طبع گل ساعتی

گل ساعتی نعمتی از دل طبیعت برای درمان بیماری ها

گل ساعتی از بهترین،برترین و مفیدترین گیاهان دارویی است که در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد وسیعی داشته و خواص درمانی آن کاملا به اثبات رسیده است.این گیاه علاوه بر شکل زیبایی که دارد مصرف دارویی فراوانی داشته و می تواند آرامش را برایتان به ارمغان بیاورد.اگر علاقمندید تا در مورد این گیاه و خواص درمانی آن اطلاعات بیشتری به دست آورید سلامت وب امروز را مطالعه فرمایید.

گل ساعتی چیست؟

گل ساعتی با نام انگلیسی Passion flowers و با نام علمی: Passiflora caerulea یکی از گل های زینتی و یکی از بهترین و موثرترین گیاهان دارویی است که به صورت کاملا طبیعی بسیاری از بیماری ها را درمان کرده و سلامتی را برای اندام های بدن به ارمغان می آورد .طبع گل ساعتی گرم و خشک بوده و اندام دارویی گل ساعتی برگ‌ ،میوه و گل های این گیاه‌ می باشد.

عوارض گل ساعتی


مشخصات ظاهری گیاه ساعتی

این گیاه گیاهی گلدار و دو لپه ای متعلق به راسته مالپیگی سانان و تیره گل ساعتان و سرده پاسیفلورا می باشد.در واقع این گیاه گیاهی چند ساله با ساقه ای محکم و چوبی و رونده است که ارتفاع آن به حدود ده متر می رسد.ساقه این گیاه همانند تاک به رنگ خاکستری بوده و برگ های آن متناوب ،دندانه دار و پوشیده از کرک می باشد.گل‌ها معطر ، حاوی شهد فراوان ، دو جنسی و به شکل دایره ای به قطر 5 تا 9 سانتی متر بوده و 5 کاسبرگ به رنگ سبز در قسمت بیرونی و در داخل به رنگ سفید قرار دارند .

گلبرگ ها به رنگ سفید قرمز، ارغوانی، آبی و بنفش بوده و درون گلبرگ ها از 4 تاج گل رشته رشته شده كه به رنگ سفيد در درون و به رنگ بنفش در بيرون هستند. 5 پرچم در پايه به هم متصل شده و شکلی مشابه عقربه های ساعت را برای این گل ایجاد نموده اند. میوه گل ساعتی که معروف به Passion Fruit (پشن فروت ) است بیضی شکل دارای دانه های متعدد و قابل خوردن بوده و پوست آن در صورت رسیدن خشک و چروکیده می شود. روش های تکثیر گیاه ساعتی از طریق جدا کردن پاجوش، بذر، قلمه و خوابانیدن-جدا کردن بوده و زمان گل دهی آن در ماه‌های گرم سال و طی فصول تابستان و پائیز می باشد.

خواص میوه گل ساعتی


ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه ساعتی

این گیاه دارای فلاونوئید و آلکالوئیدهای فعال،اسیدسیانیدریک،اسید سیتریک ، پرولین، مالتول و اتل مالتول بوده و ویتامین های گروه ب،ویتامین ث،ویتامین آ و پتاسیم در میوه این گیاه به وفور یافت می شود.این گیاه بومی پاراگوئه، برزیل و شمال آرژانتین بوده و برای اولین بار توسط محققین اسپانیایی در سال 1529 میلادی به جهان معرفی شد.


خواص درمانی گل ساعتی

این گل پر خاصیت علاوه بر جنبه زینتی کاربرد بسیار وسیعی در درمان بیماری های مختلف دارد .در ادامه شما می توانید خواص درمانی گل ساعتی را مطالعه نموده و با خواص ارزشمند این گیاه بیش از پیش آشنا شوید.


1.آرام بخش

این گیاه بسیار آرام بخش بوده و ترکیب آن به همراه بادرنجبویه، بابونه و سنبل الطیب در بهبود عملکرد سیستم عصبی ،درمان استرس و اضطراب و ایجاد آرامش روحی بسیار مفید و سودمند می باشد.این گیاه در مورد بی خوابی نیز مفید بوده و کیفیت خواب را بهبود می بخشد و اثرات درمانی آن در درمان بي قراري و سایر مشکلات سيستم عصبي کاملا به اثبات رسیده است.


2.ضد افسردگی

ترکیبات فعال این گیاه بر روی سیستم عصبی مرکزی (CNS) بسیار تاثیر گذار بوده و وجود آلکالوئیدها و قندهای موجود در آن به همراه فلاونوئیدی به نام کرایزین (Chrysin) سبب ترشح بیشتر سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین در سیستم عصبی مرکزی گشته و این گیاه را به گیاهی بسیار مفید و موثر برای درمان افسردگی تبدیل نموده است.


3.ضد التهاب و ضد سرطان

آنتی اکسیدان های ویتکسین، کوسرتین، روتین و لوتئولین و کوسرتین دارای خواص ضد التهابی بالایی بوده و از بدن در مقابل آسیب های رادیکال های آزاد محافظت کرده و آنزیم های مختلفی که باعث التهاب می شود را مهار کرده و بدین ترتیب این گیاه با کاهش سطح التهابات بدن در پیشگیری و درمان سرطان هایی مانند سرطان معده،کبد،سینه،تخمدان ،پروستات و …  بسیار نافع است.


4.کاهش فشار خون

مطالعات نشان داده است مصرف دمنوش ساعتی در کاهش فشار خون بسیار مفید می باشد .بنابراین اگر از پرفشاری خون رنج می برید می توانید روی دمنشو این گیاه حساب ویژه ای باز کنید .البته لازم به ذکر است در صورتی که از داروهای کاهنده فشار خون استفاده می کنید از مصرف این گیاه و فرآورده های آن خودداری نمایید.


5.درمان علایم ناشی از یائسگی

برای درمان علایم ناشی از یائسگی در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شده می توانید از دمنوش گل ساعتی استفاده نمایید.بدین ترتیب بدون استفاده از داروهای شیمیایی و اثرات جانبی آن می توانید عوارض ناشی از یائسگی را بهبود بخشید.

دمنوش گل ساعتی


6.درمان دیابت

پوست میوه گل ساعتی زرد در کاهش انسولین و تنظیم میزان آن در افراد مبتلا به دیابتی بسیار مفید است .بنابراین برای کنترل قند خونتان از مکمل های حاوی این گیاه استفاده کنید.


7.محافظت از قلب و عروق

آنتی اکسیدان های ویتکسین و آپیژنین و کریسین که در این گیاه موجود می باشد از سلامتی قلب و عروق محافظت نموده و از گرفتگی عروق و ابتلا به تصلب شرائین جلوگیری می نماید .این گیاه در تصفیه خون نیز تاثیرگذار بوده و دارویی بسیار مفید برای درمان غلظت خون به شمار می رود.


8.کاهش وزن

میوه این گیاه سرشار از فیبر بوده و در بهبود فرایند گوارش و کاهش کلسترول بسیار مفید است .مصرف این میوه از ابتلا به یبوست و نفخ شکم جلوگیری کرده و از همین رو مصرف آن می تواند در کاهش وزن بسیار مفید باشد .


9.تقویت قدرت بینایی

ویتامین A موجود در این گیاه از اثرات مخرب رادیکال های آزاد بر پوست و بافت بدن جلوگیری کرده و قدرت بینایی را تقویت می نماید. مصرف این گیاه در کاهش خظرات بیماری های چشمی همانند آب مروارید و … نیز مفید می باشد.


مضرات و عوارض گل ساعتی

برای جلوگیری از بروز عوارض گل ساعتی بر روی بدن به موارد زیر توجه نمایید:

  • مصرف‌ این‌ گیاه و فرآورده های آن در کودکان‌ زیر دوسال‌ ممنوع می باشد.
  • افراد با سابقه‌ آلرژی‌ غذایی‌ می بایست از مصرف این گیاه خودداری نمایند.
  • مصرف این گیاه  توسط زنان باردار و شیرده نیز ممنوع می باشد.
  • در پایان برای جلوگیری از بروز مضرات گل ساعتی قبل از مصرف این گیاه حتما با یک پزشک مشورت نمایید.

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *