کیست سینه چیست؟+روش های تشخیص و درمان کیست سینه

خوشبختانه پیشرفت علم ، افزایش آگاهی مردم و انجام منظم معاینات روتین سالانه سبب جلوگیری از وقوع بیماری های خطرناک و کشنده و کاهش آمار مرگ و میر زنان بر اثر بیماری ها و سرطان های مربوط به زنان در طی چند سال اخیر شده است .کیست سینه یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به سینه است که به صورت توده هایی خوش خیم در سینه ظاهر می  شود .اما برای بررسی خوش خیم بودن این توده ها حتما به یک متخصص زنان و یا جراح مراجعه کنید و برای آشنایی بیشتر با کیست سینه ،علایم آن ،روش های تشخیص و درمان آن شما را به مطالعه مقاله سلامت وب امروز دعوت می نماییم.

کیست سینه چیست؟

کیست سینه (Breast Cyst )یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به سینه در زنان است که شیوع آن عموما در زنان بالای 35 سال بیشتر از سایرین می باشد .کیست سینه حاوی مایع بوده و به شکل توده های گرد یا بیضی شکل در داخل یک و یا هر دو سینه به صورت تکی و یا چند تایی مشاهده می شود .کیست های سینه عموما توده های خوش خیمی می باشند که  بر طبق بررسی های انجام شده وجود آن در یک سوم خانم های بین 35 تا 50 ساله مشاهده می شود .

تشخیص کیست سینه


علائم وجود کیست در سینه چیست؟

علایم وجود کیست سینه عمدتا شامل موارد زیر می باشد:

  1. متورم شدن سینه ها و سنگین شدن وزن سینه
  2. بزرگ و یا کوچک شدن سایز سینه و هر گونه تغییر ناگهانی سایز سینه
  3. وجود ترشح از نوک سینه
  4. درد سینه و حساس شدن سینه ها به لمس

علایم کیست سینه


علل‌ بروز کیست پستان چیست؟

علل بروز کیست پستان یا پستان فیبروکیستیک تا کنون مشخص نشده است اما بر طبق تحقیقات انجام شده افزایش هورمون زنانه استروژن و سایر هورمون های تولید شده توسط تخمدان ها ، زیاده روی در مصرف قهوه و مواد غذایی چرب و استعمال دخانیات از اصلی ترین علل ابتلا به این بیماری بر شمرده شده اند.


انواع کیست سینه بر اساس بافت

انواع کیست سینه شامل دو مورد زیر می باشد:

کیست‌های ساده:کیست های ساده دیواره صافی داشته و حاوی مایع زلالی می باشند. این نوع از کیست بی خظر بوده و در بیشتر بانوان دیده می شود.

کیست کمپلکس :این دسته از کیست های سینه دیواره ضخیمی داشته و به صورت توپر و یا چندحفره‌ای می باشد. برای بررسی کیست کمپلکس نمونه برداری توسط سوزن بر حسب دستور پزشک انجام خواهد شد.

درمان فيبروكيستيك سينه


انواع کیست‌ها بر اساس سایز

1-کیست‌ های بسیار ریز یا میکرو کیست ها: این کیست‌ها بسیار کوچک بوده و در معاینات توسط خود فرد کشف نمی شوند و تنها توسط سونوگرافی و ماموگرافی قابل تشخیص می باشند.
2-کیست‌ های درشت یا ماکرو کیست ها: این کیست‌ها بسیار بزرگ بوده و قطرشان معمولا بین 2.5 تا 5 سانتی‌متر می باشد.این کیست هابه راحتی با دست حس شده و در زمان وارد شدن فشار به آن ها درد سینه و ناراحتی احساس می شود.


آیا کیست سینه زمینه ساز بروز سرطان سینه به شمار می آید؟

وجود کیست سینه هرگز دلیلی بر وجود و یا ابتلا به سرطان سینه در زنان نمی باشد چرا که در اکثر موارد کیست ها ساده و خوش خیم می باشند و از نوع سرطانی به شمار نمی آیند اما در صورت وجود کیست سینه مراجعه به پزشک جهت تشخیص و بررسی ماهیت کیست ها و افتراق آن ها از توده سینه زنان از اقدامات اساسی و مهم برای حفاظت از سلامتی شما به شمار می رود.  به یاد داشته باشید که هر توده‌ای در سینه به بررسی نیاز دارد، چراکه احتمال سرطانی بودن این توده‌ها 1 به 8 می باشد.

توده سينه زنان


کیست سینه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص کیست سینه می بایست به متخصص زنان و یا یک جراح عمومی مراجعه کنید .عموما پزشک با معاینه سینه وجود کیست را در سینه شما تشخیص می دهد اما برای بررسی دقیق تر و در برخی موارد افتراق با سرطان سینه انجام  سونوگرافی،ام آرآی با تزریق ماده حاجب و یا ماموگرافی را به شما تجویز می نماید.همچنین برای تشخیص خوش خیم بودن بافت کیست ها از روشی به نام بیوپسی یا نمونه برداری کمک می گیرد .

درمان گیاهی كيست سينه در زنان,


بیوپسی یا نمونه برداری از کیست سینه چگونه انجام می شود؟

برای تشخیص سرطانی یا غیر سرطانی بودن کیست ها پزشک از روشی به نام بیوپسی کمک می گیرد .این بیوپسی به وسیله  آسپیراسیون سوزنی ظریف انجام شده و در طی این فرایند جراحی با استفاده از یک سوزن کوچک از مایع یا بافت مشکوک نمونه‌ برداری می‌شود.سپس مایع به دست آمده جهت بررسی های بیشتر به ازمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.


کیست سینه چگونه درمان می شود؟

در صورت وجود کیست در سینه ها برای کاهش درد ناشی از آن درمان دارویی به شما پیشنهاد می شود . مکمل هایی نظیر امگا3 و ویتامین ای از رایج ترین داروهای درمان این عارضه به شمار می روند.استفاده از داروهای مسکن غیر استروئیدی مانند ژلوفن و استانمینوفن برای کاهش درد و التهاب نیز می تواند تا حدودی موثر واقع شده و سبب تسکین درد شما شود .در صورتی که وجود اختلالات هورمونی در شما ثابت شود مصرف داروهای ضد استروژنی( تاموکسیفن) و ضد آندروژنیک (دانازول) راهی برای درمان فیبروکیستیک سینه و اختلالات هورمونی در شما به شمار می آید .در نهایت قرص های تهیه شده از روغن گل مغربی با دارا بودن اسیدهای چرب داروی دیگری است که استفاده از آن به عنوان درمان گیاهی كيست سينه در زنان می تواند به شما کمک بسیاری نماید.

کیست کمپلکس چیست


نقش تغذیه در درمان کیست سینه چیست؟

برای بهبود سریع تر این عارضه می بایست از یک برنامه غذایی کم چرب و سرشار از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید.و با افزودن مواد غذایی زیر به برنامه غذایی خود علاوه بر درمان این عارضه سلامتی خود را تضمین نمایید :

  1. مصرف مواد غذایی غنی از ید
  2. روغن زیتون
  3. کاهش مصرف چای ، قهوه،نوشابه و کاکائو
  4. کاهش مصرف نمک و ادویه ها مانند فلفل
  5. ماهی های چرب
  6. خودداری از استعمال سیگار و سایر دخانیات

درمان کیست سینه با طب سنتی


درمان فیبروکیستیک سینه در طب سنتی

درمان کیست سینه در طب سنتی شامل پرهیز غذایی و عدم مصرف مواد غذایی زیر می باشد:

❌گریپ فروت

رازیانه

تخم کتان

❌فست فودها

❌ انواع سس ها

❌ ماکارونی

❌پرهیز از تند تندخوردن و نجوییدن غذا

❌گل کلم

❌بستنی و فالوده

❌سیب زمینی و چیپس سیب زمینی


نتیجه گیری

کیست های سینه ضایعات خوش خیم غیر سرطانی می باشند که در دو نوع ساده و یا کمپلس و کوچک و درشت مشاهده می شوند .این کیست ها نرم و متحرک بوده و عموما به دلیل تغییرات هورمونی به وجود می آیند .برای پیشگیری از این عارضه رعایت دستورات زیر ضروری می باشد :

  1. مثبت اندیش باشید و سطح استرس روزانه تان را کاهش دهید .
  2. از سوتین مناسب استفاده کنید.
  3. از انجام ورزش هایی نظیر شنا، ایروبیک، پیاده روی و دوچرخه سواری غافل نشوید.
  4. وزن خود را کنترل کرده و در صورت وجود اضافه وزن آن را کاهش دهید .
  5. از مصرف مواد غذایی پر نمک و چرب حتی الامکان خودداری نمایید .
  6. در صورت وجود سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه از 20 سالگی به بعد سونوگرافی سینه را هر سال انجام دهید .
  7. از انجام معاینات سینه در منزل غافل نشده و در صورت مشکوک شدن به توده ای سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  8. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بند 7 مطالعه مقاله پیشین سلامت وب به نام با معاینه سینه های خود در منزل از سرطان سینه پیشگیری کنید را به شما توصیه می کنیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *