آیا پارکینسون کشنده است ؟
آیا پارکینسون کشنده است ؟ این بیماری در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد اما خوشبختانه به وسیله داروها می توان سیر پیشرفت این بیماری را کنترل نموده و از عوارض جدی تر و مرگ و میر زوودتر از موعد جلوگیری نمود .طول عمر بیماران پارکینسون در صورت رعایت کلیه اصول تجویز شده توسط پزشکشان مشابه افراد معمولی بوده و در نهایت عاقبت بیماری پارکینسون چیزی جز ملاحظات جدی در برنامه زندگی و رعایت دستورات ارائه شده برای بهبود علایم نمی باشد .
چگونه از ابتلا به پارکینسون پیشگیری نماییم ؟
از آنجا که علت پارکینسون ناشناخته است، راه های اثبات شده برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری نیز به صورت یک رمز و راز باقی مانده است.برخی تحقیقات نشان داده اند که تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی مانند تغییرات تغذیه ای و ورزشی می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر و سودمند تلقی شود .با هم این تغییرات را مرور می کنیم:
1- نوشیدن کافئین
نوشیدن یک فنجان قهوه تلخ یا کم شکر یا مصرف شکلات تلخ می تواند در بهبود عملکرد مغز و تامین سلامت مغز و روان شما اثرات سودمندی به همراه داشته باشد .از مصرف نوشابه ها به علت برخورداری از شکر بسیار بالا خودداری کنید.
2- چای سبز
نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز علاوه بر قهوه در پیشگیری از ابتلا به این بیماری سودمند است .چای سبز با دارا بودن ترکیباتی به نام polyphenols و خواص آنتی اکسیدانی در حذف اثرات مضر رادیکال های آزاد از مغز اثرات سودمندی دارد.
3-فلفل دلمه
خوردن بیشتر فلفل دلمه علی الخصوص رنگی قرمز، سبز، زرد و نارنجی ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهد. فلفل را به وعده های غذایی روزانه اضافه کنید و یا آنها را به عنوان میان وعده ها استفاده کنید ، هر دو آنها می توانند به شما در کنار پارکینسون در کنار سایر گزینه های غذایی و شیوه زندگی کمک کنند.
4-سبزیجات برگ سبز
مصرف سبزیجات تازه و خام و برگ سبز ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهد. این به این دلیل است که سطح پایین فولات ویتامین B که اسید فولیک نیز نامیده می شود ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.بنابراین شما به راحتی می توانید اسید فولیک را با مصرف بسیاری از سبزیجات در رژیم غذایی خود دریافت کنید. برخی از بهترین منابع فولات عبارتند از: اسفناج ، کاهو ،مارچوبه ، بامیه و کلم
5-افزایش مصرف آنتی اکسیدان
استرس اکسیداتیو که ناشی از اثر مخرب رادیکال های آزاد در بدن است، ممکن است به پارکینسون کمک کند. از بین بردن رادیکال های آزاد با خوردن غذاهایی با مقدار زیادی آنتی اکسیدان ها نیز ممکن است به جلوگیری از پارکینسون کمک کند. برخی از منابع عالی آنتی اکسیدان ها عبارتند از: آرتیشو، سیب زمینی ،توت ها ،گلابی ، تخم مرغ ، گردو و یا مصرف مکمل های حاوی ویتامین ای و ث
6-مصرف آهن را محدود کن
خوردن آهن برای حفظ سلامت بسیار مهم است، اما مهم آن است که آن را در سطح توصیه شده مصرف کنید.مصرف آهن بیش از حد می تواند به degeneration سلول های مغز که اغلب در بیماران پارکینسون یافت می شود کمک کند.
7-کاهش مصرف منگنز
همانند آهن، مصرف بیش از حد منگنز می تواند منجر به استرس اکسیداتیو شود که می تواند به پارکینسون کمک کند. اطمینان حاصل کنید که حاشیه مصرف کافی از منگنز را برای جلوگیری از پارکینسون استفاده کنید . منابع منگنز عبارتند از آجیل، حبوبات، دانه ها، چای، دانه های کامل و سبزیجات سبز برگ.
8-اجتناب از آفت کش ها
قرار گرفتن در معرض آفت کش ها، حشره کش ها و علف کش ها ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش دهد. این ترکیبات می توانند عملکرد مشابهی را به عنوان پارکینسون در مغز شبیه سازی کنند.بنابراین از قرار گرفتن در برابر هر گونه آفت کش تا حد ممکن خودداری کنید.
9-ورزش کنید
اگر چه ورزش کردن به هیچ وجه راه حل دائمی برای کاهش اثرات PD نیست، اما مطالعات نشان داده است که سفتی عضلات و بهبود تحرک و تعادل در اثر انجام منظم تمرین های هوازی که نیازمند بیومکانیک خوب، حرکات، چرخش و حرکات ریتمیک است، کاهش می یابد.انواع ورزش هایی که می توانند به شما در این زمینه کمک کنند عبارتند از : یوگا ،تایچی ،ایروبیک ،والیبال و تنیس
علل ایجاد کننده و درمان پارکینسون با طب بوعلی سینا
ابوعلی سینا پزشک و حکیم پر آوازه ایرانی عوامل ایجاد یا تشدید کننده این بیماری را اختلال در عملکرد یاخته های عصبی ،عدم تعادل میزان دو ماده ی شیمیایی مغز (دوپامین و استیل کولین )،قرص های جلوگیری از بارداری ،یبوست،کنسرو،گوشت قرمز،تابش زیاد آفتاب،سویای خام،دخانیات،مارچوبه،لوبیا،افت قند،جوش شیرین،سوسیس،کالباس،افزایش سودا،باربیتورات،آنتی هیستامین ها،پرخوری،اختلال در سیستم سمپاتیک عنوان نموده اند و برای درمان آن مصرف ویتامین ای،یک لیوان شیر +عسل+یک قرص مخمر+مصرف زیاد میوه رسیده (به ویژه مرکبات،سیب،زرد آلو و انگور سیاه )،چای قارچ کومبوجا،تمرین پیاده روی خط راست،فندق،گردو،سالاد«فلفل سبز شیرین +روغن زیتون+ریحان+جوانه گندم+کاهو+جعفری +سیر+پیاز +کلم+آب لیموی تازه »با تخم مرغ آب پز ،قهوه تلخ (بدون شکر )،کم خوری ،منضج سودا و بلغم غلیظ و خوراکی های دافع سودا را به این بیماران پیشنهاد کرده اند .