گیاه علف چای و خواص درمانی آن+طریقه مصرف علف چای

یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید که در سلامت وب امروز قصد معرفی آن را داریم گیاهی درمانگر به نام گل راعی یا علف چای است که امروزه در طب سنتی مصارف و کاربرد درمانی گسترده ای دارد .این گیاه عمدتا جهت درمان زکام ،آسم ،عفونت های ریوی ،نزله های کهنه،ورم مثانه،انسداد لوله های کبدی ،اسهال و دفع سوء هاضمه به کار می رفته و در ضمن تب بر ،از بین برنده کرم و انگل و مقوی نیروی جنسی می باشد .امروزه این گیاه در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها علاوه بر بیماری های نامبرده کاربرد وسیعی داشته و خواص درمانی آن کاملا به اثبات رسیده است .از همین رو در ادامه نوشتار سلامت وب امروز به معرفی بیشتر این گیاه ارزشمند و بسیار پر خاصیت می پردازیم.

گیاه علف چای چیست؟

گیاه علف چای با نام انگلیسی Stjohns wort یا Hardhay ونام علمی  Hypericum perforatum یکی از گیاهان دارویی بسیار پر خاصیت است که با استفاده از آن می توان بسیاری از بیماری ها را به راحتی و به سرعت درمان نموده و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها نیز پیشگیری نمایید .طبع گیاه علف چای گرم و خشک بوده و نام های دیگر گیاه علف چای در زبان فارسی شامل گل راعی ،گل هزارچشم،هوفاریقون و گل شهناز و در در عربی حشیشه القلب می باشد .بهتر است بدانید این گیاه  با گیاه چای معمولی ارتباطی نداشته و گیاهی کاملا متفاوت از چای می باشد و تنها به علت آن که علف چای به طور هرز در میان بوته های چای شمال کشور می روید بدین نام بین مردم شهرت پیدا نموده و نام گذاری شده است .

طبع گیاه علف چای


مشخصات ظاهری گیاه علف چای

گیاه علف چای گیاهی پایا ،علفی و خودروست که دارای ارتفاعی در حدود 90 تا 110 سانتی متر می باشد .ساقه این گیاه افراشته و بدون کرک بوده و دارای انشعابات بسیار زیاد و برگ هایی به رنگ سبز بدون دمبرگ با حاشیه تخت و پوشیده از غده های شفاف و سیاه می باشد .کاسبرگ های این گیاه به شکل سر نیزه ای یا بیضی کشیده و گل های این گیاه به صورت مجموعه ای به رنگ زرد با تعدادی خال سیاه در سطح پشتی و میوه آن کپسولی به طول 4 تا 8 میلی متر و به صورت تخم مرغی می باشد .

زمان گل دهی این گیاه خرداد تا مرداد بوده و طمان رسیدن میوه این گیاه اواخر شهریور تا پایان مهرماه می باشد .این گیاه بومی تمامی نقاط اروپا و شمال آفریقا بوده و امروزه در نواحی مختلف کرج ،گیلان،ارومیه ،اردبیل، بروجرد، گرگان،کلاردشت،مشهد و اطراف تهران این گیاه دیده شده است .


بخش مورد استفاده گیاه علف چای 

بخش مورد استفاده گیاه علف چای یا در واقع بخش دارویی این گیاه سرشاخه های گل درا این گیاه می باشد که جهت مصارف درمانی می بایست آن ها را به دقت در لایه های نازک درسایه, و محل مناسبی یخشک نمایید به نحوی که گل ها و سرشاخه ها از هم جدا نگردد.

مضرات گیاه علف چای


مهم ترین ترکیبات موجود در گیاهی علف چای

مهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده و موجود در این گیاه شامل نفتودیانترون ها ،زانتون ها،فلائونوئیدها،تانن ها،پروآنتی سیانیدین ها،اسید های فنولیک همانند اسید کافئیک،اسید فرولیک واسید کلروژنیک می باشد.


اثرات درمانی گیاه علف چای

این گیاه از نظر فارماکولوژی دارای خواص درمانی بی شماری بوده و در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد گسترده ای دارد .در ادامه می توانید با خواص گیاه علف چای در طب سنتی بیشتر آشنا شده و کاربردهای مختلف این گیاه را مطالعه فرمایید :

1.این گیاه در درمان کرم های انگلی و بیماری های مربوط به دستگاه گوارش همانند گاستریت و التهاب معده تاثیر بسزایی داشته و به صورت خوراکی برای رفع سوء هاضمه دارویی بسیار موثر و کاربردی است .

2.این دارو در درمان بیماری های تنفسی همانند برونشیت ،آسم و تورم لوزه ها و از بین بردن سنگ لوزه به صورت غرغره کردن بسیار سودمند است .

3.این گیاه به صورت موضعی در درمان درد ها و تورم های ناشی از بیماری روماتیسم و نقرس بسیار تاثیر گذار بوده و منجر به کاهش درد و تورم در مفاصل خواهد شد .

4.علف چای بهترین داروی صدمات وارده به ستون مهره ها و آسیب های وارده به اعصاب محیطی است و همچنین می تواند در صدمات وارده به استخوان دنبالچه و زخم های پوستی نیز بسیار موثر عمل نماید .

5.این داروی گیاهی برای جلوگیری از عواقب ناشی از اثرات بد شوک ،ترس یا هیپنوتیزم شدگی نیز بسیار نافع بوده و می تواند از قفل شدن فک،لرزش اندام تحتانی بدن نیز در این مواقع جلوگیری نماید .

6.این گیاه بسیار مدر و قاعده آور بوده و در نتیجه موجب فعالیت بیشتر کلیه ها و درمان پریود نامنظم خواهد شد .

7.این ماده گیاهی روان کننده مواد صفراوی و سودایی است و به خوبی می تواند بیماری های مربوط به کیسه صفرا را درمان نماید .

8.ضماد برگ و دانه های این گیاه در درمان سوختگی و زخم های عفونی کاربرد وسیع و اثبات شده ای دارد .

9.با استفاده از دمنوش گیاه علف چای می توانید به مهار بازجذب سیناپسی سروتونین ،نورآدرنالین،دوپامین و گلوتامات کمک نموده و بدین طریق به بهبود خلق و خو کمک کرده و سایر علایم افسردگی مانند کاهش علایق و توجه و فعالیت و همچنین اختلالات خواب و تمرکز را از بین برده و درمان نمایید .

قسمت های دارویی علف چای


نحوه استفاده از گیاه علف چای

طریقه مصرف علف چای بسیار ساده است شما می توانید از این گیاه به صورت خوراکی به عنوان دم نوش و یا چای و یا به صورت موضعی استفاده نمایید .همچنین دو داروی هایپیران و پرفوران که به شکل قطره و قرص  در درمان افسردگی کاربرد دارند از فراورده های دارویی این گیاه به شمار می روند .

خواص گیاه علف چای در طب سنتی


عوارض جانبی ناشی از مصرف گیاه علف چای

این داروی گیاهی به عنوان یک درمانگر بسیار موثر به ندرت می تواند سبب بروز عوارض جانبی گردد اما بهتر است بدانید در صورت زیاده روی در مصرف این گیاه ممکن است عوارضی مانند خواب آلودگی و حساسیت به نور در فرد ایجاد شود که با مصرف صحیح و استفاده از مصلح علف چای مانند میوه (تخم ) شوید ،میوه انیسون و سکنجبین این عارضه و مضرات علف چای به صفر می رسد .همچنین در صورت بروز واکنش های آلرژیک پس از مصرف این گیاه از مصرف مجدد گیاه خودداری نموده و در دوران بارداری به علت افزایش خطر سقط جنین از مصرف این گیاه جدا خودداری نمایید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *