دانه چیا چیست؟+خواص تغذیه ای و درمانی دانه چیا

دانه چیا چیست؟+خواص تغذیه ای و درمانی دانه چیا

شاید تاکنون نمی دانستید که دانه چیا یکی از مغذی ترین و مفیدترین دانه های گیاهی در سراسر جهان است .این دانه ریز و بسیار کوچک منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد .سایر خواص تغذیه ای و درمانی این دانه های جادویی و اعجاب انگیز را می توانید در ادامه نوشته سلامت وب امروز مطالعه بفرمایید .

دانه‌ چیا چیست؟

دانه چیا ،نام انگلیسی: chia دانه های سیاه بسیار کوچکی است که یکی از سالم ترین ،مغذی ترین و مفید ترین دانه های گیاهی است که با داشتن اسیدهای چرب امگا 3 به عنوان یکی از دانه های گیاهی چرب شناخته می شود .این دانه از ترکیبات تغذیه ای منحصر بفردی تشکیل شده است که شاید شما با شنیدن نام آن ها و تجمع آن ها در دانه ای به این کوچکی بسیار شگفت زده شوید.

دانه چیا ار کجا بخریم؟


تاریخچه دانه چیا

دانه گیاهی چیا که با نام علمی Salvia Hispanica شناخته می‌شود، گیاهی از تیره مریم گلی و خانواده‌ی نعناعیان بوده و بومی آمریکای جنوبی می باشد.این دانه ها در گذشته غذای اصلی اقوام آزتک و مایان‌ها بوده است.معنی لغوی چیا در زبان قوم مادیان به‌ معنی قدرت می باشد.

خرید دانه چیا


ترکیبات تغذیه ای دانه چیا

دانه چیا حاوی مقادیر فراوانی فیبر ،پروتئین ،امگا3،کلسیم ،منیزیم،منگنز،آهن،فسفر،زینک، ویتامین B3 (نیاسین)، پتاسیم، ویتامینB1 (تیامین) و ویتامین B2 می باشد .هر دو قاشق غذاخوری دانه چیا تنها 137 کالری داشته و در نتیجه این ماده برای کاهش وزن بسیار مفید است .

ترکیبات تغذیه ای دانه چیا


تفاوت دانه چیا و تخم شربتی

درایران اغلب دانه ی چیا با تخم شربتی اشتباه گرفته می شود.در حالی که این دو ماده از هم متمایز بوده و هر کدام خواص منحصر بفرد خود را دارند .تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی خاصیت لعابدار بودن آن است و شبیه بودن طعم دانه چیا با بذر شربتی نمی تواند دلیلی بر یکی بودن این دو ماده باشد .چرا که دانه چیا از خانواده نعناعیان و تخم شربتی از خانواده ریحان هاست .

خرید اینترنتی دانه چیا


خواص درمانی دانه چیا

این دانه های کوچک و سیاه به دلیل دارا بودن ترکیبات تغذیه ای بسیار مفید و انرژی فراوان یک منبع غذایی بسیار مفید و کم کالری شناخته شده است که خواص درمانی بی شماری دارد .در ادامه مهم ترین خواص درمانی دانه چیا را خدمت شما عزیزان معرفی می نماییم:


1. کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌ های قلبی

وجود فیبر ،پروتئین و امگا 3 فراوان در این دانه های کوچ گیاهی سبب شده است تا مصرف این دانه ها سبب کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی در میان مصرف کنندگان دانه چیا شود .این دانه ها با بهبود متابولیسم بدن سبب کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید درخون گشته و با کاهش التهاب و فشار خون سبب پیشگیری از بروز بیماری های قلبی می شود .

دانه چیا را از کجا تهیه کنیم؟


2.کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

بر اساس پژوهش انجام‌ شده مصرف این دانه تأثیر فوق‌ العاده‌ ای بر روی کنترل دیابت نوع 2 دارد .این دانه با دارا بودن فیبر فراوان در کاهش سطح قند خون  اثرات بالینی اثبات شده ای دارد .


3.کاهش وزن

بر اساس مطالعات انجام شده وجود فیبر فراوان و ترکیبی به نام گلوکومن در این دانه سبب پر کردن حجم معده و پیشگیری از ریزه خواری و کنترل اشتها در طی روز می شود .بنابراین مصرف این دانه ها سبب کاهش چاقی شکم و کاهش وزن  گشته و شما می توانید از دانه چیا برای لاغری استفاده نمایید .

دانه چیا برای لاغری


4.سلامت دستگاه گوارش

دانه چیا سبوس‌دار، ارگانیک و فاقد گلوتن می باشد.فیبر فراوان موجو در این دانه های سبب جذب بیشتر آب گشته و در این حالت در معده حالت ژله ای پیدا می کنند .با توجه به این تفاسیر با مصرف این دانه ها شخص احساس سیری نموده و علاوه بر این باکتری های مفید دستگاه گوارش از فیبر موجود در این دانه تغذیه می شوند .پس با مصرف دانه های چیا از ابتلا به یبوست رهایی یافته و عملکرد دستگاه گوارشتان بهبود خواهد یافت .


5.سلامت استخوان ها

مواد مغذی فراوان موجود در این دانه مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و پروتئین برای سلامت و رشد استخوان های بدن ضروری و حیاتی است .کلسیم موجود در این دانه گیاهی از لبنیات بیشتر بوده و در نتیجه دانه چیا یکی از منابع غنی کلسیم برای افرادی است که نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند.

 


6.زیبایی پوست و مو

مصرف این دانه های قدرتمند و جادویی از بروز علایم پیری زودرس بر روی پوست جلوگیری نموده و با کاهش چین و چروک و داشتن اسیدهای چرب مفید در سفید شدن پوست بسیار موثر است شما با استفاده از این ماده جادویی می توانید موهایتان را تقویت کرده و زیبایی و سلامتی را به پوست و موی خود هدیه کنید.


7.ضد سرطان

یکی دیگر از ویژگی های منحصر بفرد دانه چیا خاصیت ضد سرطانی بودن آن است .این دانه های بسیار کوچک حاوی مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان ها بوده که مصرف آن از از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد که باعث آسیب مولکولی می‌شود محافظت می کند .خواص آنتی اکسیدانی دانه چیا بسیار بالاتر از خانواده توت ها بوده و در نتیجه این دانه از بروز سرطان وتکثیر غیر متعارف سلول های بدن جلوگیری می کند .

قیمت دانه چیا


نحوه استفاده از دانه چیا

شما می توانید با توجه به بی طعم بودن این دانه ها از آن در تهیه هر نوع غذایی استفاده فرمایید .نحوه مصرف دانه چیا بسیار ساده بوده و برای استفاده از این دانه ها نیازی به آسیاب کردن ندارید و شما می توانید به صورت خام یا پخته از این دانه های کوچک استفاده کرده و از فوائید بی شمار آن برای سلامتی خود بهره مند شوید .طرز مصرف دانه چیا بدین صورت است که شما با افزودن این دانه ها به انواع نوشیدنی،‌ فرنی، پودینگ ،دسر ،سالاد،ماست و یا حتی غذاهای پختنی ارزش غذایی غذاهای خود را بالا ببرید .مصرف مجاز روزانه‌ ی دانه چیا  20 گرم در روز و در دو وعده غذایی می باشد.

 


مضرات دانه چیا

این دانه یک مکمل غذایی بسیار مناسب و حاوی تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن ما می باشد .مضرات دانه چیا به علت فیبر فراوان آن بوده که ممکن است در برخی افراد سبب بروز ناراحتی های خفیف گوارشی شود .

نحوه مصرف دانه چیا


دانه چیا را از کجا تهیه کنیم؟

دانه چیا از کجا بخریم ؟ دانه چیا را از کجا تهیه کنیم؟باید در پاسخ به این سوالات  بگوییم برای خرید دانه چیا می توانید به تمامی فروشگاه های معتبر عرضه کننده مواد غذایی و یا عطاری ها مراجعه کرده و این دانه با ارزش را خریداری نمایید .شما برای خرید دانه چیا می توانید به فروشگاه های آنلاین مراجعه کرده و خرید اینترنتی دانه چیا را انجام دهید .


نتیجه گیری

دانه چیا یکی از محبوب ترین دانه های گیاهی در جهان است که در مقایسه با سایر دانه های گیاهی حاوی پروتئین ،فیبر و آنتی اکسیدان های بیشتری می باشد .با استفاده از این دانه گیاهی می توانید مزایای درمانی بی شماری را کسب نمایید و ریسک ابتلا به برخی از بیماری‌ ها را کاهش دهید.

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *