خارخاسک و فواید آن برای زنان و مردان +دمنوش خارخاسک

گیاه خارخاسک از گیاهان دارویی بسیار قدیمی است که در طب سنتی چین و هند از خواص طبی آن به صورت وسیعی استفاده می شده است .پراکندگی این گیاه در سرزمین های کویری و بسیار گرم بوده و در برخی نقاط جهان به عنوان علف هرز شناخته می شود .تحقیقات نشان داده است این گیاه علاوه بر نام عجیبی که دارد دارای خواص عجیب تری نیز می باشد که در سلامت وب امروز به تفصیل در مورد آن صحبت خواهیم نمود.

خارخاسک چیست؟

خارخاسک BINDII با نام علمی (tribulus terrestris) یکی از برترین گیاهان دارویی است که نام آن در زبان هندی به معنای گیاهی گزنده و خاردار است که وقتی در پای فیل فرو می‌رود، فیل فریاد می‌زند؛می باشد.اگر چه در برخی از منابع گیاه شناسی آن را علف هرز نامیده اند اما پژوهش های به عمل آمده نشان داده است خواص اعجاب برانگیز گیاه خارخاسک چیزی فراتر از گیاه و یا علف هرز را نشان می دهد .

طبع خارخاسک


نام های دیگر گیاه خارخاسک

این گیاه در زبان فارسی به نام خارخاسک نامیده شده و در شیراز به آن خارسوهک، در اصفهان هرواد و در سایر نقاط کشور به اسامی مختلفی هم چون خارسه‌گوش، خارسه کوهک، شکر خنج و شکوهنج معروف می‌باشد.نام های دیگر این گیاه در میان  اعراب خسک، صمغ الجوز و حمص الامیر بوده و میوه خارخسک نیز به اسامی خسک دانه، تخم کافشه و تخم کاجیره نیز شناخته می شود .


گیاه شناسی گیاه خارخاسک

خارخاسک گیاهی علفی،یکساله و متعلق به خانواده اسپندیان است که با ساقه هایی خوابیده و پوشیده از تار با برگ هایی متقابل و غالبا نامساوی و  گل‌ هایی کوچک و به رنگ زرد می باشد. میوه این گیاه به رنگ سبز مایل به زرد، بدون بو ،با طعمی مشخص و خاردار است که در اواخر تابستان و اوایل پاییز قابل جمع آوری می باشد.اندام های دارویی این گیاه شامل میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی تمامی قسمت های ذکر شده بوده و طبع خارخاسک گرم و خشک می باشد.
خواص خارخاسک برای مردان

ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه خارخاسک

مواد معدنی شامل کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، گوگرد، ازت و کلر در این گیاه به وفور یافت شده و سایر ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه خارخاسک شامل نوعی آلکالوئید، مقدار کمی اسانس روغن فرار، رزین، تانن، استرول‌ های گیاهی و فلاونوئیدهایی مانند کوئرستین، ساپونین ها (مانند دایوزژنین و فوروستانول)، گلوکز و گالاکتوز می باشد.
طریقه مصرف خارخاسک

خواص درمانی خارخسک

خارخاسک دارای خواص درمانی بسیاری است که در ادامه شما را با مهم ترین این خواص آشنا می کنیم:


1.درمان دیابت

اگر به دنبال دارویی مناسب برای درمان بیماری دیابت و کاهش سطح قند خونتان هستید از خارخاسک استفاده کنید .میوه این گیاه جادویی و عصاره آن از زمان های بسیار دور برای درمان دیابت استفاده می شده است و محققان طب سنتی بر این عقیده اند که خارخاسک گیاهی موثر در کاهش قند خون بیماران دیابتی می باشد.


2.درمان ناتوانی های جنسی

خواص خارخاسک برای مردان چیست؟این گیاه به علت دارا بودن ترکیب موثره ای به نام “پروتودیوسین”دارویی مفید و موثر برای درمان ناتوانی‌ های جنسی و ناباروری شناخته شده است. مصرف این گیاه سبب تنظیم عملکرد هورمون‌ های جنسی و افزایش سطح هورمون تستوسترون خواهد شد. همچنین استفاده از خارخسک می‌تواند با افزایش سطح  DGEA که ماده‌ای موثر برای برقراری یک رابطه جنسی سالم و کامل می‌باشد ناتوانی‌ های جنسی و مشکلات ناشی از آن را درمان نماید.قطره آفرودیت یکی از فراورده های دارویی این گیاه است که در داروخانه ها برای درمان ناتوانی های جنسی به فروش می رسد .


3.کاهش فشارخون 

ترکیبات شیمیایی موجود و موثر موجود در این گیاه در کاهش تری گلیسیرید ،کلسترول  و درمان تتصلب شرایین بسیار سودمند است و با حذف هورمون‌ های مازاد از جریان خون، در کاهش فشار خون بسیار فید است. در طب سنتی چینی‌ها و هندی‌ها این گیاه در درمان انواع بیماری‌ های کبدی، نارسایی های کلیوی و بیماری‌ های قلبی عروقی کاربرد گسترده ای دارد.


4.سلامت کلیه ها

خواص ادرار آور بودن و ضدعفونی‌کنندگی این گیاه می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌ های مجاری ادراری را کاهش داده و در دفع سنگ های مجاری ادراری تاثیر مثبتی داشته باشد.قطره سنکل یکی از فراورده های دارویی این گیاه است که در داروخانه ها برای دفع سنگ کلیه به فروش می رسد .


5.رفع عوارض ناشی از یائسگی

خواص خارخاسک برای زنان شامل ترشح هورمون LH و تنظیم آن در بدن برای رفع عوارض ناشی از یائسگی و کاهش  گرگرفتگی در دوران یائسگی بانوان می باشد.


سایر خواص خارخاسک

  1. درمان اختلالات ایمنی بدن از قبیل آلرژی‌ های پوستی و اگزما
  2. درمان عفونت و التهاب لثه
  3. درمان زخم و آبسه
  4. تقویت کننده کبد و کلیه
  5. دمکرده اش درمان سوزاک و تخم آن ادرار افزاست.
  6. کاهش علایم ناشی از بزرگ شدن پروستات
  7. ضد چاقی
  8. درمان سرفه

خواص خارخاسک برای زنان


نحوه استفاده از خارخاسک

طریقه استفاده از خارخاسک به اشکال مختلفی هم چون جوشانده، عرق گیاهی، روغن خارخاسک و قرص خارخاسک می باشد .

قرص خارخاسک


مقادیر مجاز استفاده از خارخاسک

عرق خارخاسک را می توانید دو نوبت در روز صبح ها و عصرها هر وعده یک فنجان بنوشید.دمنوش خارخاسک را نیز سه نوبت در روز و هر بار  در حدود 1 قاشق مرباخوری سرخالی (2 تا 4 گرم) استفاده نمایید .برای تهیه دم نوش آن نیز مقداری از میوه این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و پس از دم کشیدن یعنی پس از گذشت مدت 15 دقیقه صاف کرده و قبل از غذا استفاده کنید.


مضرات و عوارض جانبی ناشی از مصرف خارخاسک

این گیاه دارای خواص قابض کنندگی می باشد و علیرغم داشتن خواص فراوان زیاده روی در مصرف آن می تواند مضرات و عوارض خارخاسک را ایجاد نموده و عوارض ناشی از زیاده روی در مصرف آن شامل موارد زیر می باشد:

  • ازدیاد ترشح هورمون پرولاکتین
  • بالا بردن خطر سقط جنین
  • تحریک تومورهای با منشاء آندروژنی
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *