ادرار ،خون و نبض راه شناخت بیماری ها در گذشته

شیوه های درمانی گذشتگان مطابقت با علم جدید یا روش‌ های خرافی در مورد معالجه بر اساس اخلاط چهارگانه و مطابقت آن با سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک و سردی و گرمی که قبلا درباره اش سخن  رفت و مطابقت آن با حقایق علمی از ورش های ارزمند شناخت بیماری ها در گذشته بوده است در این مقاله به بعضی موارد دیگر مانند ادرار ،خون و نبض در شناخت بیماری ها اشاره می کنیم:

ادرار ،خون و نبض چگونه به شناخت بیماری ها کمک می کنند؟

ادرار ،خون و نبض در گذشته ابزاری کارآمد برای شناخت بیماری ها توسط حکمای قدیمی بوده است .با بررسی رنگ ،حالت و ساختار این سه عنصر انسانی می توانستند ماهیت بیماری ها را کشف کرده و سپس درمان را آغاز نمایند .امروزه ادرار و خون در آزمایشگاه های نوین پزشکی از طریق کیت های آزمایشگاهی دقیق مورد بررسی قرار گرفته و متخصصان علوم آزمایشگاهی وجود هر گونه بیماری را در خون یا ادرار شما تشخیص می دهند .در ادامه شما را با روش تشخیص نسبی بیماری ها در قدیم که از طریق بررسی ادرار ،خون و نبض صورت می گرفته است آشنا کنیم:


ادرار

ادرار که آن را در آبگینه یا ظرف شیشه ای دربسته می ریختند و به شدت تکان می دادند و هریک از حالات ظاهری نمایانگر نوعی اختلال یا بیماری بود ،بدین صورت که :


  • اگر ادرار زیاد کف می کرد و نیز فرد مبتلا به خرخر شبانه بود و ظاهری فربه و چاق داشت ،علامت پرخوری (به زبان علم جدید ابتلا به چربی خون یا کلسترول )به شمار می آمد .

  • اگر ادرار دارای کف ریز می شد ،معلووم می شد مریض در مصرف گوشت زیاده روی کرده است یا اسید اوریک او بالا بوده است .

  • اگر ادرار دارای کف درشت می شد نشانه زیاده روی بیمار در مصرف شیرینی بود و در نتیجه قند خون او بالا بود .

  • اگر ادرار سفید رنگ بود و کف آن نیز زود فرو می نشست دلیل بر صحت خون بود .

  • اگر ادرار مایل به قهوه ای کم رنگ همراه با کف بود نشانه ابتلا به بیماری های کبدی یا وجود سنگ در کیسه صفرا بود .

  • رنگ بلوطی ادرار نشانه ورم کلیه ها بود .

  • رنگ زرد ادرار و نشستن کف آن نشانه ابتلا به عفونت خون ،معده و یا روده بود .

  • اگر رنگ ادرار متمایل به سیاه و بسیار غلیظ بود نشانه ی فشار زیاد و عدم کارایی کلیه (به زبان جدید سکته ی کلیوی ) بوده است .

  • اگر ادرار زردرنگ بود و در فرد ضعف جسمی و ناراحتی عصبی مشاهده می شد ،دلیل بر عدم مصرف گوشت یا جگر (به زبان علم جدید عدم مصرف ویتامین های گروه ب ) بود .

  • اگر ادرار زرد پر رنگ بود دلیل بر عدم استفاده از مایعات به مقدار کافی بود و این امر در اطفال بسیار شایع است .

  • اگر خون در ادرار دیده می شد ،دلیل بر التهاب مثانه ،عفونت ،سرطان کلیه یا تورم غدد (وذی )پروستات بود .

  • اگر ادرار کمی شیری رنگ بود نشانه ی وجود عفونت تلقی می شد .

  • اگر ادرار بوی نم می داد ،احتمال ابتلا به سنگ کلیه  یا مثانه زیاد تلقی می شد و فرد را از مصرف لبنیات به علت دارا بودن کلسیم منع می کردند .

  • اگر ادرار خیلی شفاف بود علت آن را مصرف زیاد مایعات و آب و عدم کارایی کلیه ها یا دیابت بی مزه تلقی می کردند.

  • اگر رنگ ادرار کمی به سبزی می زد مریض را از پخت غذا (خصوصا غذاهای ترش )در ظروف مسی منع می کردند (به زبان جدید مسمومیت ناشی از مس)

نبض

شناخت بیماری از این طریق بسیار پیچیده می باشد اما روش کلی قدما برای شناخت بیماری ها از طریق نبض بدین صورت می باشد :


  • اگر نبض قوی و محکم بزند دلیل بر فعال بودن سیستم سمپاتیک یا همان خلط سودا و شخص مستعد یبوست و غلظت خون است .در مورد زن حامله ،نشانه ی احتمال زاییدن جنین پسر و نیز عفونت در خون است .همچنین احتمال بالا بودن فشار خون ،پرکاری تیروئید و ناراحتی های کلیوی ،کبدی و معده و روده و نیز اسهال همراه با استفراغ وجود دارد .

  • اگر نبض در آغاز قوی و در آخر ضعیف باشد دلیل بر زیادی حرارت ناشی از مصرف زیاد گرمی یا فعالیت سیستم سمپاتیک است .

  • اگر نبض موجی باشد ،یعنی نرم و پهن و در چند قسمت پشت بزند ،دلیل بر گرمازدگی ،استسقا ،فلج ،سکته و ذات الریه است.

  • اگر نبض نامنظم باشد ،دلیلی بر ضعف اعصاب و اختلالات در دو سیستم نباتی یعنی سودا و بلغم به شمار می آید .

  • با طراحی  نوعی نرم افزار متصل به نبض دستان در بیماران مختلف و با در نظر گرفتن جنس و سن و نوع غلبه سیستم نباتی،با توجه به نوسانات یا طول و عرض انتشار موج ،می توان منطق طبیعی تشخیص بیماری ها را از روی نبض دریافت و حتی پیشگویی کرد .

خون

اکنون اندکی با حالات مختلف خون و نشانه های برخی عارضه ها در آن می پردازیم:


  • اگرخون تیره باشد دلیل بر مصرف مایعات کم و عفونت در خون یا معده یا روده است .

  • اگر خون با فشار و غلظت بیرون آید دلیل بر مصرف اندک مایعات به علت غلظت خون است .

  • اگر خون سرخ فام باشد ،دلیل بر صحت خون به شمار می آید .

  • اگر خون نارنجی رنگ باشد ،دلیل بر ابتلا به سرطان است .در افراد مبالا به هموفیلی نیز می توان این رنگ خون را مشاهده کرد.

  • اگر خون چسبناک باشد ،احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان می رود .در عارضه بالا بودن پلاکت های خون می توان این حالت خون را مشاهده کرد .

  • اگر خون زود خشک یا دلمه شود دلیل بر بیماری معده و روده است .

  • اگر خون لخته شود ،دلیل بر بیماری کبدی است .

سایر روش های ارشمند تشخیص بیماری ها در گذشته

نیش زنبور عسل در علاج دردهای مفاصل تاثیر معجزه آسا داردکه به اثبات رسیده است .حجامت کردن که نوعی اخراج خون به شمار می آید تا 93 درصد از حملات قلبی پیشگیری می کند.


علاج سوزش سر معده با تفته ی آهن در شیرحاوی زغال چوب بهبود می یابد. تا چند سال پیش قرص های سیاه زغال از آمریکا با نام تجاری CHAR COAL به منظور علاج نفخ به کشورهای جهان صادر می شد .کپسول های هماتینیک نیز برای درمان زخم های معده تجویز می شود .


بیش از هزار سال است که از پیاز و سیر به عنوان دو داروی ضد سرطان نام برده شده است و صحت آن کاملا اثبات شده می باشد .


در کتب قدیم به گونه ای از واکسن اشاره شده که زمان آن چند صد سال پیش از کشف واکسن به دست پاستور بوده است .بدین صورت که طبیب پیشنهاد کرده برای جلوگیری از هلاکت سم مار در سنین بالا ،هنگام تولد بچه مقادیر بسیار اندک از سم آن مار منطقه را با آغوز یا شیر اول مادر بیامیزند و به کام  دهان طفل بمالند و اظهار داشته طفل تا سه روز تب می کند و چون از تب خلاصی می یابد ،اگر آن مار در سنین بالا او را بگزد شخص نخواهد مرد .


زمانی هم که سیفلیس داروی معالجی نداشت آن را با مصرف چپقی ،طی چند جلسه علاج می کردند .زمانی نیز طبیبی با آغشته کردن مرگ موش (که از ترکیبات آرسنیک ساخته شده بود )به دانه ی مرغ و تغذیه کردن مرغ ها با آن ،هر چند روز دوز سم یعنی آرسنیک را در دانه ها بالا می برد تا در مرغ ایجاد مصونیت و پادزهر سازی کند و با خوراندن کباب گوشت مرغ به مبتلایان در مراحل اولیه ی بیماری سیفلیس ،آنان را معالجه می کرد .


افرادی را که ناراحتی های فکری یا مغزی داشتند پس از تجویز داروهای تنقیه ی سودا یا کم کننده ی سیستم سمپاتیک به مصرف داروهای معطس(یعنی عطسه آور )و انفیه و ایجاد سرماخوردگی مصنوعی توصیه می کردند تا اخلاط مضر از مغز خارج شود .در مورد تب ها مصرف معین را تجویز می کردند تا روده ها تخلیه شود و خوراکی های دارای طبع سرد را توصیه می کردند.


حکیم بزرگ رازی در مورد نیروی جنسی می گوید :((چون در شکم باد خیزد بدون درد کردن ،نعوظ شدید گردد و افرادی که سودایی اند باه ایشان بیشتر است . ))به زبان ساده ،یعنی نفخ معده ایجاد تحریک جنسی می کند و در افرادی که سمپاتیکی هستند ،میل جنسی و شهوت زیاد است .افرادی که پوست بدنشان چرب است زودتر تحریک می شوند و توصیه ی اینجانب به جوانان پیش از ازدواج این است که هر روز استحمام کنند خصوصا شستن بیضه ها با صابون چند بار در روز توصیه می شود .برای معالجه و تسکین تورم غده ی وذی (یا همان پروستات)طبیبان قدیم دستور به جماع بیشتر می دادند و حب ماسک یا قابض بول تجویز می کردند .


در مورد سکته های قلبی ،طبیب بی درنگ شاهرگ دست چپ را می زد (تا قلب به علت کم شدن فشار داخل رگ ها ار احتقان و فشردگی و فشار رهایی یابد )و بعد از پایان بحران ،با انگشت از خونریزی جلوگیری می کرد .


در علاج سردردها از انفیه ها یا چکاندن روغن بنفشه در بینی و مالش روغن نعناع بر پیشانی استفاده می کردند .زنانی را که از خارج فرج شکایت داشتند از مصرف شکر و قند و مبتلایان به اختلالات کیسه ی صفرا را از مصرف میوه های هسته دار منع می کردند و برای معالجه ی خستگی از داروهای لینت دهنده و مقوی کبد سود می جستند .


در مورد برخی توصیه ها ،خوب است درباره ی علت آن بیندیشیم .مثلا آن که چرا پیامبر اسلام سفارش به خوردن  خیار از ته کرده است ؟علت آن آن است که ته خیار تلخ است و آثار نفخ ناشی از خوردن خیار را خنثی می کند؛یا چرا در قرآن کریم برای شراب خواصی ذکر شده ولی مضرات آن بیش از خواص آن برشمرده شده است ؟باید دانست که مصرف 250 گرم میوه های رسیده ی دارای الکل مانند سیب ،گلابی و ….در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی در هنگام زمستان بسیار مفید می باشد و مهار کننده ی شهوت و انرژی دهنده به شمار می آید و خستگی را از تن به در آورده و افسردگی و بی خوابی را معالجه می کند .زنان باردار در صورت مصرف ،فرزندانی با استخوان بندی درشت و قدی بلند به دنیا می آورند .همچنین الکل از تجمع چربی در بدن جلوگیری می کند ،باعث کوچک شدن شکم و سینه ی زنان می شود و پوست را به مرور روشن می کند .ولی تا شش ساعت پس از مصرف الکل نباید لبنیات مصرف کرد چون باعث ایجاد کک و مک می شود .اما مضرات زیادی در زیاده روی در مصرف الکل وجود دارد به طوری که با صراحت می توانیم بگوییم مضرات الکل دو برابر خواص آن می باشد .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *