علت پارکینسون چیست؟ +روش های طبی و خانگی درمان پارکینسون

بیماری پارکینسون چیست؟، چه اثراتی بر روی مغز دارد و چگونه بر بدن تاثیر می گذارد ؟این ها نمونه سوالاتی هستند که وقتی نام پارکینسون به گوشمان می خورد برایمان پیش می آید ولی اما به راستی پارکینسون چیست؟ پارکینسون نام یک بیماری است که بر قسمت کنترل کننده بدن  در مغز شما تاثیر می گذارد. سیر پیشرفت این عارضه می تواند به صورت تدریجی باشد و با گذشت زمان  اثرات آن موجب بروز تغییراتی بر روی راه رفتن، صحبت کردن، خوابیدن و فکر کردن فرد شود .برای آشنایی بیشتر با این بیماری و دریافت پاسخ سوالات ذکر شده با سلامت وب امروز همراه شوید تا اطلاعات جدید و کاملی را در مورد این بیماری کسب نمایید.

علت پارکینسون چیست؟

علت پارکینسون چیست و پارکینسون (Parkinson’s Disease) یا PD با مغز چه می کند ؟منطقه ای به نام  substantia nigra در مغز ما وجود دارد که بعضی از سلول های آن به نام نرون ها دوپامین( یک ماده شیمیایی است که پیام هایی را در اطراف مغز شما حمل می کند. ) ترشح می کنند .در زمان بروز پارکینسون سلول های مترشح دوپامین رو به زوال رفته و شروع به مردن می کنند .این سلول های هیچ جایگزینی ندارند در نتیجه با کاهش سطح دوپامین مغز فرد مبتلا نمی تواند پیام های دریافتی را کنترل نموده و پاسخ مناسبی را ارسال نماید .با پیشرفت این بیماری علایم این بیماری آشکار می گردد .اگرچه علت پارکینسون ناشناخته است، اما به نظر می رسد عوامل متعددی از جمله: ژن ها و عوامل وراثتی ،محرک های محیطی قرار گرفتن در معرض سموم و آفت کش ها و وجود برخی ترکیبات در مغز می تواند علت پارکینسون به شمار آید .

بیماری پارکینسون خفیف


بررسی اجمالی پارکینسون

پارکینسون یک اختلال پیشرفته سیستم عصبی است که بر جنبش و تکان های بدن تاثیر می گذارد. علائم شروعاین بیماری تدریجی بوده و گاهی اوقات با یک لرزش ناگهانی قابل توجه تنها با یک دست شروع می شوند.لرزش شایع ترین علامت این بیماری است و در نهایت سفتی و اختلالات حرکتی پیامدهای دیگر ابتلا به این بیماری می باشند .اگر چه با تشخیص به موقع می توان علایم این بیماری را کنترل کرده و بهبود یافت اما بهتر است بدانید بیماری پارکینسون غیر قابل درمان است و تنها داروها می توانند علائم شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.


علائم و نشانه های بیماری پارکینسون

علایم و نشانه های پارکینسون می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. علائم اولیه ممکن است خفیف و بسیار ضعیف باشند. نشانه ها اغلب در یک طرف بدن شما شروع می شوند و معمولا در آن سمت بدتر می شوند حتی پس از اینکه علائم هر دو طرف بدن را تحت تاثیر قرار داد.شایع ترین علائم و نشانه های پارکینسون  عبارتند از:

  1. لرزش :لرزش یا تکان دادن، اغلب در دست یا انگشتانتان، شروع می شود. دست شما ممکن است هنگامی که در حال استراحت هستیدبلرزد .
  2. سفتی عضلات:در برخی مواقع سفتی عضلات و محدودیت های حرکتی وابسته به آن با بیماری روماتیسم اشتباه گرفته می شوند اما سفتی عضلات در این بیماری حرکت اندام را محدود تر نموده و در برخی مواقه راه رفتن را برای شما مشکل می نمایند.
  3. اختلال در وضعیت و تعادل
  4. از دست دادن توانایی انجام حرکات خودکار بدن مانند لبخند زدن،چشمک زدن و …
  5. تغییرات گفتاری و نوشتاری

بیماری پارکینسون در جوانان


عوامل افزایش خطر ابتلا به پارکینسون

عوامل افزایش خطر برای ابتلا به بیماری پارکینسون عبارتند از:

  • افزایش سن : جوانان به ندرت بیماری پارکینسون را تجربه می کنند بنابراین نمود بیماری پارکینسون در جوانان کمتر است .علایم این بیماری معمولا در میان سالی یا کهنسالی شروع می شود و با افزایش سن ریسک ابتلا به آن افزایش می یابد.
  • وراثت :پارکینسون ارثی است؟ بله داشتن یک فرد نزدیک با بیماری پارکینسون، شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
  • جنسیت: مردان بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند.
  • قرار گرفتن در معرض سموم :قرار گرفتن در معرض علف کش ها و آفت کش ها ممکن است خطر بیماری پارکینسون را کمی افزایش دهد.
  • استعمال دخانیات

تشخیص پارکینسون

هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود ندارد. پزشک شما (متخصص مغز و اعصاب) بیماری پارکینسون خفیف یا شدید را براساس تاریخچه و سوابق پزشکی، بررسی علائم بالینی شما و معاینه عصبی و جسمی تشخیص می دهد.همچنین پزشک شما ممکن است با انجام تست های عصبی ،ام آر آی یا سی تی اسکن وجود یا عدم وجود این بیماری در شما را تشخیص دهد .

درمان پارکینسون


درمان پارکینسون

با توجه به این که در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای درمان پارکینسون شناخته نشده است اما پزشکان به وسیله داروها می توانند تا حدودی علایم این بیماری را کنترل نموده و سیر پیشرفت بیماری را تحت کنترل در آورند .متداول ترین داروهای پارکینسون و روش های درمان پارکینسون عبارتند از:

  1.  لوودوپا (Levodopa) یا اِل-دوپا (L-dopa)
  2. روپینیرول (ropinirole)
  3. پرامیپکسول (pramipexole)
  4. امنتادین
  5. تحریک عمقی مغز
  6. جراحی

داروی پارکینسون


عوارض جانبی ناشی از ابتلا به پارکینسون

عوارض جانبی بیماری پارکینسون اغلب همراه با این دسته از مشکلات است که این مشکلات می توانند تا حدودی قابل درمان باشند.این عوارض عبارتند از :

  1. مشکلات فکر کردن و مشکلات شناختی (دمانس)
  2. افسردگی و تغییرات عاطفی
  3. تغییرات احساسی
  4. اختلال در بلع و غذاخوردن
  5. اختلالات خواب
  6. مشکلات مثانه
  7. یبوست
  8. تغییرات فشار خون
  9. اختلال جنسی
  10. خستگی
  11. اختلال بویایی

آیا پارکینسون کشنده است ؟

آیا پارکینسون کشنده است ؟ این بیماری در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد اما خوشبختانه به وسیله داروها می توان سیر پیشرفت این بیماری را کنترل نموده و از عوارض جدی تر و مرگ و میر زوودتر از موعد جلوگیری نمود .طول عمر بیماران پارکینسون در صورت رعایت کلیه اصول تجویز شده توسط پزشکشان مشابه افراد معمولی بوده و در نهایت عاقبت بیماری پارکینسون چیزی جز ملاحظات جدی در برنامه زندگی و رعایت دستورات ارائه شده برای بهبود علایم نمی باشد .


چگونه از ابتلا به پارکینسون پیشگیری نماییم ؟

از آنجا که علت پارکینسون ناشناخته است، راه های اثبات شده برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری نیز به صورت یک رمز و راز باقی مانده است.برخی تحقیقات نشان داده اند که تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی مانند تغییرات تغذیه ای و ورزشی می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر و سودمند تلقی شود .با هم این تغییرات را مرور می کنیم:


1- نوشیدن کافئین

نوشیدن یک فنجان قهوه تلخ یا کم شکر یا مصرف شکلات تلخ می تواند در بهبود عملکرد مغز و تامین سلامت مغز و روان شما اثرات سودمندی به همراه داشته باشد .از مصرف نوشابه ها به علت برخورداری از شکر بسیار بالا خودداری کنید.

علت پارکینسون


2- چای سبز

نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز علاوه بر قهوه در پیشگیری از ابتلا به این بیماری سودمند است .چای سبز با دارا بودن ترکیباتی به نام polyphenols و خواص آنتی اکسیدانی در حذف اثرات مضر رادیکال های آزاد از مغز اثرات سودمندی دارد.

پارکینسون ارثی است؟


3-فلفل دلمه

خوردن بیشتر فلفل دلمه علی الخصوص رنگی قرمز، سبز، زرد و نارنجی ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهد. فلفل را به وعده های غذایی روزانه اضافه کنید و یا آنها را به عنوان میان وعده ها استفاده کنید ، هر دو آنها می توانند به شما در کنار پارکینسون در کنار سایر گزینه های غذایی و شیوه زندگی کمک کنند.

آیا پارکینسون کشنده است


4-سبزیجات برگ سبز

مصرف سبزیجات تازه و خام و برگ سبز ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهد. این به این دلیل است که سطح پایین فولات ویتامین B که اسید فولیک نیز نامیده می شود ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.بنابراین شما به راحتی می توانید اسید فولیک را با مصرف بسیاری از سبزیجات در رژیم غذایی خود دریافت کنید. برخی از بهترین منابع فولات عبارتند از: اسفناج ، کاهو ،مارچوبه ، بامیه و کلم

نام دیگر بیماری پارکینسون


5-افزایش مصرف آنتی اکسیدان

استرس اکسیداتیو که ناشی از اثر مخرب رادیکال های آزاد در بدن است، ممکن است به پارکینسون کمک کند. از بین بردن رادیکال های آزاد با خوردن غذاهایی با مقدار زیادی آنتی اکسیدان ها نیز ممکن است به جلوگیری از پارکینسون کمک کند. برخی از منابع عالی آنتی اکسیدان ها عبارتند از: آرتیشو، سیب زمینی ،توت ها ،گلابی ، تخم مرغ ، گردو و یا مصرف مکمل های حاوی ویتامین ای و ث

طول عمر بیماران پارکینسون


6-مصرف آهن را محدود کن

خوردن آهن برای حفظ سلامت بسیار مهم است، اما مهم آن است که آن را در سطح توصیه شده مصرف کنید.مصرف آهن بیش از حد می تواند به degeneration سلول های مغز که اغلب در بیماران پارکینسون یافت می شود کمک کند.

بیماران پارکینسون


7-کاهش مصرف منگنز

همانند آهن، مصرف بیش از حد منگنز می تواند منجر به استرس اکسیداتیو شود که می تواند به پارکینسون کمک کند. اطمینان حاصل کنید که حاشیه مصرف کافی از منگنز را برای جلوگیری از پارکینسون استفاده کنید . منابع منگنز عبارتند از آجیل، حبوبات، دانه ها، چای، دانه های کامل و سبزیجات سبز برگ.

عوارض پارکینسون


8-اجتناب از آفت کش ها

قرار گرفتن در معرض آفت کش ها، حشره کش ها و علف کش ها ممکن است خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش دهد. این ترکیبات می توانند عملکرد مشابهی را به عنوان پارکینسون در مغز شبیه سازی کنند.بنابراین از قرار گرفتن در برابر هر گونه آفت کش تا حد ممکن خودداری کنید.

9 5


9-ورزش کنید

اگر چه ورزش کردن به هیچ وجه راه حل دائمی برای کاهش اثرات PD نیست، اما مطالعات نشان داده است که سفتی عضلات و بهبود تحرک و تعادل در اثر انجام منظم تمرین های هوازی که نیازمند بیومکانیک خوب، حرکات، چرخش و حرکات ریتمیک است، کاهش می یابد.انواع ورزش هایی که می توانند به شما در این زمینه کمک کنند عبارتند از : یوگا ،تایچی ،ایروبیک ،والیبال و تنیس


علل ایجاد کننده و درمان پارکینسون با طب بوعلی سینا

ابوعلی سینا پزشک و حکیم پر آوازه ایرانی عوامل ایجاد یا تشدید کننده این بیماری را اختلال در عملکرد یاخته های عصبی ،عدم تعادل میزان دو ماده ی شیمیایی مغز (دوپامین و استیل کولین )،قرص های جلوگیری از بارداری ،یبوست،کنسرو،گوشت قرمز،تابش زیاد آفتاب،سویای خام،دخانیات،مارچوبه،لوبیا،افت قند،جوش شیرین،سوسیس،کالباس،افزایش سودا،باربیتورات،آنتی هیستامین ها،پرخوری،اختلال در سیستم سمپاتیک عنوان نموده اند و برای درمان آن مصرف ویتامین ای،یک لیوان شیر +عسل+یک قرص مخمر+مصرف زیاد میوه رسیده (به ویژه مرکبات،سیب،زرد آلو و انگور سیاه )،چای قارچ کومبوجا،تمرین پیاده روی خط راست،فندق،گردو،سالاد«فلفل سبز شیرین +روغن زیتون+ریحان+جوانه گندم+کاهو+جعفری +سیر+پیاز +کلم+آب لیموی تازه »با تخم مرغ آب پز ،قهوه تلخ (بدون شکر )،کم خوری ،منضج سودا و بلغم غلیظ و خوراکی های دافع سودا را به این بیماران پیشنهاد کرده اند .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top