لوبیا سبز رمز تندرستی و تناسب اندام

لوبیا سبز گیاهی شگفت انگیز است که به علت دارا بودن انواع ویتامین ها و املاح معدنی فواید بی شماری برای سلامتی ،زیبایی ،تناسب اندام و …  دارد .این سبزی در فصل بهار و تابستان عرضه شده و طرفداران بی شماری دارد .ما هم به همین مناسبت مقاله ای را راجع به معرفی این گیاه پر خاصیت و خواص درمانی آن تهیه نموده ایم و برای مطالعه و افزایش سطح اطلاعات عومی شما در اختیارتان قرار می دهیم .

لوبیا سبز چیست؟

لوبیا سبز Green bean با نام علمی: Phaseolus vulgaris یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت است که در رژیم غذایی مردمان سراسر جهان از آن استفاده می شود .این گیاه از تیره باقلاییان بوده و سایر مشخصات گیاه شناسی آن به شرح زیر می باشد:

لوبیا سبز پخته


مشخصات گیاه شناسی لوبیا سبز

لوبیا سبز گیاهی علفی و  یک ساله از خانواده باقلاییان و بقولات می باشد که ساقه های خزنده ای دارد .ارتفاع آن بین 50 سانتی متر تا 3 متر در انواع مختلف این گیاه متغیر است .ریشه این گیاه راست و دارای ریشه های فرعی فراوان بوده و برگ های این گیاه مرکب از برگچه های بیضوی نوک تیز با سطحی خشن و کرکدار است .گل های این گیاه نیزخود گشن و به رنگ سفید یا ارغوانی می باشد.میوه این گیاه نیام یا غلافی سبز رنگ است که به صورت نارس و به رنک سبز استفاده می شود .این گیاه در فصول گرم سال در تمامی مناطق کشور علی الخصوص استان گیلان و خوزستان کاشت می شود و در حال حاضر بیش از چند صد رقم لوبیا سبز در دنیا کشت می شود .طبع لوبیا سبز سرد و تر بوده و ارزش تغذیه ای آن به شرح زیر می باشد:


ارزش تغذیه ای لوبیا سبز

این سبزی به علت داشتن مقدار زیادی ویتامین B۱، A، k، C  ،فیبر و املاح معدنی هم چون پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا 3 و منگنز از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار بوده و خواص درمانی آن به شرح زیر می باشد:

عکس لوبیا سبز


خواص درمانی لوبیا سبز

این ماده خوراکی حاوی خواص ارزشمندی است که در ادامه سلامت وب امروز به معرفی آن ها می پردازیم:


1.کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی

این سبزی دارای ماده ای است که برای بیماران قلبی بسیار مفید است ولی اگر نرم و تازه نباشد هضمش بسیار مشکل و ثقیل است .آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدهای موجود در این خوراکی علاوه بر جلوگیری از بروز التهابات از لخته شدن خون و در نتیجه ابتلا به بیماری های قلب و عروق و حملات قلبی و سکته مغزی ممانعت می کنند .

خواص لوبیا سبز برای قلب


2.پیشگیری از سرطان 

وجود فیبر بسیار بالا در این ماده گیاهی مانع از بروز انواع سرطان ها علی الخصوص سرطان روده و دیگر سرطان های مربوط به دستگاه گوارش می شود .فیبر موجود در این گیاه عملکرد اندام های گوارشی را بهبود بخشیده و فرایند گوارش را تسهیل می کند و از این طریق از بروز سرطان های مربوط به دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

3.کنترل دیابت 

اگر از بیماری دیابت و نوسانات قند خون رنج می برید روی این گیاه و مزایای درمانی آن حساب کنید .شاید برایتان عجیب باشد که بدانید کالری بسیار پایین این سبزی سبب متعادل شدن سطح هورمون انسولین در خون و متعادل شدن قند خون می شود .بنابراین این گیاه می تواند فرایند پیشرفت بیماری دیابت را کنترل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کند و روند درمان این بیماری را آسان سازد .


4.تقویت قوای دفاعی بدن

آنتی اکسیدان های موجود در این ماده گیاهی به همراه فلاونوئیدها و کاروتنوئیدهای موجود در آن سبب تقویت قوای دفاعی بدن و محافظت از شما در برابر انواع بیماری ها خواهد بود .بنابراین مصرف لوبیا سبز رمز سلامتی و تندرستی شما می باشد.


5.تقویت قدرت بینایی

کاروتنوئید موجود در این سبزی عامل مهمی در تقویت قدرت بینایی و محافظت از چشمان شما در برابر خطر بیماری هایی مانند  دژنراسیون ماکولا و سایر مشکلات بینایی محسوب می شود. لوتئین و زاکسانتیین موجود در این خوراکی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از استرس اکسیداتیو داشته و از چشمان شما به خوبی مراقبت می کنند.


6.حفظ سلامت استخوان ها

وجود ویتامین ها و املاح معدنی مفید برای استخوان ها در این ماده مانند کلسیم،منیزیم،فسفر و ویتامین کا خطر بروز مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان را بسیار کاهش خواهد داد و استخوان های شما را محکم نگه خواهد داشت.

7.دستگاه گوارش سالم

با مصرف این ماده به علت دارا بودن محتوای فیبر بسیار بالا دستگاه گوارش سالمی داشته و ازخطر ابتلا به بیماری های گوارشی مانند یبوست ،هموروئید و زخم معده در امان خواهید ماند.


8.مفید برای اندام تناسلی زنانه

از خواص لوبیا سبز برای رحم نیز نمی توان به سادگی گذشت .این ماده سبب رفع گیرهای قاعدگی و درمان دیرزایی و عدم خروج جنین خواهد شد .بدین منظور لوبیا را پخته و آب آن را با مقداری قند بجوشانند و کمی از آن را بخورند و یا در داخل لگنی پر آب مخلوط با این آب بنشینند تا جنین مرده یا زنده به سهولت خارج شود.این دستور برای درد کلیه و کمر هم مفید بوده و در درمان خارش و سودا هم نافع است.همچنین داشتن فولات  برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید بوده و مصرف آن توسط زنان باردارمی تواند از نقایص جنینی جلوگیری نماید .

خواص لوبیا سبز


9.افزایش شیر مادر

مصرف لوبیا سبز در شیردهی نیز مفید بوده و سبب افزایش شیر مادر خواهد شد و ویتامین های این ماده به راحتی از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شده و بدن او را قوی و رشد بدنی او را تسریع خواهد کرد .


10.کاهنده وزن

شما می توانید از خواص لوبیا سبز برای لاغری نیز استفاده کنید چرا که کالری لوبیا سبز آب پز در هر 100 گرم  تنها  31 کالری، 7 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 3 گرم قند و2 گرم پروتئین بوده و بدون چربی می باشد.

خواص لوبیا سبز برای لاغری


نحوه استفاده از لوبیا سبز

شما می توانید از این سبزی پر خاصیت به صورت خام یا آب پز استفاده کنید .لوبیا پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با استفاده از لوبیا پخته تهیه می شود .خوراک لوبیا ،ترشی و سالاد نیز گزینه های دیگری برای استفاده از این سبزی بوده و برای دورچین غذاهای گوشتی خود نیز می توانید از این سبزی استفاده کنید .


خرید لوبیا سبز

در هنگام خرید لوبیا سبز لوبیاهای سبز، جوان ، آبدار ، ترد و شکننده  را انتخاب کنید و از مصرف لوبیاهای تیره رنگ و چروکیده خودداری کیند .شما به راحتی می توانید این سبزی را برای استفاده در فصول سرد سال فریز کرده و در فریزر قرار دهید .


مضرات لوبیا سبز

  1. مهم ترین مضرات لوبیا سبز بدین علت است که این ماده دیر هضم،نفخ آور و مولد خلط غلیظ است و گاه باعث استفراغ می گردد .جهت خنثی نمودن اثر آن خوردن خردل ،فلفل،دارچین به همراه آن نافع است .
  2. مصرف این ماده توسط افرادی که از داروهای خونی مانند کومادین یا وارفارین مصرف می کنند باید با احتیاط صورت پذیرد .
  3. این ماده دارای اگزالات است که ممکن است باعث ایجاد سنگ در دستگاه ادراری شود.

 

 

 

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *