چه خالهایی را باید برداشت

چه خالهایی خطرناک هستند؟

 آیا شما از آن افرادی هستید که دارای خال های بسیاری بر روی پوست خود هستند بهتر است که قبل از آنکه به فکر از بین بردن خال خود باشید اطلاعات بیشتری درباره آن داشته باشید.

علت بوجود آمدن خال

علتهای بسیاری جهت به وجود آمدن خال وجود دارد ، یکی از دلایلی که سبب ایجاد شدن خال می شود محافظت نکردن پوست در برابر خورشید به مدت طولانی می باشد .

در بیشتر موارد خال ها بی خطر می باشند ، یکی دیگر از موارد ایجاد شدن خال بالا رفتن سن می باشد ، معمولا اشخاصی که سن بالای 50 دارند بر روی پوستشان خال ها ولک های قهوه ای بسیاری در روی پوستشان ظاهر می شود .

خالهای خطرناکچنانچه تجمع خال ها و لک ها در چهره شخص زیاد باشد سبب می شود اشخاص از شخص گریزان شوند و چهره شخص زیبایی ظاهری خود را از دست دهد .

جهت از بین بردن این مشکل خوشبختانه راه های گوناگونی ارائه شده است که در ذیل به بیان آنها می پردازیم .

خال مادزادی و احتمال سرطانی بودن آن

معمولا خال ها در 20 سال اول زندگی شخص به وجود می آیند ، در برخی از موارد خال ها ممکن است در سن چهل سالگی ویا سنین بالاتر ظاهر گردند که در علم پزشکی به این خال ها خال های اکتسابی  می گویند .در بعضی از نوزادان خال ها در زمان تولد وجود دارند که به آنها خال های مادرزادی می گویند .

سایر خالها و احتمال سرطانی بودن آن

برخی از خال ها بسیار شبیه کک و مک بوده و به رنگ قهوه ای و یا سیاه ظاهر می شوند که به مرور زمان بزرگ تر شده ، این خال ها معمولا به شکل مسطح و پهن می باشند .

تغییر حالت خال ها کند و تدریجی می باشد ، با گذشت زمان خال ها ابتدا به شکل مسطح و تیره و در نهایت به شکل گوشتی و گنبدی شکل تغییر شکل می دهند .

خال های کف دست و پا در اکثر مواقع تغییر حالت نمی دهند بلکه مسطح و تیره باقی می مانند .

چه خالهایی را باید برداشت

چه خال هایی بدخیم است

خال معمولی

در موارد اندک سرطانی می شود ، اما در برخی از خال ها امکان سرطانی بودن آنها بسیار است .

خال های مادر زادی

در اغلب موارد احتمال اینکه به خال سرطانی تغییر دهند بسیار زیاد است ، معمولا این خال مادرزادی به سرطان بدخیم ملانوما تبدیل می شود .خال های مادرزادی که دارای قطر بالای 20 سانتی متر هستند بیشترین خطر سرطانی بودن را دارند .

خال دیس پلاستیک

خال دیس پلاستیک دارای قطر بزرگ تری نسبت به خال های معمولی هستند ، خصوصیت بارز این خال ها ظاهرنامنظم و رنگ غیر یکنواخت می باشند (ممکن است بخشی از خال تیره و بخش دیگر خال روشن باشد )آماری که منتشر شده است اشخاصی که به خال دیس پلاستیک مبتلا هستند 10 برابربیشتر نسبت به  سایر اشخاص به سرطان ملانومای بدخیم مبتلا می شوند .

خال های آبی 

خال آبی معمولا با سطح صاف و کمی برجسته ظاهر می شود ، این خال ها دارای قطر کمتر از یک سانتی متر می باشند .

معمولا این خال ها در باسن ، صورت ، اندام ها ظاهر می شوند .

در موارد نادرممکن است این خال ها سرطانی باشند ، اما احتمال آنها نسبت به خال های معمولی جهت مبتلا شدن به سرطان بیشتر است .

علائم خطرناک و هشدار دهنده خالها

  1. عدم تقارن :نامتقارن بودن یکی از علائم خال های سرطانی است ، خال های غیر سرطانی دارای ظاهر گرد ، مدور ویا بیضی شکل هستند .
  2. نامنظم بودن لبه ی خال :دندانه دار بودن لبه ی خال از دیگر علائم سرطانی بودن خال است .
  3. غیر یکنواخت بودن رنگ خال :اگر بخشی از خال تیره و بخش دیگری از خال روشن باشد نیاز است پزشک خال را از لحاظ سرطانی بودن بررسی نماید .
  4. اندازه خال :خال های معمولی دارای اندازه کوچکتر از خال های معمولی هستند، اگر ابعاد خال بیشتر از 6 میلی متر باشد بیانگر سرطانی بودن خال است .
  5. تغییر وضعیت خال:اگر رنگ خال ، اندازه ، آن با علائمی دیگری نظیرنرم شدن ، خارش ، سوزش ، سفت شدن ، برجسته شدن و خون ریزی همراه باشد بیانگر نوع ملانوم است که بیمار هرچه سریع تر باید به پزشک مراجعه نماید .

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *