میوه آلو و انواع آن+ خواص و مضرات آلو


میوه آلو میوه ­ای تابستانی بسیار زیبا، خوش طعم و خوش رنگ است که در انواع مختلفی بر روی پیشخوان میوه فروشی­ ها خودنمایی می­ کند. این میوه از ارزش تغذیه ­ای بسیار بالایی برخوردار بوده و برای سلامتی و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری­ ها مصرف آن مفید و سودمند می ­باشد. در مقاله امروز سلامت وب قصد داریم تا شما را با این میوه خوشمزه و آبدار آشنا کرده و در مورد مزایای درمانی آن با شما صحبت نماییم.

میوه آلو معرفی

میوه آلو با نام انگلیسی (Plum) و نام علمی (Prunussubg) یکی از میوه­ های آبدار و خوشمزه فصل تابستان است که گوشتی لطیف و طعمی شیرین دارد. این میوه بسیار پرکاربرد بوده و به طرق مختلف قابل استفاده می ­باشد و برای سلامت بدن، پوست و مو بسیار مفید و مؤثر می ­باشد. طبع میوه آلو سرد و مشخصات ظاهری گیاه ­شناسی آن به شرح زیر می ­باشد:

طبع میوه آلو


مشخصات ظاهری میوه آلو

درخت آلو گیاهی گلدار،  دو لپه­ ای متعلق به راسته گل سرخ سانان و تیره گل سرخیان است. این درخت، درختی مثمر است که قابلیت کاشت و رشد آن در تمامی مناطق کشور وجود دارد. درخت آلو خزان پذیر بوده و دارای شاخه­ هایی نرم با برگ­ هایی کوچک و به رنگ سبز روشن می­ باشد. گل ­های این گیاه سفید رنگ و گاهاً بنفش یا قرمز بوده و زمان گل دهی فصل بهار و زمان رسیدن میوه­ ها، فصل تابستان می ­باشد. میوه آلو گرد و کروی و گوشتی بوده و در مرکز آن یک هسته سفت، سخت و تلخ وجود دارد که مصرف خوراکی ندارد. تکثیر درخت آلو از طریق کاشت بذر، قلمه و پیوند بوده و گرده افشانی آن توسط باد و زنبور انجام می­ شود. این گیاه بومی ژاپن و مناطقی از اروپا بوده و کاشت آن در استان­ های خراسان رضوی، آذربایجان غربی و استان ­های شمالی کشور بیشتر از سایر نقاط متداول می ­باشد.


انواع آلو

انواع آلو و گونه­ های مشهور آن را می­ توان موارد زیر برشمرد:

  • آلو سیاه
  • آلوشایرو رنگ زرد مایل به سبز
  • آلو قطره طلا که رنگ زرد طلایی دارد و در اواخر بهار می ­رسد.
  • آلو  بوربانک میوه ­ای قرمز و کروی به رنگ قرمز با رگه­های زرد و نارنجی است.
  • آلو بخارا رنگ بنفش داشته و بسیار گوشتی و آبدار می ­باشد.
  • آلو تخم مرغی که ظاهری تخم مرغی شکل با رنگی به رنگ بنفش تیره دارد.

ارزش غذایی میوه آلو

این میوه بسیار مغذی و کم کالری است. هر 100 گرم از این میوه حاوی تنها 46 کالری است. مهم ­ترین ویتامین­ های موجود در این میوه شامل ویتامین کا، ویتامین ث، ویتامین آ، ویتامین­های گروه ب بوده و عناصر معدنی هم چون آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز و مس نیز در این میوه به وفور یافت می ­شود. این میوه غنی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان­ ها بوده و خواص درمانی بی­ شماری دارد.

آلو شابلون


خواص درمانی و فوائد آلو برای سلامتی

وجود سطح بالایی از ویتامین ­ها، املاح معدنی و آنتی اکسیدان­ ها در این میوه آن را به میوه­ای بسیار مفید برای تأمین سلامتی تبدیل نموده است. در زیر به مهم ­ترین خواص درمانی میوه آلو اشاره می­ کنیم.


1.درمان یبوست

بهترین و بی­ خطرترین راه درمان یبوست مصرف میوه آلو است. این میوه ملین بوده و استفاده از اشکال مختلف آن برای رفع این مشکل گوارشی مؤثر و سودمند می­ باشد.برای رفع یبوست آلو را صبح ناشتا مصرف کنید


2.تقویت سیستم ایمنی بدن

این میوه به علت دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ث در تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، رفع گلودرد و سرفه اثرات بالینی اثبات شده ­ای دارد.مصرف خوراکی این میوه یا غرغره جوشانده تهیه شده از برگ و میوه آلو برای رفع گلودرد بسیار نافع می­ باشد.


3.درمان کم خونی

این میوه دارای آهن و ویتامین ث می ­باشد. ویتامین ث جذب آهن را در بدن افزایش داده و با تولید بیشتر گلبول­ های قرمز از بروز آنمی یا کم خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری می­ کند.


4.بهبود عملکرد گوارش

نوشیدن آب آلو یا مصرف آلو به دلیل دارا بودن فیبر فراوان بهترین راه پاکسازی دستگاه گوارش از وجود سموم و مواد زائد است. مصرف این میوه فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده و از نفخ معده و روده جلوگیری می­ کند.


5.کاهنده وزن

این میوه آبدار و کم کالری بوده و فاقد چربی می ­باشد. چنان چه قصد لاغری و کاهش وزن خود را دارید از این میوه استفاده کنید تا با پر کردن حجم معده از پرخوری جلوگیری کنید.

خواص آلو


6.زیبایی پوست

ویتامین­ ها و آنتی اکسیدان­ های موجود در این میوه سلول ­های پوستی را تقویت نموده و تغذیه و بازسازی می­ نماید. مصرف این میوه سبب افزایش خاصیت کشسانی والاستینه پوست گشته و رمز جلوگیری از پیری و خشکی پوست به شمار می ­رود.


7.کاهش فشارخون

این سوپر خود سرشار از پتاسیم است لذا مصرف آن می­ تواند در کاهش فشارخون نقش بسزایی داشته باشد. آنتی اکسیدا­ن ­ها و مس موجود در این میوه خطر بروز حملات و بیماری­ های قلبی را کاهش داده و از سلامت قلب و عروق شما محافظت می­ کنند.


8.ضد سرطان

آنتی اکسیدان ­های موجود در این میوه در کاهش التهاب در بدن و محافظت از سلول ­های بدن در برابر  جهش های سلولی و آسیب­ های مخرب ناشی از رادیکال ­های آزاد بسیار مؤثر بوده و از بروز سرطانی شدن سلول­ ها جلوگیری می­ کنند. پلی فنول ­های موجود در آلو 2 برابر شلیل و هلو بوده و در نتیجه اثر ضد التهابی بودن این میوه 2 برابر میوه ­های نامبرده می ­باشد.


9.درمان دیابت

مصرف این میوه به علت شیرینی کمی که دارد در رژیم ­های کاهش قند خون برای بیماران دیابتی مفید می ­باشد .مصرف این میوه با افزایش سطح آدینوپکتین سطح قند را در خون تنظیم کرده و میزان جذب قند را در بدن کاهش می ­دهد.


10.مفید برای سلامت استخوان

مصرف آلو برای سلامت استخوان و جلوگیری از ضعف و پوکی استخوان نیز مفید می ­باشد. ویتامین K، کلسیم، منیزیم و پتاسیم موجود در این میوه از استخوان­ ها محافظت کرده و آن­ ها را تقویت می­ نماید.


11.سایر خواص

  • جلوگیری از لخته شدن خون
  • تقویت چشم
  • محافظت از سلامتی مادر و جنین
  • تقویت سیستم عصبی و کاهش استرس و اضطراب
  • کاهنده کلسترول

نحوه مصرف میوه آلو

شما می­توانید این میوه را به صورت خام و تازه، خشک شده و پخته استفاده کنید. این میوه کاربردهای مختلفی داشته و برای تهیه کمپوت، مربا، ژله، مارمالا، دسر، لواشک و ….می­ توان از آن استفاده نمود. مقدار مصرف مناسب آلو نیز بین 44 تا 87 گرم در روز می­ باشد.

مقدار مصرف آلو


مضرات میوه آلو

برای جلوگیری از بروز عوارض و مضرات آلو به توصیه­ های زیر توجه نمایید:

  • این میوه اگر چه سراسر خاصیت است اما به دلیل دارا بودن طبع سرد افراد سرد مزاج می ­بایست بروز مشکلات گوارشی و زیاده ­روی در مصرف آن خودداری نمایند.
  • این میوه دارای مقادیر فراوانی اگزالات می­باشد لذا مصرف آن در افراد مستعد و مبتلا به سنگ کلیه و مثانه می ­بایست با احتیاط صورت پذیرد.
  • مصرف این میوه به علت دارا بودن سروتونین قبل از آزمایشات مربوط به اندازه­ گیری تومور مارکرها سبب دریافت نتایج کاذب و اشتباه می ­شود.
  • زباده ­روی روی در مصرف این میوه و استفاده هم زمان آن با داروهای کاهنده قند خون سبب افت شدید قند خون خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top