روغن شی باتر چیست؟معجزه شی باتر برای زیبایی پوست و مو

روغن شی باتر یکی از ارزشمند ترین ،قوی ترین و پر کاربرد ترین روغن های گیاهی است که از دانه ای روغنی به نام شی استخراج می گردد .اگر بر روی برچسب ترکیبات تشکیل دهنده محصولات زیبایی نگاه کنید نام این ترکیب را در بیشتر کرم های زیبایی و مراقبتی خواهید دید .بر اساس مطالعات انجام شده این ماده گیاهی دارای اثرات معجزه آسایی برای زیبایی و سلامت پوست و مو می باشد و در نتیجه استفاده از آن رمز شادابی و جوانی پوستتان به شمار می رود .در سلامت وب امروز می توانید اطلاعات کاملی را در مورد این ماده مطالعه نموده و با استفاده از شی باتر به استقبال زیبایی و جوانی بروید .

روغن شی باتر چیست؟

روغن شی باتر  oil Shea butte نوعی روغن گیاهی است که از دانه ای رغنی به نام شی و از درخت قلم تهیه می گردد .این روغن فوق العاده دارای طبع گرمی بوده و بومی کشوررهای آفریقایی همانند سودان و سنگال می باشد .

خرید روغن شی باتر


تاریخچه

تااریخچه استفاده از کره شی باتر به مصر باستان برمی گردد. مصریان باستان برای جلوگیری از پوست خود در برابر اسیب های ناشی از آفتاب و باد از این روغن استفاده می نموده و بدین طریق از خشکی  پوست و موی خود جلوگیری می کردند. در دهه 1300 این محصول  توسط کاوشگران اروپایی کشف شد و از آن جا به اروپا و سایر کشور ها علی الخصوص کشور های آفریقایی انتقال پیدا نمود. در آفریقا این گیاه را مقدس دانسته  و از تابوت های ساخته شده از چوب درخت شی برای تشییع جنازه روسای قبایل خود استفاده می کردند و در کنار آن از مزایای درمانی این روغن برای زیبایی پوست و مو بهره می جسته اند.


مشخصات ظاهری درخت قلم

درخت قلم یکی از درختان مقدس در آفریقا می باشد که جزو گیاهان دولپه ای و متعلق به تیره خلنگ سانان می باشد.نام علمی این گیاه  Vitellaria paradoxa بوده و  دارای میوه‌ای آجیلی و سرشار از چربی که منبع استخراج نوعی روغن به نام روغن شی باتر ، می باشد .


روغن شی باتر چگونه تهیه می گردد؟

کره شی باتر چگونه تهیه می شود؟دانه های روغنی درخت قلم پس از رسیدن برداشت می شوند و سپس پوست دانه ها کنده شده و آماده روغن گیری می شود.پس از روغن گیری روغن یا کره به دست آمده در حوضچه آب ریخته می شود تا روغن ها را به خوبی  بتوان جدا کرده و در نهایت کره شی از آب بیرون آورده شده و تا زمانی که به حالت جامد در آید، در جای خنک از آن نگهداری می شود.


ترکیبات تشکیل دهنده روغن شی باتر

این محصول روغنی حاوی ترکیبات بسیار ارزشمندی اعم از ویتامین های ث، آ و ای و اسیدهای چربی نظیر اسید اولئیک، اسید استئاریک، اسید لینولئیک ، اسید پالمیتیت، اسید لینولنیک و اسید آراشیدونیک می باشد.

طرز تهیه شی باتر


خواص درمانی روغن شی باتر

کره شی باتر به دلیل دارا بودن چنین ترکیبات ارزشمندی در رفع بسیاری از مشکلات پوست و مو مفید و موثر بوده و همچنین بتوانید از آن در تسکین علایم بسیاری از بیماری ها نیز استفاده نمایید.در ادامه شما را با مهم ترین خواص روغن شی باتر در طب سنتی آشنا می کنیم.


1.ضد آفتاب قوی

این ماده گیاهی مملو از مواد معدنی ، ویتامین ها و اسیدهای چرب است که به آبرسانی و جوان سازی پوست و مو کمک کرده و  بافتی نرم و انعطاف پذیر را به پوست هدیه می کند.این ماده حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E و A و دارای مقدار کافی کاتچین است. لذا استفاده موضعی از آن ازپوست در برابر اثرات مخرب اشعه ماورا بنفش ، آسیب های محیطی و رادیکال های آزاد جلوگیری می کند. همچنین این ماده دارای اسید سینامیک است که هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید به عنوان یک ضد آفتاب عمل کرده و از پوستتان در برابر آسیب های مخرب نور خورشید بر روی پوست جلوگیری می کند.


2.مراقبت از سلامت مو

از کره شی باتر در تهیه انواع محصولات مراقبت از مو استفاده می شود.این محصول با آبرسانی فولیکول های مو نرمی و لطافت خاصی به موها بخشیده و هر گونه فر ،وزی و زبری موها را از بین می برد و در از بین بردن شوره سر و موخوره نیز بسیار نافع است.این روغن گیاهی علاوه بر مزایای فوق العاده نامبرده در افزایش حجم و رشد موها موثر بوده و سبب تقویت تارهای مو و تغذیه ریشه موها می گردد.


3.ضد چین و چروک

استفاده از این محصول گیاهی به مدت چهار تا شش هفته برای کاهش چین و چروک بسیار کاربرد دارد.تحقیقات نشان می دهد با استفاده از این روغن استثنایی می توانید پوستتان را به سرعت لیفت و جوان کرده و شادابی و شفافیت خاصی را به پوستتان هدیه نمایید.


4.ضد التهاب

این روغن به علت دارا بودن اسید سینامیک دارای خواص ضد التهابی بوده و استفاده موضعی از آن در رفع و تسکین التهابات پوستی بسیار موثر است .همچنین مصرف نوع خوراکی این روغن می توان با کاهش سطح التهاب در بدن از بروز بیماری های نقص سیستم ایمنی و سرطان ها جلوگیری کرده و در صورت ابتلا علایم آن ها را تسکین دهد.این ماده به دلیل غلظت بالای ویتامین ها و همچنین خواص درمانی فراوان قادر است هر گونه کشش پوستی را از بین برده و کلیه التهابات را برطرف نماید.


5.ضد آکنه

آکنه و اگزما بیماری های شایع پوستی هستند که ظاهر پوست را تغییر داده  و زیبایی پوست را خدشه دار می سازند.با استفاده از این کره می توانید به بهبود اگزما و آکنه کمک کرده و پوستتان را صاف و لطیف نمایید.

 


6.درمان پاشنه های ترک خورده

کره شی باتر برای درمان پاشنه های ترک خورده و رفع هر گونه پینه،زبری و خشکی ایجاد شده در کف پا،زانو ها و پشت آرنج بسیار موثر است .مالش این روغن بر روی نواحی نامبرده در مدت کوتاهی سبب از بین رفتن لایه های شاخی پوست،هیدراته نمودن پوست و انعطاف پذیری و نرمی فوق العاده پوست خواهد شد .

روغن شی باتر اصل


7.درمان نیش و گزش حشرات

برای درمان نیش حشرات از خواص ضد التهابی این روغن کمک گرفته و با قرار دادن این روغن بر روی محل گزیدگی  و با استفاده از خواص ضد التهابی این روغن به تسکین تورم ناشی از گزش حشرات کمک نمایید.


8.گرفتگی بینی

مطالعات نشان می دهد چکاندن 2 تا 4 گرم روغن شی به داخل سوراخ بینی به پاکسازی مجاری تنفسی در عرض 30-50 ثانیه پس از استفاده کمک می کند.


9.سایر خواص درمانی

  1.  درمان آرتروز
  2. درمان خارش پوست
  3. درمان سینوزیت
  4. از بین برنده جای زخم ، چین و چروک و سوختگی 
  5. مرطوب نمودن پوست
  6. درمان بثورات پوستی 
  7. مرطوب سازی عمیق لب ها 
  8. درمان استرچ مارک ها
  9. بلند کننده و پرپشت کننده ابرو و مژه

نحوه استفاده از روغن شی باتر

شما می توانید از این ماده به صورت خوراکی و موضعی استفاده نمایید و در برخی مواقع این ماده به عنوان جایگزین کره کاکائو استفاده می شود.همچنین تولید کنندگان صنایع آرایشی و بهداشتی از این ماده در تهیه و تولید محصولات محصولات آرایشی مرتبط با پوست و مو نظیر بالم لب، کرم‌های مرطوب‌کننده ، لوسیون‌ها و نرم‌کننده‌های مو استفاده می‌شود.


نحوه خرید روغن شی باتر

شما می توانید جهت خرید روغن شی باتر ،صابون شی باتر و کرم مرطوب کننده شی باتر به داروخانه های معتبر شهر خود یا فروشگاه های آنلاین عرضه کننده محصولات آرایشی و بهداشتی مراجعه نمایید.بهتر است بدانید در تهیه محصلات زیبایی از شی باتر تصفیه شده استفاده می شود و شی باتر تصفیه شده به رنگ سفید خامه ای و جامد می باشد.روغن شی باتر اصل علاوه بر رنگ سفید و خامه ای و جامد بودن از بوی کمتری برخوردار بوده و دارای بافت صافی می باشد .این کره در درمای اتاق به راحتی ذوب نشده و در صورت قرار دادن مقداری از آن در دست بر اثر گرمای دست کم کم ذوب می شود .شی باتر با استفاده از یک سیستم درجه بندی از A تا F طبقه بندی شده و در نتیجه  درجه A به عنوان خالص ‌ترین شکل شی باتر می باشد.

مضرات روغن شی باتر


مضرات روغن شی باتر

برای در امان ماندن از مضرات روغن شی باتر بهتر است بدانید در صورتی که به آجیل حساسیت دارید باید از استفاده از روغن شی باتر خودداری کنید.همچنین مصرف شی باتر خالص سبب مسدود شدن منافذ پوستی می گردد لذا برای جلوگیری از عارضه نامبرده از محصولات حاوی شی باتر استفاده نمایید.

 

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *