خواص گیاه خولنجان

گیاه خولنجان ضدسرطان+بررسی خواص وعوارض خولنجان

گیاه خولنجان یک گیاه دارویی و یک مکمل گیاهی است که برای حفظ یا بهبود سلامتی می توان از آن استفاده نمود .استفاده از این گیاه تاریخچه ای بسیار طولانی دارد چرا که  این گیاه حاوی ترکیبات قدرتمندی است که می تواند بسیاری از دردها را التیام بخشیده و  تسکین داده و حتی از بروز بسیاری از بیماری های مزمن، من جمله سرطان پیشگیری نماید .در سلامت وب امروز می خواهیم در مورد این گیاه جادویی و اثرات شگفت انگیز آن اطلاعات کاملی را خدمتتان ارائه نماییم.

گیاه خولنجان چیست؟

گیاه خولنجان با نام انگلیسی  LESSER GALANGAL و نام علمی ALPINIA OFFICINARUM یکی از گیاهان دارویی بسیار موثر و بسیار قدرتمند است که در طب سنتی از خواص آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده و از همین رو این گیاه نقش مهمی در ارتقای سلامت انسان ها دارد. توانایی های بهبودی و ترمیمی چشمگیر این گیاه علاوه بر افزایش محبوبیت این گیاه سبب استفاده گسترده این گیاه به عنوان سلاحی موثر در برابر بیماری ها شده است.طبع خولنجان گرم و خشک بوده و عطر و طعم خولنجان نیز تند و تیز می باشد.


مشخصات ظاهری گیاه خولنجان

گیاه خولنجان گیاهی گلدار ، تک لپه ای متعلق به راسته زنجبیل سانان و تیره زنجبیلیان است که بومی آسیای شرقی کشور چین بوده و ارتفاعی در حدود 1/5 تا 2 متر دارد .برگ های این گیاه علفی نیزه ای شکل ،بلند و نازک بوده و ریزوم های گیاه دارای گوشتی نارنجی و روکشی قهوه ای می باشند .گل های خولنجان سفید رنگ بوده و به شکل سنبله می باشند .این گیاه بومی مناطق گرمسیری بوده و اندام دارویی خولنجان شامل ریشه و ریزوم آن می باشد.نام های دیگر این گیاه شامل خسرودار،خولنجان شیرین و گالانگال بوده و مناطق کاشت این گیاه در ایران استان های فارس ،خوزستان و … می باشد .


ترکیبات شیمیایی گیاه خولنجان

ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه شامل آلفا پينن، سينئول، لينالول، سزكويي ترپن لاكتون (گالانگون، گالانژين) بوده و خولنجان منبع غنی از فیبر، آهن، سدیم، ویتامین ث و ویتامین آ می باشد.علاوه بر این استرول های گیاهی مانند بتاسیتوسترول و فلاونول هایی مانند ‌کوئرستین (Quercetin) و گالانجین (Galangin) در این گیاه به وفور یافت می شود.


خواص درمانی گیاه خولنجان

مهم ترین خواص درمانی گیاه خولنجان در طب سنتی را می توان موارد زیر برشمرد:


1.تقویت قوای جنسی

این گیاه به دلیل دارا بودن طبع گرم در تقویت قوای جنسی بسیار مفید و موثر است .بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی مواد موثره این گیاه مصرف خولنجان قبل از غذا  می تواند در درمان نازایی و ناباروری مفید بوده و سبب بهره مندی مردان از خواص خولنجان برای مردان یعنی  رفع ضعف میل جنسی و زودانزالی در مردان شود .


2.بزرگ کننده و حجم دهنده

مصرف روغن خولنجان به صورت موضعی جهت بزرگ نمودن و افزایش سایز اندام های بدن هم چون گونه ها،لب،سینه ها ،باسن و اندام تناسلی مردان روشی بسیار موثر و کاربردی است .در واقع گیاه خولنجان برای چاقی صورت بسیار مفید بوده و  این روغن می تواند بهترین جایگزین به جای روغن خراطین به شمار آمده و در صورت عدم دسترسی به روغن خراطین مزایا و قابلیت های آن را روغن را برایتان به ارمغان آورد .


3.ضدسرطان 

این گیاه به دلیل دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر سرطان ها محافظت می کند .این ماده گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و دارای خواص ضد التهابی بوده و علاوه بر پیشگیری از تشکیل تومورها مصرف آن توسط افراد مبتلا به این بیماری سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می دهد .بر اساس مطالعات انجام شده مصرف این گیاه در مبارزه و پیشگیری از  سرطان پستان، سرطان مجرای صفراوی کلانژیوکارسینوما، سرطان پوست و حتی سرطان کبد بسیار مفید و نافع است.


4.درمان سرفه و سرماخوردگی

این گیاه خلط آوری بسیار قوی است که مصرف دم کرده آن به سرعت گرفتگی صدا را برطرف کرده و سرفه و مشکلات تنفسی را درمان می نماید .نرم کننده سینه بوده و برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید می باشد .


5.گیاهی مفید برای حفظ سلامتی زنان

خواص خولنجان برای زنان را نیز نمی توان نادیده گرفت .مصرف ریشه خولنجان سبب بهره مندی شما از خواص خولنجان برای رحم یعنی کاهش التهابات و عفونت های رحمی خواهد شد .برای بهره مندی از خواص خولنجان در قاعدگی و تنظیم چرخه قاعدگی از ترکیب این گیاه به همراه رازیانه استفاده نمایید.طبع گرم و خشک ریشه خولنجان باعث کاهش دردهای قاعدگی و کاهش اسپاسم های رحمی در طی این دوران خواهد شد .


6.رفع مشکلات گوارشی

این گیاه درد معده را آرام کرده و فرایند متابولیسم و هضم غذا را تقویت می نماید و ترشی معده را کاهش می دهد .با تقویت و بهبود عملکرد روده و معده کم اشتهایی را به آسانی برطرف کرده و بوی بد دهان را نیز از بین می برد .مصرف ساقه خشک شده خولنجان راهی آسان و طبیعی برای رفع بسیاری از مشکلات گوارشی است .


7.زیبا کننده پوست

ترکیب پودر خولنجان با روغن زیتون ماسکی طبیعی و بسیار قدرتمند برای شادابی پوست و شفاف شدن رنگ پوست می باشد .با قرار دادن این ماسک خانگی بر روی پوست لک ها و کک و مک ها را به آسانی برطرف کرده و زیبایی را به پوست خود هدیه نمایید.


8.درمان لکنت زبان

برای درمان لکنت زبان مقداری پودر این گیاه را روزانه مصرف کرده و یا تکه ای از این گیاه را در دهان خود نگه دارید تا با معجزه این گیاه لکنت زبان خود را به آسانی برطرف نمایید .


9.تسکین دهنده دردهای مفصلی و عضلانی

برای درمان دردها و ورم های مفصلی ناشی از آرتروز،سیاتیک،روماتیسم ،نقرس و …. از ضماد خولنجان استفاده کنید تا بدین طریق گرفتگی های عضلانی و دردهای مفصلی را به سرعت درمان نمایید.


10.سایر خواص

  • بهبود عملکرد سیستم عصبی
  • درمان شب ادراری و تکرر ادرار در کودکان
  • مفید برای لاغری شکم
  • درمان برفک دهان و …

مقدار مصرف مجاز خولنجان

 مصرف مجاز خولنجان روزانه 7 تا 10 گرم بوده و در کودکان به میزان 2 گرم می باشد البته می بایست در مورد مصرف این گیاه و تعیین میزان مجاز آن حتما با پزشک مشورت کنید .


روش مصرف گیاه خولنجان

برای مصرف خولنجان و بهره مندی از مزایای این گیاه می توانید از دمنوش خولنجان،عرق خولنجان،روغن خولنجان و  ….استفاده نمایید.برای تهیه دمنوش خولنجان مقداری گرد یا ریشه خولنجان را در یک لیوان آب داغ ریخته و با کمی عسل شیرین کرده و روزانه یک فنجان از آن را بنوشید.سایر موارد مصرف خولنجان شامل  استفاده ی آن در تهیه نوشابه و ژله بوده و به علت عطر خوش آن رد صنعت تولید عطر نیز این گیاه کاربرد گسترده ای دارد.


عوارض گیاه خولنجان

برای پیشگیری از بروز مضرات خولنجان و عوارض خولنجان از زیاده روی در مصرف این گیاه به دلیلی بروز واکنش های آلرژیک پوستی جدا خودداری نمایید .مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی نیز ممنوع بوده و افراد گرم مزاج از زیاده روی در مصرف این گیاه پرهیز نمایند .

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *