کنترل دیابت با استفاده از برترین مواد غذایی

با توجه به افزایش آمار مبتلایان به دیابت در جهان بهتر است بدانید ، دیابت اپیدمی جدیدی است که در سراسر جهان می تواند افراد بسیاری را مبتلا نماید .اگر چه همه ما می دانیم مصرف فراوان مواد شیرین و قندی علت اصلی دیابت به شمار می رود اما افزایش استرس روزمره و عوامل وراثتی در بروز دیابت را نمی توان نادیده گرفت .اما علت ابتلا به دیابت هر چه که باشد برای کنترل آن باید به فکر روش مناسبی بود که اصلاح برنامه غذایی و افزودن برخی مواد غذایی به برنامه غذایی روزانه یکی از راهکارهای امتحان شده برای کنترل دیابت و درمان آن می باشد .به همین دلیل موضوع امروز سلامت وب را به معرفی 16 ماده غذایی مفید برای کنترل دیابت اختصاص داده ایم .با مصرف این مواد غذایی می توانید به راحتی دیابت خود را کنترل کرده و آن را درمان نمایید.

کنترل دیابت

کنترل دیابت راهکاری درمانی به منظور کاهش اثرات سوء ناشی از ابتلا به دیابت می باشد که به طرق مختلفی قابل انجام است .ساده ترین راه کنترل دیابت و درمان دیابت استفاده از مواد غذایی است که در ادامه به صورت فهرست وار خدمتتان معرفی می گردد:

کنترل دیابت با داروهای گیاهی


1- ماهی قزل آلا

ماهی قزل آلا یکی از ماهی های چرب و سالم است که مصرف آن برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. این ماهی دارای سطح بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند EPA و DHA،می باشد.مصرف این ماهی علاوه بر محافظت از قلب در کاهش اثرات سوء ناشی از دیابت بسیار مفید است .اسیدهای چرب موجود در این ماده غذایی در محافظت از سلول هایی که رگ های خونی را احاطه کرده اند مفید بوده و به بهبود عملکرد شریان ها و کاهش التهاب در بدن کمک می کنند. مطالعات نشان می دهد مصرف ماهی دوبار در هفته علاوه بر کنترل دیابت احتمال مرگ و میر بر اثر حمله قلبی را کاهش داده و با دارا بودن پروتئین فراوان میزان متابولیسم را در بدن افزایش می دهد .

کنترل دیابت نوع 1


2- سبزیجات برگ سبز

سبزیجات برگ سبز با دارا بودن کالری بسیار پایین و املاح مغذی فراوان می تواند در کنترل دیابت سودمند باشد. اسفناج و دیگر سبزیجات برگ سبز حاوی مواد مغذی حیاتی، مواد معدنی و ویتامین C بوده و از این طریق در کاهش سطح قند خون ناشتا برای بیماران دیابتی نوع 2 یا افرادی که مبتلا به فشارخون هستند بسیار مفید است . آن ها همچنین دارای پتانسیل لازم برای کاهش نشان گرهای التهابی بوده و یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها مانند زاکسنتین و لوتئین می باشند. این آنتی اکسیدان ها در محافظت از چشم شما از آب مروارید و دژنراتیو ماکولا موثر بوده و به کاهش  عوارض دیابت کمک می کنند.

تجربه کنترل دیابت


3-دارچین

مطالعات نشان داده است مصرف دارچین ،جهت کنترل دیابت با داروهای گیاهی نتایج موثری در کاهش سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین نشان داده است. این ادویه معطر دارای خواص آنتی اکسیدانی است و می تواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2  کاهش دهد. مداومت بر مصرف دارچین می تواند سطح هموگلوبین A1c را کنترل کند چرا که این هموگلوبین سطح دیابت بلند مدت را تعیین می کند.

درمان قطعی دیابت


4- تخم مرغ

تخم مرغ غذای مورد علاقه هر فردی از کودکان تا بزرگسالان است. تخم مرغ یک منبع غنی از پروتئین است که با مصرف تخم مرغ به صورت روزانه، می توان از بیماری های قلبی جلوگیری نمود. علاوه بر این، تخم مرغ در بهبود حساسیت به انسولین، کاهش التهاب و افزایش کلسترول خوب HDL و کاهش LDL کلسترول بد و کنترل دیابت بسیار مفید است . تخم مرغ با آنتی اکسیدان هایی مانند zeaxanthin و lutein غنی می شوند و از چشم ما نیز محافظت می کنند.

راههای درمان دیابت نوع 2


5-دانه های چیا

اگر شما می خواهید سطح قند خون خود را کنترل کنید، مصرف دانه های چیا بهترین گزینه است. دانه های چیا حاوی مقدار کمی از کربوهیدرات قابل هضم و منبع غنی از فیبر هستند که از این طریق می توانند به کنترل دیابت نوع 1 افراد دیابتی کمک بسیاری نمایند. دانه های چیا در جلوگیری از افزایش وزن سالم موثر بوده و برای مدت طولانی شما را از گرسنگی دور می کنند. همچنین نشانگرهای التهابی و فشار خون را در بدن کاهش می دهند.

درمان دیابت چیست?


6-زردچوبه

زردچوبه، یک ادویه معمولی اما با خواص دارویی متعدد می باشد. تجربه کنترل دیابت نشان داده است که کرکومین، ماده فعال در زردچوبه، در کاهش قند خون، التهاب، و احتمال ابتلا به بیماری قلبی بسیار موثر است. همچنین مصرف زردچوبه سبب بهبود عملکرد کلیه در افراد دیابتی می گردد.

درمان دیابت با بامیه


7-ماست یونانی

به منظور کنترل سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، مصرف ماست یونانی می تواند مفید واقع شود و این امر به دلیل محتوای پروبیوتیکی بالای ماست یونانی می باشد. این محصول لبنی نه تنها در از دست دادن وزن موثر است ، بلکه می تواند اثرات دیابت را در افراد دیابتی نوع 2 بهبود بخشد.

118


8-آجیل

آجیل مانند فندق، بادام، پسته، بادام زمینی گردو  و …. یک میان وعده خوشمزه برای گرسنگی بعد از ظهر شما به شمار می آید. این منابع غذایی غنی از فیبر و کربوهیدرات قابل هضم می باشند. مطالعات نشان می دهد که مصرف روزانه این آجیل در کنترل دیابت و قند خون ، کاهش التهاب، کاهش سطح کلسترول LDL و سطح انسولین در بدن کمک می کند .

درمان دیابت با روش های گیاهی


9-کلم بروکلی

کلم بروکلی، یکی از سبزیجات در دسترس شامل کربوهیدرات قابل هضم و منبع غنی از منیزیم و ویتامین C می باشد .ارزش غذایی کلم بروکلی به کاهش سطح انسولین و جلوگیری از رادیکال های مضر در بدن کمک می کند.این سبزی همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند زاکسنتین و لووتیون بوده و  از بروز بیماری چشم در افراد مبتلا به دیابت جلوگیری می کند.

119


10-روغن زیتون

روغن زیتون منبع غنی از اسید اولئیک می باشد و با وجود دارا بودن این ترکیب سبب کاهش سطح تری گلیسیرید در بیماران دیابتی نوع 2 خواهد شد. مصرف این روغن نشان دهنده افزایش هورمون GLP-1 و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. روغن زیتون  یک منبع غنی از پلی فنول ها است که با دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی می تواند در کاهش التهاب ،کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول LDL تاثیر بسزایی داشته باشد.

دانلود کتاب درمان دیابت


11-دانه های کتان

برای درمان قطعی دیابت ،کنترل قند خون و بهبود سلامت قلب، مصرف دانه های کتان یک گزینه سالم است. افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند، پس از مصرف دانه های کتان به مدت 12 هفته، افزایش سطح هموگلوبین A1c را نشان می دهند. فیبر با چسبندگی بالا کمک می کند تا در بهبود سلامت روده، کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی، جلوگیری از ابتلا به لخته های خون، افزایش حساسیت به انسولین و تحریک گرسنگی برای مدت زمان طولانی کمک کند.

کنترل اثرات دیابت


12-سرکه سیب

مصرف سرکه سیب به منظور بهبود حساسیت انسولین و کاهش سطح قند خون ناشتا یک از راه های درمان دیابت نوع 2  می باشد. استفاده هم زمان سرکه سیب همراه با غذای غنی از کربوهیدرات می تواند تقریبا 20٪ سطح قند خون را کاهش دهد. مصرف دو قاشق غذاخوری از این سرکه در هنگام خواب می تواند منجر به کاهش 6 درصدی قند خون و کنترل دیابت شود.

122


13- توت فرنگی

توت فرنگی یکی از مغذی ترین میوه ها می باشد که دارای آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانین و ویتامین ث می باشد .این آنتی اکسیدان ها در کاهش سطح انسولین پس از غذا موثر بوده و سطح کلسترول را نیز کاهش می دهند. علاوه بر این، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش داده و سطح قند خون را در بیماران دیابتی نوع 2 کنترل می کند. توت فرنگی با دارا بودن مزایای ضد التهابی در بهبود سلامت قلب  نیز سودمند است.

راه های کنترل دیابت نوع 1


14-سیر

سیر یک گیاه بد بو ولی دارای مزایای درمانی بسیار فراوان است که  نه تنها باعث افزایش طعم و مزه می شود بلکه در کنترل سطح قند خون، کاهش التهاب و کلسترول LDL برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار موثر است. با مصرف سیر به صورت ناشتا می توانید علاوه بر کنترل دیابت فشار خونتان را نیز کنترل نمایید .

کاهش قند خون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top