گیاه توتیا جلا دهنده و تقویت کننده چشم ها+نحوه استفاده از توتیا

چشم ها پس از مغز پیچیده ترین عضو بدن هستند که نزدیک به 85 درصد اطلاعات محیط را به ما انتقال می دهند .این دوربین های حساس تنها قسمتی از بدن هستند که می توانند به صورت شبانه روزی فعال بوده و بدون هیچ استراحتی بی وقفه به فعالیتشان ادامه دهند .بنابراین با توجه به این که بینایی چشم ها، با ارزش ترین دارایی حسی برای بدن شما می باشد در سلامت وب امروز تصمیم گرفتیم تا شما را با یک گیاه دارویی منحصر بفرد به نام گیاه توتیا آشنا کنیم .خواص این گیاه در پیشگیری و درمان بیماری های چشمی نظیر آب مروارید، آب سیاه، تراخم و بهبود خشكی‌ های چشمی و ضدعفونی كردن چشم کاملا مورد تایید پزشکان بوده و به اثبات رسیده است .

گیاه توتیا چیست؟

گیاه توتیا یکی از گیاهان دارویی شگفت انگیز است که از دیرباز برای تقویت چشم  و درمان انواع بیماری های چشمی استفاده می شده است.در واقع توتیا یکی از داروهای معروف و معجزه گر تقویت کننده و نیرو بخش چشم است که به دو نوع تقسیم می شود .با انواع گیاه توتیا می توانید در ادامه سلامت وب امروز آشنا شده و در مورد اهمیت این گیاه شگفت انگیز و خواص جادویی آن برای سلامت چشم ها اطلاعات بیشتری به دست بیاورید .

محل رویش گیاه توتیا


انواع گیاه توتیا

گیاه توتیا به دو شکل یافت می شود نوع اول توتیا توتیای کوهی است که از آن سرمه تهیه می کنند و نوع دوم آن در کوره های ذوب سرب و روی به دست می آید .ولی در این جا منظور از گیاه توتیا همان گیاهی است که در کوه های الوند همدان می روید و به توتیای الوند مشهور بوده می باشد.


ریخت شناسی گیاه توتیا

گیاه توتیا یا پریمولا اریکولاتا از خانواده پریمولاسه گیاهی دارویی است که در گویش های محلی با نام توتیا ، پامچال جویباری و پامچال طنازی شناخته می شود .ارتفاع این گیاه در حدود 12 سانتی متر بوده و گل های آن به رنگ های صورتی و بنفش می باشد .عمر این گیاه دارویی بسیار کوتاه بوده و در سال تنها به مدت 10 تا 15 روز می باشد.ماه اردیبهشت زمان گل دهی این گیاه محسوب می شود و محل رویش این گیاه جادویی ارتفاعات مرطوب کوه ها ،اطراف چشمه سارها،نقاط پر برف کوه ها می باشد .محل رویش گیاه توتیا در ایران در استان های آذربایجان غربی، همدان، کردستان ، مرکزی و در دامنه رشته کوه های زاگرس مشاهده و ثبت شده است .عکس گل توتیا را در زیر می توانید مشاهده نمایید .

خواص درمانی گیاه توتیا


قسمت دارویی گیاه توتیا

تنها جزء مفید این گیاه که برای تقویت بینایی مورد استفاده قرار می گیرد مقداری گرد سفید تقریبا کرمی رنگ است که در انتهای ساقه و نزدیک گل بوته قرار دارد که اطراف ساقه را در حدود دو سانتی متر می پوشاند که برای استفاده از آن می بایست ساقه را قطع کرده و این پودر را به دست آورد .

نحوه استفاده از گیاه توتیا


خواص دارویی و درمانی گیاه توتیا

در طب جالینوس و طب ابوعلی سینا خواص بی شماری را به این گیاه نسبت داده اند و تمامی حکمای طب سنتی استفاده از گیاه توتیا را در درمان بیماری های چشمی مفید دانسته اند .مهم ترین خواص دارویی و درمانی گیاه توتیا را می توانید در ادامه نوشته امروز مطالعه بفرمایید:

  1. باعث افزايش قدرت بينايي مي‌شود.
  2. در پيشگيري و درمان بيماري هايي مثل آب مروارید،آب سیاه ،تراخم و بهبود خشکی های چشمی سودمند است.
  3. بهترین داروی ضد عفونی کننده چشم می باشد.
  4. استفاده از آن ماهيچه‌ هاي حرکت دهنده عدسي چشم را تقویت نموده و در نتیجه استعمال آن می تواند از پیر چشمی جلوگیری نماید .
  5. بهترین داروی خارش چشم است .
  6. این گیاه در تحريک غدد اشکي و غدد مترشحه لبه پلک ها موثر بوده و با مرطوب ساختن سطح کره چشم از خشکی آن جلوگیری می کند.
  7. این گیاه دافع رطوبات اضافي داخل چشم بوده و می تواند از تار شدن يا کم شدن نور چشم پیشگیری کند.
  8. با توجه به خاصیت های این گیاه در تنظیم میزان خونرسانی به شبکیه استعمال این گیاه در پیشگیری از ابتلا به شبکوری نیز مفید می باشد.
  9. علاوه بر تقویت چشم ها می توان در درمان بیماری سرطان نیز از خواص بی نظیر این گیاه استفاده نمود .عصاره گل توتیا رشد سلول های بدخیم سرطانی را مهار کرده و استفاده از این عصاره در تهیه داروهای ضد سرطان علی الخصوص سرطان روده بزرگ بسیار سودمند است .
  10. با توجه به خواص ضد عفونی کنندگی این گیاه و با استفاده از اثرات ضد باکتری، ضد ویروسی، ضد سرطانی و ضد التهابی  آن می توان در درمان آنفولانزا نیز از این گیاه و خواص درمانی آن استفاده نمود.

نحوه مصرف گیاه توتیا برای درمان بیماری های چشمی

برای درمان بیماری های چشمی می توان از توتیا و سرمه آن استفاده نمود و از این طریق از بروز عوارض متعدد و ناراحتي‌ هاي مختلف چشمي جلوگیری نمود.بدین منظور ساقه توتیا را قبل از طلوع خورشید برای افزایش خاصیت اثر بخشی این گیاه قطع نموده و تکه پودر دار را مثل میل سورمه به عنوان قطره توتیا به داخل چشم و زیر پلک  می کشند .

نحوه دیگر استفاده از گیاه توتیا بدین صورت است که ساقه را قطع و در همان جا داخل شیشه ای که مملو از آب غوره هست فرو می برند (البته شیشه به شکلی است که سر آن خالی و قابل حمل است )و پس از داخل کردن این پودر ساقه ها به داخل آب غوره آن را در مجاورت آفتاب قرار می دهند تا خشک شود .در ته این ظرف آب غوره مخلوط با توتیایی که خشک شده جمع آوری می شود و باقی می ماند که بعدا آن را داخل سورمه مصرف و مواد لازمه برای آن تهیه می کنند .این سورمه را سورمه توتیا نامیده و از آن برای درمان بیماری ها و مشکلات چشمی استفاده می نمایند .البته لازم به ذکر است بدانید توتیای تازه موجود در روی ساقه به مراتب بهتر و قوی تر می باشد و در واقع حکم کیمیا را دارد.

علت ریختن توتیا درون آب غوره


علت نگهداری گیاه توتیا در آب غوره چیست؟

علت ریختن توتیا درون آب غوره به علت خاصیت تویا می باشد .بررسی ها نشان داده است که گیاه توتیا در محیط اسیدی محلول بوده و در محیط های خنثی و قلیایی نامحلول می‌باشد به همین دلیل و با توجه به همین خاصیت این گیاه را درون آب غوره نگهداری می نمایند .

قطره توتیا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *