هلو میوه ای نکو برای سلامتی و زیبایی

 

یکی از میوه های خوشمزه و آبدار فصل تابستان میوه ای به نام هلوست که طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است .این میوه به علت دارا بودن ویتامین های فراوان ارزش غذایی بی شماری داشته و مصرف آن برای سلامتی و زیبایی بسیار سودمند است .در سلامت وب امروز شما را با این میوه خوشمزه و مهمترین خواص درمانی آن در طب سنتی آشنا می کنیم.

هلو چیست؟

هلو Peach  با نام علمی: Prunus Persica  یا آلوی ایرانی یکی از خوشمزه ترین،معطرترین و آبدارترین میوه های تابستانی است که دارای پوستی مخملین ،گوشتی زرد یا نسبتا سفید ، هسته ای سخت و طعمی نسبتا ترش و شیرین می باشد .بر اساس چسبیدن گوشت به هسته این میوه به دو نوع هسته جدا و هسته چسب تقسیم می شود .طبع هلو سرد و ترمی باشد.از مهم‌ ترین ارقام هلو هلوى مشهدی، هلوى حاجى کاظمى و هلوى انجیرى را می توان نام برد.
طبع هلو

تفاوت هلو با شلیل

شلیل یکی از انواع هلو می باشد که دارای ژن مغلوبی می باشد و میوه های بدون کرک تولید می کند.بنابراین مهم ترین تفاوت هلو با شلیل در عدم کرکدار بودن شلیل فکم آب بودن آن و هسته چسبیده بودن آن می باشد.
شفتالو نیز یکی از میوه های هم خانواده این میوه است که طعمی شیرین تر از این میوه داشته و دارای کرک کمتر و رنگی متفاوت تر از این میوه می باشد . 

ارزش تغذیه ای هلو

مهم ترین ویتامین های هلو و املاح معدنی موجود در آن را می توانید در جدول ارزش تغذیه ای زیر مشاهده نمایید:

جدول ارزش غذایی و خواص هلو
 مواد و محتویات مقدار در 100 گرم 
 انرژی 39 کیلو کالری 
 چربی 0/25 گرم 
 پروتئین 5/36 گرم 
 کربوهیدرات 9/54 گرم 
 قند 8/4 گرم 
 فیبر 1/5 گرم 
 سدیم 0 میلی گرم 
 پتاسیم 190 میلی گرم 
 کلسیم 6 میلی گرم 
 فسفر 20 میلی گرم 
 آهن 0/25 میلی گرم 
 منیزیم 9 میلی گرم 
 منگنز 0/06 میلی گرم 
نیاسین 0/806 میلی گم 
 ویتامین آ 326 واحد
 ویتامین کا 2/6 میکرو گرم 

 


خواص درمانی هلو

بر اساس آمارهای منتشر شده این میوه به علت داشتن طعم و مزه عالی از پر طرفدارترین میوه ها  در کل جهان شناخته شده است .این میوه درختی زیبا در عین قشنگی و لطافت دارای خواص درمانی بی‌شمار و موارد استفاده زیادی می‌باشد که در ادامه سلامت وب امروز به معرفی این خواص می پردازیم:

انواع هلو


1.درمان کننده مشکلات کبد

این میوه دارای املاح معدنی هم چون  آهن و برم است لذا برای کبد بسیار نافع است و چهره را می‌گشاید و خوش‌ رنگ می‌کند.در نتیجه مصرف آن می تواند لک هایی را که بر اثر مشکلات کبدی در صورت به وجود آمده اند را برطرف نماید .با مصرف این میوه می توانید بیماری کبد چرب و سایر نارسایی های کبدی را به آسانی درمان نمایید.


2.زیبایی پوست

این میوه به عنوان برترین ماسک زیبایی پوست شناخته شده است .مصرف این میوه به صورت خوراکی و موضعی می تواند  چهره را گلگون و سرخ و سفید می‌کند برای این کار بهتر است از هلوهای پاک نکرده و دست نخورده که دارای کرک می‌باشد استفاده کرد این کرک‌ها پوست را تحریک و به زیبائی چهره می‌افزایند.


3.درمان صدا در گوش

کسانی که دچار وز وز در گوش می‌شوند اگر روغن مغز هسته هلو در گوش بچکانند بر طرف می‌شود.


4.درمان زخم و سوختگی

1- ضماد کوبیده هسته و روغن سوخته مغز هلو. 2- مخلوط و مرهمی تهیه شده از کوبیده برگ هلو و جعفری مخلوط با روغن زیتون بهترین راه درمان زخم و سوختگی در طب سنتی است .


5.درمان سیاه سرفه

برای درمان این عارضه  مقدار پنجاه گرم از گل‌ های خشک هلو را در میان نیم لیتر آب جوش بریزید و بمدت پانزده دقیقه کنار بگذارید بعد آن را صاف کنید و به اندازه هم‌ وزنش شکر یا عسل به آن بیافزایید ظرف را در دیگ بن‌ماری (ظرف اصلی در داخل دیگچه بزرگ‌ تر پر از آب) بر روی آتش بگذارید آنقدر بماند تا تبدیل به شربت غلیظی شود کسانی که دچار سیاه سرفه یا هر نوع سرفه‌ های ناراحت‌ کننده‌ ای شده‌اند روزانه سه قاشق از این شربت به فاصله بخورند درمان خواهند شد.

آیا هلو نفاخ است؟


6.درمان یبوست

 1- مقدار پانزده تا سی گرم از گل‌ های خشک یا به مقدار دو یا سه گرم از گل‌ های تازه و یا به مقدار پنجاه تا شصت گرم از برگ‌ های خشک درخت هلو را در یک لیتر آب جوش به مدت حدود کمتر از یک ربع بخیسانید سپس آن را صاف و شیرین سازید و همه روزه در فاصله غذاها دو تا سه فنجان از آن بنوشید. 2- صبح ناشتا یک فنجان آب هلوی تازه یا تعدادی هلو خیس کرده با آب آن بخورید.

طرز تهیه دمکرده گل و برگ هلو برای بچه‌های دچار یبوست شده- مقدار پنجاه گرم از گل‌ های خشک هلو را میان نیم لیتر آب جوش بریزید ده دقیقه کنار بگذارید سپس صاف و شیرین سازید ظرف محتوی را دوباره در میان بن ماری بگذارید تا به ملایمت بپزد و تبدیل به شربت غلیظی گردد. حال روزی یک یا دو قاشق از این شربت را به بچه‌ها بخورانید خشکی طبع و یبوست آنها برطرف خواهد شد، دادن آب هلو به آنها نیز خوشگوار و بدون زیانست.


7.درمان اختلالات کلیه و مثانه و (نفریت) و ورم چربی کلیه

 مقدار پانزده تا سی گرم از گل‌ های خشک یا به مقدار دو تا سه گرم از گل‌ های تازه یا به مقدار پنجاه تا شصت گرم از برگ‌ های خشک درخت هلو را در یک لیتر آب جوش بریزید دوازده دقیقه بماند بعد آن را صاف و شیرین سازید روزی دو تا سه فنجان از آن به فاصله مرتب بنوشید.برای درمان قولنج کلیه نیز عمل کردن به سفارشات بالا درمان این عارضه می‌باشد از شربت گل هلو با برگ‌ های آن بنوشید درمان خواهید شد.


8.داروی ضد کرم‌ های انگل

 نوشیدن از شربت  دم‌ کرده گل و برگ‌ های هلو با استفاده از شربت غلیظ بطریق بن ماری بدست آمده از هلو، به مدت چند روز درمان کرم‌های انگل است.


9.مفید برای دیابتی ها

این میوه با وجود این که شیرین است خوردن آن برای بیماران مبتلا به دیابت (قند) زیان‌آور نیست. چرا که  ویتامین‌ های ب و ث و پوشش دارای کاروتن یعنی تولید‌ کننده ویتامین آ می‌باشد. برگه هلو خوشمزه و همان خاصیت هلو را دارد، هلوهای خراسان به علت داشتن مقدار زیادی برم مفیدترند.


آیا هلو نفاخ است؟

آیا هلو نفاخ است ؟بلی زیاده روی در مصرف هلو به علت داشتن طبع سرد باعث ایجاد نفخ شده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد خواهد نمود.

تفاوت هلو با شلیل


مضرات و زیان های احتمالی مصرف هلو 

برای جلوگیری از بروز مضرات هلو  در خوردن آن نباید افراط کرد زیرا در صورت افراط باعث اختلال در جهاز هاضمه می‌شود به علاوه مبادا از مغز و هسته آن خورده شود زیرا یکی از قوی‌ترین سم‌ها است و مسمومیت آن دیر آشکار می‌شود. بایستی بخصوص از بچه‌ها مواظب بود که مبادا از آن بخورند.همچنین بهتر است بدانید بوییدن شکوفه درخت هلو توسط زنان باردار موجب سقط جنین خواهد شد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top