گیاه بامیه

گیاه بامیه و معجزه آن در کاهش قند خون +نحوه مصرف بامیه

گیاه بامیه یکی از گیاهان مفید و بسیار ارزشمند است که اگر چه ظاهری کوچک دارد اما خواص تغذیه ای فراوانی را در دل کوچک خود جای داده است .اگر می خواهید در مورد خواص ارزشمند این گیاه و اثرات معجزه آسای آن در مورد کاهش وزن،درمان دیابت،درمان یبوست و …..اطلاعات بیشتری را کسب نمایید به ادامه سلامت وب امروز توجه نمایید .

گیاه بامیه چیست؟

گیاه بامیه با نام انگلیسی Okra و نام علمی Hibiscus esculentus L گیاهی پر خاصیت و بسیار قدیمی است که علاوه بر مصرف غذایی ، در درمان بعضی از بیماری ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.طبع بامیه در طب سنتی سرد و تر بوده و یک منبع غذایی بسیار غنی از پروتئین و فیبر به شمار می رود.

طبع بامیه در طب سنتی


مشخصات ظاهری گیاه بامیه

بامیه گیاهی گل دار و دو لپه ای متعلق به تیره‌ی پنیرکیان است که دارای ساقه‌ی راست ،ضخیم  و پوشیده از موست.  برگ‌ های آن بزرگ و سخت بوده ومیوه‌ی بامیه، غلافی دراز است که موهای ریزی دارد و قسمت خوراکی این گیاه محسوب می شود .بامیه بویی شبیه‌ به گیاه میخک و تا حدی گیاه پنبه داشته و بهترین زمان برداشت آن زمانی است که غلاف (پوست) گیاه سبز، نازک و نابالغ است.این گیاه در حدود قرن 13 و 14 میلادی در مصر کاشته می شده است و  زاگاه اصلی آن مناطقی از قاره آسیا یا آفریقا می باشد.بامیه  درایران برای اولین بار در شهر سرخس کشت شد و پس از آن در بیشتر مناطق کشور کاشت می شود و امروزه شهرستان‌ های دشت آزادگان، حمیدیه، دزفول و اهواز در استان خوزستان بیشترین مناطق کاشت و پرورش بامیه به شمار می روند.

کاشت بامیه


ترکیبات غذایی گیاه بامیه

این ماده گیاهی سرشار از فیبرمحلول به شکل صمغ و پکتین و پروتئین بوده و انواع ویتامین ها یی هم چون ویتامین های گروه ب ،ویتامین ث،ویتامین آ و عناصر معدنی هم چون منیزیم،کلسیم،پتاسیم،آهن و منگنز در آن به وفور یافت می شود.


خواص درمانی گیاه بامیه

مهم ترین خواص بامیه در طب سنتی را می توانید در ادامه مطالعه فرموده و با استفاده از این گیاه جادویی سلامتی بدن خود را تضمین نمایید.


1.محافظت از استخوان ها

این ماده گیاهی به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کلسیم در حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها نقش مهم و موثری دارد و مصرف آن می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کرده و سبب بهبود عملکرد عضلات و ماهیچه ها گردد.در صورتی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می باشید مصرف بامیه می تواند میزان کمی از نیاز روزانه شما در مصرف کلسیم را برآورده نماید.


2.سلامت قلب و عروق

فیبر محلول در بامیه سبب کاهش کلسترول می گردد و از تصلب شرایین و گرفتگی عروق جلوگیری می
نماید.همچنین پکتین موجود در این ماده با تنظیم صفرا در روده علاوه بر کاهش کلسترول خون سبب کاهش ابتلا به
بیماری های قلبی و در نتیجه سلامت قلب و عروق می شود .

3.تقویت قدرت بینایی 

این ماده گیاهی غنی از ویتامین آ بوده و با تقویت قدرت بینایی از بروز بیماری های چشمی همچون آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری می نماید.با مصرف این خوراکی به دلیل داشتن سطح بالایی از ویتامین آ و بتاکاروتن می توانید از سلامت چشمانتان مراقبت نموده و احتمال بروز بیماری‌ های چشمی را کاهش دهید.


4. درمان بی خوابی 

این ماده به دلیل دارا بودن اسید آمینه تریپتوفان و سایر ترکیبات پروتئینی در درمان بیخوابی موثر بوده و می تواند حتی به عنوان جایگزین حبوبات مورد استفاده قرار گیرد .


5.بهبود عملکرد گوارش

بامیه با داشتن فیبر محلول و پکتین سبب بهبود عملکرد گوارش،جلوگیری از ابتلا به یبوست و دفع سموم از بدن می گردد .همچنین مصرف آن می تواند از تشکیل سنگ های صفراوی جلوگیری کرده و سلامت اندام های گوارشی شما را تضمین نماید.

خواص بامیه در طب سنتی


6.درمان دیابت

این ماده با تنظیم میزان انسولین در خون سبب تنظیم قند خون می گردد و از افزایش قند خون جلوگیری می نماید .مصرف پودر پوست و تخم خشک شده بامیه سبب کاهش قند خون و درمان دیابت در افراد مبتلا به این بیماری خواهد شد .برای تهیه آب بامیه نیز کافیست  تکه های بامیه را در آب قرار دهید .چرا که خیساندن آن ها در آب به مدت 24 ساعت و نوشیدن آب حاصل از خیساندن این ماده می تواند سبب کاهش چشمگیر قند خون گردد .


7.سلامت جنین

خواص بامیه برای جنین چیست؟ وجود سطح بالایی از فولات در این ماده از نقایص لوله های عصبی در جنین جلوگیری کرده و خطر سقط جنین و زایمان زودرس را در زنان باردار کاهش می دهد .


8.درمان بیماری های تنفسی

مصرف بامیه به علت داشتن ویتامین ث سبب تقویت سیستم ایمنی بدن گردیده و از همین رو این ماده در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی ،برونشیت و آسم بسیار مفید و سودمند است .همچنین لعاب و مواد لزج در بامیه ،سینه را نرم و گرفتگی صدا را برطرف می نماید.


9.جوانسازی پوست

بامیه به علت دارا بودن ویتامین ث و ویتامین آ دارای خواص بی شماری برای پوست می باشد و خواص بامیه برای پوست شامل این است که از بروز چین و چروک ،لک های پوستی و آکنه بر روی پوست جلوگیری کرده و موجب درخشان شدن ،روشن شدن و شفاف شدن رنگ پوست می شود .


10.کاهش وزن

خواص بامیه برای کاهش وزن چیست؟ این ماده غذایی غنی از فیبر بوده و پس از مصرف باعث می شود فرد تا مدت زمان بیشتری احساس سیری نماید و بدین طریق با پر کردن حجم معده و کاهش اشتها از پرخوری جلوگیری کرده و سبب کاهش وزن می گردد .


نحوه مصرف بامیه

 بامیه را می‌توان به روش‌های مختلف استفاده کرد. اگر چه می توان آن را به صورت خام نیز مصرف نمود  اما سایر روش های طبخ هم چون سرخ کردن ، بخارپز، گریل نیز در مورد این گیاه کاربرد دارد .ترشی بامیه و خورشت بامیه از محبوب ترین غذاهای مردم جنوب کشور می باشند و علاوه بر آن شما می توانید از این ماده گیاهی در تهیه سس ها،سالادها و سوپ هایتان نیز استفاده نمایید .این ماده نباید در ظروف مسی، آهنی یا برنجی پخته شود و بهتر است در ظروف چینی، عقیق و سفالی طبخ و تهیه گردد.

مضرات بامیه


مضرات بامیه

برای در امان مانده از مضرات بامیه و جلوگیری از بروز عوارض بامیه به توصیه های زیر توجه نمایید:

  • زیاده روی در مصرف این ماده به دلیل دارا بودن طبع سرد در افراد سرد مزاج ممنوع می باشد.
  • همچنین زیاده روی در مصرف این ماده در بیماران کلیوی ممنوع می باشد.
  • همچنین مصرف زیاد آن می تواند در تعریق زیاد نیزی نقش داشته باشد .
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *