-پذیرفتن-شناور شدن-به زمان فرصت گذشتن دادن ،تلقینات مثبت و هیپنوتیزم،هر روز مدت زمانی یک میله کربنی را در دست نگهدارید،دم کرده «تیول(5 گرم)+بهارنارنج(7 گرم)+گل گاوزبان(4 گرم)+تخم کاهو»+کمی زعفران (با عسل شیرین شود)،شربت کنگر همراه با یک قرص مخمر آب جو یک لیوان شیر قهوه با عسل ،یک لیوان شیر +عسل +زرده تخم مرغ+کمی زعفران،شیر +شیره انگور+کمی زعفران +یک قرص مخمر + آب انگور سیاه یا قرمز،هر هفته غذاهای دریایی با ریحان فراوان مصرف شود ،پسته خام،داروی همیوپاتی با نام  ،مفرح اعظم،شربت زرشک،منزج سودا و بلغم غلیظ،تنتور «بهار نارنج (5 گرم)+بادرنجبویه(7 گرم)+کاکوتی(7 گرم)+تیول (5 گرم)+تخم کاهو (4 گرم)+زعفران (کمتر از نیم گرم)+تخم ریحان (7 گرم)+گل گاوزبان(5 گرم)»(روزی سه بار هر بار ده تا بیست قطره )،گریه کردن با صدای بلند ،کرفس،روزی یک مشت شاهدانه(نباید به مدت طولانی مصرف شود)،گرفتن دستمال آغشته به عطر طبیعی گل ها جلوی بینی (هنگام بروز خشم)،اسفناج آب پز را با روغن بادام شرین سرخ و سپس میل کنید،دم کرده تخم ریحان (پیش از خواب )،کنگر


خوراکی های ضد افسردگی

برای درمان افسردگی علاوه بر روش های یاد شده نقش تغذیه از اهمیت فراوانی برخوردار است و نباید در این زمینه آن را نادیده گرفت .بنابراین در پاسخ به سوال برای درمان افسردگی چی بخوریم ؟ باید بگوییم مصرف برخی مواد غذایی می تواند سلامت روانی را بهبود بخشیده و با افسردگی مبارزه کند . این مواد غذایی عبارتند از:

افسردگی در نوجوانان


1- سبزیجات سبز برگ

سبزیجات دارای برگ سبز تیره با تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان گیاهانی مفید و ضد التهاب شناخته شده اند .مصرف این سبزی ها به علت دارا بودن ویتامین‌ A، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K از التهاب مغز که سبب بروز افسردگی شدید می شود جلوگیری کرده و به نوعی با علایم افسردگی مبارزه می نماید .

افسردگی شدید


2- گردو

گردو منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3می باشدکه مصرف آن می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشیده و علایم افسردگی را کاهش دهد .سایر منابع غذایی حاوی امگا 3 شامل ماهی قزل آلا، ماهی تن، شاهدانه و دانه چیا می باشد.

افسردگی مزمن


3- آووکادو

آووکادو با داشتن اسید اولئیک مغز را قدرتمند کرده و با افسردگی مبارزه می‌کند.این میوه انرژی زا سرشار  از ویتامین C و ویتامین B12 است که می تواند در روند بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از ابتلا به افسردگی نقش بسزایی داشته باشد .

افسردگی چیست


4- انواع توت

انواع توت شامل تمشک آبی، تمشک قرمز، توت‌ فرنگی و تمشک سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها بوده که مصرف آن ها می تواند در درمان افسردگی نقش مهمی داشته باشد . آنتی‌اکسیدان‌ ها با ترمیم خودکار DNA در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها و سایر بیماری‌ ها مؤثرند.

علایم افسردگی در زنان


5-قارچ

قارچ این پروتئین گیاهی با مراقبت از باکتریهای مفید روده سبب تامین سروتونین مورد نیاز بدن می شود .این هورمون به عنوان هورمون شادی و یک انتقال دهنده عصبی ضروری در سلامت عقلی ما بسیار موثر است.

برای درمان افسردگی چی بخوریم


6- پیاز

پیاز منبع غنی از آلومینیوم بوده که می تواند در بهبود حال روحی شما اثر بسزایی داشته باشد .این سبزی حاوی آنتی‌  اکسیدان‌ های فلاونوئید ضد التهابی بوده و مصرف آن می تواند به بهبود حال روحی شما کمک بسیاری نماید.


7- گوجه فرنگی

گوجه‌ فرنگی یکی از سبزیجات مهم برای افسردگی است که با دارا بودن ترکیبات ضد افسردگی مانند فولیک اسید و اسید آلفالیپوئیک در مبارزه با این بیماری بسیار مفید است .

سبزیجات مفید برای افسردگی

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *