انار میوه ای پرطرفدار و انبار ویتامین ها

انار این میوه خوشرنگ و خوشمزه گل یاقوتی سفره یلدا ، سالار میوه ها و گل سر سبد میوه های پاییزی است .این میوه  خوشمزه با دارا بودن دانه های کوچک و آبدار میوه ای بهشتی است که خواص تغذیه ای بی شماری داشته و استفاده از آن برای سلامتی و زیبایی بسیار سودمند است .با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز مقاله امروز را به معرفی این میوه پاییزی پر طرفدار اختصاص داده ایم تا شما با مزایای سلامتی و خواص درمانی این میوه خوشمزه بیشتر آشنا شوید .

انار را بیشتر بشناسید

انار Pomegranate  یکی از میوه های خوشمزه فصل پاییز است که نام آن در قران و سایر کتب مقدس قدیمی چندین بار ذکر شده است .حتی نام این میوه در کتاب (اودیسه) شاعر معروف یونانی به نام هومر نیز آورده شده است .نام انار در یونانی به معنای سیب قرمز با دانه های بسیار زیاد می باشد .طبع انار سرد و قابض می باشد.

خواص انار


گیاه شناسی انار

درخت انار بومی کشور ایران بوده و ارتفاع آن در حدود شش متر می باشد .شاخه های این درخت کمی تیغ دار ،برگ های آن متقابل ،شفاف و ساده و گل های آن درشت و قرمز رنگ می باشد .میوه این درخت کروی و با پوست قرمز بوده و این میوه محصول مناطق نیمه گرمسیری می باشد.

ارزش تغذیه ای انار


ارزش تغذیه ای انار

انار دارای مقادیر فراوانی آب ،کلسیم ،پتاسیم،آهن،سدیم ،فسفر،ویتامین کا ،ویتامین های گروه ب ،ویتامین ث و منبع غنی از اسید فولیک و آنتی اکسیدان هاست .وجود این منابع ارزشمند در این میوه خشمزه سبب شده است تا این میوه دارای خواص درمانی بی شماری باشد .در ادامه شما را با مهم ترین خواص درمانی این میوه خوشمزه آشنا می کنیم:

مضرات انار


این میوه به علت دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان به عنوان میوه ای ضد التهاب شناخته می شود .فلانوئیدهای موجود در این میوه دارای ترکیبات ضد التهابی بوده و درمان بیماری های التهابی بسیار مفید است . عصاره‌ی انار از شروع و افزایش التهاب مفاصل جلوگیری کرده و در کاهش دردهای ناشی از التهاب بسیار سودمند است.


2-ضد سرطان

انار به علت داشتن آنتی اکسیدان های فراوان در درمان انواع سرطان ها علی الخصوص درمان سرطان سینه بسیار مفید است.بر اساس تحقیقات انجام شده هسته انار حاوی ترکیبی به نام «پونیسیک اسید» است.این اسید چرب از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری کرده و رشد سلول های سرطانی را متوقف می کند.

نگهداری انار


3- ضد فشار خون

پتاسیم و پلی فنول های بیو اکتیو موجود در این میوه در سلامت قلب و عروق بسیار موثر بوده و از این رو در تنظیم فشار خون نقش بسزایی دارد .با مصرف این میوه می توانید فشار خون بالایتان را کنترل نموده و به راحتی آن را تنظیم کنید .


4-تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود ترکیباتی مانند الاجیک اسید، الاژیتانین، پونیسیک اسید، فلاونوئید، آنتوسیانین، آنتوسیانیدین، استروژنیک فلاونول و ….در این میوه در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماری های عفونی و میکروبی نقش بسزایی داشته و با تقویت قوای دفاعی بدن از ورود عوامل بیماریزا به بدن جلوگیری می نماید.

درخت انار


5-تقویت نیروی جنسی

این میوه با افزایش سح تستسترون خون علاوه بر بهبود حال و حوصله در ایجاد احساس شادمانی و تقویت قوای جنسی سودمند بوده و می تواند با تقویت قوای جنسی مردانه ناباروری مردان را درمان نماید .


6- تقویت حافظه

پلی‌فنل های موجود در این میوه از ضعف حافظه شما جلوگیری نموده و سبب تقویت سیستم عصبی شما می شود .انار یک داروی ضد آلزایمر طبیعی است و مصرف آن به هماهنگی عضلات و حافظه کمک کرده و از مغز شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.


خرید انار

انار در فصل پاییز در تمام میوه  فروشی ها یافت می شود و مه ترین سوغات شهر ساوه می باشد .در هنگام خرید دقت کنید تا انارهای سالم و سنگین را انتخاب کرده و پوستشان صاف و محکم باشد .

خواص انار برای پوست


محصولات تهیه شده از انار

آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار از مهم ترین محصولات تهیه شده از این میوه خوشمزه و آبدار هستند . از پوست انار هم برای تهیه رنگ‌ های سنتی استفاده می شود .

 


خواص انار در طب سنتی

بنا به عقیده اطبا طب سنتی در آب انار اکسیر حیات وجود دارد .انار انواع مختلفی داشته و انار ترش و انار شیرین با دانه و بی دانه از مهم ترین آن می باشند.لطیف ترین نوع این میوه نوع شیرین آن است .این میوه اعتدال بخش سرد و قابض می باشد .


خواص

سرد و خنک و حالت جمع کنندگی دارد.خاصیت غذایی آن کم ولی تصفیه و پاک کننده خون،در اشخاص گرم مزاج باعث تحریک و نعوظ آلت می گردد.خوردن آن از ابتلا به بیماری قند جلوگیری می کند و در کبد باعث تصفیه و اعتدال آن شده و بسیار نافع است.

خواص دانه انار


انار شیرین

در موارد استسقا امحا و احشا و سپرز و آسم و درد و ناراحتی های سینه و سرفه های شدید بسیار مفید است .به خصوص اگر پوست این میوه را سوراخ کرده و روغن بادام شیرین در آن ریخته و کنار آتش بگذارید.

ویتامین های انار


1- درمان سواد و خارش و جرب در این موارد نیز سودمند است.


2-رنگ رخسار صافی و شفافی و جلوه ای ویژه به رخسار می بخشد.


3-ادرار هرگاه آب انار را با شکر یا نشاسته و صمغ عربی و روغن بادام مخلوط و بجوشانید و نیم گرم از آن بخورید باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادراری و مثانه می باشد.


4-انار ترش و شیرین این نوع از این میوه به نار میخوش شهرت دارد و در سردی و اعتدال و حالت قبض کردن مثل انار ترش است و ادرار آور حرارت معده و غلیان و فشار خون را فرو می نشاند.


5-درمان و دفع حالت قی و استفراغ حالت دل بهم خوردگی و التهاب و حرارت معدهو دچار شدن به قی و استفراغ را برطرف می کند و هرگاه آن را سوزانده و با عسل بیامیزند و بر شکم مالش دهند قی های خونی را برطرف می کند.


6- دفع مضرات دخانیات این میوه مضرات دخانیات را خنثی می کند .


7-درمان صفرا-ناراحتی های معده و تب های صفراوی ،یرقان،خارش و ناراحتی های پوستی هر گاه آب این میوه را با پیه و شکر خام بهم بمالند و معجونی تهیه کنند (به مقدار 5 سیر تا ده سیر آن)برای بیماری های ذکر شده در بالا بسیار سودمند است .


8- درمان خارش های مقعد- رحم (داخل فرج)جوش های خارش دار هر گاه انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده روی محل های خارش (در صورتی که از گرمی طبع باشد ) قرار دهند ناراحتی خارش برطرف خواهد شد .


9-درمان ورم های موضعی هرگاه انار پخته را با مخلوط کنند معجون یا مرهمی به دست می آید که ضماد کردن آن برای درمان ورم ها بی نظیر است .


10-درمان جوش و زخم های داخل دهان اگر با آب این میوه دهان را شسته و یا مزمزه کنید جوش و زخم های ناراحت کننده دهان برطرف می شود .

خواص انار ترش


11- درمان گوشه و زخم گوشه ناخن پخته شده این میوه علاج مشکل یاد شده می باشد.


12-درمان آبریزش چشم سورمه ساییده شده انار پخته برای جلوگیری از آب ریزش چشم  و درمان آن بسیار مفید می باشد.


13-درمان زخم های سفلیس ،سودا و زخم بینی و سایر زخم های مشابه مخلوطی از آب غلیظ یا رب انار با عسل جهت درمان مفید می باشد.


14-درمان درد گوش هرگاه مخلوط رب انار و عسل را در گوش بچکانند درد برطرف خواهد شد .


15- درمان خاک و گل خوردن همان طور که اغلب مشاهده می شود بعضی از بچه ها به خصوص خانم های حامله میل یا ویار خوردن گل و خاک می کنند هرگاه انار را خشک کرده و نرم سازند و به این اشخاص بخورانند این هوس مزاحم ترک خواهد شد  ولی بسیار یبوست آور است .


16-درمان اسهال و زخم روده مقداری جو را نیم کوب کرده و به همان اندازه برنج مخلوط با آب انار بپزند و سپس صاف کرده تنقیه کنند .


17- بازهم درمان خارش و سودا ناراحتی های چشم و ضعف آن با سرمه و زخم های چرکی و کثیف ،آب این میوه را در ظرف مس سرخ به قوام آوردند برای ناراحتی های بالا مفید است.


18-بازم درمان درد گوش داخل انار را خالی کرده و روغن گل سرخ در آن بریزند کنار آتش بگذارند تا نرم نرم گرم شود سپس در گوش چکانند بسیار نافع است .

مضرات انار


19-پوست انار  پوست انار خاصیت جمع کنندگی دارد و بند آورنده می باشد و ساییده انار و مازو برای برطرف کردن و باز کردن خلط خشک شده در سینه دفع زخم سفلیس بسیار مفید است .


20-درمان خونریزی قاعدگی و بواسیر  هرگاه ساییده مخلوطی از پوست خشک این میوه و مازو را در لگن یا تشتی بریزند و بیمار داخل آن حمام ته نشین کند خونریزی کم کم قطع خواهد شد .همچنین شستن مقعد با آب جوشانده پوست این میوه بسیار مفید است.


21-درمان سرفه حتی توام با اخلاط و خون آلود انار را بسوزانند و با عسل بیامیزند و بر سینه بمالند جهت سرفه های شدید خونی هم بسیار مفید است .


22-درمان سستی لثه ها و خونریزی آن ها پوست انار را بجوشانند این جوشانده را مز مزه کنند برای استحکام لثه مفید است .


23-تسلسل ادرار و هرگاه این آب جوشیده پوست انار را بنوشند برای جلوگیری از تسلسل ادرار مفید است و به خصوص برای کسانی که در شب یا روز بی اختیار لباس خود را تر می کنند مفید است .


24- درمان کرم معده خوردن پخته بیخ پوست انار بسیار سودمند است .جوشانده دم کرده پوست انار در یک لیتر آب به مقدار 5 گرم از آن تنقیه کنند .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top