ترک پاشنه پا عمدتا به دلیل خشکی پوست کف پا به وجود می آید و ظاهر کف پا را دستخوش تغییر می کند .این مشکل پوستی در خانم ها نسبت به آقایان شیوع بیشتری داشته و علت اصلی آن تفاوت های هورمونی این دو جنس می باشد.ترک پاشنه پا اگر به مدت طولانی درمان نشود به شکاف های دردناکی تبدیل خواهد شد و علاوه بر دشواری در راه رفتن احتمال عفونت را در این ناحیه افزایش خواهد داد. خوشبختانه، ما در این مقاله سلامت وب قصد داریم تا 10 درمان خانگی را برای از بین بردن ترک پاشنه پا به شما معرفی نماییم .مطمئنا مطالعه و انجام توصیه های ارائه شده در این مقاله برایتان سودمند و مفید خواهد بود. |
ترک پاشنه پا چیست؟
ترک پاشنه پا علاوه بر ایجاد ظاهری نامطلوب در کف پا در صورت عدم درمان می تواند بسیار دردناک باشد. ترک های ایجاد شده در پاشنه پاها به دلایل مختلفی مانند ایستادن های طولانی مدت بر روی سطوح سرد و سخت، پیاده روی شدید،داشتن اضافه وزن،عدم استفاده از مرطوب کننده، کم آب شدن بدن، قرار گرفتن پا در معرض هوای سرد و خشک، آلودگی بیش از حد، خیساندن پا در آب برای مدت زمان طولانی، پیری و استفاده از صابون های خشن ایجاد می شود.
ترک پاشنه پا را جدی بگیرید
به علت این که پا قلب دوم انسان است و سلامت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ترک پاشنه پا باید جدی گرفته شود تا اطمینان یابیم که ترک ها ناشی از خشکی پوست و عوامل یاد شده می باشند و نشانه ای از بیماری های زیر نمی باشند:
- بیماری پسوریازیس
- بیماری قارچی
- اگزما پوست
- بیماری مادرزادی کراتودرمی
چه مشاغلی بیشتر در معرض ترک پاشنه پا هستند؟
برخی مشاغل به علت این که در آن ها پاها در معرض رطوبت و تماس با مواد شیمیایی می باشد عاملی برای ایجاد ترک در کف پا به شمار می آیند .ازمهم ترین این مشاغل می توان به افراد شاغل در قالیشویی ها،مربیان شنا و….اشاره نمود.
ترک پاشنه پا چطور درمان می شود؟
برای درمان این مشکل می بایست از خشکی پوست به وسیله استفاده از کرم های مرطوب کننده پیشگیری نمود.برندهای مختلفی از کرم های ترک پا در بازار وجود دارند که می توانند در درمان این عارضه پوستی موثر و مفید واقع شوند. بهترین کرم ترک پا برند جی ،سی گل ،سینره و … می باشند .همچنین برای درمان می توان از روش های خانگی ارائه شده در این مقاله سلامت وب استفاده نمایید .
1- لایه برداری
2- استفاده از روغن رزماری
3-آووکادو
4- آب لیمو
خواص اسیدی و ویتامین ث موجود در لیمو به شما در از بین بردن پوست خشک کمک می کند .برای استفاده از لیموترش و اسانس آن پاهای خود را در ظرف پر آبی خیس کرده و پس از 20 دقیقه با یک حوله تمیز پاک کنید. اکنون در یک کاسه، یک قاشق غذاخوری از روغن مایع را با چند قطره آب لیمو مخلوط کرده و این مخلوط را روی پاشنه خود قرار دهید سپس پوست پاها را ماساژ داده تا این مخلوط به خوبی جذب پوستتان شود .برای دریافت نتیجه مطلوب در بازه زمانی کوتاهتر این عمل را شب ها قبل از خواب انجام دهید .
5- سرکه سیب
سرکه سیب با دارا بودن اسیدهای خفیف PH پوست را خنثی کرده و سبب حذف سلول های مرده پوست می شود .برای استفاده از سرکه سیب پاهای خود را با آب گرم بشویید و سپس در ظرفی یک فنجان سرکه سیب به همراه کمی آب گرم بریزید و پاهای خود را به مدت 15 دقیقه در آن قرار دهید و در نهایت پس از گذشت این زمان پاهای خود را به وسیله یک حوله نرم پاک نمایید .
6- روغن زیتون
بلغور جو دوسر حاوی خواص ضد التهاب و مرطوب کننده است و استفاده از آن به حذف سلول های مرده پوست کمک کرده و پوست را نرم می کند. روغن زیتون نیز با دارا بودن ویتامین ای از پوست محافظت کرده و سبب بازسازی سلول های پوست می شود. ترکیب این دو ماده سبب حذف سلول های مرده پوست و کسب نرمی و لطافت پوست می شود. جهت درمان ترک پا با روغن زیتون و استفاده از این ترکیب کاملا گیاهی در یک کاسه، 1 قاشق غذاخوری از پودر بلغور جو دوسر و چند قطره روغن زیتون بریزید و سپس آن ها را به خوبی با هم مخلوط نمایید. اکنون این خمیر را روی پاشنه پای خود به مدت نیم ساعت قرار دهید و سپس پاهایتان را بشویید .
7- روغن کرچک
روغن کرچک غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتری است .از این رو این روغن گیاهی می تواند پوست را نرم و صاف کرده و از عفونی شدن پوست جلوگیری نماید.پس از شست و شوی پا و زدن سنگ پا در حمام پاهای خود را شسته و به آرامی خشک نمایید و لایه نازکی از روغن کرچک را به کف پایتان بمالید . این عمل را هر روز انجام دهید، تا ترک های پاشنه پا به کلی از بین روند.
8-آرد برنج
آرد برنج یک ماده شگفت انگیز برای لایه برداری و حذف سلول های مرده پوست به شمار می آید .عسل نیز یک ماده آنتی باکتریال است که رطوبت پوست را تضمین کرده و پوست را نرم و نرم می کند. بدنی منظور در یک کاسه، 2-3 قاشق غذا خوری آرد برنج ریخته و چند قطره عسل به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و بر روی پاشنه های ترک خورده خود بمالید و پس از ده دقیقه پاهایتان را بشویید .جهت درمان ترک پا با جوش شیرین می توانید جوش شیرین را جایگزین آرد برنج نموده و بقیه مراحل را به صورت ذکر شده دنبال نمایید .
9-گلیسیرین
گلیسیرین یک مرطوب کننده بی نظیر برای پوست می باشد که در ترکیب با گلاب به اکسیری جادویی برای نرمی پوست تبدیل می شود .گلاب نیز با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، ماده ای ضد التهاب و ضد عفونی کننده است که برای پوست بسیار مفید است.برای استفاده از این ترکیب جادویی در یک کاسه به مقدار مساوی گلیسیرین گلاب ریخته و پس از مخلوط نمودن بر روی کف پایتان قرار دهید .این ترکیب بهترین درمان ترک کف پا در طب سنتی بوده و از آن می توانید برای نرم و لطیف شدن تمامی قسمت های پوست استفاده نمایید .
10-روغن ویتامین E
به نظر شما کمبود چه ویتامینی باعث ترک پا می شود ؟بله درست است ویتامین E یکی از ویتامین های مفید و مورد نیاز پوست می باشد که حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان می باشد .این ویتامین پوست را تغذیه و هیدراته کرده و آن را صاف و نرم می کند.برای استفاده از این توصیه 5-6 کپسول ویتامین E را برداشته و روغن آن را خارج نمایید و سپس روغن ویتامین E را بر روی کف پایتان شب ها قبل از خواب بمالید .
چگونه از بروز ترک پاشنه پا جلوگیری نماییم؟
راه های مختلفی برای جلوگیری از ترک پاشنه پا وجود دارد که در زیر به مهم ترین آن ها اشاره می نماییم مطمئنا شما با رعایت موارد زیر می توانید از بروز ترک بر روی کف پا جلوگیری نمایید:
- همیشه پوست پاهای خود را مرطوب نگه دارید.
- پوشیدن کفش راحت و عدم استفاده از صندل .
- تمیز نگه داشتن پاشنه پا
- ماساژ پای خود با روغن برای جلوگیری از خشکی.
- نوشیدن مقدار زیادی آب در طی روز
- استفاده از دمپایی در هنگام راه رفتن بر روی فرش و موکت
- عدم دستکاری پوست کف پا