درمان سرماخوردگی

سرماخوردگی چیست؟+درمان گیاهی سرماخوردگی

همه ما بارها و بارها تجربه یک سرماخوردگی ساده یا شدید را داشته ایم و در بیشتر مواقع ،افراد از ترس آمپول از مراجعه به پزشک خودداری نموده و با استفاده از داروهای گیاهی و متدهای طب سنتی این عارضه را درمان نموده اند .اگر چه این بیماری ارمغان فصول سرد سال است اما می تواند در فصول گرم سال نیز گریبانگیرتان کند . مقاله سلامت وب امروز به بررسی علل سرماخوردگی ،علایم آن و روش های درمان آن با طب مدرن و طب سنتی پرداخته است .

سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگى یکی از بیماری های شایع و نوعی عفونت دستگاه تنفسى فوقانى است، که علایم آن آزار دهنده بوده و می تواند زندگی روزمره شما را مختل کرده و بی حوصله و عصبیتان کند.با توجه به منشاء سرماخوردگی علایم این بیماری و روش های درمان آن متفاوت می باشد.

سرماخوردگی ویروسی


احتمال سرماخوردگی در دوران کودکی و بزرگسالی

با توجه به وضعیت سیستم ایمنی بدن هر فرد احتمال ابتلا به سرماخوردگی در افراد مختلف متفاوت می باشد.احتمال ابتلا به این عارضه در افراد بزرگسال در حدود 2 تا 4 بار در سال و در کودکان زیر 7 سال 5 تا 9 بار در سال می باشد .البته بهتر است بدانید شیوع این عارضه در کودکانی که به مهد کودک می روند بیشتر از سایر کودکان است.

 


شایع ترین علایم سرماخوردگی

شایع ترین و شناخته شده ترین علایم سرماخوردگی ویروسی شامل آبریزش  بینى، گلو درد ، سرفه، آبریزش از چشم، عطسه کردن و احتقان بینى به صورت جداگانه یا کلی می باشد که عموما یک تا سه روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس سرماخوردگى نمایان می شود.پس از گذشت چند روز ممکن است علایمی از قبیل تب ،خارش گلو، کمى بدن درد یا سردرد خفیف را نیز تجربه نمایید.

علائم سرماخوردگی باکتریایی


علت سرماخوردگی چیست؟

اصلی ترین علت سرماخوردگی ورود ویروس ها به دستگاه تنفسی می باشد.تاکنون بیش از 200 نوع ویروس مولد سرماخوردگی شناخته شده است که رینو ویروس ها را به عنوان علت اصلی این بیماری عنوان کرده اند .


آیا سرماخوردگی واگیردار است؟

آیا سرماخوردگی واگیر دار است؟پاسخ این سوال مثبت بوده و بهتر است بدانید ویروس این بیماری به راحتی از راه دهان یا بینى وارد بدن مى شود، بنابراین تماس دست با شخص مبتلا به این عارضه و یا قرار گرفتن در معرض عطسه و سرفه فرد مبتلا می تواند به راحتی شما را دچار سرماخوردگی نماید.

سرماخوردگی در تابستان


چه عواملی ریسک ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می دهند؟

  • کودکان به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن
  • گذراندن بیشتر اوقات در فضاهاى دربسته در طول پاییز و زمستان
  • افزایش استرس ها و فشارهای روانی
  • ابتلا به آلرژی بینی

درمان سرماخوردگی در پنج دقیقه


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سرماخوردگى معمولاً در کمتر از یک هفته بهبود می یابد اما اگر تب بالایی داشتید و علایم این بیماری شدت یافت بهتر است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید چرا که بالا بودن دمای بدن به همراه درد بدن و ضعف شدید نشانه ای از ابتلا به آنفولانزا بوده و داشتن تب شدید به همراه تعریق و لرز با خلط رنگی نشانه ای از ابتلا به ذات الریه می باشد.

ایا سرماخوردگی واگیردار است؟


سرماخوردگی چگونه درمان می شود؟

پس از معاینه بالینی پزشک با تشخیص علت سرماخوردگی که ممکن است ویروسی یا باکتریایی باشد تجویز آنتى بیوتیک های خوراکی یا تزریقی آغاز خواهد شد.البته در سرماخوردگی های ویروسی آنتی بیوتیک ها هیچ اثری در درمان بیماری نداشته و  تجویز قرص هاى ضدسرماخوردگى،قطره و سرم شست و شوی بینی و مسکن ها تنها سبب کاهش علایم ناشی از این بیماری خواهد شد.

درمان سرماخوردگی بزرگسال


علت سرماخوردگی از دیدگاه طب ابوعلی سینا

عوامل ایجاد یا تشدید کننده این بیماری از دیدگاه ابوعلی سینا ویروس، گرمی (خوراکی های تند و شیرین)، هوای سرد، استفاده از آب سرد، غذاهای چرب و ثقیل و شور و سرخ کرده ،ادویه، خردل، سرکه، با بدن عرق کرده در معرض آب سرد یا هوای سرد قرار گرفتن، خیار شور، خرما، ارده شیره، ساندویچ، سوسیس، کالباس، پیتزا، قارچ، کله پاچه، سالاد الویه، املت، کمبود «پتاسیم – ویتامین ث»، رب (خنثی کننده ی اثر پیاز در غذا – باعث آلرژی ها) می باشد.


درمان سرماخوردگی با طب ابوعلی سینا

برای درمان گیاهی سرماخوردگی به روش ابوعلی سینا مصرف گیاهان طبیعی دارای آنتی بیوتیک و پنی سیلین، غذاهای مایع، سبک و مقوی، یک لیوان شیر خنک + 3 قطره آب لیموترش، آب لیموشیرین (روزی یک لیتر)، هر روز یک قرص مخمر آبجو،  میوه یا آب سیب قرمز (روزی یک کیلو گرم)، جوشانده ی «آویشن (5) + کاسنی (4) + گل بنفشه (6) + برگ مریم گلی (3) + تخم یونجه (7) +  تخم ترب (7) + رازیانه (6) + گزنه (5)» (همگی بر حسب گرم) با عسل، خیسانده ی  شلتوک برنج + عسل، آش شلغم با سیر و پیاز فراوان و کمی فلفل سیاه یا قرمز (برای جذب رطوبت بدن)، سوپ «هویج + گشنیز + کمی ترخون + جعفری + سیر + پیاز + گوجه فرنگی + آب لیمو ترش»، جوشانده ی سیر در شیر (روزی سه فنجان)، تره ،دم کرده ی «ریشه شیرین بیان (2) + تیول (3) + تخم شلغم (7) + گل گاوزبان (2)» (بر حسب گرم) مفید می باشد .

همچنین می توانید برای درمان سرماخوردگی در پنج دقیقه یا درمان سریع سرماخوردگی در منزل هر دو ساعت یک بار کمی آب و نمک رقیق شده از راه بینی به حلق بکشید؛

جوشانده ی چوبک، تنتور عشقه زمینی، مرمکی + آب جوشانده مرزنجوش، سه بار غرغره ی مخلوط مرزنجوش و مریم گلی (به فواصل نیم ساعت)، جوشانده ی «پیاز + شلغم» (برای درمان سرماخوردگی اطفال)، دم کرده ی بابونه، جوشانده ی بلسان، تره،  جوشانده ی «گل گاوزبان (2) + پرسیاوشان (3) + گل زوفا (3) + گل خطمی (5) + گل پنیرک (5) + ناخنک (3) + تخم گشنیز (2) + عناب (5) + گیاه سپستان (5) + گل بابونه (3)» (بر حسب گرم) نیز برای درمان این عارضه مفید می باشد.

درمان گیاهی سرماخوردگی


عوارض سرماخوردگی

در صورت عدم درمان صحیح و به موقع این بیماری عوارض سرماخوردگی نمایان می شود .ابتلا به بیماری های زیر از مهم ترین عوارض این بیماری شناخته شده اند:

  1. عفونت حاد گوش
  2. گوش درد
  3. ترشح سبز یا زرد رنگ از بینى
  4. تب بالا
  5. سینوزیت چرکى
  6. برونشیت مزمن
  7. ذات الریه

 


چگونه از بروز سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز سرماخوردگی به نکات زیر توجه نمایید:

  1. بهداشت شخصی را رعایت نموده و مرتب دست هایتان را بشویید .
  2. از وسایل شخصی دیگران مانند لیوان استفاده نکنید.
  3. در هنگام سرفه یا عطسه دهانتان را با یک دستمال ببندید.
  4. از تماس نزدیک و طولانى مدت با فردى که سرماخورده است اجتناب کنید.
  5. از منابع غذایی ویتامین ث بیشتر استفاده کنید .
  6. با تجویز و صلاحدید پزشک از واکسن سرماخوردگی استفاده کنید.
  7. مصرف مایعاتتان را افزایش دهید .
  8. درجه حرارت و رطوبت اتاقتان را تنظیم کنید.

 

ایا سرماخوردگی واگیردار است؟

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *