درمان آب آوردن زانو با ورزش

علائم آب آوردن زانو+ درمان آب اوردن زانو در طب سنتی

زانو بزرگترین مفصل بدن انسان است و سبب پیوند ران به ساق پا می شود .این مفصل نیز همانند سایر مفاصل بدن می تواند دچار مشکلات و آسیب هایی گردد که آب آوردن زانو یکی از شایع‌ ترین این مشکلات می باشد .بنابراین تصمیم گرفته ایم در نوشته امروز سلامت وب به بررسی عارضه آب آوردن زانو،علایم آن و روش های درمان آن بپردازیم پس با ما همراه شوید تا اطلاعات جامع و کاملی را در این زمینه کسب نمایید .

آب آوردن زانو چیست؟

آب آوردن زانو یکی از مشکلات شایع مربوط به ناحیه زانو می باشد که سبب تجمع مایعات اضافی در داخل مفصل زانو  و یا اطراف آن می شود .این عارضه که در طب به آن افوزیون یا افیوژن زانو Knee effusion می گویند می تواند در صورت عدم نشخیص و درمان به موقع سبب کاهش میزان عملکرد زانو و یا تخریب این مفصل گردد .

علائم آب آوردن زانو


آب آوردن زانو با چه نشانه ها و علایمی شناخته می شود؟

مهم ترین و اصلی ترین علائم آب آوردن زانو موارد زیر می باشند که در ادامه به آن ها اشاره می نماییم :

  1. تورم و پف کردگی قابل توجه مفصل زانو
  2. خشک و بی حرکت شدن مفصل زانو و دشوار شدن عمل خم و راست کردن زانو
  3. دردناک شدن زانو و عدم کاهش درد با استفاده از قرص های مسکن
  4. قرمز شدن زانو
  5. گرم شدن زانو
  6. حساس شدن مفصل نسبت به لمس

چه عواملی در آب آوردن زانو نقش دارند؟

آسیب دیدن مفصل زانو به دلایل زیر می تواند از مهمترین دلایل آب آوردن زانو به شمار آید :

  • شکستگی استخوان
  • پارگی منیسک و رباط ها
  • استفاده بیش از حد از مفصل زانو در اثر انجام ورزش های سنگین بدنی
  • افزایش سن
  • چاقی
  • ابتلا به برخی از بیماری ها

کدام بیماری ها می توانند در بروز این عارضه نقش داشته باشند ؟

  • آرتروز زانو
  • روماتیسم
  • عفونت
  • نقرس
  • بورسیت
  • تشکیل کیست در زانو
  • خونریزی در مفصل زانو
  • وجود تومور در زانو

آب آوردن زانو چگونه تشخیص داده می شود؟

آب آوردن زانو به تنهایی یک بیماری به شمار نمی آید بلکه می تواند نشانه ای از بیماری دیگری در وجود شما باشد .در بالا به این بیماری ها اشاره نمودیم و اکنون زمان آن فرا رسیده است تا روش های تشخیص این عارضه را خدمت شما بازگو نماییم .روش های تشخیصی زیر می توانند در تشخیص درست این عارضه به پزشک کمک بسیار زیادی نمایند با هم این روش ها را می خوانیم:


1- تست اشعه ایکس:

این تست همان عکسبرداری با اشعه ایکس می تواند شکستگی و یا دررفتگی استخوان و آرتریت زانو را به خوبی در شما در صورت وجود تشخیص دهد .


2- سونوگرافی:

از این روش که توسط امواج اولتراسوند انجام می شود برای بررسی درد ،ورم و …در زانو استفاده می شود.


3- ام آر آی (MRI):

در این روش پس از قرار گرفتن زانو در محفظه تعبیه شده در دستگاه  اسکنی از رباط ،تاندون و مینیسک زانو به رایانه انتقال می یابد و تصاویر در رایانه مورد پردازش قرار گرفته و تصاویری شفاف تر و واضح تر از عکسبرداری با اشعه ایکس در اختیار پزشک قرار می گیرد.


4- آزمایش خون: 

انجام آزمایش خون برای بررسی وجود یا عدم وجود بیماری هایی مانند لایم ،نقرس و روماتیسم ضروری می باشد .


5- آرتروسکوپی:

این روش که به آندوسکوپی زانو نیز معروف است توسط یک لوله باریک و از طریق یک برش بسیار کوچک بر روی زانو ایجاد می شود و این مفصل در مانیتور توسط پزشک مورد ارزیابی قرار گرفته و مشکلات ساختاری آن به وضوح مشخص و نمایان می گردد.


6-آزمایش مایع مفصلی :

نمونه برداری از مایع تجمع یافته درون زانو  توسط پزشک جهت بررسی وجود خون ، باکتری ،کریستال های اوریک اسید ( مربوط به بیماری نقرس) انجام می شود .


آب آوردن زانو چگونه درمان می شود؟

راه های درمانی بی شماری برای این عارضه با توجه به علت بروز این بیماری وجود دارد که می تواند علایم ناشی از این بیماری را بهبود بخشیده و یا سبب خارج کردن مایع مفصلی اضافه از زانوها گردد .شایع ترین و موثرترین روش های درمان آب آوردن زانو موارد زیر می باشد:


1- دارو درمانی

یکی از راه های از بین بردن آب زانو استفاده از داروها می باشد . عمده ترین داروهای مورد استفاده در این زمینه مسکن ها برای کنترل و کاهش درد،آنتی بیوتیک ها برای رفع عفونت و کورتیکاستروئید های خوراکی و تزریق می باشند که جهت برطرف نمودن التهاب ایجاد شده در مفصل زانو تجویز می شوند .

درمان سریع ورم زانو


2-بیرون کشیدن مایع مفصلی

در صورتی که ورم زانو به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند و مایع اضافی تجمع یافته در مفصل زانو ،زانو را دچار آسیب نماید از روش بیرون کشیدن مایع مفصلی برای درمان آب آوردن پاها استفاده می شود .در این روش ابتدا سطح پوست زانو ضد عفونی گشته و سرنگی خالی داخل فضای داخل زانو می گردد .سپس پزشک زانو را ماساژ داده و هم زمان توسط سرنگ مایع اضافی را بیرون می کشد . مایع خارج شده از زانو جهت بررسی وجود یا عدم وجود عفونت به آزمایشگاه فرستاده می شود.


3-تزریق کورتون

یکی دیگر از را های درمان سریع ورم زانو استفاده از کورتون می باشد .پس از خارج کردن مایع مفصلی پزشک با تزریق کورتیزون در مفصل زانو ورم و خشکی زانو را تا حدود بسیار فراوانی درمان می نماید .این دسته از داروها بسیار قوی بوده و نتایج حاصله از آن می تواند بین چند هفته تا چند ماه دوام داشته باشند.

آب آوردن پاها


4-زانو بند طبی

استفاده از زانو بند طبی جهت حمایت از مفصل زانو ،رباط ها و کاهش کشیدگی زانو بسیار سودمند می باشد .استفاده از این زانو بندها برای افرادی که دارای پارگی رباط یا مینیسک و مبتلا به آرتروز می باشند بسیار مفید خواهد بود.

فیزیوتراپی آب آوردن زانو


درمان آب آوردن زانو با ورزش

جهت درمان آب آوردن زانو با ورزش از ورزش هایی مانند شنا و حرکات کششی استفاده کنید .این دسته از ورزش ها بدون ایجاد درد و التهاب موجب بهبود عملکرد مفصل زانو می‌شوند. همچنین فیزیوتراپی آب آوردن زانو برای هر فرد متفاوت بوده و شامل استفاده از سرما درمانی ،تحریکات الکتریکی برای کاهش التهاب و  لیزر برای کاهش التهاب مفصل زانو می باشد.

خطرات آب آوردن زانو


درمان آب آوردن زانو در طب سنتی

درمان آب آوردن زانو در طب سنتی  با استفاده از  روش هایی مانند استفاده از گیاهان دارویی مانند سیاه دانه ،عسل ،زیزفون ،آرنیکا و گیاه دالکامارا  ،بهبود تغذیه  و عدم استفاده از مواد غذایی با طبع سرد همانند دوغ ، ماست ، گوشت گاو و بادمجان، حجامت، زالو درمانی و بادکش درمانی تا حدود بسیار زیادی امکان پذیر می باشد  .

درمان آب آوردن زانو در طب سنتی


مراقبت های خانگی

سایر روش های مراقبت خانگی شامل عدم فشار بر زانوی آسیب دیده ،جلوگیری از افزایش وزن ،استفاده از کمپرس سرد و بالا نگهداشتن پا در زمان استراحت می باشد.

آیا آب آوردن زانو خطرناک است


آیا آب آوردن زانو خطرناک است؟

آیا آب آوردن زانو خطرناک است؟آب آوردن زانو می تواند نشانه آسیب جدی به زانو باشد.بنابراین آسیب بافت مفصل زانو ، تخریب غضروف و نرم شدن استخوان از خطرات آب آوردن زانو در طولانی مدت به شمار می آید.


نتیجه گیری

آب آوردن زانو عمدتا به دلیل آسیب دیدن زانو و بروز التهاب در این ناحیه بروز پیدا می کند .در صورت بروز این عارضه مفصل زانو متورم و معمولا دردناک می شود. شایع ترین علت ابتلا به این عارضه آرتروز و یا سایر بیماری های التهابی  می باشد .پس از انجام روش های تشخیصی و تشخیص وجود این بیماری در شما از روش های درمانی ارائه شده در این نوشته به اضافه روش هایی مانند آسپیراسیون ،جراحی ،اوزون تراپی و تزریق پی آر پی برای درمان این بیماری استفاده می شود .انجام ورزش ها تنها با تجویز متخصص طب فیزیکی امکان پذیر می باشد .

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *