واژینیسم مشکل ارتباطی همسران جوان

واژینیسم کابوس روانی همسران

واژینیسم ، نوعی اختلال در برقراری نزدیکی  با همسر است که این روزها سبب مراجعه  بسیاری از زنان  به  کلینیک های مربوط به بیماری های زنان و کلینیک های روانشناسی و مشاوره سکس تراپی شده است.این مشکل  نشات گرفته از احساسات و افکار فرد بیمار می باشد .و بیشتر جنبه روانی دارد .این نوشتار به معرفی این اختلال در زنان و علت ایجاد و راه های درمان آن پرداخته است .

واژینیسم چیست؟

واژینیسم ، یا ترس از نزدیکی یک نوع اختلال جنسی است که باعث ایجاد  احساس درد در ناحیه  تناسلی زن یا همان واژن و انقباض پاها و عضلات ناحیه تناسلی  می شود . این درد مداوم یا تکرار شونده بوده و هنگام نزدیکی یا قبل یا پس از آن ایجاد می شود. این درد یا در بدو ورود آلت مردانه به واژن یا در طی دخول ایجاد می شود  واژینیسم ، درجات متفاوتی داشته و قابل درمان است.

واژینیسم

انواع واژینیسم

  1. در واژینیسم اولیه  دخول برای اولین بار غیر ممکن بوده و زوجین موفق به  برقراری ارتباط جنسی نمی شوند .
  2. در واژینیسم  ثانویه زنانی که قبلا هیچ گونه مشکلی به هنگام نزدیکی نداشته اند دچار واژینیسم می شوند .

عوامل ایجاد  واژینیسم

  1. خواندن مطالبی که خبر از دردناک بودن رابطه جنسی می دهد از منابعی مانند اینترنت و مجلات که باعث می شود دختر مجرد تصورات ترسناکی را از رابطه جنسی پس از ازدواج برای خود متصور شود.
  2. برخی از  والدین برای سالم ماندن  و حفاظت از بکارت دخترشان آن ها را از رابطه جنسی می ترسانند و نمی دانند که با این عمل ممکن است باعث واژینیسم در دخترانشان پس از ازدواج  شوند .
  3. گاهی اوقات اذیت و آزار جنسی و دستمالی کردن دختران توسط افراد غریبه باعث ایجاد بدبینی نسبت به مردان شده و  شخص را نسبت به رابطه جنسی دچار ترس و واهمه می نماید .
  4. تجاوز به دختران در خردسالی تجربه ناگواریست که اثرات مخربی را بر روح و روان کودک گذاشته و او را دچار افسردگی و بدبینی نسبت به مردها می کند.
  5. دردناک بودن اولین نزدیکی و نداشتن آموزش های لازم در مورد برقراری صحیح ارتباط جنسی
  6. مبتلا بودن به عفونت های زنانگی و ضخیم بودن پرده بکارت و خشکی واژن
  7. تاخیر انداختن رابطه جنسی پس از ازدواج نه تنها استرس را کم نمی کند بلکه سبب استرس و اضطراب بیشتر درخانم شده و ممکن است او را به واپینیسم دچار نماید .تمامی این عوامل به تنهایی  می تواند یکی از علل پدید آمدن واژینیسم در دختران  به شمار آید .

واژینیسم سبب بروز چه مشکلاتی در ارتباط بین همسران می شود؟

این اختلال سبب پرخاشگری ، نا امیدی ،  کشمکش و بحث و جدل های فراوان ،احساس حقارت و خود کم بینی  و افسردگی می شود و گاها یکی از علل های طلاق و جدایی همسران محسوب می شود .از آن جا که  افراد این موضوع را کاملا شخصی تلقی می کنند و ترس از آبرو ریزی از  مراجعه به پزشک و روانشناسان جهت درمان این اختلال امتناع  می کنند .

راه درمان واژینیسم چیست؟

  1. اصلی ترین روش درمان واژینیسم روان درمانی ،ریشه یابی و حذف علت می باشد .مراجعه به روان شناسان یا روان کاوان جهت رفتار درمانی و  روان کاوی ذهن فرد جهت حساسیت زدایی نسبت به رابطه جنسی راهکار مناسبی جهت  القاء آرامش روانی و فرو ریختن ترس روانی  نسبت به این مساله محسوب می شود .لازم به ذکر است که بدانید روش های مشاوره ای روان درمانی مستلزم صرف وقت زیاد می باشد . برای درمان واژینیسم  زوجین به همراه هم به  متخصص روانشناس مراجعه کرده تا سریع تر این مشکل درمان شود .
  2. روش درمانی پزشکی نیز روشی برای حل این اختلال می باشد که پزشک مربوطه  با انجام عمل جراحی سعی بر تسهیل رابطه جنسی  دارد اما تحقیقات نشان داده است که عمل جراحی عوارضی مانند افسردگی ،سردمزاجی را می تواند به همراه داشته باشد.

واژینیسم با مشاوره زوجین قابل درمان است

استفاده از روان کننده ها آری یا خیر؟

در برخی افراد استفاده موضعی از روان کننده ها ، لوبریکانت ها و اسپری بی حسی و لیدوکائین می تواند مشکل را تا حدودی برزرف نماید اما باید بدانید که بآماده سازی مهبل و تصحیح باورهای غلط ذهنی و رها کردن تجربیات و  آموزه های غلط در گذشته به خوبی می توان واژینیسم را  ریشه کن کرد .البته تنفس عمیق در حین انجام رابطه جنسی و آموزش صحیح برقراری ارتباط جنسی توسط مرد  نیز  در بهبود واژینیسم تاثیر گذار است .

 

لوبریکانت ها در درمان واژینیسم موثرند؟

هیپنوتیزم روش موثر درمان واژینیسم

هیپنوتیزم درمانی از آن جایی که می تواند ریشه بیماری های روانی را به خوبی برطرف نماید درمان موثری برای واژینیسم محسوب می شود .با هیپنوتیزم درمانی با حذف خاطرات و آموزه های تلخ گذشته واژینیسم به خوبی درمان شده و غیر قابل بازگشت است.

 

 

هیپنوتیزم روشی برای درمان واژینیسم

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *