بیماری کرونا چیست؟+علایم ،تشخیص و روش های درمان کرونا

 یکی از بیماری های ویروسی که امروزه تیتر اول خبرها را به خود اختصاص داده است بیماری به نام کرونا است که متاسفانه موجب بروز وحشت و استرس فراوانی در میان مردم ایران شده است .به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا اطلاعاتی را در مورد این بیماری ،علایم آن و روش های تشخیص و درمان آن برایتان جمع آوری نموده و در راستای اطلاع رسانی در اختیاز شما همراهان همیشگی سلامت وب قرار دهیم تا بدین طریق گامی کوچک در راستای ترویج سلامتی هم میهنان عزیزمان برداشته باشیم .

بیماری کرونا چیست؟

بیماری کرونا نوعی بیماری ویروسی است که منشاء بروز آن نوعی ویروس به نام کرونا (Coronavirus) می باشد .این بیماری از شهری به نام ووهان در چین شروع شده و به سایر مناطق گسترش یافته است .این بیماری نوعی بیماری تنفسی است که میان پستانداران و پرندگان شیوع بیشتری داشته است .اما کرونا ویروس چیست و در مورد آن چه اطلاعاتی دارید؟


کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس یکی از ویروس های قدیمی است که از گذشته های دور وجود داشته و میان انسان ها و حیوانات مشترک می باشد .در گذشته عامل 15 درصد از سرما خوردگی های معمولی را ویروس کرونا تشخیص می دادند و به همین علت دانشمندان اهمیت زیادی برای آن قائل نبودند .در سال 2003 میلادی این ویروس تقویت یافته و با تغییرات ژنتیکی تبدیل به کرونا ویروسی که مولد بیماری سارس در چین شد .سارس یا همان سندروم حاد تنفسی با  آلودگی 8000 نفر 800 قربانی داشته و سپس ریشه کن شد .

کرونا ویروس این بار مجددا در سال 2012 میلادی با اسم مستعار مرس در عربستان مشاهده شد و توانست با ابتلای 573 نفر 105 قربانی داشته و تنها 35 درصد کشندگی داشت .این بار در سال 2019 میلادی کرونا ویروس جدید دوباره در چین پیدا شد و با علایمی تنفسی شناخته شد .این ویروس تنها 2 درصد کشندگی داشته و به مردان علاقه بیشتری نسبت به زنان دارد .چرا که بر اساس آمارها 68 درصد قربانیان این بیماری مرد و 32 درصد مبتلایان به این بیماری زن می باشند .

منشاء کرونا نول جدید جای بحث زیادی داشته و 95 درصد ژنوم آن مشابه ژنوم خفاش می باشد به طوری که همه فکر می کردند از طریق سوپ خفاش منتقل شده ولی بر طبق مقاله منتشر شده در مجله گاردین 99 درصد ژنوم این ویروس مشابه ژنوم کرونای مورچه خوار می باشد .قدرت کرونا ویروس از قدرت ویروس بیماری آنفولانزا کمتر بوده و تنها به علت واگیر دار بودن آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است .80 درصد مبتلایان به این بیماری فاقد علامت بوده ،17/5 درصد علایم خفیف و 2/5 درصد تنها با علایم شدید این بیماری مواجه خواهند شد .به همین دلیل توصیه می شود این بیماری را جدی بگیرید چرا که ناقلین این بیماری ممکن است بدون علامت باشند و در دوره کمون این بیماری قرار  داشته باشند .


انواع ویروس کرونا

انواع مختلف ویروس های کرونای انسانی غبات است از:

  • 229E (آلفا کروناویروس)
  • NL63 (آلفا کروناویروس)
  • OC43 (قرنطینه ویروس بتا)
  • HKU1 (کرونا ویروسی بتا)

علایم بیماری کرونا 

مهم ترین علایم بیماری کرونا مشابه علایمی مانند سرماخوردگی است .بدین ترتیب این بیماری منجر به بروز عفونت دستگاه تنفسی فوقانی گشته و با علایمی هم چون تب ،لرز ،آبریزش بینی ،سرفه،گلو درد ،تنگی نفس،و عفونت گوش میانی نمایان می شود .در موارد شدید تر و حاد ابتلا به این بیماری علایمی هم چون نارسایی کلیوی و افت شدید فشار خون در فرد مبتلا به کرونا نیز مشاهده شده است .علائم این بیماری ظرف دو تا چهارده روز پس از آلودگی به ویروس نمایان شده و در نتیجه دوره نهفتگی کرونا ویروس در حدود 14 روز می باشد .


شانس ابتلا به کرونا در چه افرادی بیشتر است؟

شانس ابتلا به کرونا در افراد مسن،مبتلا به دیابت،بیماری های نقص سیستم ایمنی ،بیماری های  کبدی و نارسایی های کلیوی بیشتر از سایرین می باشد.


بیماری کرونا چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورت مشاهده هر یک از علایم بالا هر چه سریع تر به یک پزشک متخصص بیماری های عفونی مراجعه کنید .با توجه به این که این بیماری با معایه بالینی به تنهایی قادر به تشخیص نمی باشد لذا انجام آزمایش خون و تست کرونا برای تشخیص بیماری کرونا الزامی بوده و برای فرد مشکوک توسط کیت های مخصوص انجام خواهد پذیرفت .


بیماری کرونا چگونه درمان می شود؟

تاکنون هیچ گونه داروی اختصاصی برای درمان بیماری کرونا و از بین بردن ویروس کرونای جدید ( 2019-nCoV ) در جهان شناخته و کشف نشده است .این بیماری قابلیت درمان با داروهای آنتی بیوتیک رایج را نداشته و داروهای ضد ویروسی که برای آنفلوانزا تهیه شده اند نیز در این بیماری کاربردی ندارند. بنابراین در صورت مشاهده علایم این بیماری دستپاچه نشوید و سریعا به نزدیک ترین مراکز درمانی شهر خود مراجعه کنید .درمان اصلی برای این بیماری شامل مراقبت از دستگاه تنفسی ،محافظت از عملکرد ریه ها و تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار است که در محیطی کاملا ایزوله تمامی این اقدامات انجام خواهد پذیرفت .


آیا ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر منتقل می شود؟

آیا بیماری کرونا مسری است ؟ پاسخ این سوال مثبت است این بیماری نوعی بیماری مسری بوده و قابلیت انتقال و واگیر بسیار بالایی دارد .بنابراین رعایت بهداشت فردی و عدم قرار گیری در محیط های آلوده و تماس با افراد مبتلا به این بیماری شرط اساسی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است .


چگونه از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنیم؟

با توجه به این که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به کرونا به موارد زیر توجه نمایید:

  1. همیشه گلوی خود را مرطوب نگه داشته و از خشک شدن گلوی خود جلوگیری کنید .
  2. از رفت و آمد در مکان های شلوغ جدا خودداری کنید .
  3. از دست دادن ،روبوسی کردن با یکدیگر خودداری نمایید .
  4. از غذاهای سرخ شده و پر ادویه استفاده نکنید.
  5. مایعات گرم استفاده کنید.
  6. در طی روز نوشیدن آب فراوان را از یاد نبرید .
  7. از تماس با افراد آلوده و مشکوک به این بیماری جدا خودداری کنید.
  8. با مصرف میوه ها و سبزیجات تازه به همراه آب میوه های طبیعی سرشار از ویتامین ث سیستم ایمنی بدن خود را تقویت نمایید .
  9. بهداشت فردی را رعایت کرده و مرتبا دست های خود را با آب و شوینده مناسب بشویید .
  10. از تماس دست با چشمها، بینی و دهان خودداری کنید.
  11. با دستمال کاغذی، هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان خود را بگیرید و سپس دستمال را در سطل زباله بیندازید.

کلام پایانی

اگر اخیرا به چین مسافرت نکرده اید یا در تماس با فرد آلوده به ویروس کرونا نبوده اید نگران ویروس کرونا نباشید و تنها با عمل به توصیه های پیشگیرانه از ابتلا به این بیماری جلوگیری نموده و از سلامتی خود و اطرافیانتان مراقبت نمایید .شما به راحتی می توانید با کاهش سطح استرس خود ،تقویت سیستم ایمنی بدن و مراقبت از خود و جلوگیری از سرماخوردگی به جنگ با کرونا رفته و این ویروس موذی را شکست دهید .

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top