آویشن گیاهی معطر +خواص درمانی آویشن

آویشن یکی از گیاهان کوهی است که از تیره نعناعیان بوده که علاوه بر طعم دادن به غذاها خواص درمانی بی شماری دارد.این گیاه معطر می تواند در پاکسازی بدن شما نقش ویژه ای داشته و بدنتان را در برابر انواع بیماری ها واکسینه نماید .برای آشنایی بیشتر با خواص درمانی آویشن به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

آویشن چیست؟

آویشن چیست ؟آویشن (به انگلیسی thyme plant) گیاهی از تیره نعناعیان بوده که از دیر باز خواص درمانی آن به اثبات رسیده است .طبع آویشن گرم و خشک بوده و در طب سنتی از آن برای درمان بیماری های تنفسی و سایر بیماری ها استفاده می کنند .آویشن شیرازی معروف ترین نوع این گیاه بوده و در مناطق جنوبی ایران کشت می شود .

آویشن معمولی


تاریخچه‌ی آویشن

مصریان باستان برای مومیایی اجساد خود از این گیاه استفاده می نموده اند و این گیاه را سمبل شجاعت، مردانگی و قدرت می دانستند .برای داشتن خوابی آرام و پاکسازی بدن از سموم از این گیاه به وفور استفاده می کرده و آن را  در زیر بالش خود می‌گذاشتند تا خواب آرامی داشته باشند.

مضرات آویشن


ترکیبات تشکیل دهنده آویشن

این گیاه به صورت تازه حاوی ترکیباتی به نام های کاروکرول،فلاونوئیدها از جمله آپيژنین (apigenin)، نارينژين (naringenin)، لوتئولین (luteolin) و تیمونین (thymonin) و ویتامین هایی مانند ویتامین آ ،ویتامین ث،ویتامین ب 6 و املاحی نظیر آهن ،منگنز،کلسیم،منیزیم،ریبوفلاوین،مس و پتاسیم می باشد .


خواص درمانی آویشن

این گیاه به علت بهره مندی از ترکیباتی خاص در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها و همچنین درمان آن ها نقش چشمگیری دارد .در ادامه شما را با مهم ترین خواص آویشن شیرازی آشنا می کنیم:


1- تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف این گیاه در بهبود سیستم ایمنی بدن و تقویت آن بسیار سودمند است .با قدرتمند شدن سیستم ایمنی بدن ،بدن شما در برابر عوامل بیماری زا دارای سدی محافظ و قدرتمند است که از ورود عوامل بیماری زا به بدن جلوگیری می نماید .در نتیجه خواص ضد میکروبی این گیاه طبی در درمان گلودرد و سایر بیماری های دستگاه تنفسی ،دستگاه تناسلی و مجاری ادراری بسیار موثر و سودمند است .بنابراین می توانیم بگوییم این گیاه دارای خواص آنتی بیوتیکی قوی می باشد.


2- کاهنده فشار خون و کلسترول

مصرف این گیاه به علت دارا بودن ترکیبات ضد فشار خون در تنظیم و تعادل فشار خون بسیار موثر است .مصرف این گیاه شگفت انگیز به افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند اکیدا توصیه می شود .همچنین این گیاه فوق العاده می تواند سطح کلسترول ، تری گلیسیرید و کلسترول بد (لیپوپروتئین کم‌چگالی) را نیز در خون کاهش دهد.

خواص آویشن کوهی


3- ضد سرطان

خواص اثر بخش این گیاه در مبارزه با انواع تومورها و سرطان ها کاملا اثبات شده می باشد .کارواکرول ترکیبی سودمند در  این گیاه پرخاصیت است که به عنوان ترکیبی ضد سرطان این گیاه شفا بخش را به گیاهی ضد سرطان تبدیل نموده است .با وجود این ترکیب آویشن در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش مهمی دارد .


4- درمان کننده گلو درد و برونشیت

این گیاه جادویی به عنوان دارویی مؤثر در درمان گلودرد می باشد. کارواکرول موجود در این گیاه با دارا بودن خواص آنتی بیوتیکی اثرات تسکین دهنده داشته و خواص ضد میکروبی آن در درمان برونشیت بسیار نافع است .خواص آویشن برای سرماخوردگی نیز فراوان بوده و به صورت ذکر شده می باشد .


5- نشاط آور

ترکیبات ارزشمند موجود در آویشن معمولی در افزایش حس نشاط و سرزندگی شما نقش داشته و به نوعی شما را سرحال می کند .بر اساس ارزیابی های انجام شده مصرف این گیاه در بهبود روحیه و حس و حال فرد نقش مهمی داشته و سبب افزایش سطح هورمون دوپامین و سروتونین، دو انتقال‌ دهنده‌ی عصبی مهم می شود.


6-بهبود سلامت دهان و دندان

روغن آویشن  دارای ترکیبی به نام تیمول است که با داشتن خواص ضد عفونی کنندگی معمولا در دهان‌ شویه‌ ها و خمیردندان‌ ها استفاده می شود . این روغن سبب از بین رفتن میکروب‌ ها و عفونت دهان گشته و از دندان شما در مقابل پلاک و پوسیدگی محافظت می‌کند.

خواص آویشن برای سرماخوردگی


7- زیبا کننده پوست و مو

مهم ترین خواص آویشن برای سلامت پوست و مو عبارت است از :

  • درمان آکنه و جوش های سر سیاه
  • درمان اگزما
  • درمان ریزش مو
  •  درمان شوره سر

نحوه‌ی استفاده از آویشن

استفاده از این گیاه به صورت تازه و خشک بلامانع است .مصرف آویشن خشک به عنوان چای،دم نوش و یا ادویه بسیار رایج است .شما می توانید با افزودن آن به خوراکی‌ هایی مثل مرغ، ماهی، گوشت قرمز، سبزیجات ، پاستا، انواع پیتزا، سس‌ها، دسرها و سوپ ها از خواص درمانی آن بهره مند شوید .

خواص آویشن برای پوست


خواص دم‌نوش آویشن

دم‌ نوش آویشن دارای خواص ضدعفونی کننده و خلط آوری است و مصرف آن برای درمان سرفه‌ های خشک، سرماخوردگی، سیاه‌ سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی سودمند است .برای تهیه دم نوش آویشن کافیست یک قاشق غذا خوری آویشن را در یک لیوان آب جوش ریخته و با گذاشتن دربی بر روی آن اجازه دهید تا به مدت بیست دقیقه دم بکشد. سپس با کمی عسل آن را میل نمایید .


نحوه نگهداری از آویشن

آویشن تازه را می‌توانید یک تا دو هفته در یخچال نگهدارید. آویشن خشک را باید در جای خنک و تاریک به مدت 6 ماه نگهداری نمایید.


محصولات تهیه شده از آویشن

  • روغن آویشن
  • عسل آویشن
  • دم نوش آویشن
  • چای آویشن
  • عرق آویشن

خواص روغن آویشن

روغن آویشن در دو رنگ سفید و قرمز تولید می شود و فنل موجود در روغن قرمز رنگ بیشتر و در نتیجه این روغن گرانتر از رنگ سفید آن می باشد .برای درمان دردهای روماتیسمی و سیاتیک این روغن به صورت موضعی مصرف شده و خواص بسیار سودمندی در کاهش دردهای یاد شده به همراه دارد .

خواص آویشن شیرازی


مضرات آویشن

مصرف کم  و متعادل این گیاه بسیار مفید بوده و سبب بروز مشکلی برایتان نخواهد شد اما در صورت زیاده روی در مصرف این گیاه ممکن است دچار مضرات آویشن مانند مشکلات گوارشی شوید .ممنوعیت های مصرف آویشن به شرح زیر می باشد:

  1. مصرف این گیاه در زنان باردار سبب سقط جنین خواهد شد.
  2. اگر آلرژی غذایی به انواع گیاهان خانواده‌ی نعناع دارید از مصرف آن اجتناب کنید .
  3.  در صورت ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم، فیبروئیدهای رحمی یا آندومتریوز  به‌ هیچ‌ وجه از آویشن استفاده نکنید.
  4. در صورت ابتلا به اختلالات انعقادی و آمبولی از مصرف این گیاه خودداری کنید.
  5. مصرف این گیاه دو هفته قبل از انجام اعمال جراحی ممنوع می باشد.

خواص درمانی آویشن در طب سنتی

این گیاه (آذربه )بومی مناطق گرمسیر است و حاوی ویتامین های آ،ب و ای می باشد .از لحاظ درمانی 20 تا 30 گرم از ساقه های گلدار و تازه و تمیز آویشن خشک را در یک لیتر آب جوش بگذارید تا خوب جا بیفتد و دم بکشد .سپس آن را صاف نموده و با عسل شیرین کرده و روزانه 4 تا 5 فنجان از آن بنوشید.این نوشیدنی برای درمان آسم،درمان خستگی روزانه یا ضغف مفرط،درمان سیاه سرفه،درمان ضعف جسمانی و ناتوانی زیاد ،درمان اختلال کلیه و شاش بند ،درمان دردهای معده و درمان ناراحتی های قاعدگی یا ترشحات سفید در خانمها بسیار سودمند است .همچنین بهتر است بدانید برای افزودن شیر زنان از این نوشیدنی به همراه دوغ استفاده کنید .


درمان کننده رگ به رگ شدن و پیچیدگی عضلات

100 گرم از ساقه های گلدار تازه آویشن و یا 50 گرم از ساقه های گلدار خشک این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته و دوزاده دقیقه پس از جوشاندن کنار بگذارید .آن را صاف کرده و پارچه ای درون آن بخیسانید و سپس محل درد را کمپرس نموده و خوب ببندیدبا تکرار این عمل روزانه 3 تا 4 بار درمان خواهید شد.برای درمان زخم ها نیزمی توانید ز همین روش استفاده کنید و از خواص آنتی باکتریال این گیاه بهره مند شوید.


درمان روماتیسم

در داخل یک وان بنشینید و مقدار 20 گرم اسانس آویشن کوهی و 40 گرم کربنات دو سود و 350 گرم جوش شیرین را داخل الکل حل نموده و این ترکیبات را درون وان ریخته و آب گرم را به داخل وان بریزید .پس از گذشت نیم ساعت خود را شسته و خوب خشک نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *