گوشت قرمز یا گوشت پستاندارانی مانند گاو ،گوسفند ،بز و شتر اگر چه آهن و پروتئین بیشتری نسبت به گوشت مرغ و ماهی دارد اما می تواند زیاده روی در مصرف آن برای زنان خطرناک به شمار آید .زیاده روی در مصرف گوشت قرمز که به صورت چرخ کرده ،استیک ،قیمه ای و یا کبابی مصرف می شود می تواند سبب بروز بسیاری از بیماری ها در مردان و علی الخصوص زنان گردد .بنابراین برای آشنایی با خطرات زیاده روی در مصرف گوشت قرمز در زنان به سلامت وب امروز توجه بفرمایید . |
گوشت قرمز چیست؟
گوشت قرمز ، مانند گوشت گوساله، گوشت گاو و گوشت گوسفند یکی از منابع غذایی بسیار مهم و مغذی است که حاوی سطح بالایی از پروتئین ،آهن ،روی ،سلنیوم ،فسفر و ویتامین های گوشت قرمز شامل ویتامین های گروه ب مانند ب12 ب3 می باشد. تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف دو بار یا بیشتر گوشت قرمز در هفته می تواند سلامتی زنان را تهدید نماید .بنابراین برای اطلاع از تهدیدات گوشت قرمز برای سلامتی زنان به ادامه مطلب سلامت وب امروز توجه بفرمایید.
1-آندومتریوز
آندومتریوز یکی از بیماری های نسبتا شایع در میان زنان است که با علایمی نظیر دوره های شدید و دردناک قاعدگی ،خستگی زیاد ،ناباروری و مشکلات مربوط به روده و مثانه در ارتباط است .بر اساس مطالعات انجام شده مشخص گردیده است که زیاده روی در مصرف گوشت قرمز می تواند سطح هورمون زنانه استروژن را در زنان افزایش داده و منجر به آندومتریوز شود. بنابراین با به اندازه مصرف نمودن گوشت قرمز و جایگزین کردن گوشت مرغ و ماهی به عنوان جایگزین گوشت قرمز می توانید از ابتلا به آندومتریوز و عواقب ناگوار آن مانند ناباروری تا حدود بسیار زیادی جلوگیری نمایید .
2-سرطان سینه
بر اساس مطالعات مهم انجام شده توسط دانشگاه Havard مصرف بیش از حد گوشت قرمز سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان می شود. از سوی دیگر، جایگزین کردن گوشت قرمز با یک ماده غذایی پروتئینی دیگر مانند مرغ، ماهی یا آجیل، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. گفته می شود که گوشت قرمز، هنگامی که در دمای بسیار بالا پخته می شود، ترکیباتی سرطان زا را آزاد می نماید و با ایجاد تغییرات در سطح هورمون ها می تواند زنان را مستعد ابتلا به سرطان سینه نماید .
3-افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال
خوردن این ماده غذایی، به ویژه گوشت های فراوری شده مانند سوسیس،کالباس و …. خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش داده و در صورت وجود سابقه این بیماری در خانواده احتمال ابتلا به این بیماری را در شما دو برابر می نماید. ژن نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد،بنابراین اگر این ژن را داشته باشید، زیاده روی در مصرف این ماده غذایی برای شما بسیار خطرناک است .همچنین مواد شیمیایی تولید شده به هنگام پخت گوشت قرمز در دمای بالا و وجود مواد نگهدارنده نظیر نیترات در گوشت های فرآوری شده از دیگر عوامل ابتلا به این بیماری به شمار می آید .
4-عدم تعادل هورمونی
بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده هورمون های اضافه شده به گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به اختلالات هورمونی در زنان می شود . خطر ابتلا به این مشکل در زنانی که دائما در حال مصرف گوشت قرمز در هفته می باشند در مقایسه با زنانی که کمتر از گوشت قرمز استفاده می کنند بسیار بیشتر است . علل بروز این مشکل عمدتا، داشتن چربی های اشباع نشده و ناسالم،درون این ماده غذایی می باشد. اگر چه گوشت قرمز حاوی مواد مغذی و پروتئینی ارزشمندی است اما مصرف بیش از حد آن می تواند برای زنان بسیار خطرناک باشد.
5- کوتاه کردن طول عمر
بین مصرف گوشت قرمز با کوتاه بودن طول عمر ارتباط مستقمی وجود دارد . اگر چه که علت این امر هنوز مشخص نیست، اما می توان گفت زیاده روی در مصرف گوشت قرمز می تواند خطر ابتلا به بیماری های بسیاری را در شما افزایش دهد .باکتری هایی موسوم به E.coli،در گوشت قرمز می توانند باعث درد شکم، کم آبی و نارسایی کلیه شوند. بنابراین با رعایت اعتدال در مصرف این ماده غذایی سلامتی خود را تضمین نمایید .
6- آلزایمر
افزایش خطر ابتلا به آلزایمر به علت آهن بالا در این ماده غذایی است، بنابراین هنگامی که این ماده غذایی بیش از حد خورده شود می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در زنان افزایش دهد . مطالعه UCLA می گوید تجمع بیش از حد آهن در مغز منجر به تخریب یک بافت چربی به نام “میلین” می شود که الیاف عصبی را پوشانده است. این اختلال در برقراری ارتباط مغز، نشانه علائم ابتلا به آلزایمر است.
7-افزایش کلسترول
سال ها تحقیق نشان داده است که مصرف بیش از حد گوشت قرمز ممکن است سبب ابتلا به چندین مشکل بهداشتی دیگر مانند بیماری های قلبی، سطوح کلسترول بالا و حتی گرفتگی عروق شود . دلیل این عارضه وجود میزان بالای چربی اشباع در گوشت قرمز است. زیاده روی در مصرف این ماده غذایی باعث افزایش سطح کلسترول شما شده و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی در شما افزایش می یابد. علاوه بر این، گوشت قرمز شامل ترکیبی به نام L-کارنیتین، است که منجر به تشکیل پلاک در قلب شما شده و سبب افزایش ریسک ابتلا به مشکلات قلبی می شود.
میزان مناسب مصرف گوشت قرمز
میزان مصرف گوشت قرمز به ویژه آن هایی که دارای پروتئین بالا و چربی هستند و جایگزین آنها با منابع دیگر پروتئینی مانند مرغ و ماهی می تواند برای سلامتی شما بسیار مفید باشد. بنابراین انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می کند حداکثر دو بار در هفته میزان کوچکی از این ماده غذایی را جهت بهره مندی از فواید گوشت قرمز مصرف نموده و روزانه حداکثر 80 تا 90 گرم از این ماده غذایی را مصرف نمایید. چرا که بروز بیماریهایی مثل سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، بیماری نقرس و … از مضرات گوشت قرمز برای مردان و سرطان سینه و آندومتریوز از مضرات گوشت قرمز برای زنان به شمار می رود .