روغن رزماری و اثرات شگفت انگیز آن برای سلامتی و زیبایی

روغن رزماری یکی از برترین ،بی نظیرترین و شگفت انگیز ترین اسانس های گیاهی است که از گیاه رزماری استخراج شده و به علت دارا بودن خواص دارویی و درمانی فراوان کاربرد وسیعی داشته و از محبوبیت بسیار بالایی در میان اطبا و مردم برخوردار می باشد.در این مقاله تصمیم داریم تا در مورد این روغن گیاهی معجزه آسا و خواص ارزشمند آن باشما صحبت کرده و شما را بیش از پیش با مزایای درمانی این روغن آشنا نماییم .

روغن رزماری چیست؟

روغن رزماری با نام انگلیسی Rosemary oil یکی از برترین و قدرتمندترین روغن های گیاهی است که در صنایع داروسازی و تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد وسیع و گسترده ای داشته و به دلیل دارا بودن خواص درمانی فوق العاده بالا استفاده خوراکی و موضعی آن می تواند مرهمی برای تمامی آلام جسمی و پایانی برای تمامی مشکلات مربوط به پوست و مو باشد .این روغن از گیاه رزماری استخراج شده و طبع روغن رزماری گرم و خشک بوده و نحوه تهیه آن به شرح زیر می باشد:

خواص روغن رزماری در طب سنتی


نحوه تهیه روغن رزماری

روغن رزماری را می توان به دو روش صنعتی و خانگی تهیه نمود .برای تهیه روغن رزماری در خانه به مقداری برگ و سرشاخه های گلدار خشک شده و دو تا سه استکان روغن زیتون،روغن جوجوبا و یا روغن بادام نیاز دارید .اکنون درون قابلمه ای بزرگ آب بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس شیشه ای که می خواهید روغن رزماری را در آن تهیه کنید درون این آب به مدت 10 دقیقه قرار دهید .اکنون رزماری خشک شده و یکی از روغن های نامبرده را درون شیشه ریخته تا رزماری ها درون روغن عوطه ور شوند سپس  کمی سر شیشه را خالی نگهدارید و سپس درب شیشه را ببندید.این شیشه را به مدت دو هفته در مقابل نورآفتاب قرار دهید تا روغن رزماری به دست آورید .در پایان روغن رزماری را صاف کرده و آن را در همان شیشه در جای خشک و خنکی نگهداری نمایید.

برای تهیه روغن به روش صنعتی از روش تقطیر بخاراستفاده می شود ، بدین منظور مقداری از گیاه رزماری درون ستون شیشه ای یا برج تقطیر قرار می گیرد. در بالای برج تقطیر یک کندانسور و در پایین آن یک محفظه ی آب قرار دارد. بخار آب تولید شده درون محفظه آب از روی گیاه رزماری عبور کرده و پس از چگالش و پرس شدن رزماری روغن از آن استخراج می شود .

روش تهیه روغن رزماری

 


ترکیبات شیمیایی موجود در روغن رزماری

این روغن سرشار از آنتی اکسیدان ها ،فلاونوئیدهایی مانند جنکوانین و لوتئولین بوده و  اسیدهای فنلی نظیر اسید رزمارینیک ، دی و تری ترپن ها، تانن ها، رزین، ساپونین، پروتئین، چربی،آهن،کلسیم، امگا3 ، امگا 6 و ویتامین های گروه ب در آن به وفور یافت می شود.


خواص روغن رزماری

مهم ترین خواص روغن رزماری را در طب سنتی می توان موارد زیر برشمرد:


1.تحریک رشد مو

یکی از رایج ترین و موثرترین موارد استفاده از این روغن گیاهی تحریک رشد موهای سر،ریش و سبیل ،ابرو و مژه  می باشد .اسانس رزماری از روند تولید تستوسترون جلوگیری کرده و بدین ترتیب درمانی موثر برای از بین رفتن فولیکول های مو و آلوپسی آندروژنتیک می باشد .ماساژ موها با این اسانس سبب افزایش ضخامت موها ،تحریک مجدد رشد مو و کاهش ریزش موها خواهد بود .به همین برای بهره مندی از خواص روغن رزماری برای موها از این اسانس در تهیه شامپوها و لوسیون ها مو استفاده می شود تا موها براق تر ،پرپشت تر و زیباتر گردند .

خواص روغن رزماری برای مو


2. تقویت کننده حافظه

این اسانس از گیاهی مقدس در میان یونانیان به نام رزماری استخراج می شود و از همین رو این روغن دارای بو و عطر خاصی می باشد .یونیانیان باستان از این اسانس برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز استفاده می کرده اند و امروزه نتایج تحقیقات نشان می دهد مصرف استنشاقی این روغن به روش آروماتراپی می تواند در افزایش تمرکز و کاهش خستگی ذهنی افراد تاثیر بسزایی داشته باشد .این اسانس  از نابودی ترکیب شیمیایی  استیل کولین در مغز جلوگیری کرده و به بهبود تمرکز و به یادآوری اطلاعات در تمامی افراد علی الخصوص افراد دارای اختلال های مغزی همانند آلزایمر کمک بسیاری می نماید .


3.کاهش درد و استرس

این اسانس در طب سنتی به عنوان یک ماده ضد درد و ضد استرس شناخته شده است .مطالعات انجام شده بر روی این ماده نشان داده است این روغن گیاهی می تواند به عنوان یک داروی ضد درد عمل کرده و ماساژ بدن با آن در کاهش دردهای عضلانی تاثیر چشمگیری داشته باشد .تنفس اسانس رزماری نیز راهی برای کاهش سطح استرس و اضطراب بوده و موجب کاهش سطح ترشح هورمون استرس به نام کورتیزول در خون گردد.


4.کاهش التهابات مفصلی

وجود التهاب در بدن می تواند سبب تورم و درد در مفاصل گردد .این علایم در بیماری دردناک آرتریت روماتوئید به وضوح مشهود بوده و سبب آسیب دیده بافت های مفصلی می گردد .برای بهره مندی از خواص روغن رزماری برای کاهش درد مفاصل ماساژ مفاصل با این روغن می تواند در کاهش درد و التهاب موثر بوده و میزان تورم مفصلی را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهد .


5.تقویت کبد

از خواص اسانس رزماری برای کبد نیز نمی توان به سادگی گذشت.این روغن در پاکسازی کبد و افزایش ترشح صفرا بسیار مفید و موثر بوده و از آسیب دیدن کبد جلوگیری می نماید .عصاره رزماری در پیشگیری از ابتلا به کبد چرب و سیروز کبدی نقش داشته و از بافت کبد در برابر هر گونه تغییر و آسیب محافظت می نماید .


6.ضد سرطان

این روغن گیاهی به دلیل دارا بودن ترکیبی شیمیایی به نام کارنوزول و سایر آنتی اکسیدان های فعال و قدرتمند ماده ای ضد التهاب و ضد سرطان شناخته شده است .براساس نتایج حاصل از مقاله منتشر شده در مجله Cancer Letters استفاده از این روغن به دلیل دارا بودن خواص نامبرده و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن برای درمان کنسرهای  پروستات، سینه، پوست، خون و روده مفید و اثر بخش بوده و منجر به از بین رفتن بافت تومور و پیشگیری از انتشار آن ها به سایر سلول های بدن می گردد .


7.مفید برای پوست

استفاده موضعی روغن رزماری بر روی روی پوست سبب بهبود جوش و آکنه ،برطرف شدن لک ها ،نرم و لطیف شدن پوست و شفاف تر شدن رنگ پوست گردد .با استفاده از ترکیب روغن رزماری و روغن کرچک به آسانی می توانید هر گونه مشکل پوستی را به آسانی برطرف نموده و سلامتی ،جوانی و زیبایی پوستتان را تضمین نمایید .

خواص روغن رزماری برای پوست


8.سایر خواص

سایر خواص این روغن را می توان موارد زیر برشمرد:

  • ضد شوره و ضد عفونی کننده

  • جلوگیری از سفید شدن زودرس موها

  • بهبود عملکرد سیستم گوارش

  • برطرف کننده سلولیت
  • درمان سرماخوردگی
  • محافظت از پوست در برابر اشعه UV خورشید 
  • محافظت از سلامت دهان و دندان
  • از بین برنده بوی بد دهان
  • درمان تیرگی زیر چشم
  • دفع کننده حشرات

نحوه تشخیص روغن رزماری اصل

برای تهیه روغن رزماری اصل به ویژگی های فیزیکی و ظاهری محصول توجه نمایید .این روغن همانند رزماری داری بوی تندی بوده و در ته ظرف می بایست روغن ته نشین شده باشد .در غیر این صورت اصالت و کیفیت این محصول زیر سوال خواهد رفت.

روغن رزماری اصل


قیمت و نحوه خرید اسانس رزماری

برای بهره مندی از فوائد و مزایای نامبرده این روغن می توانید جهت خرید روغن رزماری به مراکز و فروشگاه های عرضه کننده محصولات گیاهی، به صورت مستقیم و بدون واسطه مراجعه کرده و این محصول را خریداری نمایید .همچنین با مراجعه به فروشگاه های آنلاین معتبر نیز می توانید این محصول را به صورت آنلاین خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید .قیمت روغن رزماری بر اساس حجم،نوع بسته بندی،درصد خلوص و میزان کیفیت روغن ،برند و شرکت سازنده و کشور تولید کننده متغیر می باشد .


نحوه استفاده و طریقه مصرف اسانس رزماری

شما می توانید این روغن را به صورت خوراکی و موضعی استفاده کنید .برای بهبود رشد موها و افزایش ضخامت موها می توانید موها را با این محصول ماساژ داده و یا مقدار کمی روغن را به شامپو اضافه کنید .با ترکیب روغن های بادام، اسطو خودوس و رزماری نیز می توانید لوسیونی بسیار موثر برای رفع مشکلات پوستی خود بسازید و با ماساژ آن بر رو پوستتان پوستی شاداب و جوان داشته باشید.

طبع روغن رزماری


مضرات و عوارض روغن رزماری

برای جلوگیری از بروز مضرات اسانس رزماری به موارد زیر توجه نمایید:

  • از مصرف گیاه در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنید .
  • افراد مبتلا به تشنج، بیماران مبتلا به فشار خون و دیابت از مصرف این روغن اجتناب کنند .
  • مصرف اسانس رزماری در کودکان و نوزادان ممنوع است.
  • برای جلوگیری از بروز حساسیت های پوستی حتما این روغن را به صورت رقیق شده استفاده کنید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *