میوه آلو میوه ای تابستانی بسیار زیبا، خوش طعم و خوش رنگ است که در انواع مختلفی بر روی پیشخوان میوه فروشی ها خودنمایی می کند. این میوه از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار بوده و برای سلامتی و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها مصرف آن مفید و سودمند می باشد. در مقاله امروز سلامت وب قصد داریم تا شما را با این میوه خوشمزه و آبدار آشنا کرده و در مورد مزایای درمانی آن با شما صحبت نماییم. |
میوه آلو معرفی
میوه آلو با نام انگلیسی (Plum) و نام علمی (Prunussubg) یکی از میوه های آبدار و خوشمزه فصل تابستان است که گوشتی لطیف و طعمی شیرین دارد. این میوه بسیار پرکاربرد بوده و به طرق مختلف قابل استفاده می باشد و برای سلامت بدن، پوست و مو بسیار مفید و مؤثر می باشد. طبع میوه آلو سرد و مشخصات ظاهری گیاه شناسی آن به شرح زیر می باشد:
مشخصات ظاهری میوه آلو
درخت آلو گیاهی گلدار، دو لپه ای متعلق به راسته گل سرخ سانان و تیره گل سرخیان است. این درخت، درختی مثمر است که قابلیت کاشت و رشد آن در تمامی مناطق کشور وجود دارد. درخت آلو خزان پذیر بوده و دارای شاخه هایی نرم با برگ هایی کوچک و به رنگ سبز روشن می باشد. گل های این گیاه سفید رنگ و گاهاً بنفش یا قرمز بوده و زمان گل دهی فصل بهار و زمان رسیدن میوه ها، فصل تابستان می باشد. میوه آلو گرد و کروی و گوشتی بوده و در مرکز آن یک هسته سفت، سخت و تلخ وجود دارد که مصرف خوراکی ندارد. تکثیر درخت آلو از طریق کاشت بذر، قلمه و پیوند بوده و گرده افشانی آن توسط باد و زنبور انجام می شود. این گیاه بومی ژاپن و مناطقی از اروپا بوده و کاشت آن در استان های خراسان رضوی، آذربایجان غربی و استان های شمالی کشور بیشتر از سایر نقاط متداول می باشد.
انواع آلو
انواع آلو و گونه های مشهور آن را می توان موارد زیر برشمرد:
- آلو سیاه
- آلوشایرو رنگ زرد مایل به سبز
- آلو قطره طلا که رنگ زرد طلایی دارد و در اواخر بهار می رسد.
- آلو بوربانک میوه ای قرمز و کروی به رنگ قرمز با رگههای زرد و نارنجی است.
- آلو بخارا رنگ بنفش داشته و بسیار گوشتی و آبدار می باشد.
- آلو تخم مرغی که ظاهری تخم مرغی شکل با رنگی به رنگ بنفش تیره دارد.
ارزش غذایی میوه آلو
این میوه بسیار مغذی و کم کالری است. هر 100 گرم از این میوه حاوی تنها 46 کالری است. مهم ترین ویتامین های موجود در این میوه شامل ویتامین کا، ویتامین ث، ویتامین آ، ویتامینهای گروه ب بوده و عناصر معدنی هم چون آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز و مس نیز در این میوه به وفور یافت می شود. این میوه غنی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان ها بوده و خواص درمانی بی شماری دارد.
خواص درمانی و فوائد آلو برای سلامتی
وجود سطح بالایی از ویتامین ها، املاح معدنی و آنتی اکسیدان ها در این میوه آن را به میوهای بسیار مفید برای تأمین سلامتی تبدیل نموده است. در زیر به مهم ترین خواص درمانی میوه آلو اشاره می کنیم.
1.درمان یبوست
بهترین و بی خطرترین راه درمان یبوست مصرف میوه آلو است. این میوه ملین بوده و استفاده از اشکال مختلف آن برای رفع این مشکل گوارشی مؤثر و سودمند می باشد.برای رفع یبوست آلو را صبح ناشتا مصرف کنید
2.تقویت سیستم ایمنی بدن
این میوه به علت دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ث در تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، رفع گلودرد و سرفه اثرات بالینی اثبات شده ای دارد.مصرف خوراکی این میوه یا غرغره جوشانده تهیه شده از برگ و میوه آلو برای رفع گلودرد بسیار نافع می باشد.
3.درمان کم خونی
این میوه دارای آهن و ویتامین ث می باشد. ویتامین ث جذب آهن را در بدن افزایش داده و با تولید بیشتر گلبول های قرمز از بروز آنمی یا کم خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری می کند.
4.بهبود عملکرد گوارش
نوشیدن آب آلو یا مصرف آلو به دلیل دارا بودن فیبر فراوان بهترین راه پاکسازی دستگاه گوارش از وجود سموم و مواد زائد است. مصرف این میوه فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده و از نفخ معده و روده جلوگیری می کند.
5.کاهنده وزن
این میوه آبدار و کم کالری بوده و فاقد چربی می باشد. چنان چه قصد لاغری و کاهش وزن خود را دارید از این میوه استفاده کنید تا با پر کردن حجم معده از پرخوری جلوگیری کنید.
6.زیبایی پوست
ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه سلول های پوستی را تقویت نموده و تغذیه و بازسازی می نماید. مصرف این میوه سبب افزایش خاصیت کشسانی والاستینه پوست گشته و رمز جلوگیری از پیری و خشکی پوست به شمار می رود.
7.کاهش فشارخون
این سوپر خود سرشار از پتاسیم است لذا مصرف آن می تواند در کاهش فشارخون نقش بسزایی داشته باشد. آنتی اکسیدان ها و مس موجود در این میوه خطر بروز حملات و بیماری های قلبی را کاهش داده و از سلامت قلب و عروق شما محافظت می کنند.
8.ضد سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در این میوه در کاهش التهاب در بدن و محافظت از سلول های بدن در برابر جهش های سلولی و آسیب های مخرب ناشی از رادیکال های آزاد بسیار مؤثر بوده و از بروز سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می کنند. پلی فنول های موجود در آلو 2 برابر شلیل و هلو بوده و در نتیجه اثر ضد التهابی بودن این میوه 2 برابر میوه های نامبرده می باشد.
9.درمان دیابت
مصرف این میوه به علت شیرینی کمی که دارد در رژیم های کاهش قند خون برای بیماران دیابتی مفید می باشد .مصرف این میوه با افزایش سطح آدینوپکتین سطح قند را در خون تنظیم کرده و میزان جذب قند را در بدن کاهش می دهد.
10.مفید برای سلامت استخوان
مصرف آلو برای سلامت استخوان و جلوگیری از ضعف و پوکی استخوان نیز مفید می باشد. ویتامین K، کلسیم، منیزیم و پتاسیم موجود در این میوه از استخوان ها محافظت کرده و آن ها را تقویت می نماید.
11.سایر خواص
- جلوگیری از لخته شدن خون
- تقویت چشم
- محافظت از سلامتی مادر و جنین
- تقویت سیستم عصبی و کاهش استرس و اضطراب
- کاهنده کلسترول
نحوه مصرف میوه آلو
شما میتوانید این میوه را به صورت خام و تازه، خشک شده و پخته استفاده کنید. این میوه کاربردهای مختلفی داشته و برای تهیه کمپوت، مربا، ژله، مارمالا، دسر، لواشک و ….می توان از آن استفاده نمود. مقدار مصرف مناسب آلو نیز بین 44 تا 87 گرم در روز می باشد.
مضرات میوه آلو
برای جلوگیری از بروز عوارض و مضرات آلو به توصیه های زیر توجه نمایید:
- این میوه اگر چه سراسر خاصیت است اما به دلیل دارا بودن طبع سرد افراد سرد مزاج می بایست بروز مشکلات گوارشی و زیاده روی در مصرف آن خودداری نمایند.
- این میوه دارای مقادیر فراوانی اگزالات میباشد لذا مصرف آن در افراد مستعد و مبتلا به سنگ کلیه و مثانه می بایست با احتیاط صورت پذیرد.
- مصرف این میوه به علت دارا بودن سروتونین قبل از آزمایشات مربوط به اندازه گیری تومور مارکرها سبب دریافت نتایج کاذب و اشتباه می شود.
- زباده روی روی در مصرف این میوه و استفاده هم زمان آن با داروهای کاهنده قند خون سبب افت شدید قند خون خواهد شد.