گیاه کاسنی

گیاه کاسنی چیست و چه خواصی دارد؟+آیا کاسنی دارای هورمون مردانه است ؟

گیاه کاسنی به عنوان یکی از ارزنده ترین و پر کاربرد ترین گیاهان دارویی است که از دیرباز از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات استفاده می شده است .محققان و پزشکان طب سنتی از این گیاه به عنوان دارویی بسیار شفا بخش نامبرده و آن را معجزه ای بسیار مفید برای سلامت کلیه اندام های بدن معرفی می کنند .در سلامت وب امروز گیاه کاسنی را خدمتتان معرفی نموده و شما را با این گیاه و خواص ارزشمند آن بیش از پیش آشنا می نماییم.

گیاه کاسنی چیست؟

گیاه کاسنی با نام انگلیسی Chicory و نام علمی Cichorium intybus یکی از گیاهان دارویی بسیار با ارزش و پر خاصیت است که استفاده از خواص درمانی آن برای تامین سلامتی و زیبایی بسیار مفید بوده و تاثیرات بسیار اعجاب برانگیزی در زمینه های یاد شده به همراه دارد .طبیعت گیاه کاسنی سرد و تر بوده و بیشتر عامه مردم این گیاه را به  عنوان محافظ کبد و دوست دار سلامت آن می شناسند .

خواص گیاه کاسنی برای مردان


مشخصات ظاهری گیاه کاسنی

گیاه کاسنی گیاهی متعلق به تیره گل ستاره ای هاست که جرو گیاهان علفی پایا طبقه بندی می شود .ارتفاع این گیاه در حدود 30 تا 120 سانتی متر و ساقه های آن راست و بدون کرک می باشد .گل های این گیاه به رنگ آبی و ریشه کاسنی بسیار قطور و محکم می باشد .رنگ قسمت خارجی ریشه قهوه ای بوده و در داخل آن شیرابه ای به رنگ سفید وجود دارد .قسمت دارویی گیاه کاسنی شامل ریشه و گل این گیاه بوده و این گیاه در مناطق مختلف ایران به صورت خودرو می روید .این گیاه بومی نواحی اروپا، هندوستان و مصر بوده و در ایران در نواحی کم ارتفاع البرز، قزوین، رشت، رودبار، ارومیه، لاهیجان و … این گیاه به وفور مشاهده شده است .

طریقه مصرف کاسنی


ترکیبات شیمیایی موجود در گیاه کاسنی

هر 100 گرم از این گیاه دارای 22.94 کالری می باشد و ترکیبات شیمیایی موجود در آن شامل آب، کربوهیدرات ها (نشاسته، سلولز، قند، اینولین) ،ویتامین  هایی از قبیل ویتامین A، B6، C، E ، K ، املاح معدنی چون روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، فولیک اسید آهن ، پتاسیم  ،پروتئین و آنتی اکسیدان هایی بسیار قدرتمند به نام های فلاونوئید (اپی ژنین، کوئرستین و لوتئولین) ، گلیکوزید کومارینی شیکورین، آنتوسیانین و موسیلاژ می‌باشد.همچنین در ریشه این گیاه ترکیباتی همانند تانن ‌ها، تری‌ترپن‌ ها، کومارین‌ ها و استرول‌های غیر اشباع و مشتقات کافئیک اسید به وفور یاقت می شود .


خواص درمانی گیاه کاسنی 

کاسنی به علت دارا بودن ترکیبات فعال آنتی اکسیدانی دارای خواص متعددی می باشد که در ادامه به معرفی خواص گیاه کاسنی در طب سنتی می پردازیم:


1.سلامت لثه ها 

این گیاه به علت دارا بدن سطح بالایی از ویتامین ث در حفظ سلامت لثه ها و جلوگیری از خونریزی آن ها تاثیر بسزایی دارد . مالیدن عصاره این گیاه بر روی لثه ها می تواند درمان بسیار خوبی برای بیماری اسکوربوت و التهابات لثه تلقی شده و از تحلیل رفتن لثه ها جلوگیری نماید .


2.درمان بیماری های تنفسی

اگر از سرفه ،گلو درد و سوزش گلو رنج می برید شربت تهیه شده از جوشانده ریشه این گیاه می تواند به عنوان یک معجون گیاهی ضد سرفه بسیار قوی برای درمان مشکلات یاد شده استفاده شده و نتایج مثبتی در بهبود و رفع مشکلات یاد شده به همراه داشته باشد .


3.دوست دار سلامت کبد

یکی از گیاهان مفید برای سلامت کبد و محافظت از این اندام حیاتی کاسنی است .کاسنی با تاثیر بر روی کبد به دفع صفرا کمک نموده و با بهبود عملکرد کبد می تواند در دفع سموم و مواد زائد از بدن و کمک به پالایش این مواد از خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب،هپاتیت و سیروز کبدی نقش موثری داشته باشد.


4.تصفیه کننده قدرتمند خون

این گیاه با دارا بودن ترکیبی قدرتمند به نام تتراکلروکربن (CARBON TETRACHOLORIDE) در تصفیه خون مفید بوده و بدین وسیله می توان از این گیاه برای درمان بیماری های قلبی و عروقی ،کاهش فشار و چربی خون استفاده نمود و امراض قلبی و کبدی را به وسیله این گیاه به آسانی درمان نمود.


5.سلامتی و زیبایی پوست

یکی دیگر از خواص گیاه کاسنی برای پوست شامل دفع جوش ،رفع کک و مک و لک های پوستی و افزایش شفافیت و درخشندگی پوست می باشد .بر اساس تحقیقات انجام شده بیشتر مشکلات پوستی در اثر گرمی ، کثیف بودن خون و عملکرد نادرست کبد ایجاد می شود که این گیاه با تصفیه خون و کبد می تواند در طراوت و شادابی پوست و رهایی از مشکلات یاد شده بسیار موثر و سودمند باشد .

عرق کاسنی را کی بخوریم


6.کاهنده وزن

این گیاه به علت دارا بودن فیبر بسیار بالا در تحریک روده ،بهبود عملکرد گوارش و رفع یبوست بسیار موثر عمل نموده و بدین طریق از افزایش وزن جلوگیری نموده و مصرف آن به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می کند.در واقع مصرف کاسني موجب کاهش ترشح هورمون گرلین می گردد و همین امر منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری در طی روز می شود که این امر می تواند به کاهش وزن و رسیدن به اندامی متناسب و ایده آل بسیار موثر و کاربردی باشد .


7.ضد سرطان

این گیاه در کاهش رشد تومورهای سرطانی و جلوگیری از تکثیر بی رویه سلول ها به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی نقش مثبتی دارد .با مصرف این گیاه و خواص آنتی اکسیدانی آن می توان از ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان های مرتبط با روده پیشگیری نمود .


8.کاهنده دردهای مفصلی و استخوانی

این گیاه با دارا بودن خواص ضد التهابی در درمان دردهای مفصلی ناشی از بیماری های آرتروز و روماتیسم تاثیر قابل توجهی دارد و به طور معجزه آسایی سبب کاهش دردهای مفصلی و استخوانی شده و به بهبود حرکت این بیماران کمک شایانی می نماید .


9.مفید برای بارداری

خواص مصرف گیاه کاسنی در بارداری شامل پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به زردی است .این ماده با پاک سازی خون و کبد و دفع مواد زائد و سمومات کبد  نقش مهم در زیبایی کودک و پیشگیری از زردی نوزادی دارد و همچنین از بروز فشار خون بالا و به تبع آن مسمومیت های حاملگی جلوگیری می نماید.


10.بهبود قدرت بینایی

برای تقویت قدرت بینایی مصرف مخلوطی از آب کاسنی، هویج، کرفس و جعفری بسیار مفید بوده و در درمان شب کوری و پیشگیری از تضعیف قدرت دید چشم ها تاثیر بسزایی دارد.


11.تقویت قوای جنسی مردانه

این گیاه با دارا بودن هورمون های جنسی مردانه در افزایش نیروی جنسی مردانه تاثیر مثبتی دارد .در واقع خواص گیاه کاسنی برای مردان شامل تنظیم هورمون ها ، افزایش قدرت باروری نطفه و تقویت عملکرد بیضه ها می باشد .


 روش های استفاده از گیاه کاسنی

برای بهره مندی از خواص گیاه کاسنی می توانید آن را به صورت جوشانده،عرق کاسنی و دم نوش استفاده نمایید.آیا کاسنی دارای هورمون مردانه است ؟ با توجه به این که این گیاه در افزایش باروری مردان تاثیر مثبتی دارد از این رو دارای سطح بالایی از هورمون های مردانه بوده و می بایست برای تنظیم و حفظ تعادل میان هورمون ها از مصلح این گیاه استفاده نمود .مصلح کاسنی شاتره بوده و برای تنظیم هورمون ها و جلوگیری از افزایش هورمون های مردانه می بایست کاسنی به همراه شاتره مصرف گردد .
 
دمنوش کاسنی

مضرات گیاه کاسنی

برای در امان ماندن از مضرات کاسنی از زیاده روی در مصرف این گیاه پرهیز نمایید و با عمل به توصیه های زیر عوارض کاسنی را محدود کرده تا بدین طریق تنها از مزایای سلامتی این گیاه بهره مند گردید :

  1. با توجه به اثرات تحریک رحم و سقط‌ آوری این گیاه از زیاده روی در مصرف این گیاه در دوران بارداری پرهیز نمایید.
  2. در صورت ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی و مصرف داروهای مربوط به این بیماری ها در مورد مصرف این گیاه با پزشکتان مشورت نمایید .
  3. مصرف طولانی مدت این گیاه سبب تخریب عروق شبکیه، افت فشار خون و افزایش ترشحات کیسه صفرا گشته لذا در مورد تعیین مصرف مجاز این گیاه با توجه به شرایط عمومی خود حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
 
 
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *