پرش پلک علت + درمان پرش پلک با طب بوعلی سینا

پرش پلک نوعی اسپاسم عضلانی است که می تواند سبب آزار فرد شده و در مواقع شدید سبب اختلال در فعالیت های روزمره فرد شود.این عارضه خطرناک نبوده و بارها و بارها ممکن است این پرش پلک غیر ارادی برای ما هم اتفاق افتاده باشد.اما واقعا علت پرش پلک چیست و در مواقع بروز آن چگونه می توانیم آن را برطرف نماییم ؟برای یافت پاسخ این سوالات سلامت وب امروز پیش روی شماست مطالعه آن را از دست ندهید .

پرش پلک چیست؟

پرش پلک یا بلفارواسپاسم نوعی وضعیت غیر ارادی است که همه افراد آن را برای حداقل یک بار تجربه نموده اند .این وضعیت در اثر انقباض عضله ی پلک اتفاق افتاده و اگر چه خطرناک نیست اما می تواند آزار دهنده باشد .پرش پلک در برخی مواقع تنها در یک پلک چشم  و در برخی زمان ها می تواند هر دو پلک را درگیر نماید و زمان بروز آن کاملا غیر قابل پیش بینی است .این وضعیت در زنان شایع تر از مردان می باشد .

پرش پلک چشم راست


پرش پلک نشانه چیست ؟

پرش پلک عمدتا به دلیل اسپاسم مکرر و غیر ارادی عضله چشم ایجاد می شود و در برخی مواقع کنترل شدنی و خوش خیم و در موارد بسیار نادر، علامتی از اختلال عصبی یا مغزی جدی‌تر هستند.


شایع ترین حالت پرش پلک

شایع ترین حالت بروز پرش پلک یا بلفارواسپاسم، معمولا در پلک بالایی بوده اما می‌تواند در هر دو پلک بالا و پایین هم اتفاق بیفتد.پرش پلک معمولا خفیف بوده و فرد آن را به صورت کششی ملایم بر روی پوست پلک و یا مشابه زمان چشمک زدن احساس می کند .اما در موارد شدی سبب اختلال در دیدن فرد و مجبور شدن فرد برای بستن پلک ها می شوند .اسپاسم ها معمولا به صورت تکرار شونده در فواصل ثانیه ای یا دقیقه ای تکرار می شوند و این حالت ممکن است به صورت متناوب یا غیر متناوب روی دهد .بنابراین زمان پرش پلک و وقوع این اسپاسم ها کاملا غیر قابل پیش بینی است .

درمان پرش پلک در طب سنتی


علت پرش پلک

پرش پلک ممکن است گاها بدون علت باشد اما در برخی مواقع علل زیر می توانند زمینه بروز پریدن پلک چشم را مهیا سازند .این علایم عبارتند از :

  • سرگیجه
  • سوزش چشم
  • کشش پلک
  • خستگی
  • کمبود خواب
  • فشار فیزیکی
  • عوارض جانبی داروها
  • استرس
  • زیاده روی در استفاده از مواد حاوی کافئین

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

پرش پلک همان طور که گفتیم بیماری خوش خیم و بی خطری است اما در موارد نادر می تواند بینایی فرد را تحت الشعاع قرار داده و از این رو نیاز به درمان های اورژانسی داشته باشد .ممکن است این وضعیت نشانه یک اختلال جدی در عملکرد مغز یا سیستم عصبی باشد که با مراجعه به یک چشم پزشک می توان این وضعیت را بررسی نموده و از حاد یا مزمن بودن آن آگاهی یافت .بنابراین در صورت مشاهده علایم زیر بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

  1. قرمز و متورم شدن چشم ها
  2. ترشحات غیر عادی چشم
  3. بسته شدن کامل پلک ها با هر بار پرش پلک
  4. طولانی شدن زمان پریدن پلک های چشم
  5. تاثیر منفی بر روی سایر قسمت های صورت

درمان گیاهی پرش پلک چشم


پرش‌ پلک چگونه درمان می‌شود؟

در بیشتر مواقع اسپاسم‌ های پلک، بدون نیاز به هیچ گونه درمانی در عرض چند روز یا چند هفته برطرف می‌شوند. اما اگر اسپاسم ها به صورت طولانی مدت تکرار شوند، بهتر است با مراجعه به مراکز درمانی روند درمان را آغز نمایید .پزشک پس از معاینه چشمان و با توجه به وضعیت شما از روش های متعددی می تواند برای درمان پرش پلک استفاده نماید .شایع ترین و متداول ترین روش های درمان پرش پلک عبارتند از :


1-قطره چشم

استفاده از قطره های چشمی به عنوان درمان دارویی پرش پلک برای رفع اسپاسم های غیر عضلانی چشم در موارد بسیار زیادی سبب بهبود علایم خواهد شد.این قطره ها را با تجویز پزشک و به صورت منظم تا دوره درمان ذکر شده توسط پزشکتان استفاده کنید .

درمان دارویی پرش پلک


2-ورزش های مخصوص صورت

استفاده از تمرینات ورزشی تقویت کننده مخصوص عضلات صورت (تن‌ درمانی) یا (فیزیکال تراپی) در شل شدن و ریلکس شدن عضلات صورت و رفع این مشکل موثر است .


3- جراحی

در صورت عدم پاسخگویی درمان های قبلی در موارد شدیدتر پرش پلک یا (بلفارو اسپاسم خود به‌ خودی خوش‌خیم)  را به وسیله جراحی می توان درمان نمود . در حین این جراحی برخی از عضلات و عصب‌ های پلک را برداشته و به روش (میکتومی) می توان این عارضه را درمان کرد.


4-تزریق بوتاکس

تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) را می توان به عنوان راهی مفید و موثر جهت درمان بلفارواسپاسم خود به‌ خودی خوش‌خیم یا پرش پلک عنوان نمود .اثرات استفاده از این روش تا چند ماه ماندگار بوده و در صورت نیاز تزریق های مجدد تکرار خواهد شد .

پرش پلک طولانی مدت


سایر روش های درمان پرش پلک

  • طب سوزنی
  • بیوفیدبک
  • هیپنوتیزم
  • ماساژ
  • اصلاح تغذیه‌
  • روان‌ درمانی
  • استفاده از تکنیک های آرامش بخش مانند تای چی و یوگا

چگونه می‌توانید از پرش پلک جلوگیری کنید؟

با حذف محرک های اعلام شده می توانید تا حدود بسیار زیادی از پریدن پلک جلوگیری نمایید .بنابراین به نکات زیر توجه کنید :

  1. خواب کافی داشته باشید.
  2. استرس خود را کاهش دهید.
  3. کافئین کمتری مصرف کنید.
  4. برای حفظ رطوبت چشمانتان آب بیشتری بنوشید.
  5. از قطره های اشک مصنوعی برای نرم کردن سطح چشم و غشای آن استفاده کنید.
  6. در زمان شروع اسپاسم یک کمپرس گرم بر روی پلک هایتان قرار دهید .
  7. مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم و منیزیم را فراموش نکنید .
  8. جهت درمان خانگی پرش پلک چشم ازکمپرس خیار و گلاب بر روی چشمانتان استفاده کنید .

ﺗﻌﺒﯿﺮ ﭘﺮﯾﺪﻥ ﭘﻠﮏ چشم


عوارض جانبی پرش پلک

در موارد بسیار نادر پرش پلک طولانی مدت می تواند نشانه ای از وجود مشکلات جدی تر مانند اختلالات جدی در مغز و اعصاب به شمار آید که در این صورت این بیماری می تواند پیش زمینه ای برای بروز بیماری های جدی تر مانند بیماری های زیر باشد :

  • فلج بِل
  • دیستونی
  • دیستونی گردنی
  • ام اس
  • پارکینسون
  • سندروم توریت

علل ایجاد و راه درمان پریدن پلک با طب بوعلی سینا

عوامل ایجاد یا تشدید کننده شامل فشارهای عصبی،کم خوابی،مطالعه زیاد،شکلات زیاد ،قورمه سبزی،آسپرین،افراط در مصرف مدر یا آب ،کمبود منیزیم ،کلسیم،سیلیکون و پروتئین بدن بوده و برای درمان به وسیله طب بوعلی سینا یا درمان پرش پلک باطب سنتی از یک لیوان شیر هویج+یک قرص مخمر،خوراک لوبیا خشک،غلات،لوبیا سبز،استامبولی پلو، کباب گوشت قرمز ،شیر+زرده تخم مرغ +عسل+قرص مخمر،گردو و خرما با شیر،انجیر +گردو+فندق+توت فرنگی  استفاده نمایید .درمان گیاهی پرش پلک چشم نیز مصرف سالاد «کاهو +اسفناج خام +هویج+کلم+روغن زیتون +گردو» می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *