میوه انبه و فوائد بی نظیر آن برای سلامتی+مصارف انبه

میوه انبه میوه معروف گرمسیری است که به دلیل دارا بودن ارزش تغذیه ای بسیار بالا و طعم خوب و عطر دلپذیر آن به پادشاه میوه ها معروف بوده و دارای فوائد بی شماری برای سلامتی و زیبایی می باشد .این میوه بومی هند و جنوب شرقی آسیا بوده و بیش از 5000 سال است که کشت آن آغاز شده است .در سلامت وب امروز قصد داریم تا شما را با این میوه و خواص شگفت انگیز آن آشنا کنیم تا با خرید این میوه که در این روزها بر روی پیشخوان میوه فروشی ها خودنمایی می کند از سلامتی بدنتان محافظت نمایید.

میوه انبه چیست؟

میوه انبه با نام انگلیسی Mango و نام علمی Mangifera میوه ای تابستانی و بسیار مقوی و مغذی است که از زمان های بسیار دور تاکنون مصرف آن برای تقویت قوای عمومی بدن و تامین ویتامین ها و عناصر معدنی مورد نیاز بدن بسیار تاکید شده است .طبع میوه انبه گرم و خشک بوده و طعم آن شیرین و بسیار مطبوع و دلپذیر می باشد.

طبع میوه انبه

 


تاریخچه انبه

زادگاه انبه کشورهایی نظیر شبه جزیره ی هند،مالزی ،پاکستان،بنگلادش و آسیای جنوب شرقی است که کشت آن در هند و مالزی به حدود 5000 سال قبل باز می گردد.در قرن شانزدهم پرتغالی ها نام این میوه را انبه نامگذاری نموده و آن را به آمریکا بردند .امروزه کاشت و پرورش این میوه به عنوان یکی از مهمترین و محبوب ترین میوه های گرمسیری در بیشتر نقاط جهان رایج بوده و این میوه جزوه میوه های صادراتی به شمار می رود . قدمت کاشت درخت این میوه در ایران به بیش از 300 سال می رسد و کاشت آن در استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان و کرمان بیشتر از سایر نقاط کشور می باشد.


مشخصات ظاهری درخت انبه

درخت انبه جزو گیاهان گلدار ،دولپه ای،متعلق به راسته افراسانان و تیره سنجدیان می باشد که به عنوان درختی همیشه سبز دارای ارتفاعی بین 35 تا 40 متر می باشد.برگ های انبه در ابتدا به رنگ نارنجی مایل به صورتی بوده که سپس به رنگ قرمز تیره و پس آز ان به رنگ سبز تیره در می آید.شکوفه ها کوچک و سفید رنگ است که به صورت خوشه ای بوده و میوه این درخت به صورت نارس به رنگ سبز و پس از رسیدن به رنگ زرد مایل به نارنجی می باشد.شکل انبه گرد یا بیضی بوده و هسته ای قهوه ای بزرگ و مستطیلی شکل در وسط آن وجود دارد.

وزن هر انبه بین 500 تا 2500 گرم متغیر بوده و فصل برداشت آن از اواخر اردیبشهت ماه آغاز شده و تا اوسط تابستان ادامه دارد.با توجه به این که بیشترین مناطق کاشت این میوه استان های جنوبی کشور است اما انبه شمالی نیز وجود دارد که در استان های گیلان و مازندران کاشته می شود که در اصطلاح عامیانه به آن انبه یا انبو گفته شده و طعم آن بر خلاف این انبه ترش می باشد.درخت انبه چهار تا پنج سال پس از کاشت بارور شده و بین 200 تا 500 میوه تولید می کند.


ارزش تغذیه ای میوه انبه

این میوه سرشار از مواد مغذی است و یک فنجان از آن در حدود 165 گرم کالری دارد .این میوه دارای مقادیر کمی پروتئین،کربوهیدرات و چربی بوده و سرشار از فیبر می باشد .ویتامین هایی نظیر ویتامین ث،ویتامین های گروه ب علی الخصوص بیوتین ،اسید فولیک و ویتامین آ  ،ویتامین ای و ویتامین کا در این میوه به وفور یافت می شود و این میوه غنی از املاح معدنی هم چون پتاسیم،منگنز،مس،منیزیم،فسفر،کلسیم،آهن،سلنیوم،پتاسیم و … می باشد.وجود آنتی اکسیدان های قدرتمند از جمله منگیفرین، کاتچین، آنتوسیانین، کوئرستین، کامفرول، رامنتین، اسید بنزوئیک و آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن این میوه را به یک میوه قدرتمند و بسیار پر خاصیت تبدیل نموده است.

انبه میوه چه فصلی است؟


خواص درمانی میوه انبه

انبه چه خواصی دارد ؟فواید انبه برای سلامتی بی شمار بوده و امروزه مهم ترین مزایای استفاده از این میوه در موارد زیر کاملا به اثبات رسیده و مورد تایید پزشکان واقع شده است.


1.سلامت پوست

آنتی اکسیدان های موجود در این میوه هم چون ویتامین آ،ویتامین ث،ویتامین ای و سایر پلی فنول ها بافت پوست را بهبود بخشیده و باعث آب رسانی و شفاف شده رنگ پوست می شود .این میوه در ساخت کلاژن و ترمیم و بازسازی سلول های پوستی نقش موثری داشته و در بهبود زخم ها نیز مفید و کارآمد می باشد.


2.تقویت قدرت بینایی

 مصرف انبه به دلیل دارا بودن مقادیر بالای کاروتنوئید ، به حفظ و بهبود سلامت چشم کمک می کند ، از کمبود ویتامین A ،شب کوری و بیماری های چشمی وابسته به سن ، مانند تخریب ماکولا و آب مروارید جلوگیری می کند و خلاصه آن که بینایی شما را تقویت می نماید.


3. کمک به هضم طبیعی

فیبر موجود در این میوه به جذب گلوکز در جریان خون کمک کرده و به عبور آسان تر غذا از سیستم گوارش کمک می کند. انبه حاوی مقادیر زیادی فیبر است بنابراین مصرف منظم انبه باعث دفع سالم مدفوع و جلوگیری از بروز  یبوست می شود.


4. کاهش چربی بدن

مصرف منظم انبه همچنین می تواند باعث کاهش درصد چربی بدن شود. لپتین هورمونی است که به طور مستقیم چرخه های گرسنگی و میزان سلول های چربی در جریان خون را تنظیم می کند. مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف معمول انبه با میزان پایین تر لپتین در بدن ارتباط دارد و می تواند با کاهش اشتها به مرور زمان منجر به کاهش چربی بدن شود.

خواص انبه برای مردان


5. تنظیم قند خون

انبه می تواند سطح قند خون و کلسترول را کاهش داده و در نتیجه خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. مطالعات نشان داده است كه انبه با دارا بودن چنین خواصی دارای اثربخشی مشابه با داروی تجاری  روزیگلیتازون است و جذب گلوکز  را در روده ی کوچک سرکوب می کند.


6. تأخیر در پیری

مصرف منظم انبه می تواند شما را در برابر پیری زودرس ایمن کرده و از خطرات و آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در امان بدارد .محتوای آنتی اکسیدانی بالای این میوه رمز جوانی و زیبایی شناخته شده است .


7.ضد التهاب

این میوه با دارا بودن سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان یک ضد التهاب قدرتمند به جلوگیری از آسیب های رادیکال های آزاد و در نتیجه کاهش ریسک برخی سرطان ها من جمله سرطان های روده، سینه، خون و پروستات کمک می کند.


8.سایر خواص

  • کاهش علایم بیماری آسم
  • تقویت کننده بافت های عصب عضله، قلب، مغز 
  • درمان سینوزیت
  • درمان کم خونی
  • تنظیم فشار خون
  • خواص انبه برای مردان شامل تقویت نیروی جنسی و درمان انزال زودرس می باشد.
  • درمان دردهای روماتیسمی

خواص هسته انبه 

هسته انبه نیز منبع غنی از ویتامین ها و عناصر معدنی و آمینو اسیدها بوده و پودر آن برای سلامت پوست و مو،سلامت دهان و دندان،درد نیش حشرات،درمان چاقی و …. بسیار نافع است.


نحوه استفاده از میوه انبه

انبه را می توان به راحتی در هر رژیم غذایی گنجانید. شما می توانید این میوه را به عنوان میان وعده یا دسر به صورت تازه و خام سرو کنید ، از میوه برای تهیه مربا،ژله،بستنی،ترشی،سس ها،طعم دار کردن گوشت کبابی،ماهی ها و میگو و تهیه سالاد و آب میوه نیز می توان استفاده نمود .

مصارف انبه


در هنگام خرید میوه انبه به چه نکاتی توجه کنیم؟

در هنگام خرید میوه انبه به رنگ و ظاهر میوه توجه کنید .میوه هایی را خریداری کنید که دارای رنگ شفاف و گوشتی زرد و پوستی بدون لک، سیاهی و چروکیدگی باشند .میوه ها سفت و معطر باید بوده و کاملا رسیده باشد .برای نگهداری از این میوه آن را درون یخچال نگهداری کرده و برای محافظت از کیفیت میوه و ماندگاری بیشتر آن میوه ها را به صورت خشک شده ،کنسرو و کمپوت نگهداری کنید .


موارد احتیاط و مضرات مصرف میوه انبه 

این میوه دارای طبع گرمی بوده و در صورت زیاده روی و عدم استفاده صحیح از این میوه ممکن است مضرات انبه به شرح زیر بروز پیدا نماید:

  1. در صورت ابتلا به آلرژی های غذایی در مورد مصرف این میوه احتیاط کنید.
  2. افراد گرم مزاج در مورد مصرف این میوه می بایست احتیاط کرده و از زیاده روی در مصرف آن پرهیز نمایند.
  3. مصرف زیاد انبه توسط بچه ها سبب امراض پوستی می شود.
  4. افراد مبتلا به نارسایی های کلیوی می بایست از مصرف این میوه خودداری نمایند.
  5. مصلح انبه شربت عصاره ی لیموترش،سکنجبین ،شربت زرشک و زنجبیل بوده و مصرف هر یک از این مواد پس از میل کردن انبه در کاهش عوارض آن بسیار نافع است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *