خرفه رابشناسید تا از خواص سودمند آن آگاه شوید

 خرفه سبزی برگ دار و مفیدی در طب سنتی می باشد طعم این سبزی مشابه اسفناج و شاهی ترش و شور بوده طبع آن سرد و تر  و به صورت خام یا پخته مصرف می شود.این سبزی در دسته سبزی خوردن قرار می گیرد و حاوی ویتامین ها ئ منابع معدنی سودمند برای تامین سلامتی بدن می باشد.برای آشنایی بیشتر با خواص این سبزی مفید این مقاله را بخوانید.

ارزش تغذیه ای خرفه

سبزی خرفه حاوی ویتامین هایی نظیر ویتامین A،C،B۱، B۲، B۳ و مواد معدنی نظیر منیزیم ،منگنز ،پتاسیم ،آهن ،کلسیم ،مس ،فولات و فسفر است .

خرفه سبزی بسیار کم کالی بوده و با مصرف 100 گم از آن فقط با ۱۶ کالری دریافت می‌کنید.

ارزش تغذیه ای خرفه

خرفه منبع غنی از  اسیدهای چرب امگا ۳

بدن ما قادر به تولید اسیدهای چرب امگا 3نمی باشد

و این ترکیب را باید از طریق مصرف مواد غذایی تامین نماییم .

یکی از سبزیجات حاوی امگا3 خرفه می باشد .

اسیدهای چرب موجود در خرفه به دو شکل ALA و EPA دیده می شود

و میزان  ALA موجود در خرفه  ۵ تا ۷ برابر اسفناج می باشد.

خواص درمانی خرفه

  • خرفه به علت داشتن ویتامین ث خواص آنتی اکسیدانی داشته و در زیبایی و سلامت پوست و عضلات ماده مفیدی به حساب می آید.
  • ویتامین آ موجود در خرفه بینایی را تقویت کرده و در سلامت چشم موثر است.
  • خرفه با دارا بودن  آنتی اکسیدان گلوتاتیون  از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت کرده و ملاتونین موجود در خرفه به هورمون تنظیم کننده  خواب کمک می کند.
  • خرفه با سنتزآنتی اکسیدانی به نام  بتالائین‌ از تجمع کلسترول بد در بدن جلوگیری کرده و ریسک ابتلا به چاقی و حملات قلبی را کاهش می دهد .
  •  پتاسیم موجود در خرفه  به تنظیم فشار خون کمک کرده و خطر سکته مغزی و قلبی  را کاهش می‌دهد .
  • وجود مقادیر فراوانی از منیزیم در این سبزی از بدن در برابر بیماری‌ های قلبی و دیابت نوع ۲ محافظت می کند.

خرفه و خواص درمانی

مصرف خرفه در چه افرادی ممنوع است؟

مصرف خرفه به علت داشتن مقادیر فراوانی از  اکسالیت برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند ممنوع بوده

و در صورت استفاده خرفه با ماست میزان اکسالیت موجود در آن به طرز قابل توجهی کاهش می یابد .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *