سرطان کیسه صفرا چیست؟+روش های تشخیص و درمان سرطان کیسه صفرا

سرطان کیسه صفرا یکی از انواع سرطان است که منشاء تشکیل و تکثیر سلول های سرطانی در کیسه صفرا می باشد. شیوع این سرطان در زنان بیشتر از مردان بوده و ابتلا به آن در سنین 70 سال به بالا بیشتر مشاهده شده است.چنان چه می خواهید در مورد این نوع ازسرطان ،علایم ،روش های تشخیص و درمان آن اطلاعات کامل تری را کسب کنید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

سرطان کیسه صفرا چیست؟

سرطان کیسه صفرا سرطانی نسبتا نادر است که جزو بیماری های مزمن طبقه بندی شده و متاسفانه در بیشتر موارد فاقد علایم اولیه است .بروز این بیماری از سلول های کیسه صفرا آغاز می شود و در صورت عدم تشخیص به موقع می تواند متاستاز کرده و سلول های سرطانی با حمله به بافت های مجاور به آن ها نیز آسیب رسانند .اما از کیسه صفرا و وظایف  آن در بدنتان اطلاع دارید؟ در ادامه می توانید با این اندام و عملکرد آن بیشتر آشنا شوید :

طول عمر مبتلایان به سرطان کیسه صفرا


کیسه صفرا چیست؟

کیسه صفرا اگر چه عضو گلابی شکل کوچکی است اما وظایف مهمی بر عهده دارد .این اندام در پشت کبد قرار گرفته است و در سمت راست بدن می باشد .این عضو بخشی از سیستم صفراوی بدن بوده و وظیفه آن تولید ،ذخیره و ترشح صفرا ( مایعی قهوه ای رنگ مایل به زرد که توسط کبد جهت هضم غذاهای چرب در روده ی باریک تولید می شود ) می باشد.دیواره ی کیسه صفرا از 4 لایه ی اصلی به نام های زیر تشکیل شده است :

  • لایه ی مخاطی داخلی
  • لایه ی ماهیچه ای
  • لایه ی همبند
  • لایه ی سروزال بیرونی

عوامل خطر ریسک ابتلا به این سرطان کدام است؟

  1. جنسیت چرا که شیوع این سرطان در زنان بیشتر از مردان است.
  2. افزایش سن
  3. چاقی و اضافه وزن
  4. سابقه ابتلا به سنگ کیسه صفرا
  5. سابقه ابتلا به سایر بیماری های مربوط به کیسه صفرا
  6. وراثت

علائم ابتلا به این سرطان را بشناسید

رایج ترین و شایع ترین علایم ابتلا به این سرطان عبارت است از:

  1. زرد شدن پوست
  2. احساس درد مداوم در معده
  3. ترش کردن مداوم معده
  4. بزرگ شدن شکم
  5. کاهش وزن بدون دلیل
  6. حالت تهوع و استفراغ
  7. سیاه و تیره شدن رنگ ادرار و مدفوع

این سرطان چگونه ایجاد می شود ؟

زمانی که سلول های طبیعی موجود در کیسه صفرا در تقسیمات سلولی دچار تکثیر نامتعارفی گردند آن ها به سلول های غیر طبیعی تبدیل شده و سرطان کیسه صفرا ایجاد می شود .سرطان اولیه در لایه داخلی کیسه صفرا آغاز شده و پس از آن با پیش روی سلول ها و پر شدن فضای کیسه صفرا به لایه های دیگر این اندام گسترش پیدا می کند که در صورت عدم تشخیص به موقع امکان متاستاز سرطان در گره‌های لنفاوی، کبد و دیگر بخش‌های بدن نیز وجود خواهد داشت.

آیا سرطان صفرا کشنده است ؟،


این سرطان چگونه تشخیص داده می شود ؟

با توجه به این که محل قرار گیری کیسه صفرا در پشت کبد است و در واقع  این اندام در پشت کبد پنهان شده است این بیماری در مراحل اولیه فاقد علامت بوده و در بیشتر موارد به علت مشترک بودن علایم این بیماری با سایر بیماری ها ممکن است پزشک را در تشخیص صحیح دچار اشتباه نماید .به همین دلیل پزشکان با مشاهده هر یک از علایم نامبرده و برای جلوگیری از هر بروز هر گونه خطا از روش های تشخیصی زیر برای تشخیص این سرطان و میزان پیشرفت آن استفاده  نمایند :

  • آزمایش خون

  • سونوگرافی شکم

  • سی تی اسکنبرای تعیین دقیق اندازه و محل تومورها و ارتباط آن با ساختارهای عروقی بدن

  • نمونه ‌برداری 

  • (ERCP) آندوسکوپی همراه با رادیولوژی


این سرطان چگونه درمان می شود ؟

اکنون ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که آیا سرطان کیسه صفرا قابل درمان است ؟ در ادامه شما را با متداول ترین روش های درمان این عارضه آشنا می نماییم:

1.جراحی کیسه صفرا  برای برداشتن کیسه صفرا که به این جراحی به کوله سیستکتومی گفته می شود .

2.جراحی برای برداشتن کیسه صفرا و بخشی از کبد

3. پرتو درمانی و شیمی درمانی 


آیا این سرطان کشنده است؟

گاها بیماران از پزشک می پرسند که آیا سرطان کیسه صفرا کشنده است و این که طول عمر بیماران سرطان کیسه صفرا چقدر می باشد؟ خوشبختانه این سرطان نادر بوده و در بیشتر موارد درمان ها موثر واقع شده و خطر به صورت کلی برطرف می گردد و با خارج نمودن کیسه صفرا از بدن بیمار زندگی خود را به صورت عادی دنبال می نماید .

,تشخیص سرطان کیسه ی صفرا


چگونه از ابتلا به این سرطان پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از ابتلا به سرطان کیسه صفرا از رژیم غذایی سالمی پیروی نمایید .بدین منظور مصرف چربی های مضر را کاهش داده از چربی های مفید هم چون روغن زیتون ،آجیل و …. استفاده نمایید.مصرف محصولات لبنی را محدود کرده و فیبر موجود در رژیم غذایی خود را افزایش دهید .وزن خود را کاهش داده و مرتبا ورزش کنید و از استعمال دخانیات جدا خودداری نمایید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *