کدوتنبل و فواید باورنکردنی آن+فرق کدو حلوایی و کدو تنبل

کدوتنبل یکی از صیفی جات بسیار پر خاصیت است که در فصل پاییز و زمستان بر روی پیشخوان میوه فروشی ها خودنمایی کرده و با شکل زیبایی که دارد توجه شما را به خود جلب می کند .این کدو اگر چه در کشورهای اروپایی نمادی از مراسم هالوین و شکرگذاری می باشد اما ماده ای بسیار پر خاصیت است که با استفاده از خواص آن می توانید سلامتی و زیبایی خود را تضمین کرده و بسیاری از بیماری ها را درمان نمایید.

کدوتنبل چیست؟

کدوتنبل با نام انگلیسی Pumpkin و نام علمی CUCURBITA MAXIMA یکی از پر خاصیت ترین و خوشمزه ترین صیفی جاتی است که طعم و عطر دلپذیر و دلنشینی دارد .این کدوی زینتی به رنگ زرد یا نارنجی بوده و به علت جثه بزرگی که دارد به آن کدو تنبل گفته می شود .از لحاظ طب سنتی طبع کدو تنبل  سرد و تر بوده و مصلح آن روغن زیتون، زیره سیاه و نعنا می باشند .

طبع کدو تنبل


مشخصات ظاهری و گیاه شناسی کدوتنبل

کدو تنبل گیاهی متعلق به تیره کدوییان است که دارای ریشه سطحی و ضخیمی می باشد .این گیاه دارای ساقه ای به طول 10 متر بوده و برگ هایی مدور و قلوه ای شکل دارد .میوه های این گیاه به رنگ زرد،آجری و نارنجی بوده و در هر بوته دو تا سه عدد میوه دیده می شود .گوشت میوه زرد و کمی خشک بوده و منشاء پیدایش آن آمریکای مرکزی و کشورهایی نظیر پرو و مکزیک بوده است.کاشت این گیاه از طریق تکثیر بذر صورت گرفته و مناطقی هم چون استان گیلان،خراسان،مازندران ،گلستان به عنوان تولیدکنندگان کدو تنبل در ایران به شمار می روند .


ارزش تغذیه ای کدوتنبل

این گیاه به علت دارا بودن سطح بالایی از کاروتنوئیدها، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین های گروه B و عناصر معدنی از قبیل پتاسیم،مس،منگنز،آهن،کلسیم،فسفر،روی و …دارای مزایای بسیار خارق العاده ای می باشد .این صیفی دارای سطح بالایی از بتاکاروتن یا پیش ساز ویتامین آ می باشد که این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان قدرتمند سبب نارنجی شدن رنگ این گیاه شده است .
 
کدو تنبل برای سرماخوردگی

خواص درمانی کدو تنبل 

در ادامه می توانید مهم ترین خواص کدو تنبل در طب سنتی را مطالعه کرده و با مزایای این گیاه در تامین سلامتی و زیبایی بیشتر آشنا شوید :

1.درمان سرماخوردگی

ویتامین C موجود در کدو تنبل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و بدن شما را ازابتلا به  سرماخوردگی و سرفه محافظت می کند. مصرف این ماده گیاهی علاوه بر تأمین ویتامین C بدن  جذب آهن را تسریع نموده و مقاومت بدن را در برابر انواع عفونت ها افزایش می دهد .


2.درمان ناباروری مردانه 

این ماده از مقادیر زیادی ویتامین B9 (فولات) تشکیل شده است که هم برای ایجاد اسپرم و هم برای بهبود عملکرد صحیح اسپرم بسیار ضروری است.  بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف کم فولات در مردان ساختار اسپرم را معیوب نمود ه و از کیفیت و کمیت اسپرم می کاهد . بنابراین افزایش فولات در رژیم غذایی به بهبود کیفیت اسپرم کمک کرده و در درمان مردان مبتلا به مشکلات ناباروری مفید و موثر می باشد.


3.تقویت قدرت بینایی

ویتامین A می تواند به بهبود بینایی کمک کرده و چشم ها را قادر می سازد تا با تغییرات نور سازگار شده  و همچنین دید در شب را بهبود می بخشد. کدو تنبل یکی از منابع خوب غنی از ویتامین A است که مصرف منظم آن می تواند از شرایطی مانند خشکی چشم جلوگیری کرده و به تقویت قدرت بینایی کمک بسیاری نماید . ویتامین آ موجود در این ماده  با افزایش قابلیت انطباق چشم انسان با نور شدید و همچنین تاریکی از شب کوری جلوگیری می کند. مصرف مکرر این ماده می تواند خطرات آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را  که معمولاً با افزایش سن همراه است کاهش داده و سلامت چشمانتان را تضمین نماید .

کدو تنبل برای کرونا


4.محافظت از سلامت استخوان ها 

فسفر و کلسیم موجود در این ماده گیاهی موادی موثر برای تامین سلامتی و بهبود رشد استخوان های بدن می باشند.مصرف این ماده علاوه بر محافظت از سلامت استخوان ها از ساییدگی و فساد دندان ها نیز جلوگیری کرده و به تقویت سلامت لثه و مینای دندان کمک می کند. همچنین کدو تنبل در جلوگیری از ،از دست دادن استخوان یا از دست دادن تراکم مواد معدنی ، که به پوکی استخوان نیز معروف است ،مفید بوده و پایه و اساس ساختار اسکلتی بدن را تقویت می نماید.


5.درمان مشکلات گوارشی

این کدو ملین بوده لذا مصرف پخته آن رطوبت مناسبی به بدن می بخشد .از این رو مصرف کدو در درمان یبوست مزاج و بهبود عملکرد گوارش و رفع سایر مشکلات گوارشی هم چون نفخ معده  بسیار مفید است .


 6.سایر خواص 

  • بهبود عملکرد قلب و عروق
  •  درمان کم خونی
  • ضد افسردگی
  • کاهنده فشار و کلسترول خون
  • ضد سرطان
  • سفید کننده پوست
  • ضد چاقی

فرق کدو حلوایی و کدو تنبل

فرق کدو حلوایی و کدو تنبل بیشتر از نظر ظاهری است .کدو تنبل به شکل بیضی و گرد بوده و کدو حلوایی فرمی کشیده شبیه به گلابی دارد .در سراسر دنیا کدو تنبل بیشتر به خاطر گوشت آن و کدو حلوایی را برای استفاده از تخمه های آن می کارند .هر دو مصرف خوراکی داشته ولیکن طعم کدوتنبل از کدو حلوایی شیرین تر می باشد .

فرق کدو حلوایی با کدو تنبل


نحوه استفاده از کدو تنبل

این صیفی خوش رنگ و شیرین در دانه ها، برگ‌ ها و گوشت خود دارای سطح بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که همین امر سبب شده است تا مصرف کدو تنبل برای بدن بسیار مفید و سودمند باشد .شما می توانید از این ماده در تهیه انواع دسرها، سوپ‌ها، سالادها، کیک ،مربا و پای نیز استفاده نموده و بدین طریق از مزایای سلامتی این گیاه استفاده نمایید .دانه های درون کدو تنبل هم خوراکی بوده و تخمه کدو از همین دانه ها تهیه شده و به صورت تنقلات مصرف می شود.
مصرف کدو تنبل

زمان خرید کدو تنبل به چه نکاتی می بایست توجه نمود؟

 
در هنگام خرید کدو تنبل به موارد زیر توجه نمایید تا کدوی خوب و سالمی را خریداری کنید .این موارد عبارتند از:
1-سالم بودن سطح پوست و سوراخ نبودن آن
2- پوست محک و مقاوم و بدون لکه باشد .
4-رنگ آن یکدست باشد.
5- ساقه آن از ته زده نشده باشد و سنگین باشد.
 
مضرات کدو تنبل
 

مضرات کدو تنبل

مهم ترین مضرات کدو تنبل شامل موارد زیر است:
 
  • زیاده روی در مصرف کدو تنبل سبب کاهش حجم اسپرم و ناباروری مردانه می گردد.
  • زیاده روی در مصرف کدو سبب کاهش اشتها و نفخ معده می شود .
  • مصرف مقادیر زیاد تخم کدو حلوایی،سبب اختلال در تعادل موجود  میان یون های پتاسیم ،سدیم و کلسیم در بدن می گردد.

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *