رنگ میوه ها و سبزیجات نشان دهنده خواص درمانی آن ها

میوه ها و سبزیجات تازه یکی از گروه های مهم غذاییست که در تامین سلامتی بدن و زیبایی پوست شما اثر چشمگیری دارند.اما شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد چرا میوه ها و سبزیجات رنگبندی متنوعی دارند و آیا رنگ آن ها در خواص آن ها اثری دارد یا خیر برای این که جواب سوالتان را پیدا کنید با این نوشته سلامت وب همراه باشید تا خواص درمانی رنگ های مختلف میوه ها و سبزیجات را برایتان بازگو کنیم.l

1-میوه ها و سبزیجات سبز رنگ ضد سرطان

ترکیباتی به نام گلوکوزینولات ها که از مشتقات اسید آمینه های حاوی گوگرد است

موجب سبز شدن رنگ برخی از میوه ها و سبزیجات می شود .

در این ترکیب  کلروفیل، فیبر، لوتئین، زیگزانتین، کلسیم، فولات، ویتامین ث، کلسیم و بتاکاروتن وجود دارد

و به همین دلیل این گروه از میوه ها و سبزیجات ضد سرطان بوده

و از اکسید شدن سلول ها جلوگیری می کند.

مصرف این دسته از میوه ها و سبزیجات سبز رنگ مانند  مارچوبه، آووکادو، بروکلی، کرفس، کدو سبز، خیار، لوبیا سبز، کلم سبز، انگور سبز، فلفل سبز، کیوی، کاهو، بامیه، نخودفرنگی و اسفناج در کاهش فشار خون، کاهش کلسترول و افزایش مقاومت بدن تاثیر بسزایی دارد.

میوه ها و سبزیجات سبز رنگ ضد سرطان

2-میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ  ضد چربی خون

ترکیباتی به نام  لیکوپن و کارتنوییدهای α و β در برخی از میوه ها و سبزیجات موجب قرمز شدن رنگ آن ها می شود.

مصرف میوه ها و سبزی هایی مانند  انگور قرمز، گوجه فرنگی، پیاز قرمز، هندوانه، تربچه، فلفل دلمه ای قرمز، تمشک، گیلاس و آلبالو

با تنظیم سطح کلسترول LDL، از افزایش چربی خون در بدن جلوگیری می کند.

میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ ضد چربی خون

3-میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ و تقویت سیستم ایمنی بدن

کاروتنوئید های کارتنوئیدهای β.α و ϒ  و بتاکاروتن ترکیباتی هستند که سبب نارنجی شدن رنگ این گروه از میوه ها و سبزیجات می شوند.

مصرف این گروه از میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ  در سنتز هورمون ها و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر  بسزایی دارند.

مصرف مرکبات مانند پرتقال ،نارنگی ،گریپ فروت ،فلفل دلمه ای نارنجی و هویج با تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری در تقویت بینایی نیز دارند.

میوه و سبزیجات نارنجی رنگ تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

 

4-میوه ها و سبزیجات بنفش  رنگ ضد التهاب

ترکیباتی مانند  لوتئین، زیگزانتین، رسراترول و کوئرستین  سبب بنفش رنگ شدن این میوه ها و سبزی ها شده

و مصرف میوه و سبزی هایی مانند

تمشک، زغال اخته، بادمجان، انار، انگور، کلم بنفش، انجیر بنفش، کشمش و انگور سیاه

با تورم و التهابات بدن مبارزه کرده و از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری می کنند.

میوه ها و سبزیجات بنفش رنگ ضد التهاب

5-میوه ها و سبزیجات سفید رنگ و تنظیم هورمون ها

مصرف میوه ها و سبزی هایی مانند  گل کلم، سیر، زنجبیل، کلم قمری، قارچ، پیاز، سیب زمینی، موسیر، شلغم، شلیل سفید

به علت داشتن ترکیباتی به نام بتاگلوکان سطح هورمون ها را متعادل نگه داشته

و از بروز سرطان هایی که در اثر اختلال هورمونی ایجاد می شوند پیشگیری می کند.

 

6-میوه ها و سبزیجات زرد رنگ ضد آب مروارید

مصرف میوه ها و سبزیجات زرد رنگ مانند لیمو شیرین ،انبه ، موز و فلفل دلمه ای زرد و ذرت

حاوی گروهی از کاروتنوئید ها به نام های زیگزانتین و لوتئین می باشند

که مصرف این گروه سبب  کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مخصوصا آب مروارید می باشد.

میوه های طرد رنگ ضد سرطان

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *