مضرات درخت عرعر

درخت عرعر و خواص درمانی آن را بیشتر بشناسید

درخت عرعر از جمله گیاهان دارویی بسیار پر خاصیت است که استفاده از آن دارای مزایای درمانی بی شماری بوده و می تواند در درمان بسیاری از امراض و بیماری ها مفید و موثر واقع شود .در سلامت وب امروز قصد داریم تا شما عزیزان را با این گیاه و خواص درمانی آن بیشتر آشنا کرده و اطلاعات مفیدی را راجع به این گیاه و فواید آن برای سلامتی خدمتتان ارائه نماییم .

درخت عرعر چیست؟

درخت عرعر با نام انگلیسی ( Tree of heaven) یکی از گیاهان دارویی مفید و پر کاربرد در طب سنتی است که می تواند در درمان بسیاری از امراض مفید واقع شده و داروی بی نظیری برای رهایی از بسیاری از بیماری ها به شمار آید .طبع درخت عرعر گرم و خشک بوده و مشخصات گیاه شناسی آن به شرح زیر می باشد:

خواص عرعر برای درمان سرفه


مشخصات ظاهری درخت عرعر

درخت عرعر یکی از درختان برگ ریز است که دارای ارتفاعی در حدود 25 متر بوده و برگ هایی تخم مرغی و نیزه ای شکل دارد .این گیاه دارای سرعت رشد بسیار بالایی بوده و قابل کاشت در خاک های آهکی و یا گچی می باشد .این درخت دارای ریشه های خزنده بوده و میوه آن به رنگ قرمز و به شکل بالدار می باشد .

عرعر ایرانی حدود فروردین جوانه  زده و گل های آن در پایان اردیبهشت شکفته شده و بوی ناخوشایندی را در هوا پخش می کنند .در تیر ماه میوه های زبان گنجشک مانندی، که مغز آن ها در میان پوستهٔ بالداری درلمیده، به صورت خوشه ای بر روی شاخه های این درخت خودنمایی می نماید .عرعر بومی کشور چین و ژاپن بوده و امروزه در تمامی نقاط جهان که دارای آب و هوای گرم یا معتدل می باشند کاشت آن رواج پیدا نموده است . نام های دیگر عرعر شامل آیلان، درخت بهشتی، کول دار، کئول دار، کهل دار و … می باشد.


ترکیبات شیمیایی موجود در درخت عرعر 

این درخت دارای ترکیبات شیمیایی به نام آلکالوئیدها ،قند،رزین،روغن های چرب ،پکتین،اسید های آلی ،کامفن, ب-پینن, سابینن, میرسن, لیمونن, کافور, لینالول, لینالیل استات, بورنئول و نرول می باشد .

مضرات عرعر


فواید درمانی درخت عرعر 

مهم ترین خواص درمانی درخت عرعر در طب سنتی عبارت است از :

  1. این ماده گیاهی با دارا بودن خواص ضد التهابی داروی بسیار قدرتمندی برای درمان و کاهش دردهای روماتیسمی به شمار می رود .
  2. برای درفع کرم کدو می توانید از دمنوش عرعر استفاده نمایید .بدین منظور برای تهیه دمنوش فوق 5 گرم  از پوست ريشه اين گياه را در 150 سی سی آب جوش به 20 دقيقه دم نمایید .سپس به مدت 8 روز روزانه در دو نوبت صبح و شب از این دمنوش به اندازه یک قاشق سوپخوری استفاده نموده و در روز آخر مسهلی روغنی میل نمایید .
  3. این گیاه برای درمان اسهال بسیار مفید بوده و دمنوش آن می تواند به بهبود فرایند گوارش و رفع اسهال کمک بسیاری نماید .
  4. این گیاه دارای خواص ضدعفونی کنندگی و ضد میکروبی بوده و برای درمان انواع زخم ها علی الخصوص زخم های انگلی بسیار مفید و کارآمد می باشد .
  5. استفاده از دمکرده پوست ریشه درخت عرعر داروی گیاهی بسیار قدرتمندی برای درمان ورم پروستات در مردان به شمار می آید .
  6. دمکرده پوست ریشه عرعر یک ضد سرفه قوی بوده و می تواند در بهبود علایم سرماخوردگی و سرفه های ناشی از آن تاثیر بسزایی داشته باشد .
  7. این گیاه مدر بوده و می تواند در درمان سنگ کلیه و مثانه مفید واقع شود .
  8. دمکرده ریشه این گیاه در کاهش دردهای قاعدگی بسیار نافع است .
  9. برای از بین بردن و دفع سنگ کیسه صفرا روی این گیاه حساب کنید .
  10. اگر دچار مشکلات گوارشی مانند دل پیچه و … می باشید از دم کرده ریشه این گیاه استفاده کنید .
  11. برای پاک کردن زخم های پوستی دارای خارش و درمان بیماری جرب شست و شو با آب جوشانده عرعر بسیار مفید و کاربردی می باشد .

طرز استفاده از درخت عرعر

ریشه ،میوه و برگ درخت عرعر جنبه درمانی داشته و قسمت های دارویی این گیاه به شمار می روند . شما می توانید به صورت جوشانده و دمنوش از این گیاه استفاده نموده و از مزایای درمانی آن بهره مند شوید .برای تهیه دم کرده عرعر کافی است تا پنجاه گرم ریشه عرعر تازه یا عرعر خشک شده را در یک لیتر آب جوش بریزید و  به مدت بیست دقیقه دم کنید،سپس آن را صاف کرده و با کمی عسل طبیعی آن راشیرین کرده و نوش جان نمایید.برای رفع بوی بد عرعر می توانید از عرق بهار نارنج یا گلاب استفاده کنید .

میزان مجاز استفاده از عرعر


مضرات درخت عرعر 

این گیاه درمانی همانند بسیاری از گیاهان دارویی دیگر به موازات اثرات مطلوب درمانی می تواند در صورت عدم استفاده صحیح  در برخی افراد دارای شرایط زیر سبب بروز برخی عوارض جانبی ناخواسته گردد .بدین منظور برای در امان ماندن از بروز مضرات درخت عرعر به نکات زیر توجه نمایید :

  1. در صورت بارداری یا شیردهی در مورد مصرف این گیاه حتما با پزشک معالجتان مشورت نمایید .
  2. میزان مجاز استفاده از دمنوش این گیاه یک قاشق سوپخوری در طی روز و در دو نوبت می باشد .
  3. این گیاه را از عطاری های معتبر خریداری کنید و قبل از مصرف آن در صورتی که دارای بیماری زمینه ای یا مصرف دارویی خاص می باشید با پزشک معالجتان صحبت نمایید .

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *