انیسون چیست؟+خواص درمانی گیاه دارویی انیسون

انیسون یا بادیان رومی یکی از گیاهان دارویی مفید برای سلامتی می باشد که اثرات بالینی مفید استفاده از آن در طب سنتی و مدرن کاملا مورد تایید بوده و به اثبات رسیده است .سلامت وب در مقاله امروز خود به معرفی این گیاه دارویی و خواص دارویی و درمانی آن پرداخته است .

انیسون چیست؟

انیسون یا بادیان رومی یا بادیان خطایی به انگلیسی Pimpinella anisum ( پیم پینلا انیسوم ) گیاهی دارویی با دانه های بسیار معطر است که دارای خواص آنتی باکتریال بوده و از دیرباز به منظور درمان میگرن از این گیاه استفاده می شده است .خواص ضد باکتری و ضد عفونت این گیاه بسیار قوی بوده به نحوی که از آن به عنوان جایگزین الکل در مراکز بهداشتی یاد می کنند .طبع انیسون گرم و خشک بوده و طعم آن شیرین ،معطر و مشابه رازیانه می باشد.در زیر می توانید عکس گیاه انیسون را مشاهده بفرمایید:

مضرات انیسون


تاریخچه استفاده از انیسون

این ماده گیاهی قدمتی در حدود 4000 سال دارد و از گیاهان بومی کشور مصر به شمار می آید .در متون قدیمی و دست نوشته های یونانی باستانی از بادیان رومی یا انیسون به عنوان دارویی گیاهی و مفید برای بهبود تنفس، کاهش درد ، کاهش تشنگی ،درمان شپش، گال و پسوریازیس و …  یاد شده است .


گیاه شناسی انیسون

انیسون گیاهی علفی و یـک سـاله بـه ارتفـاع 30 تا 50 سانتیمتر با گل‌هایی سفید و کوچک به صورت گل آذین و میوه‌ هایی به رنگ سبز مایل به زرد است . این گیاه دارویی پرخاصیت، در غرب آسیا، خاورمیانه، مکزیک، مصر و اسپانیا کشت شده و  دانه‌ های گیاه قسمت مورد استفاده این گیاه جادویی و شگفت انگیز می باشند .انیسون و رازیانه بسیار شبیه به هم می باشند. انیسون از تیره چتریان و دارای دانه‌ هایی سبز رنگ، گلابی شکل و کوچک که در قسمت فوقانی نوک تیز  و پنچ خط برجسته (ده شیار) بر روی آن وجود دارد اما رازیانه دارای دانه‌های هشت شیاری می باشد و به همین علت این دو گیاه در نگاه اول ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند .
انیسون و لاغری

ترکیبات شیمیایی انیسون

مهم ترین ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده انیسون ترکیبی به نام  ترانس آنتول بوده و در اسانس گیاه انیسون که از شایع ترین شکل مجود این گیاه می باشد به وفور دیده می شود .پروتئین فیبر رژیمی و املاح معدنی مانند کلسیم،مس ،آهن ،منیزیم،منگنز،فسفر،پتاسیم،سلنیوم،زینک،سدیم و ویتامین هایی مانند ویتامین آ ،ویتامین ث و ویتامین های خانواده گروه ب  به همراه امگا 6 از مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده دیگر این گیاه ارزشمند به شمار می آیند .


نحوه استفاده از انیسون

شما می توانید علاوه بر بهره مندی از مزایای درمانی و دارویی این گیاه از انیسون یا بادیان رومی در غذاها ، سوپ ، لبنیات ، و عطرها به عنوان طعم دهنده و رایحه استفاده کنید .همچنین می توانید در تهیه آب نبات های شیرین از این گیاه استفاده کرده و یا از روغن انیسون به عنوان نرم کننده پوست خود استفاده کنید.بادیان در تهیه شیرینی های تر نیز کاربرد دارد .

عوارض انیسون


خواص انیسون

 مهم ترین خواص درمانی انیسون به صورت فهرست وار به شرح زیر می باشد:
  1. ضد قارچ و ضد باکتری است .
  2. تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است .
  3. درمان ناراحتی های دستگاه گوارش مانند دل درد، نفخ شکم، تقویت معده و دفع رطوبات معدهاز مهم ترین کاربردهای درمانی این گیاه می باشد .
  4. دانه های این گیاه اشتها آور بوده و در هضم غذا تاثیر دارد .
  5. درمان کننده گلودرد و خلط آور است .
  6. افزایش دهنده شیر مادران شیرده است .
  7. بخور این گیاه سبب درمان سردرد و سرگیجه خواهد بود .
  8. جویدن آن سبب پاک کردن مجاری تنفسی، تسکین میگرن، درد سینه، سرفه، تنگی نفس و خفقان خواهد شد.
  9. ضد التهاب است .
  10. تقویت کننده و براق کننده مینای دندان هاست .
  11. بوی بد دهان را برطرف می کند .کاهنده قند خون است .
  12. به علت دارا بودن خاصیت چربی سوزی انیسون در لاغری و کاهش وزن بسیار موثر است.
  13. کاهش علائم قاعدگی
  14. درمان آسم
  15. مقدار اندک آن باعث انگیش و انقباض معده و روده می گردد در نتیجه در درمان قولنج نافع است .

مضرات عرق انیسون


مقدار و طریقه مصرف انیسون

جهت مصرف انیسون نیم تا يک گرم از بذر گیاه را در آب جوش دم کرده و اجازه دهید تا ترکیبات فعال دانه‌ ها درون آب آزاد شوند پس از گذشت  10 تا 12 دقیقه آن را صاف کرده و میل نمایید . مقدار مصرف مجاز انیسون روزانه سه مرتبه و هر بار  یک فنجان می باشد.

انیسون و رازیانه


مضرات انیسون

انیسون با توجه به خواص درمانی بی شماری که دارد گیاهی کم خطر است و استفاده از آن به عنوان ادویه و چاشنی در غذاها بسیار مفید است .تنها می توانی بگوییم به علت عدم وجود اطلاعات کافی در مورد نحوه مصرف و اندازه مصرف این گیاه زیاده روی در مصرف آن می تواند در افراد مبتلا به آلرژی های غذایی سبب بروز واکنش های آلرژیک گردد .بنابراین در صورت وجود سابقه حساسیت نسبت به گیاهانی مانند مارچوبه ، زیره سیاه ، کرفس ، گشنیز ، زیره سبز ، کرفس و رازیانه برای در امان ماندن از مضرات انیسون از زیاده روی در مصرف این گیاه خودداری نمایید .همچنین برای در امان ماندن از سایر عوارض انیسون به موارد زیر توجه نمایید:

  1. مصرف این گیاه در دوران بارداری ممنوع می باشد .
  2. مصرف انیسون به صورت هم زمان با برخی داروهای هورمونی تداخل دارویی دارد از این رو می تواند  اثرات داروهای هورمونی نظیر داروهای ضدحاملگی و یا داروهای درمان کننده سرطان را کاهش دهد.
  3. در صورت ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز از مصرف این گیاه خودداری کنید .

عکس گیاه انیسون


عرق انیسون

این محصول یکی از فراورده های اصلی گیاه بادیان رومی است که دارای طبیعت گرم و خشکی می باشد .مهم ترین خواص این عرق گیاهی رفع علائم میگرن، تقویت معده، رفع گرفتگی های کبدی و طحال، تصفیه خون و … می باشد .مهم ترین مضرات عرق انیسون تداخل ترکیبات شیمیایی شبه استروژنی موجود در این گیاه در کاهش اثر بخشی اثرات ناشی از مصرف قرص های استروژن و سقط جنین در بارداری می باشد.

عکس انیسون

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *