مضرات حنا

حنا و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی+طرز استفاده از حنا

یکی از گیاهان دارویی مفید که استفاده از آن از دیرباز در میان زنان و مردان رواج داشته است گیاهی به نام حنا می باشد.در گذشته از این گیاه به عنوان ماده ای رنگی برای رنگ کردن موها استفاده می نموده اند اما با گذشت زمان و پس از مطالعات فراوان مشخص گردیده است که این ماده خواص بی شماری دارد که شاید بسیاری از ما از آن بی اطلاع باشیم .در سلامت وب امروز به معرفی خواص شگفت انگیز حنا و نحوه استفاده از آن پرداخته ایم .

حنا چیست؟

حنا (Henna)یکی از گیاهان دارویی است که خواص درمانی بی شماری داشته و در گذشته از آن برای رنگ کردن موها و جلوگیری از ریزش موها استفاده می نموده اند .اما پس از بررسی های فراوان مشخص گردید علاوه بر خواص یاد شده این ماده گیاهی خواص معجزه آسای دیگری نیز برای سلامتی دارد که در ادامه مقاله به تشریح بیشتر آن ها خواهیم پرداخت .

خواص حنا در طب سنتی


گیاه شناسی حنا

گیاه حنا ، با نام علمی «لاوسونیا اینرمیس» ،(Lawsonia inermis) گیاهی دو لپه ای از خانواده حنا بوده و به صورت درختچه می باشد .این گیاه بومی مناطقی مانند شمال آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شمال استرالیا می باشد .گل های این گیاه به رنگ سفید یا صورتی و میوه های آن کوچک می باشد .


خواص حنا در طب سنتی

استفاده از حنا تنها به رنگ کردن و نرم کردن موها محدود نمی شود بلکه این گیاه دارویی سایر فواید درمانی دیگری نیز برای سلامتی بدن می باشد که در زیر آن ها را به شما معرفی می نماییم:

طرز استفاده از حنا


1.بهترین رنگ موی گیاهی

از گذشته تا به حال بسیاری از مردم برای رنگ کردن موهای خود از حنا استفاده می کنند .این ماده علاوه بر تغییر رنگ موها در افزایش رشد مو،جلوگیری از ریزش مو و سلامت و زیبایی موها تاثیر شگرفی داشته و با استفاده از آن می توان از بروز موخوره بر روی موها جلوگیری نمود.خواص حنا برای ریزش مو و خواص حنا برای رشد مو بر همگان اثبات شده و کاملا مورد تایید می باشد .این ماده بر خلاف سایر رنگ موها شیمایی فاقد عارضه بوده و استفاده از آن در تقویت فولیکول های مو موثر است.سایر خواص حنا برای مو عبارت است از:

  1. نرم کننده و حجم دهنده مو
  2. ضد شوره سر
  3. ضد خارش پوست سر و ….

2. تقویت ناخن ها

محافظت از ناخن ها با حنا روشی خوب و عالی برای داشتن ناخن هایی زیبا می باشد .این ماده با دارا بودن خواص آنتی باکتریال از تجمع میکروب ها در زیر ناخن ها و فضای کوتیکول جلوگیری نموده و با تقویت ناخن ها از شکنندگی ناخن ها پیشگیری می کند .

آیا حنا پوست را سفت می کند؟


3.جوانسازی پوست

آیا حنا پوست را سفت می کند؟ خاصیت ضد پیری این ماده بر همگان به اثبات رسیده است .بر اساس مطالعات انجام شده آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه با داشتن اثرات قابضی در کاهش چین و چروک پوست  صورت و محو‌ کردن آثار زخم یا جوش اثر بسزایی داشته و به نحوی در جوانسازی پوست موثر است .بنابراین اگر قصد جوانسازی پوست و رفع علایم پیری زودرس پوست را دارید از حنا و فواید آن غافل نشوید .


4.رفع التهاب

حنا با داشتن خواص خنک کنندگی در محافظت از پوست در برابر عفونت موثر بوده و استفاده از آن در رفع التهاب سودمند است. بنابراین یکی دیگر از خواص حنا در طب سنتی  استفاده از آن در درمان سوختگی، جراحت و زخم‌ ها ،رفع و درمان آفتاب سوختگی و سایر مشکلات پوستی بسیار نافع است .همچنین استفاده‌ ی موضعی از روغن حنا برای کاهش درد و التهاب در بیماران مبتلا به دردهای مفصلی سودمند است و از تحلیل ماهیچه‌ ها و غضروف‌ ها،جلوگیری می کند.

مضرات حنا


5.ضد تب

بر اساس تعالیم سنت آیورودا استفاده از این گیاه در کاهش حرارت بدن یا تب مفید است .این گیاه با کاهش کلی دمای بدن و افزایش تعریق به خنک شدن بدن کمک کرده و سبب تعادل و تنظیم دمای بدن می شود .


6.سم زدایی از بدن

مصرف حنا در پاکسازی دو اندام حیاتی بدن و یا پالایشگاه های بدن مانند کبد ،کلیه از سموم و مواد زائد نقش سودمندی داشته و با بهبود عملکرد این دو ارگان حیاتی به افزایش کارایی سایر اندام های بدن و محافظت از بدن در برابر بیماری ها کمک می کند.


7.تنظیم فشار خون

مصرف آب یا دانه‌‌ی حنا در کاهش سطح فشار خون و کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی موثر است. این ماده از تشکیل لخته خون و انواع آمبولی جلوگیری نموده و درنتیجه احتمال سکته را کاهش می‌دهد.


8.بهبود مشکلات عصبی

بر اساس تدابیر طب سنتی مصرف این گیاه در درمان سردرد ،بهبود جریان خون درون مویرگی درون مغز و درمان اختلالات خواب اثرات نافعی دارد .اگر از هر کدام از مشکلات یاد شده رنج می برید افزودن چند قطره روغن حنا به رژیم گیاهی‌تان، تأثیر مثبتی به همراه خواهد داشت.


حنا در طب سنتی

یکی از معروف ترین و پر مصرف ترین گیاهن طبی است .پودر این نبات که در اصل همان موادی است که به مصرف می رسد تقریبا زرد مایل به مغز پسته است از برگ و گل آن به دست می آید .حنا از قدیم معروف بوده و به مصرف رنگ کردن موی سر و ریش به کار می رفته است .امروزه هم در برخی کشورها مصرف دارد .برای کاهش اثر سرخ آن مقداری مواد گیاهی دیگر مانند نیل یا سایر مواد آلی را به آن می افزایند و عده ای با افزودن آب غوره یا آب لیمو اثر بخش آن را افزایش می دهند.این ماده گیاهی بهترین داروی ضد میکروب و ضد قارچ است که در لابه لای انگشتان دست و پا رشد می کنند و در درمان عرق سوز بسیار نافع است .ریشه مو را محکم کرده و سفیدی آن را برطرف می کند.برای درمان جوش های مزاح و خارش های سودایی ضماد مخلوطی از این گیاه و روغن حیوانی را بر روی موضع قرار دهید تا مشکل یاد شده برطرف شود.


انواع حنا و نحوه خرید حنا

شما می توانید جهت خرید حنا و انواع حنا به عطاری ها و فروشگاه های معتبر شهر خود مراجعه کنید .این محصول گیاهی در اشکال مختلف و به صورت رنگ، افشره، شربت و پماد که از ترکیب ساقه، دانه‌ یا برگ‌ های حنا به دست می‌آیند به فروش می رسد .در نهایت می توانید از روغن، ساقه و دانه‌‌ های این گیاه استفاده نموده و از خواص بی نظیر این گیاه طبی برای رفع مشکلات ذکر شده در صورت وجود بهره مند شوید.

حنا برای ریزش مو


نحوه استفاده از حنا

طرز استفاده از حنا بسیار ساده است . برای رنگ کردن موها با حنا پودر حنا را پس از الک کردن در کاسه‌ ای ریخته و مقداری آب ،چای سیاه یا قهوه بنا به دلخواه به آن اضافه می کنیم .پس از حدود 6 الی 8 ساعت این ماده خیس خورده و آماده مصرف می باشد .اکنون خمیر حنا را بر روی مو گذاشته و پس از نیم ساعت موهایتان را با آب بشویید (نه با شامپو یا نرم کننده)
دو الی سه روز بعد از گذاشتن حنا بر روی موها، از شامپو و نرم‌کننده استفاده کنید تا رنگ مشکی یا قهوه ای پررنگی بر روی موهایتان پدیدار شود .همچنین می توانید ترکیب های زیر را بر روی موهایتان امتحان کنید :

  1. ترکیب حنا + دارچین :روشن شدن رنگ موهای مشکی
  2. ترکیب با بابونه :طلایی شدن رنگ مو
  3. ترکیب با ریواس :طلایی شدن مو

خواص حنای بی رنگ


مضرات حنا

بر اساس تحقیقات و ارزیابی های انجام شده در میان مصرف کنندگان این ماده گیاه حنا ماده ای مفید و بدون عارضه است .تنها در موارد زیر ممکن است برخی از مضرات حنا نمایان شده و شخص را دچار مشکل نماید .این موارد عبارتند از:

  1. بروز آلرژی و حساسیت پوستی در افراد مبتلا به پوست حساس یا با سابقه آلرژی غذایی
  2. نامرغوب بودن حنای مورد استفاده می تواند در بروز مشکلات پوستی مانند التهاب و خارش نقش داشته باشد .

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *