چاقی شکم چه عوارضی برای سلامتی دارد؟

داشتن شکمی بزرگ می تواند سبب بروز بسیاری از بیماری ها در افراد به شمار آید .بنابراین چاقی شکم بسیار خطرناک بوده و عامل اصلی ابتلا به بیماری هایی نظیر کبد چرب،دیابت ،بیماری های قلبی و سرطان ها می باشد .حتی با داشتن وزن متعادل چاقی شکم خطرناک است و عوارض بسیار زیادی را به همراه دارد .بنابراین در سلامت وب امروز به مهم ترین علل بروز چاقی شکم پرداخته و عوارض چاقی شکم برای سلامتی را در نوشته امروز به شما معرفی می کنیم.

چاقی شکم به چه علت به وجود می آید؟

چاقی شکم عمدتا به دلیل مسائل تغذیه ای و برخی اختلالات هورمونی ایجاد می شود .داشتن عادات غذایی غلط و استرس فراوان در بروز چاقی شکمی نقش موثری دارد . چاقی شکم یکی از عوامل مهم در ابتلای شما به بسیاری از بیماری هاست که می تواند سلامت شما را به خطر انداخته و تهدیدی جدی برای سلامتی شما به شمار آید .

چاقی شکمی در زنان


مهم ترین دلال چاقی شکم

  1. مصرف مواد غذایی شیرین
  2. مصرف مواد غذایی حاوی چربی های ترانس
  3. کم‌تحرکی
  4. کاهش مصرف پروتئین در وعده های غذایی
  5. یائسگی
  6. مصرف فست فودها و آب میوه های صنعتی
  7. استرس بیش از حد
  8. پیروی از یک برنامه غذایی کم فیبر
  9. عوامل وراثتی
  10. خواب ناکافی

درمان چاقی شکم و پهلو با طب سنتی


عوارض چاقی شکم چیست؟

عوارض چاقی شکم بی شمار بوده و همانطور که گفتیم می تواند زندگی شما و سلامتی شما را به خطر بیندازد .برای آشنایی با عوارض شکم بزرگ به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید :


1.افزایش التهاب

یکی از مشکلات داشتن یک شکم بزرگ افزایش التهاب در بدن است .چربی های ذخیره شده در شکم برای تولید مولکول های التهابی به طور مستقیم به کبد منتقل می شود. این امر باعث التهاب بیشتر و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. بنابراین اگر چربی زیادی در اطراف شکم دارید، بیشتر در معرض ابتلا به التهاب و اختلالات هورمونی هستید که همین مسائل متابولیسم شما را به شدت تحت تاثیر قرار داده و سبب بروز بیماری های متابولیکی می گردد .

درمان چاقی شکم با گیاهان دارویی


2.بالا بردن ریسک ابتلا به دیابت نوع 2

افراد مبتلا به چربی شکمی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند. این به این دلیل است که چربی احشایی نقش مهمی در مقاومت به انسولین دارد. هنگامی که مواد غذایی شیرین را مصرف می کنید، سطح قند و انسولین در جریان خون افزایش می یابد، این موضوع باعث می شود سلول های بدن ما انسولین بیشتری تولید نموده و همین امر باعث افزایش قند خون و مقاومت به انسولین می شود.


3.بیماری های قلبی-عروقی و سکته مغزی

تحقیقات نشان داده است که چربی های انباشته در شکم پروتئین های مولکولی خاصی را ایجاد می کند که برای بدن ما مضر هستند. برخی از این مولکول ها تمایل دارند رگ های خونی رامسدود نموده و با افزایش التهاب در بدن سبب افزایش کلسترول و تری گلیسیرید گردند .با افزایش چربی خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بر اثر چاقی شکم افزایش می یابد .

عوارض چاقی در زنان


4.فشار خون

افزایش فشار خون یکی دیگر از پیامدهای چاقی شکمی است .زمانی که شما از مواد غذایی شیرین استفاده می کنید سطح قند خون و انسولین بالاتر از حد نرمال افزایش می یابد تا قندها را به انرژی تبدیل کند. با مقاوم شدن بدن به انسولین شاهد بالا رفتن فشار خون نیز خواهیم بود .


5. افسردگی

چربی انباشته در شکم به نام “چربی پاتوژن فعال” نامیده می شود. مطالعه دانشمندان ثابت کرده است که چربی شکم باعث کاهش عملکرد عصبی می شود. تغییرات هورمونی و این عدم تعادل سبب بروز نوسانات خلقی می شود که اگر درمان نشود، در نهایت منجر به افسردگی می شود.

برای لاغری شکم چه بخوریم


6.بی خوابی و سایر اختلالات خواب

شکم بزرگ با ذخایر زیاد چربی باعث خروپف بلند و آپنه خواب می شود. آپنه خواب به دشواری تنفس در هنگام خواب گفته می شود که این مکث در تنفس در هنگام خواب فرد اختلال ایجاد نموده و اجازه نمی دهد که او خواب راحت داشته باشد.از همین رو فرد نمی تواند در طی شب خواب راحتی داشته و در نتیجه در تمام روط خواب آلود است .


7.آلزایمر

افراد مبتلا به شکم های بزرگتر مستعد ابتلا به زوال عقل و آلزایمر هستند.با چاقی شکم عملکرد مغز کاهش یافته و مقصر این موضع هورمون لپتین است که توسط سلول های چربی آزاد می شود. لپتین اثرات نامطلوبی بر روی سلول های مغزی، یادگیری، حافظه و تنظیم اشتها دارد. به این ترتیب، با داشتن شکم بزرگتر، بیشتر احتمال دارد که کاهش عملکرد مغز را تجربه کرده و در شرایط خطر ابتلا به آلزایمر قرار گیرید .


8.سرطان

یکی از مهم ترین خطرات چاقی افزایش ریسک ابتلا به انواع سرطان هاست.سیتوکین های آزاد شده توسط سلول های چربی های انباشته شده در شکم موجب تکثیر بی رویه سلول های سالم بدن می شود. این خطر در زنان بعد از یائسگی بالاتر می باشد. این به این دلیل است که تولید هورمون زنانه استروژن در تخمدان ها به تدریج کاهش یافته و در نتیجه سلول های چربی تبدیل به منبع اصلی استروژن می شوند.

برای زنانی که دارای اضافه وزن هستند، با توجه به سلولهای چربی بیشتر هورمون بیشتری تولید می شود. سطوح اضافی این هورمون می تواند تومورهای بدخیم در پستان را در زنان ایجاد کند.بنابراین چاقی شکمی در زنان زمینه ساز سرطان سینه و تخمدان و چاقی شکمی در مردان ریسک ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد .بنابراین برای دورماندن از عوارض چاقی زنان هر چه سریع تر وزن خود را کاهش داده و شکمتان را کوچک کنید .

درمان چاقی شکم در زنان


برای لاغری شکم چه بخوریم؟

برای رهایی از چاقی شکمی روش های پخت و پز خود را سالم نموده و غذاهایتان را به شیوه گریل ،آب پز و یا بخار پز طبخ نمایید .برای لاغری شکم چه بخوریم؟بدین منظور مصرف مواد غذایی چربی سوز مانند تخم کتان ،روغن نارگیل ،غلات کامل،حبوبات،دانه چیا،زردچوبه ،چای سبز،دارچین ،سیر و زنجبیل را فراموش نکنید .

 


درمان چاقی شکم و پهلو با طب سنتی

جهت درمان چاقی شکم و پهلو با طب سنتی می توانید از سویق کامل جو ،جوشانده برگ سنا،تخم کتان ،تخم شربتی،پاپریکا،زیره سبز،هل ،سرکه سیب و خرفه استفاده کنید .درمان چاقی شکم با گیاهان دارویی ساده ترین ،ایمن ترین و موثرترین روش های درمان چاقی شکم در زنان به شمار می رود .

عوارض شکم بزرگ


نتیجه گیری

حال که با دلایل بروز چاقی شکمی و عوارض چاقی شکم آشنا شدید بهتر است برای رهایی از این مشکل به نکات زیر توجه نموده و سلامتی خود را تضمین کنید .

  1. مواد غذایی سالم و پر فیبر مانند میوه ها و سبزیججات تازه را فراوان مصرف کنید .
  2. ورزش کنید .
  3. استرستان را مدیریت کنید .
  4. از تمرینات آرامبخش یوکا برای آرامش ذهن خود استفاده کنید .
  5. پیاده روی ،شنا ،ایروبیک را برای لاغری شکم خود استفاده کنید .

در نهایت برای کاهش سایز شکم خود به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا پس از بررسی وضعیت سلامتی و هورمون های شما بهترین برنامه غذایی با توجه به قد ،وزن و شرایط جسمی شما به شما ارائه شود .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *