روغن درخت چای یکی از مواد طبیعی است که استفاده از آن در محصولات زیبایی و بهداشتی بسیار رایج می باشد .این ماده همان اسانس برگ درخت چای است که بویی کافور مانند و بسیار قوی داشته و علاوه بر استفاده از آن در محصولات زیبایی و بهداشتی خواص درمانی بی شماری دارد .برای اشنایی بیشتر با این ماده جادویی و خواص اعجاب انگیز ان به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید . |
روغن درخت چای چیست؟
روغن درخت چای (TEA TREE OIL) از برگ های درختی استرالیایی به نام درخت چای یا Melaleuca alternifolia بدست میآید. این روغن با دارا بودن خواص آنتی باکتریال سمی بوده و تنها به صورت موضعی قابل مصرف می باشد . این ماده به صورت مایعی بی رنگ تا زرد رنگ ، دارای بوی تند و معطر و مشابه اوکالیپتوس یا کافور می باشد .
ترکیبات تشکیل دهنده روغن درخت چای
ترکیبات تشکیل دهنده روغن درخت چای مواد آلی زیر می باشد :
- ترپن هیدروکربنها
- منوترپنها
- سزکوئی ترپنها
- الکل
- ترپی نئول
- سینئول ویریدی فلورول
آیا روغن درخت چای همان چای معمولیست ؟
به علت تشابه اسمی این روغن گیاهی با چای معمولی برخی افراد دچار اشتباه شده و گمان می کنند این دو ماده یکی می باشند در صورتی که نام علمی چای معمولی کاملیا سینن سیس بوده و هیچ ارتباطی با درخت چای ندارد .
قدمت استفاده از روغن درخت چای
روغن درخت چای از دیرباز (سال 1920 میلادی) به علت دارا بودن خواص آنتی باکتریال توسط بومیان قاره استرالیا مورد استفاده قرار می گرفته است و به عنوان ماده ای بهداشتی در جعبه کمکهای اولیه سربازان استرالیایی یافت شده است .
روغن چای در تهیه چه محصولاتی استفاده می شود؟
- کرم یا ژل های جوان سازی پوست
- شامپوهای مخصوص موهای چرب
- پودر و روغن بچه
- دستمال های مرطوب و پاک کننده آرایشی
- کرم های سوختگی و ضد قارچ
- خمیر دندان ها و دهانشویه ها
خواص درمانی روغن درخت چای
در ادامه شما را با خواص بی نظیر این روغن گیاهی بی نظیر آشنا می کنیم شما می توانید با استفاده از این روغن زیبایی و سلامتی را تجربه کرده و از شر بسیاری از مشکلات پوستی رها شوید .
1- درمان کننده آکنه
روغن درخت چای به عنوان یک ماده پاک کننده قوی می تواند آکنه های موجود بر روی پوست را درمان نموده و با دارا بودن خواص ضد التهاب و ضد باکتریایی عفونت های پوستی را از بین برد .برای استفاده از روغن درخت چای برای درمان جوش و درمان آکنه های خود می بایست از روغن درخت چای به صورت رقیق استفاده نموده و یا محصولات حاوی این روغن را استفاده نمایید .بدین منظور شما می توانید با استفاده از مخلوط کردن پنج قطره اسانس روغن چای خالص با دو قاشق چای خوری عسل خام و روغن جوجوبا پوست صورت خود مالش دهید و پس از یک دقیقه آن را بشویید.
2- درمان شوره سر
استفاده از این روغن گیاهی برای درمان شوره سر نیز تاکنون نتایج مثبتی به همراه داشته است .با افزودن چند قطره از این روغن به شامپوی ضد شوره خود سبب افزایش کارایی آن ها شوید .همچنین با استفاده از این روغن می توانید شپش را از بین ببرید .
3-نرم کننده پوست های آسیب دیده
استفاده از این روغن در محصولات آرایشی و بهداشتی سبب نرم کردن پوست های خشک و آسیب دیده خواهد شد .شما با استفاده از این محصولات می توانید انواع ترک های پوستی،استریا، خشکی پوست، التهابات پوستی و قارچ هایی که در سطح ناخن هستند را درمان نمایید .
4-ضد قارچ و ضد زگیل
انواع قارچ ها مانند قارچ های ناحیه تناسلی ،قارچ انگشتان دست و یا پا به راحتی با مصرف موضعی این روغن جادویی قابل درمان خواهند بود .شما همچنین می توانید از روغن درخت چای برای واژن استفاده کنید و بدینوسیله قارچ ها و زگیل تناسلی را از بین ببرید .
سایر مزایای درمانی روغن درخت چای
علاوه بر خواص ذکر شده شما می توانید از این روغن برای درمان آفت دهان ،دندان درد ،گلو درد و داشتن نفسی خوشبو استفاده نمایید .
نحوه رقیق نمودن روغن درخت چای
در صورتی که قصد دارید تا روغن درخت چای را رقیق کنید می توانید از روغن جوجوبا و یا ژل آلوئه ورا بدین منظور بهره بگیرید .روغن جوجوبا به علت داشتن ساختاری مشابه به چربی پوست به راحتی روغن درخت چای را رقیق نموده و استفاده از آن را آسان می نماید .همچنین ترکیب این روغن با ژل آلوئه ورا علاوه بر رقیق نمودن این روغن ترکیبی قوی برای جوان سازی و آبرسانی به پوست به شمار می آید .
طرز استفاده از روغن درخت چای به چه صورت می باشد؟
طرز استفاده از روغن درخت چای بسیار ساده می باشد و شما می توانید با تهیه ژل ها ،لوسیون ها و کرم های حاوی این ماده مشکلات پوستی خود را درمان نمایید .اما در صورت استفاده از این روغن به تنهایی می بایست پوست خود را کاملا تمیز نموده و پس از رقیق کردن این روغن آن را به صورت موضعی به پوستتان بمالید .
عوارض جانبی روغن درخت چای چیست؟
- در صورت داشتن سابقه حساسیت به رایحه های مختلف ممکن است رایحه ی درخت چای در شما واکنش های آلرژیک ایجاد نماید و به صورت اگزما یا راش های پوستی تظاهر پیدا نماید .
- این روغن کاملا سمی می باشد و تنها استفاده موضعی از آن مجاز می باشد بنابراین این روغن را از دسترس کودکان دور نگهدارید.
- استفاده هم زمان از این روغن با روغن اسطوخدوس می تواند در پسران نابالغ سبب ایجاد اختلالات هورمونی گردد .
- استفاده از این روغن در دوران بارداری و یا شیردهی ممنوع می باشد.
روغن درخت چای را از کجا تهیه کنیم؟
با توجه به مزایای بی شمار این روغن مطمئنا این سوال برایتان پیش آمده است که روغن درخت چای را از کجا تهیه کنیم؟شما می توانید جهت تهیه روغن درخت چای به داروخانه ها و فروشگاه های اینترنتی معتبر مراجعه نموده و این محصول را به صورت اورجینال خریداری نمایید .قیمت روغن درخت چای با توجه به حجم ،برند و اصالت آن تعیین می شود بنابراین مراقب باشید تا فریب تبلیغات دروغین و قیمت های کاذب بازار را نخورید .