آیا کرفس لاغر می کند؟+معجزه کرفس در درمان بیماری ها

یکی از سالم ترین مواد غذایی در جهان سبزی به نام کرفس است که با توجه به دارا بودن ترکیبات ارزشمند غذایی و خواص درمانی فراوان لقب سلطان سبزیجات را از آن خود کرده است .این ماده غذایی ارزشمند در تمام فصول سال موجود بوده و در این فصل یعنی تابستان بهترین طعم را دارد .اگر به سلامتی و تناسب اندام خود علاقمندید توصیه می کنیم با سلامت وب امروز اطلاعات خود را در مورد خواص درمانی گیاه کرفس افزایش داده و از این سبزی قدرتمند در برنامه غذایی روزانه خود بیشتر استفاده کنید .

کرفس چیست؟

کرفس Celery با نام علمی Apium graveolens یکی از گیاهان معطر و سبز رنگ است که به علت داشتن کالری بسیار پایین به عنوان یک ماده رژیمی برای لاغری کاربرد فراوانی دارد .کرفس معرب کلمات فارسی کرفش و کرسپ بوده و برتری آن به علت عطر مطبوع ، طعم گوارا و خوص درمانی بی شمار آن نسبت به سایر سبزی ها می باشد. بهتر است بدانید طبع گیاه کرفس گرم و خشک بوده از این سبزی مقوی و بسیار مغذی می توانید برای مقاصد درمانی مختلفی استفاده کنید و با معجزه کرفس سلامتی و تناسب اندام داشته باشید .

طبع گیاه کرفس


مشخصات ظاهری گیاه کرفس

کرفس گیاهی دو ساله از تیره جعفری  می باشد که ریشه آن قهوه ای رنگ به طول 6 الی 7 سانتی متر و به صورت الیافی بوده و برگ های آن مرکب از برگچه های دندانه دار است که از روی ریشه می رویند .گل های کرفس کوچک و سفید رنگ بوده و بصورت چتر مرکب ظاهر می شوند.انواع کرفس شامل کرفس برگی (Aog. Var. Secalinum) کرفس قمری (Aog. Var. rapaceum) ،کرفس کوهی (kelussia odoratissma)،و کرفس معمولی (Aog. Var. dulce) بوده که نوع معمولی آن  در ایران در سطح نسبتاً وسیع کشت می شود.دامنه انتشار این گیاه در استان هایی از قبیل مازندران ، گیلان،هرمزگان،تهران ،اصفهان و خراسان می باشد.

انواع کرفس


ارزش غذایی کرفس

با توجه به این که بخش عمده‌ی کرفس (تقریبا 95 درصد آن  از آب تشکیل شده است) این گیاه بسیار کم کالری است .اما بهتر است بدانید این سبزی منبع خوبی برای تامین ویتامین کا،فولات، پتاسیم، منگنز،کلسیم،منیزیم،فسفر ،فیبر،مولیبدن ،ویتامین C، ویتامین A و برخی از ویتامین‌ های گروه B است و از همین رو به عنوان سالم ترین ماده غذایی در جهان شناخته شده است.


خواص درمانی کرفس

مدارک علمی نشان می دهد این سبزی در درمان بسیاری از بیماری ها و رفع بسیاری از مشکلات کاربرد گسترده و موثری دارد.در ادامه سلامت وب امروز به شرح بیشتر خواص درمانی کرفس می پردازیم:


1.درمان زکام ، گرفتگی بینی و آلرژی 

هرگاه دچار زکام شدید یا دماغ شما گرفت و کیپ شد برای درمان آن از این سبزی کمک بگیرید ، کرفس در معالجه زکام ،دماغ گرفتگی و آلرژی هائی که ما آن را نزله   بسیار مفید است.بدین منظور بایستی این گیاه را خام خام به‌ صورت سالاد مصرف کنید و یا همراه با پیاز تازه و خام و آب‌ لیمو چاشنی غذا سازید. اگر چند روز فقط سالاد کرفس بخورید و از خوردن غذاهای دیگری که دارای مواد نشاسته‌ای هستند پرهیز کنید به‌ زودی زکام و نزله شما برطرف خواهد شد .ولی نفس عمیق را در هر صورت فراموش نکنید که زندگی ما به تنفس صحیح و استفاده از هوای کافی نیاز دارد.

خواص اب کرفس برای کبد


2.درمان گرفتگی صدا 

آب خام کرفس درمان خوبی برای رفع گرفتگی صدا است . یک یا دو کیلو از این سبزی خوب را تهیه و خوب بشوئید سپس برگ و ساقه‌ های آن را خرد کنید و به وسیله ماشین آب‌ میوه‌گیری آب آن را بگیرید و آب یک یا دو عدد لیموترش را به آن بیفزائید و اگر خواستید کمی آب خالص به آن اضافه کنید به مدت دو روز از خوردن هر نوع مواد نشاسته‌ای خودداری کنید این آب کرفس را با کمی پیاز خام میل کنید عارضه گرفتگی صدای شما برطرف خواهد  شد.


3.درمان آسم 

اشخاص بسیاری که مبتلا به آسم مرطوب بوده‌اند با کرفس درمان شده‌اند .در کلینیک‌ های مخصوص درمان بیماران با مواد غذایی نیز بدین طریق عمل می‌کنند و نتایج مفیدی هم به دست آورده‌اند. کسانی که مبتلا به آسم مرطوب هستند (یعنی سرفه‌ های آن‌ ها همراه با دفع خلط سینه است ) مدت یک هفته رژیم کرفس بگیرند و غذای خود را منحصر به آب کرفس کنند که با کمی آب و آبلیمو مخلوط باشد و هر روز 3 تا 4 بار هر بار یک لیوان از آن بنوشند. درمان آسم خشک با کرفس طولانی خواهد بود ولی به‌هرحال در هر دو نوع بیماری آسم بایستی ضمن معالجه با کرفس ورزش‌ های سبک توأم با نفس‌ های عمیق در هوای خوب انجام دهند.

اب کرفس ناشتا


4.بهترین غذا پس از کشیدن دندان

این سبزی به علت داشتن ویتامین ث غذائی ساده و مفید برای کسانی که دندان کشیده‌اند و نمی‌توانند هر غذائی را بجوند می باشد. این نوع اشخاص بایستی سالاد کرفس مخلوط با پیاز و کمی سیر و چاشنی آب‌ لیمو مصرف کنند تا کاملاً به وضع عادی برگردند.


 5.درمان رنگ‌ پریدگی و زردی 

معمولاً علت رنگ‌ پریدگی و زردی چهره (جز بعضی شرایط استثنائی) از پرخوریست و به‌ مرور زمان غذاهایی که دارای چربی یا شیرینی زیادی هستند کبد را ضعیف یا بیمار می‌کنند در نتیجه زردی و رنگ‌ پریدگی به وجود می‌آید . برای استفاده از خواص آب کرفس برای کبد و درمان زردی یا یرقان و رنگ‌ پریدگی بایستی چند روزی غذا را منحصر به کرفس کرد ( منظور آب کرفس یا سالاد کرفس است ) و  آب کرفس ناشتا نوشید .حتی ضماد کرفس را از خارج هم در هنگام خواب انجام دهید و سپس بخوابید که کاملاً روی کبد مؤثر است.

مضرات کرفس


6.درمان گلو درد و ناراحتی حنجره 

آب کرفس خام را بگیرید و با آب‌ لیموی ترش که تازه باشد مخلوط کنید و گلودرد یا ورم لوزه خود را با غرغره این شربت درمان کنید هر روز چند بار تکرار شود.


7.درمان قولنج کلیه 

2 تا 3 کیلو کرفس تازه را خوب بشوئید و تکه تکه کنید 5 تا 6 لیتر آب روی آن بریزید 2 تا 3 عدد پیاز و یک عدد سیر را هم خرد کرده داخل آن کنید و روی آتش بگذارید تا خوب پخته شود پس از پختن آب آن را صاف کنید این بویون (در این حالت آب آن کاملاً غلیظ و رقیق شده ) چند قطره روغن زیتون و آب‌ لیمو ترش به داخل فنجان بریزید و آن را از این مایع پر کنید و بنوشید. هر 2 ساعت به 2 ساعت یک فنجان از آن به همین طریق بنوشید بدین طریق در مدت 8 ساعت درد و ناراحتی کلیه شما برطرف خواهد شد.

کرفس کوهی


8.درمان رماتیسم 

علت و عامل رماتیسم وجود اسید اوریک در خون است که در نقاط معینی از بدن مثل زانو، قوزک پا، گردن ، عضلات ، شانه‌ ها و جاهای دیگری از بدن رسوب می‌کند و باعث این نوع دردهای ناراحت کننده می‌شود،  1- برای درمان رماتیسم کرفس را بکوبید و با آرد برنج مخلوط کنید و به و به‌صورت ضماد خمیری شکل درآورید بعد این ضماد را روی نقاط  دردناک بدن بگذارید درد رماتیسم شما درمان خواهد یافت ، 2- بهتر است در دوران معالجه از سالاد کرفس و پیاز و سیر که در بالا شرح داده شده استفاده کرد و مؤثرترین چاره منحصر کردن غذا به این سالاد مفید است چرا که بویون کرفس بسیار نافع است.


9.درمان نقرس

بیماری نقرس نیز یکی از بیماری‌ های ناراحت‌کننده ای است که در اثر مصرف زیاد از حد پیاز مواد سفیده‌ای پیدا می‌شود و به وجود می‌آید و معمولاً از شست پا شروع می‌شود برای درمان کامل نقرس بایستی 1- مدتی از خوردن غذاهای چرب و گوشتی خودداری کرد و از بویون کرفس ( شرح در قولنج ) و سالاد کرفس مصرف کرد 2 – طریقه دوم – یا طریقه‌ای که می‌تواند همراه با طریق اولی ادامه یابد استفاده از ضماد کوبیده کرفس خام مخلوط با آب‌ لیمو روی شست پا می‌باشد چون مرکز شروع و ابتدای نقرس شست پا می‌باشد، 3 – پاشویی با حمام پا  به مدت 2 ساعت در آب گرمی که چند برگ کرفس هم داخل لگن آب انداخته‌اید بسیار مفید است .

توجه – رژیم غذائی کرفس نیز برای اشخاص مبتلا به نقرس بسیار مفید است و بیمار در این مدت بایستی بیشتر غذای خود را منحصر به آب کرفس، سالاد کرفس و بویون کرفس کند البته پر واضح است که نقرس های کهنه و مزمن و شدید سخت‌تر و دیرتر بهبود می‌یابند ولی به هر حال اگر بیمار مبتلا به نقرس صبر و حوصله و پشتکار به خرج دهد و با داروهای مربوط به طبیعت پیش بروند در نتیجه نهائی بهبود خواهند یافت.


10.افزایش شیر مادران شیرده

کرفس ماده ای شیر افزا می باشد و در افزایش شیر مادران شیرده بسیار موثر است .با توجه به این که این سبزی در تمام فصول سال موجود است شما مادران عزیز می توانید از خواص این سبزی برای افزایش شیر خود استفاده کنید .در فصل سرد سال با استفاده هم زمان از این سبزی با اسفناج می توان سیستم ایمنی بدن و نوزادتان را به راحتی تقویت نموده و از ابتلا به سرماخودگی جلوگیری نمایید.


11.کاهنده وزن

آیا کرفس لاغر می کند؟ با توجه به این که این سبزی با دارا بودن آب و فیبر فراوان یک دیوروتیک طبیعی بوده و کالری بسیار پایینی دارد مصرف آن در رژیم های لاغری به کاهش وزن کمک بسیاری می نماید .ترکیب آب کرفس و هویج سبب ساخت معجونی شگفت انگیز و چربی سوز برای ذوب چربی های بدن خواهد شد که مصرف آن به کاهش وزن و لاغری کمک بسیاری خواهد نمود.

آب کرفس و هویج


12.زیبایی پوست

خواص آب کرفس برای پوست به علت دارا بودن آب فراوان و ترکیبات تغذیه ای مفید موجود در آن شامل موارد زیر است:

  1. رفع چین و چروک پوست
  2. جوانسازی پوست
  3. رفع لکه های پوستی
  4. درمان آکنه و اگزما و ….

خواص آب کرفس برای پوست


سایر خواص کرفس

  1. درمان فشار خون بالا
  2. کاهنده کلسترول و تری گلیسیرید خون
  3. درمان کم خونی
  4. ضد سرطان
  5. ضد یبوست
  6. درمان بوی بد دهان

نحوه استفاده از کرفس

شما می توانید از این سبزی به صورت خام و پخته استفاده نمایید .مصرف این سبزی به عنوان طعم‌دهنده برای سوپ‌ ها، انواع گوشت و خورشت‌ها و تهیه انواع سالادها بلامانع بوده و شما را از خواص ارزشمند این گیاه بهره مند می سازد.خورشت کرفس یکی از خورشت های ایرانی بسیار خوشمزه است که می تواند شما را از خواص کرفس پخته بهره مند کرده و با طعم خوب و عطر بی نظیرش خستگی یک روز کسل کننده را از تنتان در بیاورد .

خواص کرفس پخته


نحوه خرید و نگهداری از کرفس

این سبزی در تمام فصول سال موجود است اما عطر و طعم آن در این روزهای گرم تابستانی بی نظیر بوده و تردی بیشتری دارد.پس تا فرصت باقی است زمان را از دست نداده و حتما در این فصل گرم نام این سبزی پر خاصیت و جادویی را به لیست خرید روزانه تان اضافه کنید .کرفس هایی را انتخاب کنید که ترد و خشک بوده و ساقه‌ های آن در کنار هم و متصل باشند.برگ هایش سبز شاداب بوده و عاری از برگ های زرد و قهوه‌ای باشد.پس از خرید کرفس تا 7 روز فرصت دارید تا از آن استفاده کنید چرا که پس از گذشت یک هفته مقدار قابل‌ توجهی از ترکیبات ارزشمند این ماده از بین رفته و عملا این سبزی خاصیت و کارایی خود را از دست خواهد داد.


مضرات کرفس

مهم ترین مضرات کرفس شامل موارد زیر می باشد:

  1. زیاده روى در مصرف آن جهت زنان باردار سبب سقط جنین و یا تولد نوزاد ناقص الخلقه خواهد بود.
  2. این سبزی مخاط معده را تحریک می‌کند بنابراین مبتلایان به زیادی اسید و ترشی معده و اولسریه ا نمی‌توانند آن را خوب تحمل کنند.
  3. عقرب گزیده اگر کرفس بخورد فورا می میرد .

کلام پایانی

در حال حاضر کرفس در تهران و اطراف آن نیز کشت می‌شود و کشت آن به طوری رواج یافته که تقریباً در بیشتر فصول می‌توان آن را تهیه کرد و به دست آورد ولی بطوری که ( دکتر شلیمر) در کتاب خود ذکر کرده صد سال پیش در ایران کرفس را نمی‌کاشته‌اند بلکه به‌طور خودرو در اطراف صحاری و کوه‌ها یافت می‌شده و مردم کم‌کم به خواص آن بخصوص خواص طبی آن پی برده و از آن استفاده کرده‌اند .

البته در سابق فقط پی به خواص تخم کرفس برده و از آن در موارد طبی استفاده می‌کرده‌اند و عقیده داشتند که تخم کرفس ادرارآور است در بختیاری مرسوم است که پودر برگ خشک کرفس وحشی را بماست مخلوط کنند ولی چون برگ کرفس تلخ است آن‌ ها برگ کرفس را مدتی در جوی آب می‌خوابانند تا جریان آب تلخی آن را بگیرد بعد خشک می‌کنند و به ماست می‌زنند و گاه برگ کرفس را در سرکه می‌اندازند و از آن ترشی مخصوصی تهیه می‌کنند که بختیاری‌ ها آن را ترشی کلاوس می گویند.کرفس فقط در بعضی باغ‌ های معدود تهران کشت می‌شود ولی کرفس وحشی در کوه‌ های بختیاری و همچنین در کوه‌ های البرز مخصوصاً در ناحیه‌ ای که به سمت دامغان می‌رود و بنام فولاد محل معروف است فراوان می‌روید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top