گیاه پیچک و خواص جادویی آن برای سلامتی

گیاهان متنوعی در طبیعت وجود دارند که دارای خواص درمانی بی شماری هستند.متخصصان طب سنتی با استفاده از خواص اعجاب برانگیز این دسته از گیاهان دارویی توانسته اند بسیاری از بیماری ها را درمان نمایند .گیاهان دارویی به لحاظ آنکه از جنس طبیعت بوده تناسب بیشتری با بدن انسان دارند،از این رو روند درمان را سرعت می بخشند .گیاه پیچک نیز یکی از انواع گیاهان دارویی مفید است که با دارا بودن ترکیبات موثره به عنوان دارو برای پیشگیری و درمان بیماری ها از روزگاران قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است .در سلامت وب امروز شما را با خواص جادویی گیاه پیچک و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا می کنیم.

گیاه پیچک را بیشتر بشناسید

گیاه پیچک با نام علمی:convolvulus arvensis یکی از گیاهان بسیار مفید دارویی است که از زمان های بسیار دور از خواص آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده است .این گیاه جادویی از نوع گیاهان بالا رونده بوده و بومی اروپای غربی، مرکزی و جنوبی است .نام های دیگر گیاه پیچک شامل پاپتیال ،علیق-طربوش الغراب بوده و این گیاه با این اسامی نیز در طب شناخته می شود .

مضرات گیاه پیچک


گیاه شناسی گیاه پیچک

گیاه پیچک نوعی گیاه علفی خزنده و پیچنده است که دارای ساقه‌ های منشعب به طول 40 تا 100 سانتیمتر و به صورت افتاده یا بالا رونده می باشد. برگ‌ های این گیاه بیضوی دراز و دارای دولوب مشخص در قاعده و گل‌ های آن به رنگ‌ های صورتی ، سفید و یا مخلوطی از این دو رنگ می باشد. این گیاه، در اکثر نواحی ایران مانند استان های خراسان، قم، فارس، مرکزی و تهران یافت می‌شود.

نام دیگر گیاه پیچک


انواع گیاه پیچک

انواع گیاه پیچک شامل موارد زیر می باشد:

  •  پیچک صحرایی
  • یاسمن زمستانه (Jasminum nudiflorum)
  • پیچک ناقوس ارغوانی (Cobaea scandens)
  • پیچک انگلیسی

پیچک صحرایی


خواص درمانی گیاه پیچک

گیاه پیچک دارای خواص بی نظیری است که در ادامه مقاله سلامت وب امروز می توانید خواص درمانی گیاه پیچک را مشاهده فرمایید:


1.ضد التهاب

گیاه پیچک در درمان بیماری ها و مشکلات التهابی بدن نقش موثری دارد .ترکیبات ویژه و منحصر بفرد موجود در این گیاه می تواند در درمان بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید ،نقرس و انواع سرطان های عمومی بدن کاربرد موثر و گسترده ای داشته باشد .استفاده موضعی و خوراکی از این گیاه می تواند التهابات داخلی بدن را بهبود بخشیده و فعالیت کلی دستگاه های بدن را تنظیم نماید.


2.پاکسازی و سم زدایی بدن

کبد و کلیه دو ارگان مهم و حیاتی بدن در راستای سم زدایی و پالایش بدن از حیث وجود سموم و مواد زائد می باشند .این گیاه با تصفیه خون سبب بهبود عملکرد این ارگان های حیاتی و در نتیجه پاکسازی و سم زدایی بدن می شود .

خواص درمانی گیاه پیچک


3.زیبایی و جوانی پوست

اگر خواهان پوستی زیبا ،شاداب و جوان می باشید از معجزه گیاه پیچک در این زمینه غافل نشوید .از زمان های بسیار دور رومیان و یونانیان زمان باستان از خواص درمانی این گیاه برای درمان سوختگی های پوستی ،درمان زخم های باز و … استفاده می نموده اند .پس از طی پژوهش های بسیار مشخص گردید این گیاه می تواند در رفع چین و چروک،آکنه،اگزما و سایر مشکلات بهداشتی مرتبط با پوست اثر سودمندی به همراه داشته باشد.


4.بهبود عملکرد دستگاه تنفس

برگ‌ های پیچک می تواند در درمان احتقان و التهاب دستگاه تنفسی مفید بوده و با دارا بودن خاصیت خلط آوری در تسکین واکنش‌ های آلرژیک و آسم مؤثر عمل نموده و باعث کاهش التهاب ایجاد شده در سیستم تنفسی شود.استفاده از عصاره این گیاه در تهیه شربت های سرفه نیز توانسته است در درمان سرفه ها نقش بسزایی داشته باشد .


5.ضد عفونی کننده ای قوی

این گیاه همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد انگلی بوده و استفاده از آن در درمان کرم ها و انگل های معده و روده کاربرد دارد .با استفاده از خواص ضد عفونی کنندگی این گیاه می توانید معده و روده خود را به راحتی پاکسازی نمایید .


موارد احتیاط مصرف گیاه پیچک

هر چند گیاهان دارویی به علت طبیعی بودن  به طبع انسان نزدیک تر بوده و با آن سازگاری بیشتری دارند، اما باید در مصرف آن ها احتیاط کرده و از زیاده روی در مصرف آن ها و یا مصرف خودسرانه آن ها به علت ایجاد عوارض و مضرات گیاه پیچک خودداری نمود .مهم ترین عوارض ناشی از مصرف گیاه پیچک شامل موارد زیر می باشد:

  1. تماس و لمس این گیاه می تواند در برخی افراد موجبات بروز حساسیت های پوستی و واکنش های آلرژیک را فراهم آورد.
  2. استفاده از مکمل یا عصاره گیاه پیچک به علت دارا بودن ترکیبات قوی شیمیایی می تواند در دوران بارداری و شیردهی برایتان مضر باشد .
  3. در صورت مصرف داروهای کاهنده فشار خون ،داروهای شیمی درمانی و داروهای رقیق کننده خون برای جلوگیری از بروز هر گونه تداخل دارویی در مورد مصرف هم زمان این گیاه با داروهایتان با پزشکتان مشورت نمایید .

نحوه استفاده و مصارف گیاه پیچک

برگ گیاه پیچک علاوه بر مصارف درمانی یاد شده می تواند به عنوان گیاهی تزیینی در زیباسازی نمای ساختمان ها و دیوارهای منازل مورد استفاده قرار گیرد .همچنین استفاده از برگ ،عصاره و ریشه گیاه پیچک به صورت موضعی ،تنتور، چای یا دم‌نوش می تواند اثرات درمانی نامبرده را برایتان محقق سازد .به عنوان مثال افراد مبتلا به روماتیسم ،نقرس و یا یبوست می توانند از دم کرده این گیاه استفاده نموده و در مورد رفع مشکلات پوستی می توان از ضماد یا تنتور گیاه پیچک  به همراه بابونه استفاده نمود .

انواع گیاه پیچک


روش تهیه دمنوش گیاه پیچک

برای تهیه دمنوش گیاه پیچک یک قاشق غذا خوری از گیاه خرد شده را در سه لیوان آب جوش ریخته و به مدت 30 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد .سپس آن را صاف نموده و با اضافه نمودن کمی عسل ارگانیک یا نبات آن را نوش جان فرمایید .

دمنوش پیچک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top