سوزش گلو نشانه چیست ؟+روش های تسکین سوزش گلو

سوزش گلو و گلودرد عموماً در اثر عفونت های ساده ای همانند بیماری سرماخوردگی ایجاد می شود. اگر چه در حال حاضر با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا می بایست سوزش گلو را جدی بگیرید اما حتماً به خوبی می دانید این بیماری علاوه بر نشانه نامبرده دارای علائم دیگری است که آن را از سایر بیماری ها متمایز می نماید. در مقاله سلامت وب امروز قصد داریم اصلی ‌ترین علل سوزش  گلو و روش های درمان آن را خدمتتان معرفی نماییم تا شما با مطالعه این مقاله در این روزهای کرونایی به آسانی بتوانید سوزش های ساده گلو بدون داشتن علامت دیگری را با استفاده از تدابیر طب سنتی به آسانی در خانه درمان نمایید.

سوزش گلو چیست؟

سوزش گلو یکی از شایع ترین علایم بیماری است که سبب مراجعه افراد مبتلا به پزشک می‌شود. این علامت در بیشتر موارد ناشی از خشکی هوای محیط بوده و به آسانی با استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا و قرار دادن آن در محیط  قابل حل می باشد.  اما در برخی  موارد این وضعیت می تواند نشانه ابتلا به بیماری‌های جدی ‌تری به شمار آید. اگر شما نیز به دنبال کشف علت سوزش گلو هستید می توانید مقاله امروز را مطالعه نموده و بدین ترتیب پاسخ بسیاری از سوالات خود راجع به این موضوع را پیدا نمایید.
 
علایم سوزش گلو
 

سوزش گلو به چه علت ایجاد می‌شود؟

علل مختلفی در بروز سوزش‌ گلو نقش دارند که در زیر به معرفی مهم ترین آن ها می پردازیم:

1. بازگشت اسید معده به مری

سوزش گلو در بیشتر موارد ناشی از بازگشت اسید معده به مری است .این وضعیت که در پزشکی به عنوان رفلاکس معده یا ترش کردن معده شناخته می‌شود زمانی اتفاق می‌افتد که عملکرد دریچه موجود میان معده و مری تضعیف گشته و در نتیجه اسید از معده به راحتی می‌تواند به سمت گلو بیاید. در این حالت فرد احساس سوزش در گلو و قفسه سینه خود نموده و طعم دهان و گلویش ترش یا تلخ می گردد. در صورتی که پس از مصرف غذا دچار سوزش گلو با علایم فوق الذکر می گردید  ممکن است دچار رفلاکس معده شده باشید.
علل سوزش گلو

2. وجود ترشحات در پشت حلق

در برخی موارد مخاط پوشاننده سطح بینی به پشت حلق ریخته  و تجمع آن ها در این ناحیه سبب تحریک گلو می شود. این وضعیت بیشتر در سرماخوردگی ها، عفونت های تنفسی و….. ایجاد می‌شود.

3.گلودرد استرپتوکوکی

این نوع از گلودرد از رایج ترین علل سوزش و عفونت گلوست که توسط باکتری های استرپتوکوکی ایجاد می شود. در این حالت فرد دچار گلودرد شدید بوده به طوری که عمل بلع وی دچار اختلال می گردد.

4. سرماخوردگی

سوزش گلو یکی از علائم سرماخوردگی نیز به شمار آمده و نفوذ ویروس ها به دستگاه فوقانی تنفسی می تواند سبب بروز این حالت گردد.

5. آنفولانزا

آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که علایم آن در بیشتر موارد مشابه سرماخوردگی بوده ولیکن  بیماری جدی تری نسبت به سرماخوردگی به شمار می رود.

6. تورم لوزه

در برخی موارد تورم لوزه ها و وجود سنگ لوزه نیز می تواند سبب تجمع چرک در پشت گلو و ایجاد درد و سوزش در گلو گردد.

7. کرونا

در حال حاضر سوزش گلو نیز می‌تواند یکی از نشانه‌ های بیماری ویروسی کرونا یا کووید 19 شناخته شود.  برای این که به راحتی بتوانید سوزش گلو و کرونا وعلایم ناشی از سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری کرونا را از هم متمایز نمایید به  اطلاعات موجود در جدول زیر توجه نمایید:
 
کرونا و سوزش گلو

عوامل ایجاد یا تشدید کننده سوزش گلو ازنظر ابن سینا

ابوعلی سینا مهم ترین عوامل ایجاد یا تشدید کننده این عارضه را ابتلا به عفونت، بیماری های دهان و دندان، سینوزیت، آنژین و مصرف انار ترش، ادویه، تخمه و روغن آفتابگردان، گردو، فندق، بادام، چیپس، پفک، ترخون، زنجبیل، ارده شیره، کنجد، خرما، غذاهای چرب و ثقیل، مرزه، سوسیس، کالباس، پیتزا، قارچ، ساندویچ، سس، رب، خردل، پوست مرغ و ماهی، لبنیات چرب، آب سرد و کمبود (مس، بیسموت، روی و منگنز) معرفی نموده است.

علایم همراه با سوزش گلو را جدی بگیرید. 

در برخی موارد همراه با سوزش گلو فرد علائمی هم چون خشکی، خارش در گلو، وجود لکه های سفید بر روی لوزه ها، گرفتگی یا آبریزش بینی، سرفه، عطسه، سردرد، بدن درد، مشکلات بلع و….. را نیز پیدا نماید که در این صورت می بایست حتما به پزشک برای بررسی دقیق و کشف علت این وضعیت مراجعه نماید.
 
درمان خشکی و سوزش گلو

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟ 

برای درمان این وضعیت بهتر است که به  متخصص گوش و حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید.  پزشک پس از شنیدن شرح حال شما با معاینه دهان، حلق، گوش و بینی شما وجود  عفونت در اندام های نامبرده را بررسی می نماید. برای تعیین و تشخیص علت  سوزش گلو از روش های تشخیصی هم چون آزمایش خون برای شمارش سلول های خونی و بررسی میزان التهاب در بدن، نمونه برداری از مخاط بینی، عکسبرداری یا سی تی اسکن از ریه یا سینوس ها به علت بروز این عارضه در فرد بیمار می‌پردازد.
درمان سریع سوزش گلو

سوزش گلو چگونه درمان می شود؟ 

سوزش ایجاد شده در گلو در اثر ویروس‌ ها به 2 تا 7 روز زمان برای درمان نیاز دارند. اما در موارد شدیدتر و توأمان شدن این عارضه با سایر علایم نامبرده پزشک با توجه به نوع علت بروز این وضعیت از روش های متفاوتی برای درمان سوزش گلو استفاده می نماید.  رایج ترین روش های درمان این عارضه عبارت است از:

1. دارو درمانی

تجویز داروهای سوزش گلو هم چون داروهای مسکن هم چون استامینوفن، ایبوپروفن‌، اسپری دهان و بینی، قرص ها و شربت و ساشه های گیاهی که شامل گیاهانی هم چون نعناع. بارهنگ، آویشن، قدومه، شیرین بیان و…. می باشد می تواند در درمان این عارضه موثر باشد. در صورتی که  سوزش گلو ناشی از رفلاکس معده باشد می بایست به متخصص گوارش مراجعه کنید و یا از داروهای آنتی اسید با توجه به دستور پزشک استفاده نمایید. در صورت ابتلا به بیماری‌ های عفونی تجویز آنتی‌ بیوتیک با توجه به شرایط و نوع عفونت برایتان انجام می‌شود و مصرف منظم داروهای آنتی‌بیوتیک و کامل نمودن دوره درمان برای جلوگیری از عود مجدد بیماری و عدم ابتلا به مقاومت آنتی بیوتیکی اکیداً توصیه می گردد.

دارو برای سوزش گلو


2.درمان با طب ابوعلی سینا

ابوعلی سینا جهت  درمان گیاهی سوزش گلو نوشیدن مایعات گرم  به همراه سه قطره آب لیمو ترش،اضافه نمودن دارچین برای درمان سوزش  گلو به چای، غرغره آب نمک،  آب شلغم خام به  همراه عسل،  سیر در شیر جوشیده و یک قرص مخمر آبجو، آش  گشنیز با سیر و پیاز و شلغم فراوان،  سوپ  «گشنیز+کلم +پیاز +سیر+ شنبلیله +کرفس +جو+هویج +آب لیمو ترش »فرنی باعسل ،آب ترب سیاه سفید +عسل ،«مریم گلی +زاج سفید »را بجوشانید و صاف کنید و با آب گرم رقیق کنید و هر ساعت یک بار غرغره کنید ولی آن را ننوشید فقط دهان را بشویید ،غرغره جوشانده «ریحان +جوی پوست گرفته »،آب آناناس،شکرتیغال را پاک کنید و پودرکنید و در آب داغ خمیر کنید سپس میل کنید ،نوشیدن جوشانده غلیظ « ناخنک + آویشن» با عسل، گل بنفشه را بجوشانید و صاف کنید و به آن پودر ترنجبین اضافه کنید و هر ساعت یک قاشق میل کنید (برای گلودرد و سرفه کودکان ) ،غرغره جوشانده برگ ازگیل ( آنژین ) غرغره جوشانده جوی پوست گرفته ،غرغره ی دم کرده تخم ریحان با عسل ،غرغره ی جوشانده پره‌ های فلوس +آب گشنیز خام ،خیسانده تخم مرو و …را مفید دانسته است.
درمان گیاهی سوزش گلو
 
 
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top