چگونه جوش صورت را از بین ببریم؟+روشهای دائمی از بین بردن جوش صورت

یکی از مشکلاتی که می تواند زیبایی چهره و صورت را خدشه دار کند ضایعه ای به نام جوش صورت است که می تواند در هر کجای پوست صورت ایجاد شده و منظره صورت را نا زیبا نماید .در واقع جوش صورت یکی از مشکلات پوستی شایع است که با مراقبت صحیح از پوست و بهبود رژیم غذایی و برخی از داروهای شیمیایی و گیاهی به راحتی برطرف خواهد شد .در سلامت وب امروز شما را با روش های دائمی از بین بردن جوش صورت آشنا می کنیم .

جوش صورت چیست؟

جوش صورت یک نوع بیماری شایع پوستی معمولی است که علت جوش صورت بسته شدن منافذ پوست توسط غدد چربی می باشد .بنابراین در پاسخ به سوال علت جوش صورت چیست ؟باید بگوییم وجود عواملی مانند عوامل ارثی،اختلالات هورمونی،استرس،مصرف غذاهای چرب و شیرین ،ابتلا به برخی بیماری ها و مصرف برخی از داروها علت بروز جوش در صورت می باشند .برای از بین بردن جوش صورت به توصیه های زیر عمل نموده و نتایج بی نظیری را در کوتاهترین زمان ممکن برای از بین بردن دائمی چوش صورت کسب نمایید.

جوش صورت


از بین بردن جوش صورت با مراقبت اصولی از پوست

ساده ترین راه درمان این مشکل پوستی توجه به پوست و مراقبت صحیح از آن است .بدین منظور توجه شما را به نکات مهم مراقبت از پوست جلب می نماییم .


1.از دستکاری صورت خود خودداری کنید.

آلودگی ها و باکتری ها می توانند منافذ پوست را مسدود نموده و جوش صورت را بدتر نمایند .بنابراین از دستکاری صورت خود پرهیز نموده و جوش هایتان را فشار ندهید .

ماسک جوش صورت


2.پاک کننده مناسبی را انتخاب کنید.

از پاک کننده غیر صابونی ملایم بدون سولفات سدیم و پارابن استفاده کنید. ترکیب نامبرده نوعی پاک کننده و فوم است که می تواند باعث تحریک پوست شود. همیشه به خاطر داشته باشید که برای تمیز کردن پوست خود از محصولات طبیعی و سازگار با پوست استفاده کنید .

انواع جوش صورت


3.پوستتان را به طور منظم شستشو دهید.

پوست خود را با استفاده از نوک انگشتان خود بشویید، یک بار در صبح و یک بار در شب. به یاد داشته باشید قبل از شستشو، پوست خود را با آب گرم شستشو داده و شستشوی پوست خود را به دو بار در روز و یا پس از عرق کردن محدود کنید.

جوش صورت نشانه چیست


4.از محصولات مراقبت از پوست مناسب استفاده کنید.

اگر پوست شما خشک می باشد،از یک مرطوب کننده بدون روغن استفاده کنید. در مورد انتخاب بهترین مرطوب کننده و نوع آن از متخصص پوست خود سوال کنید.افرادی که دارای آکنه غیر التهابی هستند مانند جوش های سفیدی که باعث ایجاد قرمزی نمی شوند می توانند از محصولات مرطوب کننده نیز استفاده نمایند .

علت جوش صورت


از بین بردن جوش صورت با اصلاح شیوه زندگی

با اصلاح سبک زندگی یا لیف استایل می توانید تا حدود بسیار زیادی از بروز جوش صورت جلوگیری نموده و در صورت وجود به سرعت آن را از بین ببرید .بدین منظور به توصیه های زیر توجه نموده و حتما از آن ها استفاده کنید .


1.سیگار کشیدن را ترک کنید.

کشیدن سیگار نیز در بروز جوش های صورت نقش داشته و پاسخ التهابی پوست به ترکیبات موجود در سیگار به صورت آکنه ظهور پیدا می کند .دود سیگار نیز می تواند پوست را تحریک کرده و یکی از علل بروز جوش ،چین و چروک و پیری زودرس برای پوست به شمار آید. این کار با ایجاد رادیکال های آزاد، کاهش تولید کلاژن و تخریب پروتئین های پوستی انجام می شود.

درمان جای جوش صورت


2.از یک رژیم سالم پیروی کنید .

مصرف مواد گوشتی که حاوی هورمون ها می باشد می تواند تعادل هورمون های شما برهم زده و باعث آکنه شود. برای جلوگیری از بروز آکنه مقدار زیادی فیبر، سبزیجات تازه و میوه ها را بخورید. غذاهای غنی از ویتامین A، C، E و روی می تواند به کاهش شدت آکنه از طریق دارا بودن خواص ضد التهابی کمک بسیاری نماید. کدو حلوایی ،طالبی ،فلفل شیرین،سیب زمینی شیرین و اسفناج بهترین غذاهای پوست شما می باشند .


3.از مواد غذایی حاوی روی یا زینک استفاده کنید.

استفاده از مواد غذایی حاوی روی یا زینک می تواند به بهبود آکنه و جوش صورت کمک بسیاری نماید .زینک یک ماده معدنی ضروری و مورد نیاز بدن است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. این عنصر می تواند از سلول های بدن در برابر آسیب های ناشی از باکتری ها و ویروس ها محافظت کند.بهترین منابع رژیمی دریافت روی عبارتند از:میگو، گوشت قرمز ،مرغ ،پنیر لوبیا ،دانه های آفتابگردان ،كدو حلوايي

نقش تغذیه در درمان جوش صورت


4.ویتامین A بیشتری مصرف کنید.

در برخی مواقع بروز جوش صورت با کاهش سطح ویتامین آ در بدن ارتباط مستقیمی دارد .ویتامین A یک ماده ضد التهابی است که سطح هورمون های شما را متعادل نگهداشته و به کاهش تولید چربی پوست کمک کند. شما می توانید میزان مصرف ویتامین A خود را با خوردن یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از مصرف چربی های ناسالم مانند مارگارین، روغن هیدروژنه و غذاهای فرآوری شده افزایش دهید. ویتامین A به طور عمده در هویج، سبزیجات برگ سبز و میوه های زرد یا نارنجی یافت می شود.


5.میزان دریافت ویتامین ث روزانه خود را افزایش دهید.

ویتامین ث یکی از ویتامین های اساسی و مورد نیاز پوست می باشد که به تولید کلاژن کمک بسیاری می نماید .کلاژن نوعی پروتئین است که برای ترمیم و بازسازی پوست ، غضروف، رگ های خونی و زخم های پوستی مفید است. شما می توانید 2 تا 3 دوز ویتامین C یا در مجموع 500 میلی گرم در روز از مکمل این ویتامین مصرف کنید. شما همچنین می توانید غذاهای غنی از ویتامین C مانند فلفل قرمز یا سبز شیرین ،مرکبات ، اسفناج، بروکلی ، توت فرنگی و تمشک گوجه فرنگی را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

نقش ویتامین ث در درمان جوش صورت


از بین بردن جوش صورت با درمان های گیاهی

استفاده از درمان های گیاهی برای از بین بردن جوش صورت به صورت خوراکی و موضعی یکی دیگر از راه های از بین بردن جوش صورت به صورت دائمی می باشد .این روش ها کاملا طبیعی ،ارزان،در دسترس و بدون عارضه می باشند و انجام آن ها منجر به کسب نتایج شگفت انگیزی در درمان آکنه خواهد شد.این روش ها عبارتند از :


1.چای سبز بخورید.

مصرف چای سبز به طور مستقیم با پیشگیری از آکنه ارتباط ندارد. اما، این نوشیدنی حاوی آنتی اکسیدان های بسیاری است که اثرات ضد پیری داشته و می توانند از پوست شما محافظت کنند. این نوشیدنی می تواند پوست شما را تازه تر و جوان تر نگهداشته و با دارا بودن اثرات ضد التهابی خطر ابتلا به انواع سرطان علی الخصوص سرطان پوست را کاهش دهد.

درمان جوش صورت با چای سبز


2.از روغن های گیاهی استفاده کنید.

استفاده موضعی از روغن درخت چای ،روغن جوجوبا،روغن اسطوخدوس،روغن زردآلو ،روغن گل سرخ و ….برای درمان جوش صورت یا آکنه، زخم، عفونت و ضایعات پوستی بسیار موثر است .برای درمان آکنه خود، 2-3 قطره از هر کدام از روغن های نامبرده را که در دسترس دارید به تنهایی به یک توپک پنبه ای بمالید و آن را بر روی آکنه خود قرار دهید.

روغن های گیاهی مفید برای جوش صورت


3.ژل آلوئه ورا را اعمال کنید.

درمان جوش صورت با طب سنتی با قرار دادن ژل آلوئه ورا به صورت موضعی بر روی جوش صورت به علت دارا یودن خواص ضد باکتریایی در درمان آکنه و کاهش التهاب پوست موثر است. ژل آلوئه ورا سرعت بهبود زخم ها و ضایعات پوستی را بهبود بخشیده و در جوانسازی و شادابی پوست موثر است .

ژل آلوئه ورا مفید برای جوش صورت


4. عصاره پیاز را آماده کنید.

یک پیاز کوچک را رنده نموده و به مدت 20 دقیقه آن را در یخچال قرار دهید سپس آن را از یخچال خارج کنید و آن را بر روی مناطق آسیب دیده بمالید.پس از  10 الی 15 دقیقه پوستتان را با آب سرد بشویید.مطالعات نشان می دهد عصاره پیاز باعث بهبودی سریع زخم ها و سوختگی می شود. این ماده حاوی نوعی آنتی اکسیدان طبیعی و ماده معدنی گوگرد است که باعث کاهش التهاب و کاهش آکنه می شود.

درمان جوش با پیاز

 


از بین بردن جوش صورت با استفاده از ماسک های خانگی 

برخی مواد و ترکیبات که در منزل وجود دارند می توانند در درمان این نوع جوش مفید و سودمند به شمار آیند .برای استفاده از ماسک های خانگی می توانید از مواد زیر استفاده نمایید :


1.از نمک دریایی استفاده کنید.

استفاده از لوسیون نمک دریایی تا شش بار در روز به مدت 5 دقیقه به علت دارا بودن خواص ضد التهابی، ضد پیری و محافظتی در برابر اشعه مضر ماوراء بنفش برای از بین بردن جوش صورت بسیار مناسب می باشد. همچنین می توانید از نمک دریایی به عنوان یک ماسک صورت برای کاهش استرس استفاده کنید.

درمان جوش صورت با طب سنتی


2.سرکه سیب را فراموش نکنید.

سرکه سیب دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است.شما می توانید از آن برای کمک به کاهش جوش ها استفاده کنید. سرکه سیب را به عنوان یک تونر به کل صورت خود مالیده و جوش هایتان را با آن بپوشانید. اگر پوست حساس دارید یا در هنگام استفاده احساس سوزش می کنید، آن را با آب رقیق کنید.

درمان جوش صورت با سرکه سیب


3.ماسک عسل را امتحان کنید.

عسل به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد میکروبی طبیعی، برای پاکسازی چربی بیش از حد پوست و لایه برداری پوست بسیار سودمند است .بدین منظور عسل را به طور مستقیم قبل از خواب بر روی جوش هایتان بمالید و صبح برای پاک کردن عسل از آب گرم استفاده کنید.همچنین می توانید برای درمان جوش صورت با گلاب عسل را با گلاب رقیق نموده و به شیوه گفته شوده استفاده نمایید.

درمان جوش با عسل


4.ماسک سفیده تخم مرغ معجزه می کند.

استعمال موضعی سفیده تخم مرغ به کاهش قرمزی و سفت کردن پوست کمک کرده و از این رو می تواند به کاهش جوش کمک کند. برای تهیه ماسک جوش صورت سفیده تخم مرغ را از زرده ها جدا کنید و سپس آنها را به صورت موضعی بر روی جوش هایتان بمالید. 15 دقیقه صبر کرده و سپس پوستتان را با آب گرم بشویید.

درمان جوش صورت با ماسک سفیده تخم مرغ


5.ماسک آسپیرین بسازید.

آسپرین یک ماده ضد التهابی است، بنابراین قرار دادن ماسک آن بر روی صورت می تواند به درمان جوش کمک بسیاری نماید. آسپیرین را با سه قسمت آب ترکیب کرده و پس از حل شدن آن در آب این محلول را بر روی آکنه قرار دهید. 30 دقیقه صبر کرده و سپس با یک دستمال مرطوب آن را از روی صورتتان پاک کنید. اگر حساسیت به آسپرین دارید، سندرم Reye دارید، باردار یا شیرده می باشید از آسپیرین استفاده نکنید.

آسپرین و درمان جوش صورت


از بین بردن جوش صورت با مصرف محصولات شیمیایی

محصولات شیمیایی که در داروخانه ها به فروش می رسند نیز می توانند با و یا بدون نسخه پزشک تهیه شده و برای درمان جوش صورت استفاده شوند .این محصولات دارای قیمت بالایی بوده و معمولا دارای عوارض جانبی نیز می باشند بنابراین در مورد مصرف هر کدام از آن ها با پزشک پوست مشورت کنید .


1.یک محصول پراکسید بنزوئیل را امتحان کنید.

پراکسید بنزوییل باعث کشتن باکتری هایی می شود که باعث آکنه می شوند، اندازه جوش ها را کاهش داده و منافذ پوست را باز می کند. شما می توانید از محصولات حاوی این ترکیب به صورت مستقیم بر روی جوش و آکنه خود استفاده کنید .

 

 


2.از یک محصول اسید سالیسیلیک استفاده کنید.

اسید سالیسیلیک یکی دیگر از رایج ترین عناصر مبارزه با آکنه در محصولات شیمیایی است. این ماده به کاهش قرمزی، التهاب و چربی پوست کمک کرده و سبب نرمی پوست می شود. شما می توانید محصولاتی را که حاوی سالیسیلیک اسید می باشند در قالب ژل یا کیت درمان آکنه خریداری کنید.

علت جوش صورت چیست


3.کرم رتینوئید خریداری کنید.

کرم های رتینوئید حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A بوده و می توانند التهاب، منافذ باز و زخم های آکنه ای را کاهش دهند. هنگامی که از کرم رتینوئید استفاده می کنید، پوست شما باید کاملا خشک بوده و سی دقیقه پس از استفاده بلافاصله پوستتان شسته شود . این کرم ها می توانند پوست شما را نسبت به نور خورشید حساس نماید. بنابراین هنگام استفاده از این محصول همیشه کرم ضد آفتاب مصرف کنید.


4.آنتی بیوتیک استفاده کنید

آنتی بیوتیک ها با کشتن باکتری هایی که باعث آکنه می شوند، در بهبود جوش ها موثرند . متخصص پوست شما ممکن است با توجه به شرایط شما اقدام به تجویز آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی نماید. عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها شامل افزایش حساسیت به نور خورشید، آسیب کبدی و … می باشد .در این باره از پزشکتان راهنمایی بخواهید .

درمان آنتی بیوتیکی جوش صورت


5.قرص راکوتان و ایسوترونینوئین

تجویز قرص راکوتان یا ایسوترونینوئین بهترین گزینه ها برای درمان جوش صورت به شمار می آیند .البته مصرف داروی ایسوترونینوئین به عنوان یک رتینوئید سیستمیک شامل عوارض جانبی بسیار جدی مانند افسردگی، نقص مادرزادی، سقط جنین، ناشنوایی، و بیماری روده، می باشد .بنابراین از مصرف خودسرانه این دارو جدا پرهیز نمایید .

داروهای مفید در درمان جوش صورت


از تکنیک های زیبایی استفاده کنید

با مراجعه به یک متخصص پوست می توانید علاوه بر استفاده از درمان های یاد شده در صورت افزایش جوش و مشکلات پوستی وابسته به آن از تکنیک های زیبایی استفاده کنید .این تکنیک ها عبارتند از :


1.میکرودرم ابریژن

اگر زخم های شدید داشته باشید، متخصص پوست شما با استفاده از الماس با سرعت بالا زخم های سطح پوست را کاهش داده و علاوه بر درمان مشکل یاد شده سبب روشن شدن پوست می شود.در واقع Dermabrasion میکرودرم ابریژن یک نوع از جراحی است که می تواند زخم های سطحی را حذف و  آکنه عمیق را با لایه برداری پوست کاهش دهد.

میکرودرم ابریژن در درمان جوش صورت


2.لیزر

درمان جای جوش صورت با لیزر بسیار موثر است .در روند درمان با لیزر با استفاده از لایه برداری پوست زخم های آکنه درمان شده و پوست نرم تر و لطیف تر خواهد شد .

درمان جوش صورت با لیزر


3. سایر روش ها

لایه برداری شیمیایی ،فتوتراپی،تزریق فیلر ،کرایوسرجری و …. گزینه های جایگزین محبوب برای درمان آکنه است.متخصصین پوست می توانند وضعیت پوست شما را بررسی کرده و روش های هدفمند برای درمان جوش صورت را به شما ارائه دهند.


علت و درمان جوش صورت بر اساس طب بوعلی سینا

عوامل ایجاد یا تشدید کننده: اختلال در عملکرد غدد داخلی، آسیب دیدن مهره ی سوم گردنی، دوران بلوغ، حاملگی، شیرینی، گرمی (خوراکی های تند و شیرین)، لبنیات چرب،سمبوسه، قرص های جلوگیری از بارداری، غذاهای نشاسته ای (برنج، سیب زمینی، اسپاگتی و …)، چیپس، پفک، کنسروها،  غذاهای سرخ کردنی (خصوصا با روغن آفتابگردان)، تخمه ی آفتابگردان، سیگار، قهوه، افراط در خوردن ماهی، خرما، ارده شیر، گردو، فندق، بادام زمینی، بادام هندی، اختلالات کبد و معده، گوشت چرب، سوسیس، کالباس، پیتزا، سس، حلوا، حلوا ارده، شیره ی انگور.

درمان: روزی سه تا پنج بار شستشو با کیسه ی نخی و آب داغ و صابون گوگردی، روزی سه لیوان آب هندوانه یا ماءالشعیر، سوپ «هویج+ جعفری+ گشنیز+ کرفس+ پیاز» با آبغوره، روزی سه لیوان عرق «کاسنی (3گرم) + شاهتره (2گرم)»، روزی دو لیوان جوشانده ی گزنه، بخور «آب+ پوست لیموترش+ آب لیموترش+ گزنه+ پیاز»، ضماد پخته ی تمام نارنج، گیاهان تصفیه کننده ی خون (آب زرشک – کاهو – مرکبات – آب هندوانه و …)، گیاهان دارای آنتی بیوتیک و پنی سیلین طبیعی.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *