گیاه صبر زرد در طب اسلامی+آیا صبر زرد همان آلوئه ورا است؟

یکی از گیاهان دارویی معجزه گر گیاه صبر زرد است که دارای برگ های گوشت دار بوده و محتوی شیرابه می باشد .این گیاه دارویی بسیار با ارزش علاوه بر زیبایی پوست و مو در درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها نیز کاربرد گسترده ای دارد و استفاده از آن می تواند شما را از دکتر بی نیاز کند .در سلامت وب امروز به معرفی گیاه صبر زرد و بررسی خواص درمانی این گیاه شگفت انگیز پرداخته ایم .

گیاه صبر زرد چیست؟

گیاه صبر زرد یا آلوئه ورا  (ALOE VERA) یکی از گیاهان دارویی بسیار با ارزش است که به عنوان گیاه جادوانگی شناخته می شود .آیا صبر زرد همان آلوئه ورا است؟ بله درست حدس زدید این گیاه بیشتر به نام آلوئه ورا شناخته می شود و علت نامگذاری آن به این نام به علت طعم تند و تیز و تلخ این گیاه می باشد .نام های دیگر گیاه صبر زرد شامل زنبق بیابانی یا صحرایی و یا گیاه ملکه می باشد .

خوآص صبر زرد


مشخصات ظاهری گیاه صبر زرد

گیاه صبر زرد گیاهی متعلق به تیره سوسنی ها و مشابه کاکتوس با ارتفاعی در حدود 80 تا 100 سانتی متر می باشد که از طریق پاجوش تکثیر می شود.این گیاه فاقد ساقه بوده و دارای برگ های دراز با ارتفاعی در حدود 30 سانتیمتر و گل هایی به رنگ زرد می باشد.برگ های این گیاه پس از بریده شدن دارای ژل سفید رنگ و شفافی بوده که اثر دارویی خارق‌ العاده‌ای دارد.طبع گیاه صبر زرد گرم و خشک بوده و این گیاه در مناطق گرم و خشک کشور و آفریقا رشد می کند.

ایا صبر زرد همان الوورا است


تاریخچه گیاه صبر زرد

تاریخچه استفاده از صبر زرد به زمان قبل از میلاد مسیح باز می گردد .ملکه مصر کلئوپاترا روزانه پوست خود را با شیرابه این گیاه ماساژ داده و برای مومیایی کردن اجساد خود نیز از این گیاه استفاده می کرده اند .پس از مصری ها یونانی‌ ها، اسپانیایی‌ها و آفریقایی‌ها به به طرق مختلف از مقاصد درمانی این گیاه استفاده می نموده اند.


ترکیبات شیمیایی گیاه صبر زرد

96 درصد صبر زرد از آب تشکیل شده است و 4 درصد باقیمانده این گیاه حاوی ترکیبات شگفت آوری است که کمتر کسی از آن مطلع است .پلی ساکاریدهای مفید،ترکیبات آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان هایی از قبیل ویتامین‌ های آ،ث، ای،انواع ویتامین های گروه ب  آمینو اسیدها و اسیدهای چرب ضروری به همراه عناصر معدنی از قبیل کلسیم ،پتاسیم، کروم، منیزیم ، منگنز و روی در این گیاه به وفور یافت می شود.همچنین موادی مانند آلوئین فامودین ، آنترا کیون ،ایزوباربالوئین نیز در شیرابه یا صمغ این گیاه موجود می باشد.


خواص دارویی گیاه صبر زرد

گیاه صبر زرد خواص درمانی متعددی دارد که در ادامه سلامت وب امروز به معرفی آن ها می پردازیم:

صبر زرد در طب اسلامی


1.تسهیل فرایند گوارش

یکی از خواص بی نظیر صبر زرد کمک به هضم غذا و درمان بیماری های گوارشی است .صبر زرد در طب اسلامی به عنوان ملین مورد استفاده قرار می گیرد و آنتی اکسیدان های موجود در آن در رفع مشکلات دستگاه گوارش و درمان بیماری هایی مانند بیماری کولیت روده،یبوست ، بیماری بواسیر و …اثر بسزایی دارند.


2.افزایش ایمنی بدن

آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر بوده و در نتیجه این گیاه در درمان انواع التهاب ها و سرطان ها مفید می باشد .مصرف این گیاه اثرات مخرب رادیکال های آزاد را خنثی نموده و روند سلامتی بدن را تضمین می کند.


3.مفید برای پوست

خواص صبر زرد برای پوست صورت شامل درمان انواع زخم ها و سوختگی ها می باشد .صبر زرد می تواند پوست را نرم و لطیف نموده و در کاهش التهابات پوستی و زیبایی پوست تاثیر بسزایی داشته باشد.

خواص صبر زرد برای پوست صورت


4.لاغری و کاهش وزن

خواص صبر زرد برای لاغری را نیز نباید از نظر دور داشت .این گیاه با تحریک متابولیسم سوخت و ساز بدن را افزایش داده و از طریق کالری سوزی بیشتر در لاغری و کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد .


5.کاهش فشار خون

برای درمان فشار خون بالا می توانید از خواص صبر زرد استفاده کنید .برای درمان فشار خون بالا 15 گرم پودر صبر زرد را با 20 گرم پودر حنا و آب مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را به کف پاها بمالید تا اثرات معجزه آور این گیاه را درمان فشار خون بالا مشاهده کنید .


نحوه و میزان مصرف گیاه صبر زرد

روش تهیه صبر زرد بسیار ساده می باشد و با زدن برشی بر روی برگ ها می توان شیرابه یا صمغ این گیاه را استخراج نموده و به صورت تنتور،آب گیاه و شیره برگ ها از مزایای این گیاه استفاده نمود.برای تهیه این گیاه نیز می بایست به عطاری های معتبر و یا فروشگاه های آنلاین عرضه کننده آلوئه ورا مراجعه کنید و این گیاه را خریداری نمایید .قیمت صبر زرد بر اساس وزن این گیاه محاسبه می شود.


مضرات گیاه صبر زرد

مصرف به اندازه صبر زرد نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه بسیار مفید نیز می باشد .اما مضرات گیاه صبر زرد در اثر زیاده روی در این گیاه به وجود می آید که عبارت است از:

  1. زیاده روی در مصرف آن سبب بروز اسهال خونی خواهد شد.
  2. مصرف آن توسط زنان باردار موجب سقط جنین خواهد شد .
  3. مصرف آن در زنان شیرده سبب بروز اسهال در کودکان خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *