گیاه زوفا و فواید درمانی آن+مضرات گل زوفا

گیاه زوفا یکی از گیاهان دارویی هم خانواده نعناع می باشد که علاوه بر داشتن خواص درمانی بی شمار اثرات دارویی شگفت انگیز آن در درمان مشکلات و بیماری های تنفسی کاملا به اثبات رسیده است .سلامت وب امروز شما را به مطالعه خواص این گیاه ارزشمند دعوت می کند .

گیاه زوفا چیست؟

گیاه زوفا با نام انگلیسی :Hyssop و نام علمی Hyssopus officinalis گیاهی دارویی و هم خانواده نعناع می باشد که به صورت خودرو رشد کرده و نام های دیگر زوفا گل پونه، زوفای یابس می باشد .این گیاه از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که نام آن در آثار تئوفراست، بقراط، دیوسکورید و … نیز عنوان شده است.در ادامه با این گیاه و خواص آن بیشتر آشنا می شوید.

نام دیگر زوفا


گیاه شناسی گیاه زوفا

گیاه زوفا درختچه ای پایا با ساقه های منشعب با ارتفاعی در حدود 60 سانتی متر است که به حالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران ، هند ،ترکیه و شوروی می روید.برگ های معطر زوفا کوچک، خط دار ، نوک تیز و سبزرنگ و گل های آن معطر، آبی و گاهی سفید و صورتی می باشد که در انتهای ساقه ظاهر می شوند .این گیاه بومی کشور فرانسه، یونان و ایتالیا بوده و بخش های مورد مصرف این گیاه شامل گل، برگ و میوه می باشد.طعم گیاه زوفا تند و طبع گیاه زوفا گرم و خشک می باشد.از گیاه زوفا به صورت دم کرده، تنتور و جوشانده استفاده می شود.

عرق زوفا برای کودکان


ترکیبات شیمیایی گیاه زوفا

گیاه زوفا دارای مقدار زیادی اسانس و ترکیبات شیمایی از قبیل مواد تلخ ، رزمارینیک اسید ،کامفور، پینوکامفون ،بتاپینن، فلاونوئید، هیسوپین (ماده گلیکوزیدی با واکنش خنثی)، تانن، رزین و ترپن هایی مانند ماروبین می باشد. ترکیب ماروبین یکی از ترکیبات مهم در صنعت داروسازی برای تهیه انواع شربت ها و دارو های خلط آور مورد استفاده در درمان سرماخوردگی است.

خواص درمانی گیاه زوفا

در ادامه می توانید مهم ترین خواص درمانی گیاه زوفا را مطالعه بفرمایید :
  1. گیاه زوفا برای درمان افسردگی و بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری صرع بسیار مفید است.
  2. خواص زوفا برای پوست شامل درمان سوختگی ها،زخم ها و تبخال و رفع چین و چروک می باشد.
  3. درمان شکستگی های استخوانی به راحتی با این گیاه امکان پذیر است.
  4. تقویت معده و درمان نفخ شکم از دیگر مزیت های این گیاه دارویی شگفت انگیز است.
  5. باعث افزایش اشتها می گردد.
  6. در درمان کم خونی سودمند است.
  7. در زمان های گذشته از گیاه زوفا برای سقط جنین استفاده می نموده اند.
  8. استفاده از زوفا برای ریه بسیار مفید بوده و به علت وجود رزین‌ ها، تانن، هیسوپین و فلاوونوئیدها در این گیاه زوفا در بهبود عملکرد سیستم تنفسی و درمان عفونت‌ های تنفسی، آسم و برونشیت بسیار موثر است.
  9. با زوفا می توانید دمای بدن را کاهش داده و تب را قطع نمایید.
  10. این گیاه با دارا بودن خواص ضد قارچی و باکتریایی در درمان انگل های روده و معده بسیار مفید است.
  11. در نهایت بهتر است بدانید زوفا از لحاظ درمانی برای درمان بیماری ها و عوارضی از قبیل عفونت های ریوی، شن و سنگ کلیه، آسم، کرم‌ های انگلی، سرفه و ناراحتی سینه مثل برونشیت و غیره مورد استعمال دارد.

گل زوفا خشک شده


نحوه استفاده از گیاه زوفا

نحوه استفاده از گیاه زوفا بسیار ساده است .نوشیدن دم کرده این گیاه می تواند خواص درمانی بی شماری را برای شما به ارمغان آورد .برای تهیه دم نوش زوفا یا جوشانده زوفا 50 گرم گل زوفا خشک شده و برگ زوفا خشک شده را در یک لیتر آب جوش بریزید و بمدت 15 دقیقه دم نمایید . میزان مصرف آن یک فنجان سه بار در روز می باشد.برای استفاده از تنتور گیاه زوفا نیز 5-10 قطره از آن را با آب مخلوط کرده و سه بار در روز مصرف کنید.توجه داشته باشید که مخلوط کردن دم نوش زوفا با عسل و گیاه سداب بهترین راه درمان مشکلات تنفسی است.

طبع گیاه زوفا


روغن گیاه زوفا

روغن زوفا روغنی گیاهی است که از گیاه زوفا استخراج می شود و دارای بویی شبیه کافور می باشد.این روغن از تقطیر برگ ها و ساقه های این گیاه به دست می آید و بسیاری از خواص درمانی ذکر شده در روغن این گیاه نیز نهفته است.

خواص زوفا برای پوست


عرق زوفا

عرق گیاه زوفا نیز همانند خود گیاه دارای خواص متعددی مانند درمان ضعف معده ، ضد سرماخوردگی و سرفه ،خلط آور و رافع عفونت های ریوی می باشد.برای استفاده از مزایای درمانی این محصول گیاهی قبل از هر غذا یک استکان از آن را میل نمایید.

مضرات گل زوفا


مضرات گیاه زوفا

مهم ترین مضرات گیاه زوفا شامل موارد زیر می باشد:

  1. استفاده بیش از حد زوفا برای کبد ضرر داشته و سبب مسمومیت خواهد شد.
  2. اثرات این گیاه در سقط جنین کاملا به اثبات رسیده است فلذا مصرف آن در دوران بارداری ممنوع می باشد.
  3. افراد دارای فشار خون بالا و کودکان زیر 5 سال می بایست از مصرف این گیاه خودداری نمایند.
  4. افرادی که از داروهای ضد صرع و ضد افسردگی استفاده می کنند
  5. قبل از مصرف این گیاه در مورد مصرف زوفا با پزشک خود مشورت نمایند .

                         زوفا برای ریه          

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *