سرطان مغز استخوان چیست؟

سرطان مغز استخوان چیست؟+طول عمر بیماران سرطان مغز استخوان

سرطان مغز استخوان یکی از سرطان های نادر است که همان طور که از نامش پیداست استخوان ها را درگیر نموده و جزو سخت ترین سرطان ها شناخته شده است.برای آشنایی و کسب اطلاعات لازم در مورد این بیماری ،علایم،روش های تشخیص و درمان آن سلامت وب امروز را مطالعه بفرمایید.

سرطان مغز استخوان چیست؟

سرطان مغز استخوان یکی از سرطان های نادر و بسیار مشکل است که اسکلت بدنی فرد را درگیر نموده و توان و تحرک او را کاهش می دهد. مبدأ این سرطان سلول‌ های بنیادی سازندۀ سلول‌ های خونی در مغز استخوان می‌باشد. برای آشنایی بیشتر و درک بهتر موضوع ابتدا به بررسی و شناسایی مغز استخوان پرداخته و در ادامه بیشتر در مورد این بیماری با شما صحبت خواهیم نمود.

علائم سرطان مغز استخوان در کودکان


مغز استخوان چیست؟

مغز استخوان یک بافت اسفنجی در داخل مرکز بعضی استخوان‌ ها، از قبیل جمجمه، شانه، دنده‌ ها، لگن، ستون فقرات و ران بوده که حاوی سلول‌ های بنیادی می باشد .وظایف این بافت اسفنجی در بدن به شرح زیر می باشد:

  1. تولید گلبول‌ های قرمز که وظیفه انتقال اکسیژن و دی‌ اکسیدکربن به سراسر بدن را بر عهده دارند.
  2. تولید گلبول های سفید برای مبارزه با عوامل بیماریزا
  3. تولید پلاکت خون  برای لخته شدن سریع خون در هنگام ایجاد زخم ها و جراحات

حال اگر فرایند تولید این سلول ها روند غیر طبیعی پیدا نماید و سرعت رشد این سلول ها به طرز غیر طبیعی افزایش یابد سرطان مغز استخوان ایجاد می شود .

طول عمر بیماران سرطان مغز استخوان


انواع سرطان مغز استخوان

انواع سرطان مغز استخوان براساس نوع سلول‌ های آسیب‌دیده شامل موارد زیر می باشد:

  1. مولتیپل میلوما در اثر تغییرات پلاسما سل ها رخ می دهد.
  2. لوکمیا در اثر تغییرات گلبول سفید ایجاد می شود.که خود به زیر شاخه هایی مانند لوسمی حاد و مزمن لنفاوی،لوسمی حاد و مزمن مغز استخوان،لوسمی مزمن میلومونوسیتیک و لوسمی اطفال تقسیم می شود.
  3. لنفوم ها در اثر تغییرات سیستم لنفاوی ایجاد می شوند که خود به دو نوع لنفوم غیرهوچکین و لنفوم هوچکین تقسیم می شود.

نام دیگر سرطان مغز استخوان


نشانه‌ها و علائم سرطان مغز استخوان

علایم سرطان مغز استخوان بر اساس نوع سرطان و میزان پیشرفت آن در افراد مختلف متفاوت بوده و عمومی ترین نشانه های این سرطان به شرح زیر می باشد:

  • درد یا شکستگی‌ های استخوانی
  • ضعف و خستگی
  • افزایش عفونت
  • تغییر در تعداد دفعات ادرار
  • تنگی نفس و سرگیجه
  • تشنگی بیش از حد
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • کاهش وزن
  • تعریق شبانه
  • رنگ پریدگی چهره
  • التهاب و تورم غدد لنفاوی
  • کاهش اشتها

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت دارا بودن هر یک از علایم فوق الذکر هر چه سریع تر به یک متخصص خون یا پزشک داخلی برای تشخیص درست این بیماری و افتراق آن از سایر بیماری ها مراجعه کنید.علایم این بیماری مشابه با بسیاری از بیماری هاست که برای تشخیص دقیق تر مراجعه سریع به پزشک الزامی می باشد.


سرطان مغز استخوان چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص سرطان مغز استخوان روش های متعددی وجود دارد که پزشک با توجه به علایم ،سن،شرایط جسمی و .. از یکی از این روش ها و یا ترکیبی از این روش ها برای تشخیص دقیق تر این بیماری استفاده می نماید.رایج ترین و متداول ترین روش های تشخیص سرطان مغز استخوان به شرح زیر می باشد:


  1. آزمایش‌ های خون و ادرار:برای تعیین وجود نوعی پروتئین در خون و بررسی سطح عملکرد کلیه، سطح الکترولیت یا سایر سطوح گلبولی
  2. آسپیراسیون مغز استخوان: نمونه برداری یا بیوپسی از مغز استخوان برای ردیابی سلول های غیر طبیعی در شرایط آزمایشگاهی با توجه به دردناک بودن این روش بیوپسی با بیهوشی انجام می‌شود.
  3. آزمایش‌های تصویربرداری: شامل تصویربرداری با اشعه‌ی ایکس،سی تی اسکن، ام آر آی(MRI) برای یافتن استخوان‌ های غیرطبیعی یا آسیب‌ دیده

ایا سرطان مغز استخوان کشنده است


سرطان مغز استخوان چگونه درمان می شود؟

روش درمان سرطان مغز استخوان با توجه به مرحله پیشرفت این بیماری و سلامت عمومی بدن فرد مبتلا توسط پزشک متخصص آنکولوژی تعیین و انتخاب می شود .انواع روش های درمان این عارضه عبارت است از:

  1. شیمی درمانی سرطان مغز استخوان
  2. پرتو درمانی
  3. پیوند مغز استخوان

شیمی درمانی سرطان مغز استخوان


آیا سرطان مغز استخوان کشنده است؟

پس از تشخیص سرطان مغز استخوان با توجه به تشخیص به موقع یا دیر هنگام این بیماری روند درمان تغییر می نماید.در صورت تشخیص به موقع این بیماری روند درمان به سرعت آغاز شده و فرد به راحتی می تواند بهبودی یابد طول عمر بیماران سرطان مغز استخوان در این حالت معمولی بوده فرد می تواند و سالیان سال به زندگی عادی خود ادامه دهد و تنها نیازمند کنترل سالیانه برای جلوگیری از عود و بازگشت مجدد این بیماری در بدنش باشد .

اما در صورت عدم تشخیص به موقع این بیماری و تهاجمی بودن این سرطان ممکن است روند درمان نتیجه مثبتی را به همراه نداشته و فرد را به دردسر بیندازند .بنابراین در پاسخ به سوال آیا سرطان مغز استخوان کشنده است باید گفت تشخیص دقیق و به موقع این بیماری در نجات جان فرد مبتلا از اهمیت زیادی برخوردار بوده و با استفاده از داروی سرطان مغز استخوان می توان تا حدود بسیاری این بیماری را درمان نمود اما تشخیص دیر هنگام این بیماری جان فرد مبتلا را به خطر انداخته و باعث عواقب خطرناکی همچون عفونت شدید یا نارسایی کلیه می شود.

راه تشخیص سرطان مغز استخوان


سرطان مغز استخوان از دیدگاه ابوعلی سینا

ابوعلی سینا عوامل ایجاد یا تشدید کننده این نوع سرطان را کم خونی (به علت تکثیر نارس لنفوسیت ها)، تابش پرتو ایکس، تماس با مواد شیمیایی، عوامل ارثی، بعضی داروهای شیمیایی، نیش پشه ی ناقل، سیگار، سابقه ی سیفلیس، گوشت قرمز (خصوصاً چرب)، سوسیس، کالباس، پیتزا، شاهی، گشنیز، همراه داشتن زمرد، کمبود «منیزیم، ویتامین ای»، رنگ زرد، آلودگی هوا، نوشابه های گازدار و معمولی معرفی نموده است.

ایشان برای درمان مصرف ویتامین های ب6 – ب8 – ب12 – سی – ای، مس، آهن، روی، میوه و آب میوه های رسیده (کیوی، مرکبات، خرما و …)، نیش زنبور (بعد از دو دقیقه نیش را خارج کنید)، تزریق خون برادر یا خواهر با گروه خونی مشابه به بیمار (چون عامل ضد سرطان در خون خواهر یا برادر وجود دارد – باید به دست متخصص انجام گیرد)

روزی سه لیوان آب لیمو شیرین همراه با یک قرص مخمر آبجو، جوشانده ی مرجان در شیر با عسل، محلول شیره ی شیرین بیان در آب جوش (هر روز کمی میل کنید)، هر ساعت یک لیوان آب میوه یا آب جوش با کمی آب لیمو ترش تازه تنتور «همیشه بهار (7) + سورنجان (5) + تخم هویج (8) + گوجه فرنگی + گزنه (9) + تخم اسفناج (6)» (بر حسب گرم)، سالاد «اسفناج خام + هویج خام + چغندر قرمز+ آب لیمو ترش تازه + سیر + پیاز + کاهو + روغن زیتون»، کباب دل – جگر – قلوه (با کمی آب لیمو)، گیاهان تصفیه کننده ی خون را توصیه نموده اند.

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *